A+ R A-
25 Φεβρουαρίου 2018

ΣΧΟΛΙΑ

|

Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Καλλίνικος

 

 

 

Σε μια σεμνή, πλην χρήσιμη τελετή, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ, η ΝΕΑ ΑΝΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΑΡΤΑΙΩΝ 2016, έκοψε την πίτα της, για να έχουν την δυνατότητα ποδοσφαιριστές, διοίκηση και φίλοι της ομάδας, ν’ ανταλλάξουν ευχές για να είναι το 2018 χαρούμενο και αθλητικό... Την εκδήλωση ευλόγησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ.κ. Καλλίνικος, ο οποίος ευχήθηκε όλοι οι παράγοντες της ομάδας να πετύχουν τους στόχους τους και όλοι μαζί να προσφέρουν τις καλύτερες υπηρεσίες, στη νεολαία...Παραβρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Βασίλης Ψαθάς, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο μέγας χορηγός Σπύρος Καράλης, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Θανάσης Τρομπούκης, ο πρόεδρος της ΑΕ Καραϊσκάκης Δημήτρης Γεωργίου και φυσικά όλα τα μέλη του ΔΣ της ΝΕΑΣ ΑΝΝΑΓΕΝΝΗΣΗΣ, εκ μέρους των οποίων, ευχαρίστησε τους προσκαλεσμένους, ο πρόεδρος Δημήτρης Λαμπράκης.

Να είναι το νέο έτος, στα πλαίσια του υγιούς αθλητισμού, ευχήθηκε ο πρόεδρος της ομάδας, ενώ τυχερός της βραδιάς ήταν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Άρτας Θανάσης Τρομπούκης...

 

00-aa-pita-22-a

 

 

00-aa-pita-11-d

 

00-aa-pita-11-a

|

Ξεκινάει στην Πρέβεζα, η μεγάλη γιορτή-επίσημη τελετή έναρξης του Καρναβαλιού

 

 

 

 

 

Συνεχίζονται οι πυρετώδεις προετοιμασίες για την επίσημη έναρξη του Καρναβαλιού στην Πρέβεζα, από το Καρναβαλικό Κομιτάτο. Το μεγαλύτερο Καρναβάλι σε Ήπειρο και Αιτωλοακαρνανία και όχι μόνο, τόσο από πλευράς εκδηλώσεων όσο και συμμετοχών.

Στον χώρο του πάρκινγ στη Θεοφάνους, θα κάνει την έναρξη του Καρναβαλιού. Προς αυτή την κατεύθυνση η δημοτική αστυνομία Πρέβεζας, θα απαγορεύσει τη στάθμευση οχημάτων στο πάρκινγκ (Πρώην κινηματογράφος Γκλόρια) τόσο την Παρασκευή 26 όσο και το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 2018. Εκεί θα στηθεί το σκηνικό της γιορτής το Σάββατο 27 Ιανουαρίου και από τις 6 το απόγευμα, η πόλη θα γιορτάσει με καλή μουσική!

Μαζί με τους χορηγούς, ειδικοί χορηγοί για την τελετή έναρξης του Καρναβαλιού είναι η Ποτοποιία Φυσέκη, το Σούπερ Μάρκετ POLIS και η Κάβα «Φόρος» του Νίκου Αθανασίου.  Στην Τελετή έναρξης του Καρναβαλιού, συμμετέχουν ο σύλλογος του Αγίου Θωμά, Ο Πολιτιστικός σύλλογος Νικόπολης, ο Πολιτιστικός σύλλογος Καναλίου, το Χορευτικό του δήμου Πρέβεζας, η σχολή χορού Pa Bailar, ο Χοροχώρος έκφραση, το Fitness studio και η σχολή χορού Dance Flame.  Είναι ο καλύτερος τρόπος να υποδεχτεί όλος ο κόσμος το Καρναβάλι και φέτος. 

Σε ότι αφορά τα γκρουπ που κάθε μέρα δηλώνουν συμμετοχή στη μεγάλη με άρματα παρέλαση  του Καρναβαλικού Κομιτάτου Πρέβεζας, μπορούν να επικοινωνούν με τους :Κώστας Προβατάς (6977190954) Γιάννης Μαξούρης 6943550780,  Σπύρος Παπαδιώτης (6985809447), Χρήστος Λούπας 6945215266, Στέλιος Παπαδίας 6937099285, Θωμάς Τσούνης 6937287704,Σπύρος Πλέουρας 6942930797 και 2682100269))Πάνος Κατωπόδης 6973056896. Από το Καρναβαλικό Κομιτάτο Πρέβεζας, θερμές ευχές για καλή Καρναβαλική Χρονιά, καλή Αποκριά, καλό Καρναβάλι σε όλους και σε όλες!

