A+ R A-
19 Ιουνίου 2018

ΣΧΟΛΙΑ

|

Η μουσική και τα τραγούδια του Αρτινού μουσικού συγκροτήματος «μουσικές αντιθέσεις» έφτιαξαν περαιτέρω το κέφι και δεν έλειψαν οι χοροί

 

 

 

Αρκετοί ερασιτέχνες ψαράδες έδωσαν το παρών από νωρίς το πρωί, παρά τον απειλητικό καιρό (που ευτυχώς έμεινε μόνο...απειλητικός). Με την επιστροφή των αλιέων έγινε η ...καταμέτρηση και το ζύγισμα των αλιευμάτων, προκειμένου να αναδειχτούν οι τρεις πρώτοι με την μεγαλύτερη ψαριά και να βραβευτούν.
Η βράβευση των νικητών έγινε από τον πρόεδρο του Συλλόγου Ξ. Τσόγκα, σε κέντρο της παραλίας του Μενιδίου, όπου και ακολούθησε πλούσιο γλέντι!
Τα αλιεύματα νικητών και ηττημένων προσφέρθηκαν δωρεάν ως εκλεκτοί και νόστιμοι μεζέδες στους παρευρισκόμενους με μόνη επιβάρυνση δική τους τα συνοδευτικά ποτά και τις σαλάτες.
Μαζί με τους εκλεκτούς μεζέδες υπήρξε άφθονη κατανάλωση μπύρας και κρασιού.
Η μουσική και τα τραγούδια του Αρτινού μουσικού συγκροτήματος «μουσικές αντιθέσεις» έφτιαξαν περαιτέρω το κέφι και δεν έλειψαν οι χοροί και οι...παραγελλιές!
Άντε και του χρόνου!

sociologyalert.blogspot.com

 

 

agrilos-men-00-a

 

agrilos-men-00-b

 

 

agrilos-men-00-c

 

agrilos-men-00-d

|

Η εκδήλωση θα γίνει στα Γιάννενα την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ στο χώρο της πισίνας του Epirus Pallas

 

 

 

Μια βραδιά γεμάτη τραγούδι μας υπόσχεται ότι θα μας χαρίσει ο Δημήτρης Υφαντής με τους μαθητές του και τους μουσικούς συνεργάτες του Ωδείου  ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΕΣ Ars Nova στην παρουσίαση του τμήματος φωνητικής.

Η εκδήλωση θα γίνει στα Γιάννενα την Τετάρτη 20 Ιουνίου στις 8:30 το βράδυ στο χώρο της πισίνας του Epirus Pallas και η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ifantis-afisa-00-a

Πέμπτη, 07 Ιουνίου 2018 10:29

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ

O Πολιτιστικός Σύλλογος «ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» διοργανώνει μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση, με σαφέστατο τον στόχο της προβολής του μοναδικού μνημείου...

 

 

 

Τα κατάφερε πάλι, ο δραστήριος πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου «ΚΟΚΚΙΝΗ ΕΚΚΛΗΣΙΑ» Νίκος Καραβασίλης και το Σάββατο 16 Ιουνίου, διοργανώνει μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση, με σαφέστατο τον στόχο της προβολής του μοναδικού μνημείου. Το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Άρτας κ. Καλλίνικου, με την συμμετοχή του εφηβικού ψαλτικού χορού του Μουσικού Σχολείου Άρτας. Θ’ ακολουθήσουν χαιρετισμοί απ’ τον δήμαρχο κεντρικών Τζουμέρκων Μαρίνο Γαρνέλη και την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου, ενώ την κεντρική ομιλία θα κάνει ο σύμβουλος Θεολόγων της Περιφερειακής Εκπαίδευσης Ηπείρου Τραντάφυλλος Σούλης. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί με την συναυλία στον προαύλιο χώρο του Ναού, απ’ το σύνολο Ελληνικής Παραδοσιακής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Άρτας.

Είναι μια καλή ευκαιρία, να ζήσουμε την μαγεία του μνημείου, αλλά και της εκδήλωσης συνολικότερα...

