A+ R A-
18 Ιανουαρίου 2018
Λάμπρος

Λάμπρος

Τρίτη, 27 Μαρτίου 2012 18:08

Στην Ήπειρο ο Γιάννης Μιχελάκης

 

 

Θα συμμετάσχει σε συνεδριάσεις των ΝΟΔΕ

 

 

 

Ο εκπρόσωπος του τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης θα βρίσκεται στην Ήπειρο την Παρασκευή και το Σάββατο.

Ο κ. Μιχελάκης θα παραστεί σε διευρυμένες συνεδριάσεις και των τεσσάρων ΝΟΔΕ με κεντρικό θέμα την προετοιμασία της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν μέχρι τώρα την Παρασκευή ο κ. Μιχελάκης θα παραστεί στη συνεδρίαση που θα γίνει στην Θεσπρωτία, το Σάββατο σε αντίστοιχες συνεδριάσεις στην Πρέβεζα και την Άρτα και την Κυριακή στα Γιάννινα.

Δευτέρα, 21 Νοεμβρίου 2011 15:37

TEST INTERNATIONAL

TEST

 

 

 

"ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ" από την 2η σελίδα της ΓΝΩΜΗΣ

 

 

 

 

Αναζητούν αντικαταστάτες των διοικητών των Νοσοκομείων σε διάφορες πόλεις της χώρας μας. Στα Γιάννενα αντικαθίστανται και ο διοικητής του Περιφερειακού Νοσοκομείου κ. Κωστάρας και ο διοικητής του Νοσοκομείου Χατζηκώστα κ. Μεσσήνης. Για την Άρτα δεν γνωρίζουμε τίποτα και το πιο πιθανό είναι να μην ζητήθηκε παραίτηση απ’ τον διοικητή Γιώργο Λάμπρο. Όρκο δεν παίρνουμε, αλλά η γκρίνια για την αποτελεσματικότητα της διοίκησης είναι δεδομένη.


Με ένταση εκφράζει, σε κάθε ευκαιρία την διαφωνία για την αποτελεσματικότητα της παρούσης διοίκησης, ένα μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Άρτας, που δηλώνει: «Δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να διοικήσουμε!» Για να το λέει κάτι θα ξέρει, αφού γνωρίζει τα πράγματα, περνάει κάμποσες ώρες της ημέρας και ακούει την άποψη και όσων τυχαίνει να βρεθούν εκεί.


Συμπέρασμα: Κι αν δεν γίνει αλλαγή της διοίκησης, θα πρέπει πολλά ν’ αλλάξουν στο Νοσοκομείο της πόλης μας και αυτό πρέπει να γίνει άμεσα.


*****


Φωτιές στο κέντρο της πόλης! Η είδηση υπάρχει καταγεγραμμένη σε άλλη σελίδα της «Γ», αλλά όπως και να το κάνουμε είναι πρωτόγνωρο το γεγονός για την μικρή μας πόλη, όπου όλα τα’ άλλα τα είχαμε δει, είδαμε τώρα κι αυτή την εκδοχή της εγκληματικότητας.


Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας, διερευνάει το θέμα, συνεπικουρούμενη και απ’ την Αστυνομική Διεύθυνση Άρτας, με σκοπό να εντοπιστούν οι δράστες τώρα και φυσικά να μην εξαπλωθεί το φαινόμενο, που έτσι κι αλλιώς είναι ανησυχητικό. Μακάρι να τα καταφέρουν.


*****


Περί της ανάγκης χρησιμοποίησης ελληνικών λέξεων και όρων, σε επιχειρήσεις της χώρας μας έκανε λόγο σε μια απ’ τις τελευταίες ομιλίες του ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης και είναι πολύ αποκαλυπτικός και χρήσιμος, στο λόγο του. Αναφέρει λοιπόν: «Ο Armani ως γνωστόν χρησιμοποιεί τη λέξη Emporio και πολύ περισσότερο το Χόλυγουντ πραγματοποιεί μεγάλες συσσωρεύσεις από την παραγωγή άυλων προϊόντων με κύριο κεφάλαιο το συμβολικό κεφάλαιο που παρήγαγε αυτή η γη της Ελλάδας και οι άνθρωποι της. Μιλώ για τις κινηματογραφικές ταινίες «Λεωνίδας», «Υπατία», «Μέγας Αλέξανδρος» κλπ.


Στα καθ’ ημάς τώρα. Για κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος δίπλα στο παγκόσμιο μνημείο το ιστορικό γεφύρι της Άρτας, δεν υπάρχει ελληνική λέξη να τεθεί ως όνομα και αναζητήθηκε, για να καθιερωθεί ξενικό. Και φυσικά κανένας δεν αντέδρασε.


*****


Την Δευτέρα καταφτάνει στην Άρτα ο τομεάρχης Περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκη και θα παραμείνει και την Τρίτη για να επισκεφτεί την Πρέβεζα. Θα έχει διαδοχικές συναντήσεις με όλους τους παράγοντες της περιοχής μας, όπως με τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά, τον δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη, τον δήμαρχο Ζηρού Δημήτρη Γιολδάση και πολλούς άλλους παράγοντες της περιοχής μας, ενώ θα επισκεφτεί τον Αμβρακικό και τη Λίμνη Ζηρού.


Ιδιαίτερα ενδιαφέρον το πρόγραμμα της επίσκεψης του τομεάρχη περιβάλλοντος της ΝΔ Κυριάκου Μηυτσοτάκη, μακάρι να αποδειχτεί χρήσιμος σε ότι έχει σχέση με το περιβάλλον στην περιοχή μας.