«Στόχος του Δήμου Αρταίων είναι να υπάρχει τουλάχιστον από ένα ΚΔΑΠ σε κάθε έδρα Δημοτικής Ενότητας, καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος του Δήμου και τις ανάγκες που παρουσιάζονται» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

 

 

 

 

Μια στέγη δημιουργίας και απασχόλησης για 50 παιδιά έχει δημιουργήσει ο Δήμος Αρταίων στην Ανέζα, καθώς λειτουργεί με επιτυχία για δεύτερη χρονιά το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ).

Το Κέντρο φιλοξενεί 50 παιδιά, η συμμετοχή των οποίων επιδοτείται από το ΕΣΠΑ. Διαθέτει 9 άτομα προσωπικό όλων των ειδικοτήτων (δάσκαλοι, γυμναστές, ψυχολόγοι, βοηθητικό προσωπικό κ.α.), στεγάζεται στο Δημοτικό Σχολείο Ανέζας και λειτουργεί μετά τις 2 το μεσημέρι, καθημερινά, σε δύο βάρδιες.

Συνολικά στο Δήμο Αρταίων λειτουργούν ακόμη τρία ΚΔΑΠ, σε Τρίγωνο (7ο Δημοτικό Σχολείο), στο 4ο και στο 9ο Δημοτικό Σχολείο, με συνολική δυναμικότητα περίπου 250 παιδιά.

«Στόχος του Δήμου Αρταίων είναι να υπάρχει τουλάχιστον από ένα ΚΔΑΠ σε κάθε έδρα Δημοτικής Ενότητας, καλύπτοντας έτσι όλο το εύρος του Δήμου και τις ανάγκες που παρουσιάζονται. Στον προγραμματισμό μας είναι η δημιουργία δυο ακόμη ΚΔΑΠ του χρόνου σε Δ.Ε. Φιλοθέης και Δ.Ε. Ξηροβουνίου» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

|

Θα επιλεγούν οι δέκα καλύτερες εργασίες, ενώ οι σχολικές ομάδες θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα γίνει στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, στις 27 Απριλίου.

 

 

Το δικό τους δίκτυο καταγραφής της σεισμικής δραστηριότητας έχουν δημιουργήσει στην επικράτεια 13 σχολεία, τα οποία έχουν κατασκευάσει αυτοσχέδιους σεισμογράφους, που εποπτεύονται μέσω κεντρικού υπολογιστή από το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.
Το Ινστιτούτο παρακολουθεί τις καταγραφές του σχολικού δικτύου, λαμβάνει τις πληροφορίες που στέλνουν οι σεισμογράφοι τους και, σε συνεργασία με την Ελληνογερμανική Αγωγή, υποστηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία γύρω από την έρευνα για τους σεισμούς.
Στο πλαίσιο αυτό προκήρυξε για δεύτερη συνεχή χρονιά τον διαγωνισμό «Φτιάξε τον δικό σου σεισμογράφο», σε γυμνάσια και λύκεια της χώρας, όπου οι ενδιαφερόμενες σχολικές ομάδες θα μπορούν να υποβάλουν την εργασία τους προς αξιολόγηση από ομάδα επιστημόνων και εκπαιδευτικών μέχρι τις 23 Μαρτίου.
Έπειτα από τη διαδικασία της κρίσης, θα επιλεγούν οι δέκα καλύτερες εργασίες, ενώ οι σχολικές ομάδες θα βραβευθούν σε εκδήλωση που θα γίνει στο Φεστιβάλ Επιστήμης και Καινοτομίας, Athens Science Festival, στις 27 Απριλίου.
Για την αξιολόγηση των εργασιών λαμβάνεται υπόψη η ποιότητα, η επιστημονική ορθότητα, η παροχή πολλαπλών μέσων αναπαράστασης (οπτικοακουστικό υλικό), η ανάπτυξη δεξιοτήτων (διερευνητική μάθηση, επίλυση προβλημάτων, δημιουργικότητα) και η αντίληψη πολιτικής προστασίας από τους μαθητές για την αντιμετώπιση και πρόληψη των επιπτώσεων των σεισμών στη χώρα.
 Το σχολικό δίκτυο λειτούργησε πιλοτικά το 2016 με τους σεισμογράφους των σχολείων: Ελληνογερμανική Αγωγή (Παλλήνη), Ευαγγελική Σχολή Σμύρνης, Δημόσιο Ειδικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, 3ο Γυμνάσιο Ηγουμενίτσας, 2ο Γενικό Λύκειο Σπάρτης, Λύκειο Αυλωναρίου Εύβοιας, Γυμνάσιο Αγνάντων Άρτας, Λύκειο Αργοστολίου. Στη συνέχεια το εμπλουτίστηκε με περισσότερους σεισμογράφους σχολείων που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό και οι οποίοι λειτουργούν όλο το 24ωρο.
Το σχολικό δίκτυο έχει καταγράψει τους πρόσφατους σεισμούς στην Αθήνα και στο Κιλκίς, εντοπίζοντας με ακρίβεια το μέγεθος και το επίκεντρό τους, όπως και άλλους σεισμούς στην επικράτεια, αλλά επίσης σεισμούς στην Τουρκία, το Μαυροβούνιο, το Ιράν, τη Ρωσία, ακόμη και μία πυρηνική δοκιμή στη Β. Κορέα.