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2018 21:15

Δεν θα είναι υποψήφιος...

|

-Χωρίς τον Παύλο Στασινό, αλλά και με την σκέψη του Γιάννη Παπαλέξη να κινηθεί προς την κεντρική πολιτική σκηνή, τι μπορεί να περιμένει κανένας απ’ τον χώρο της κεντροαριστεράς;

 

 

 

Στην τελευταία συζήτηση που είχαμε με τον πρώην βουλευτή και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Παύλο Στασινό, δεν μας το είπε κατηγορηματικά, αλλά άφησε να εννοηθεί πως δεν επιθυμεί να είναι εκ νέου υποψήφιος. Το ίδιο μας έλεγε πριν λίγες ημέρες και στενός συνεργάτης του, που σημαίνει ότι οι όποιες συζητήσεις γίνουν από δω και στο εξής, η όποια συζήτηση γίνεται θα πρέπει να μην περιλαμβάνει τις προθέσεις του Παύλου Στασινού.

-Όμως και χωρίς τον Παύλο Στασινό, αλλά και με την σκέψη του Γιάννη Παπαλέξη να κινηθεί προς την κεντρική πολιτική σκηνή, τι μπορεί να περιμένει κανένας απ’ τον χώρο της κεντροαριστεράς;

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, τα οποία μπορεί να είναι και καλά νέα, για το νυν δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη...

Μια κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει από δεκαετίες τώρα, μιας και η Άρτα, είναι απ’ τις ελάχιστες πόλεις της πατρίδας μας, που δεν διαθέτει διοικητήριο και ταλαιπωρείται ο πολίτης, από υπηρεσία σε υπηρεσία, ενώ η συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών, ήταν μια δύσκολη υπόθεση.

 

 

 

Αποφασισμένος για την οριστική επίλυση του προβλήματος «Διοικητήριο», είναι ο αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς, ο οποίος μάλιστα έχει κάνει την έρευνα για το όλο θέμα και φαίνεται πως καταλήγει στην τελική απόφαση. Σύμφωνα μ’ αυτή, η Περιφέρεια Ηπείρου, θ’ αγοράσει το πρώην εργοστάσιο ΕΒΕΠ στην Γέφυρα Άρτας, που πληροί τις προϋποθέσεις που τίθενται, για την σωστή λειτουργία όλων των υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας, αλλά και την εξυπηρέτηση του πολίτη, που θα μπορεί να εξυπηρετείται απ’ όλες τις υπηρεσίες, έχοντας παράλληλα στην διάθεσή του και χώρους για την στάθμευση των αυτοκινήτου του.

Μια κίνηση που έπρεπε να είχε γίνει από δεκαετίες τώρα, μιας και η Άρτα, είναι απ’ τις ελάχιστες πόλεις της πατρίδας μας, που δεν διαθέτει διοικητήριο και ταλαιπωρείται ο πολίτης, από υπηρεσία σε υπηρεσία, ενώ η συνεργασία μεταξύ υπηρεσιών, ήταν μια δύσκολη υπόθεση.

Σ’ ότι αφορά την επιλογή στην οποία φαίνεται να καταλήγει ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, είναι σημαντική και για έναν ακόμη λόγο. Φέρνει την ζωή της πόλης, δίπλα στο ποτάμι. Που κι αυτό έπρεπε να είχε γίνει πολλές δεκαετίες πριν...

Νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες και τα περισσότερα, με νοοτροπία που είναι πολύ μακριά απ’ τις νοοτροπίες του πρόσφατους παρελθόντος, που ήθελε την κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, να είναι... προέκταση του ενός και του άλλου πολιτικού γραφείου...

 

 

 

 

Ο εκπαιδευτικός Αλέξανδρος Σερέτης, είναι ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ), μετά την κατανομή αξιωμάτων που έγινε στο νεότευκτο όργανο την, την περασμένη εβδομάδα. Στην σχετική ψηφοφορία υποψήφιοι ήταν ο εκλεγείς γραμματέας και ο δικηγόρος Γιάννης Καϊντάσης, που κι αυτός έλαβε πέντε ψήφους, όσους και ο Αλ. Σερέτης. Ακολούθησε κλήρωση και δι’ αυτής εξελέγη ο γραμματέας.

Στην ίδια διαδικασία επιλέχτηκε ο αναπληρωτής γραμματέας Σωτήρης Κουτσιαύτης και οι υπέυθυνοι των τομέων. Κώστας Ρίζος επικοινωνίας και ηλ. κόμματος, Πάνος Νούλης οικονομικών, Σεβαστή Φέκα οργανωτικού, Ράνια Τρομπούκη Αυτοδιοίκησης, Πάνος Νούλης εργαζομένων, Σωτήρης Μπαλής αγροτικού, Δημήτρης Ράπτης μικρομεσαίων επιχειρήσεων, Νίκος Λίγκας υγείας, Ράνια Τρομπούκη κοινωνικών κινημάτων και ισότητας, Γιάννης Καϊντάσης παιδείας, πολιτισμού και αθλητισμού και Βαγγέλης Σπανουδάκης περιβάλλοντος.

 

Αισιοδοξία για την πολιτική ζωή του τόπου...

Παρατηρώντας τα πρόσωπα που αποτελούν τη Νομαρχιακή Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής στην Άρτα, δεν μπορεί παρά να νοιώσει αισιοδοξία, για τα πολιτικά πράγματα στον τόπο μας. Νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες και τα περισσότερα, με νοοτροπία που είναι πολύ μακριά απ’ τις νοοτροπίες του πρόσφατους παρελθόντος, που ήθελε την κομματική οργάνωση του ΠΑΣΟΚ, να είναι... προέκταση του ενός και του άλλου πολιτικού γραφείου. Αυτό και μόνο είναι το στοιχείο που εμπνέει αισιοδοξία, γιατί από νέους ανθρώπους, που δεν έχουν ν’ αναφερθούν σε κάποιον, μπορεί κανένας περιμένει πολλά.

Όχι πως δεν επιχειρήθηκε απ’ το ενεργό πολιτικό γραφείο της συμφοράς, να ελεγχθεί το νέο όργανο, αλλά εκείνο που μετράει είναι το τελικό αποτέλεσμα...

|

Έλεγε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι κάθε Σάββατο, ως εκπρόσωπος της ηγεσίας μεταβαίνει σε κάποια πόλη της πατρίδας μας, για να μιλήσει με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις προτάσεις της ΝΔ.

 

 

 

 

Συνάντηση με πολλά στελέχη της ΝΔ, είχε στην Άρτα η ευρωβουλευτής Ελίζα Βόζεμπερκ, κατά την διάρκεια της βόλτας που έκανε στην πόλη, συνοδευόμενη απ’ τον βουλευτή Γιώργο Στύλιο, για τον οποίο είχε μόνο καλά λόγια να πει... Μίλησε για την συνεργασία που έχει μαζί του, αλλά και την προσπάθεια που κάνει ο βουλευτής Άρτας, όχι μόνο για την Άρτα, αλλά και για το κόμμα συνολικά.

Έλεγε πως δεν είναι τυχαίο το γεγονός, ότι κάθε Σάββατο, ως εκπρόσωπος της ηγεσίας μεταβαίνει σε κάποια πόλη της πατρίδας μας, για να μιλήσει με θέμα τις πολιτικές εξελίξεις και τις προτάσεις της ΝΔ.

Το περασμένο Σάββατο ο βουλευτής Γιώργος Στύλιος, βρέθηκε στην Κεφαλονιά, όπου μαζί με άλλα κορυφαία στελέχη της ΝΔ, ανέλυσαν το πρόγραμμα της ΝΔ, ο καθένας στον τομέα του βεβαίως. Ο Γ. Στύλιος, έκανε αναφορά στο αγροτικό πρόγραμμα του κόμματος, με την ιδιότητα του αναπληρωτή τομεάρχη αγροτικής πολιτικής...