Σάββατο, 20 Ιανουαρίου 2018 19:59

Σημαντική εκδήλωση απ’ το ΤΕΙ Ηπείρου

|

«Ολοκαύτωμα: κοινωνικοπολιτικές, οικονομικές και πολιτισμικές επιπτώσεις στον ελληνικό και διεθνή χώρο»

 

 

 

 

 

Το Τμήμα Βιβλιοθήκης και Κέντρο Πληροφόρησης του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου σε συνεργασία με το Διεθνές Κέντρο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, το Κέντρο Νεότητας του Δήμου της Ρώμης και το Μουσικοφιλολογικό Σύλλογο «Ο Σκουφάς», διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Ολοκαύτωμα: κοινωνικοπολιτικές, οικονομικές και πολιτισμικές επιπτώσεις στον ελληνικό και διεθνή χώρο», η οποία θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 19.00΄, στην αίθουσα του Μουσικοφιλολογικού Συλλόγου Άρτης «Ο Σκουφάς», στην Άρτα.

Ομιλητές θα είναι:

-Ο Νίκος Γιαννής, Κοινοτικός Υπάλληλος στον Τομέα Διαχείρισης Γνώσης και  

Βοήθειας της Ε.Ε. προς τις Αναπτυσσόμενες Χώρες, Βρυξέλλες.

-Ο Μωϋσής Ελισάφ, Καθηγητής Παθολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Ιωαννίνων και Γ.Γ. του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος.

-Ο Χάρης Βαδιβούλης, Δικηγόρος-Γραφολόγος Άρτας.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει ορχήστρα διδασκόντων και φοιτητών του Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου. Θα παίξουν οι μουσικοί: Βασίλης Κομματάς, Σπήλιος Κούνας, Δημήτρης Μυστακίδης, Στάθης Σαββίδης, Θάνος Σταυρίδης και Απόστολος Τσαρδάκας και θα τραγουδήσουν ο Ανδρέας Καρακότας και η Εύη Κουτσαυτάκη.

Ο Στέφανος Πανακούλιας, Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και μέλος του TeamEurope Eυρωπαϊκής Επιτροπής, θα προλογίσει.

Θα συντονίσει η Χριστίνα Θεοδωρίκα, Βιβλιοθηκονόμος της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του TEIHπείρου.    

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 22:00

Όλα για τα "φαίνεσθαι"

|

Για να φανεί ο κ. δήμαρχος, θυσιάστηκαν τόσες χιλιάδες ευρώ και πλέον η ομάδα του χωριού, δεν έχει ένα αξιοπρεπές γήπεδο για να αγωνίζεται...