Είχαν προηγηθεί ανάλογες επισκέψεις σε Σπάρτη, Θεσσαλονίκη και Πάτρα...

Η δραστηριότητα αυτή, σημαίνει πολλά και βεβαίως οι εξελίξεις, θα επαληθεύσουν αυτά τα πολλά...

|

Είπε για Τσοβόλα:

«Μας ξενύχτησε και πάλι προχθές, με την συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΟΝΤΡΑ και έκανε τομή στις πολιτικές εξελίξεις»...

Ευχάριστη έκπληξη ένοιωσαν οι παριστάμενοι στο πολιτικό μνημόσυνο για τον Γιώργο Παπαγεωργίου, την περασμένη Κυριακή, ακούγοντας τον αντιπρόεδρο της Βουλής και πρώην υπουργό Νικήτα Κακλαμάνη, να μιλάει με τα καλύτερα λόγια, πρώτα για τον πρώην βουλευτή και δήμαρχο Πάνο Οικονομίδη και ακολούθως για τον πρώην υπουργό Οικονομικών Δημήτρη Τσοβόλα. Να σημειωθεί ότι και οι δυό ταξίδεψαν απ’ την Αθήνα, ειδικά για να παραβρεθούν στο πολιτικό μνημόσυνο.

«Εμείς οι παλιοί κοινοβουλευτικοί, είχαμε κόκκινες γραμμές στις απόψεις μας, αλλά με τον Πάνο Οικονομίδη, είχαμε άψογη συνεργασία, σ’ όλα τα επίπεδα και πάντα φιλικές σχέσεις», είπε καλώντας τον Πάνο Οικονομίδη στο βήμα, ενώ καλώντας τον Δημήτρη Τσοβόλα, έκανε αναφορά στις χρήσιμες απόψεις που εκφράζει, για να πεί: «Μας ξενύχτησε και πάλι προχθές, με την συνέντευξη που παραχώρησε στο ΚΟΝΤΡΑ και έκανε τομή στις πολιτικές εξελίξεις».

Και τα δυό σχόλια του σημαντικού πολιτικού Νικήτα Κακλαμάνη, δεν αποτελούν στοιχεία του πολιτικού πολιτισμού και μόνο, αλλά την καταγραφή της αλήθειας, την οποία πρέπει να μαθαίνουν και οι νεότεροι...

|

Προφανώς ως επίγονο θεωρεί εαυτόν, ο δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Αθανασούλας(φωτογραφία) ο οποίος έκανε την πρώτη κίνηση, όπως με πληροφορεί στενός συνεργάτης

 

 

 

Αυτό που εμείς γνωρίζουμε πολύ καλά, είναι ότι ο πρώην βουλευτής και επικεφαλής της μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Άρτας Παύλος Στασινός, είναι σε περισυλλογή για το αν αξίζει τον κόπο να συνεχίσει μια προσπάθεια που με μεγάλο ζήλο και ενθουσιασμό ξεκίνησε και μοναδικό κίνητρο, να προσφέρει τον τόπο. Γνωρίζουμε ακόμη, ότι σε κανέναν δεν έχει ανακοινώσει την τελική απόφαση.

Όμως όταν υπάρχει τέτοια σκέψη, οι πληροφορίες για τις κινήσεις άλλων, δίνουν και παίρνουν και είναι αυτές, που χαρακτηρίζονται ως ο... χορός των επιγόνων.

Προφανώς ως επίγονο θεωρεί εαυτόν, ο δικηγόρος και πρώην αντιδήμαρχος Γιώργος Αθανασούλας(φωτογραφία) ο οποίος έκανε την πρώτη κίνηση, όπως με πληροφορεί στενός συνεργάτης, ο οποίος έχει αποστολή να καταγράφει κινήσεις και αμέσως ν’ αναφέρει. Ανέφερε λοιπόν, ότι η πρώτη κίνηση, έγινε σε συνάντηση που είχε ο «επίγονος» με δύο πρώην αντιδημάρχους (σ.σ. εποχής Παπαλέξη), κατά την οποία συζητήθηκε το ενδεχόμενο, να ηγηθεί ο δικηγόρος του ψηφοδελτίου, το οποίο θα καταλάβει το... κάστρο του Δήμου... Δεν μπορούσε ο συνεργάτης, να ακούσει ακριβώς τι έλεγαν οι πρώην αντιδήμαρχοι και φυσικά για τον λόγο αυτό, δεν παίρνει τον βαθμό που αυτός θεωρεί, αλλά αυτό δεν είναι το θέμα που μας απασχολεί...

Ο Συνεργάτης, πριν επικοινωνήσει με την εφημερίδα, επικοινώνησε και με έτερον πρώην αντιδήμαρχο, ο οποίος θαρρούσε πως σε τέτοιες συναντήσεις, οι οποίες θα ορίσουν και καθοριστικές αποφάσεις, έπρεπε να μετέχει και ο ίδιος.. Όμως την έλαβε την ψυχρολουσία του, ο πρώην αντιδήμαρχος (σ.σ. πολύπειρος σε συζητήσεις του είδους)...

Επικοινωνεί με έναν εκ των συνδαιτυμόνων της επίμαχης βραδιάς και του λέει αινιγματικά: «Δεν ξέρεις πως σε τέτοιες επιχειρήσεις, δεν είναι μόνο η Αεροπορία χρήσιμη, αλλά χρειάζεται και το Πεζικό». Στην άλλη άκρη του σύρματος, επικράτησε σιγή κάποιων δευτερολέπτων, αλλά και τα ακολούθως λεχθέντα, δεν παρουσίαζαν κάποιο ενδιαφέρον.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στον συνεργάτη, που πρέπει να μάθει, για να είναι και οι αναγνώστες της στήλης, πάντα ενημερωμένοι...

Κ.

Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 21:09

Οι πολίτες δεν εξυπηρετούνταν;

|

Η αυτοδιοίκηση σήμερα, λειτουργεί με τον δήμαρχο να έχει την δυνατότητα να μοιράζει αξιώματα, άρα και μισθούς! Αντιδήμαρχοι, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδροι επιχειρήσεων... Όλοι θα πάρετε...

 

 

 

Μια απλή ερώτηση προς τον αξιότιμο δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη:

-Μέχρι να οριστεί αντιδήμαρχος «Εξυπηρέτησης του Δημότη και Νομικών Θεμάτων», οι πολίτες δεν εξυπηρετούνταν ή τα νομικά θέματα είχαν μείνει πίσω;

Αν συμβαίνει αυτό, ο δήμαρχος πρέπει να κριθεί αυστηρά, γιατί ίσως τους βασικότερους τομείς της λειτουργίας της αυτοδιοίκησης, τους είχε αφήσει στην τύχη τους και δικαίως οι πολίτες έχουν δημιουργήσει αρνητική άποψη για τον ίδιο και το σύνολο της δημοτικής αρχής.

Αν δεν συμβαίνει αυτό, επαληθεύεται κατά τον καλύτερο τρόπο, η εκτίμηση της «Γ»... Ότι η αυτοδιοίκηση σήμερα, λειτουργεί με τον δήμαρχο να έχει την δυνατότητα να μοιράζει αξιώματα, άρα και μισθούς! Αντιδήμαρχοι, πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου και πρόεδροι επιχειρήσεων... Όλοι θα πάρετε... Και αν δεν υπάρχει θέση, που να βολεύει ανάλογα και με τις άλλες υποχρεώσεις του αιρετού, δημιουργούμε μία θέση... Αντιδήμαρχος «Εξυπηρέτησης του Δημότη και Νομικών Θεμάτων»!

Και φυσικά κανένας δεν ερυθριά!

Σελίδα 1 από 35

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13294062
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
988
5831
62553

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 83 επισκέπτες και κανένα μέλος