Συντονίστηκαν όλοι οι παράγοντες της περιοχής, για να εξασφαλίσουν την χρηματοδότηση και να κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου το γήπεδο Κομποτίου, μιας και η ομάδα του χωριού ανέβηκε κατηγορία και για να αγωνίζεται σ' αυτή την κατηγορία, έπρεπε το γήπεδό της, να έχει κάποιες προδιαγραφές. Τα λεφτά ξοδεύτηκαν, το γήπεδο κατασκευάστηκε και απέμεναν κάποιες εβδομάδες, για να στερεωθεί το χορτάρι και να είναι έτοιμο για να παιχτεί ποδόσφαιρο.

Όμως ο δήμαρχος Κομποτίου, είχε διαφορετική άποψη και ήθελε ντε και καλά, μία συγκεκριμένη Κυριακή, να γίνει εκεί ο αγώνας της ομάδας, να στείλει ο ίδιος προσκλήσεις και να κάνει όσα απαιτεί το "φαίνεσθαι", φανατικός οπαδός του οποίου είναι ο συγκεκριμένος δήμαρχος. Έγινε ο αγώνας και δεν έμεινε τίποτα απ' το χορτάρι και θα χρειαστούν κάποιες εβδομάδες, για να μπορέσει η ομάδα του χωριού του κ. δημάρχου, να χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο γήπεδο.

Συμπέρασμα; Για να φανεί ο κ. δήμαρχος, θυσιάστηκαν τόσες χιλιάδες ευρώ και πλέον η ομάδα του χωριού, δεν έχει ένα αξιοπρεπές γήπεδο για να αγωνίζεται.

Τα σχόλια δικά σας...

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 21:23

Αποφασισμένος ο πρύτανης...

Τονίζει πως το νέο Πανεπιστήμιο Ηπείρου, θα υπερτερεί όλων των άλλων και για τον λόγο ότι θα έχει δυό υπερσύγχρονα campus, για να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τέτοια που σήμερα αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως και οι πανεπιστημιακοί έχουν παραδεχτεί...

 

 

 

Ο πρύτανης του ΤΕΙ Ηπείρου Τάσος Τσίνας, που παρακολουθεί με ενδιαφέρον και μαχητικότητα τις εξελίξεις περί την συνένωση, έχει πάρει γεύση, απ' την επιμονή των παραγόντων του Πανεπιστημίου, αλλά και των Ιωαννίνων και σε γενόμενη συζήτηση, εξέφρασε την απορία του, για την επιμονή αυτή, σημειώνοντας πως το νέο Πανεπιστήμιο Ηπείρου, θα υπερτερεί όλων των άλλων και για τον λόγο ότι θα έχει δυό υπερσύγχρονα campus, για να μπορεί να λειτουργήσει χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, τέτοια που σήμερα αντιμετωπίζει το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως και οι πανεπιστημιακοί έχουν παραδεχτεί...

Ο πρύτανης Τάσος Τσίνας, δεν θέλησε να ανοιχτεί στις σκέψεις του, σε σχέση με το τι θα γίνει τελικά, επέμενε όμως ότι η προσπάθεια της ακαδημαϊκής κοινότητας, πρέπει να είναι σε κοινό βηματισμό με αυτόν της τοπικής κοινωνίας, ωστόσο φαίνεται πως είναι αποφασισμένος, να παλέψει μέχρι το τέλος, για να γίνουν πράξη και οι προτάσεις του ΤΕΙ Ηπείρου.

Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2018 21:14

Θα τρίζουν τα κόκκαλα του στρατηγού!

|

Ο μοδάτος, που "όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει", θα φτιάξει ρολόι σε μια ιστορική πόλη, με κυλοδοκούς, αγνοώντας το τι πραγματικά σημαίνει για μια πόλη το ρολόι της...

 

Γνωστή στους Φιλιππιαδιώτες, η δωρεά του στρατηγού Βασιλείου, για την κατασκευή του ρολογιού της πόλης, ως σημείο αναφοράς για τους πολίτες και τους επισκέπτες. Είχε την ατυχία η δωρεά αυτή, να πέσει στα χέρια του μοδάτου δημάρχου, για να κάνει την επιθυμία του αείμνηστου στρατηγού πράξη...

Όσες αποφάσεις έλαβε σε σχέση με την υλοποίηση του σκοπού της δωρεάς, παραπέμπουν ακριβώς στην υποτίμηση της δωρεάς και της επιθυμίας αυτού που προχώρησε στην σημαντική αυτή πράξη...

Κατασκευάζουν ένα ρολόι - νάνο(!), ύψους περίπου τεσσάρων μέτρων, την στιγμή που το μικρότερο (σ.σ. σε ύψος) όλων μπορεί να είναι πάνω δώδεκα μέτρα... Το ρολόι των Ιωαννίνων έχει ύψος δέκα τέσσερα (14) μέτρα, ενώ το ρολόι της Άρτας (φωτογραφία), έχει ύψος είκοσι ένα (21) μέτρα! Και όταν μιλάμε για ρολόι πόλης, η σκέψη του καθενός παραπέμπει σε κάποιο μεγαλεπήβολο κτίσμα.

Ο μοδάτος λοιπόν, που "όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει", θα φτιάξει ρολόι σε μια ιστορική πόλη, με κυλοδοκούς, αγνοώντας το τι πραγματικά σημαίνει για μια πόλη το ρολόι της...

-Δεν θα τρίζουν λοιπόν, τα κόκκαλα του δωρητή;

Βεβαίως και αυτή η ντροπή της Φιλιππιάδας, θα έχει και συνέχεια. Λίγη υπομονή...

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 20:14

Κυκλοφορεί αύριο "Η ΓΝΩΜΗ"

Η εορταστική μοναξιά της Άρτας, οι εξελίξεις περί την συνένωση του ΤΕΙ με το Πανεπιστήμιο Άρτας και "το άγχθος της λοξής ματιάς στα ναρκωτικά"...

 

 

Με πολλά αποκαλυπτικά και εξόχως ενδιαφέροντα θέματα, κυκλοφορεί αύριο η εβδομαδιαία εφημερίδα "Η ΓΝΩΜΗ". Πρώτο θέμα της, η εορταστική μοναξιά της Άρτας, σε αντίθεση με άλλες πόλεις της χώρας μας, που αποτελούν παραδοσιακά εορταστικό προορισμό ή αποτέλεσαν τώρα προορισμό, μετά από προσπάθειες των εκεί Δήμων. "Και η μυλωνού τον άνδρα της, με τους πραματευτάδες" είναι ο τίτλος του θέματος και παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον...

Επιμένει στην προβολή του τεράστιου προβλήματος της διακίνησης και χρήσης ναρκωτικών στην περιοχή μας, η εφημερίδα και παρουσιάζει το πως η τοπική κοινωνία αντιμετωπίζει το πρόβλημα, καταγράφοντας "το άγχθος της λοξής ματιάς στα ναρκωτικά"!

Ευχάριστες μπορεί να είναι οι εξελίξεις σε σχέση με την προσπάθεια της συνένωσης του ΤΕΙ Ηπείρου, με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με βάση τις τελευταίες δηλώσεις του πρύτανη Γιώργου Καψάλη. Βεβαίως όλα θα πάνε καλύτερα, αν προς την κατεύθυνση της ίδρυσης και λειτουργίας πανεπιστημιακών σχολών στην Άρτα, κινητοποιηθούν και οι τοπικοί παράγοντες...

Δυό σημαντικές συνεντεύξεις φιλοξενεί σ' αυτό το φύλλο η "Γ". Στην πρώτη μιλάει ο ο Δημήτρης Χριστόπουλος, αναπληρωτής καθηγητής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και Πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και αναφέρεται στο μεταναστευτικό - προσφυγικό θέμα, σημειώνοντας πως "μεταναστευτική πολιτική δεν είναι να περιφέρεσαι ως ιδρωμένος πυροσβέστης στα κέντρα κράτησης.

Στην δεύτερη μιλάει ο πρώην νομάρχης Πρέβεζας Βασίλης Ιωάννου, ο οποίος επισημαίνει πως "υπό προϋποθέσεις, θα επιστρέψει στην αυτοδιοίκηση".

Και πολλά άλλα θέματα στην ΓΝΩΜΗ που κυκλοφορεί. Μην την χάσετε...

 

000001-12-01-2018-b

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 10:07

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΚΩΝ. ΚΑΡΑΛΗΣ.

Αποδείχτηκε ο μοναδικός "λευκός σαν γάλα"! - Mέχρι σήμερα, καμία άλλη εταιρεία δεν αντέδρασε και δεν ζήτησε την διάψευση του δημοσιεύματος

 


Περίεργα παιχνίδια, στον χώρο της ελληνικής φέτας και των εργοστασίων, που την παράγουν, κάποιες φορές, όσοι υπηρετούν περίεργα σχέδια μπορεί να βάζουν κατά δικαίων και αδίκων και ακολούθως να μην προκύπτει το θάρρος, ν' αποκατασταθεί η αλήθεια και το δίκαιο όπου υπάρχει.
Έτσι λοιπόν, η πανελλήνιας κυκλοφορίας AGRENDA, έκανε μια αόριστη πλην επικίνδυνη αναφορά σε γνωστή γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, η οποία φέρνει γάλα απ' την Αλβανία, ενδεχομένως για την παραγωγή φέτας. Όπως διαπιστώσαμε, στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας, δεν υπήρξε αντίδραση απ' τις γαλακτοβιομηχανίες της Ηπείρου, πλην της γαλακτοβιομηχανίας ΚΑΡΑΛΗΣ, της οποίας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Καράλης, την ημέρα της κυκλοφορίας της εν λόγω εφημερίδας, απέστειλε επιστολή στην οποία σημείωνε πως η εταιρεία του, που ποτέ δεν εισάγει γάλα απ' την Αλβανία, απ' αυτή την αόριστη πληροφορία, θίγεται και πρέπει ν' αποκατασταθεί το κύρος της...
Στην επιστολή του, προς την εφημερίδα AGRENDA, ο κ. Κωνσταντίνος Καράλης, επισημαίνει πως επειδή η εταιρεία του βρίσκεται στην Ήπειρο και παράγει τα γνωστά προϊόντα με το τοπωνύμιο "ΗΠΕΙΡΟΥ" και στο επίμαχο δημοσίευμα δεν αναφέρεται το όνομα της εταιρείας που εισάγει γάλα απ' την Αλβανία και είναι λογικό, πελάτες απ' την Ελλάδα και το εξωτερικό να ζητούν να ενημερωθούν για το αν είναι η δική του εταιρεία, αυτή που παρανομεί, ζητώντας παράλληλα, αν ευσταθούν οι πληροφορίες, να κατονομαστεί η πηγή τους, για να ενημερωθούν οι πελάτες, για να μην ανησυχούν και σε σχέση με την εταιρεία του. Και στην περίπτωση που δεν ισχύει το παραπάνω, να διαψευστεί το περιεχόμενο του ρεπορτάζ, που έκανε την αόριστη αναφορά, σε γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι σήμερα, καμία άλλη εταιρεία δεν αντέδρασε και δεν ζήτησε την διάψευση του δημοσιεύματος.
Κι ενώ ο κ. Καράλης, θα περίμενε να δει την πλήρη διάψευση του ρεπορτάζ ή την συγκεκριμένη αναφορά, στην γαλακτοβιομηχανία που παρανομεί, είδε ένα μικρό σχόλιο με την υπογραφή του διευθυντή της εφημερίδας Γιάννη Πανάγου, το οποίο ανέφερε:
"Μου παραπονέθηκε και με το δίκιο του, ο Αρτινός τυροκόμος Κώστας Καράλης, για το δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας, το οποίο έκανε λόγο για γάλα που έρχεται απ' την Αλβανία προς άγνωστη ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, ενδεχομένως για την παραγωγή φέτας. Το ξέρουν και οι πέτρες, χρόνια τώρα, πως αν είναι ένας που κρατάει όρια την υπόθεση της φέτας είναι ο Καράλης. Τελεία και παύλα".

Μπορεί τα παραπάνω λόγια, να κολακεύουν τον κ. Κωνσταντίνο Καράλη, όμως το ουσιαστικό και ζητούμενο της υπόθεσης, δεν παρουσιάστηκε. Δεν αναφέρθηκε δηλαδή, ποιά γαλακτοβιομηχανία εισάγει γάλα απ' την Αλβανία και παρανομεί, για να έχουν τον λόγο στην συνέχεια, οι αρχές.
Και εκ των συνειρμών, μπορεί να ισχυριστεί κανένας πως εκ των ιδιοκτητών γαλακτοβιομηχανιών στην Ήπειρο ο μοναδικός "λευκός σαν γάλα", είναι ο Κώστας Καράλης.

Σελίδα 1 από 34

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

12665233
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
3851
38623
126244

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 107 επισκέπτες και κανένα μέλος