*****


Έκλεισε, μετά από 17 χρόνια το ΒΥΖΑΝΤΙΟ και άδειασε ο χώρος της πλατείας, στο χώρο δηλαδή που υπήρχαν τα τραπεζοκαθίσματα του εν λόγω καταστήματος και πολλοί είναι οι συμπολίτες μας, που είδαν την διαφορά και συζητούσαν, για την διαφορετική εικόνα που θα είχε η κεντρική πλατεία της πόλης, αν είχε γίνει σωστή και με βάση το νόμο, χρήση της πλατείας και τα καθίσματα, όλων των καταστημάτων ήταν αυτά που προβλέπει ο νόμος.


Βεβαίως η σύγκριση της εικόνα σήμερα, με την προχθεσινή είναι αυτή που επιβάλλει και στην δημοτική αρχή να λάβει άμεσα τις αποφάσεις της, για να αποδείξει και ο δήμαρχος Γιάννης Παπαλέξης, ότι αυτά που λέει τα εννοεί κιόλας. Αναμονή λοιπόν.


*****


Έντονη κάνει την παρουσία του, πολιτευόμενος παράγοντας της Πρέβεζας και σε κάθε είδηση που προκύπτει για την περιοχή μας, ακούγεται και το όνομά του. Έτσι μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι στις πληροφορίες που καταγράφηκαν για την αντικατάσταση του διοικητή του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, προτάθηκε στον κ. Ξενοφώντα Καραβίδα να αναλάβει αυτός την διοίκησης, αλλά πολύ ευγενικά δεν απεδέχθη.

 

Νομίζουμε ότι κάποιες φορές η υπερβολική χρήση των μέσων, φέρνει το αντίθετο αποτέλεσμα, απ’ το επιδιωκόμενο. Και ο συγκεκριμένος πολιτικός παράγοντες με την «ολομέτωπη επίθεση» που κάνει, ίσως δημιουργήσει αρνητικό κλίμα εις βάρος του και στο τέλος αναζητεί «τ’ αυγά και τα καλάθια». Μια υπόθεση κάνουμε.


*****


Θα ήταν καλύτερο, κάποιες εκ των κλοπών που γίνονται στο κέντρο της πόλης να τις έκαναν τα τσιγγανάκια, γιατί ως ένα σημείο ελέγχονται και ο κίνδυνος των πράξεών τους είναι περιορισμένος. Τελευταία κλοπή που έγινε στο κέντρο της πόλης, έγινε σύμφωνα με μαρτυρίες από δυό καλοντυμένους κυρίους και ξανθιά (ωραία) κυρία. Πήραν την τσάντα ηλικιωμένης κυρίας, έφτασαν 150 μέτρα απ’ το σημείο, πήραν τα χρήματα που είχε μέσα όπως επίσης και το κλειδί του αυτοκινήτου της και έγιναν άφαντοι. Είναι κατά την κρίση των πάντων, περισσότερο επικίνδυνοι και για το λόγο αυτό, ειδικά οι κυρίες που κυκλοφορούν με την τσάντα τους, θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικές.


*****


«Αν δεν καταλάβατε, πέρασαν 6 μήνες από τις Δημοτικές εκλογές και 4 μήνες, στη νέα εποχή που διαμόρφωσε ο Καλλικράτης. Και ήδη πρόεκυψαν θέματα πολύ σοβαρά και κυρίως κατέδειξαν σε αρκετούς δημότες (έστω σε όσους παρακολουθούν κάπως τα πράγματα ), ότι η νέα Δημοτική αρχή του κ. Γιολδάση, ακλουθώντας το τραγούδι "όλα αλλάζουν και όλα τα  ιδία μένουν" παραμένει σε ΛΟΓΙΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ που δυστυχώς έρχονται από το ΠΑΡΕΛΘΟΝ». Η επισήμανση ανήκει στον Γιώργο Ζυγούρη επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ζηρού και περιέχεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τους τέσσερις μήνες λειτουργίας της νέας δημοτικής αρχής στο νέο Δήμο Ζηρού. Έχει ενδιαφέρον και φυσικά αποτελεί στοιχείο προβληματισμού για όλους.


****


Έγινε κι αυτό, χθες το πρωί και φυσικά έχει ενδιαφέρον. Με αποδοκιμασίες έγινε δεκτός ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο Μέγαρο Μουσικής, όπου βρέθηκε προκειμένου να μετάσχει στη γενική συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων. Έξω από το χώρο του Μεγάρου, μέλη του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού των ξενοδοχείων Αττικής είχαν οργανώσει διαμαρτυρία, θέλοντας να διαμαρτυρηθούν για τη νέα λίστα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων που καταρτίζει η κυβέρνηση.


****

Με την σημερινή μας φωτογραφία αποχαιρετούμε τον «καλό άνθρωπο» του ελληνικού κινηματογράφου τον Θανάση Βέγγο, που απ’ όλους χαρακτηρίστηκε ο θάνατός του ως μεγάλη απώλεια για την χώρα μας. Στα καλό, καλέ μας άνθρωπε…

 

Δεν ενδιαφέρεται σ’ αυτή την φάση

 

Σε άλλη σελίδα παρουσιάζουμε ρεπορτάζ σε σχέση με τους υποψήφιους για υποψήφιους  των μεγάλων κομμάτων στην Άρτα. Σ’ ότι αφορά τη ΝΔ θεωρούμε σίγουρη την υποψηφιότητα του γιατρού Βαγγέλη Παπαδημητρίου στο ψηφοδέλτιο του κόμματος, επί πλέον δε τονίζεται ότι υπάρχει και το ενδιαφέρον του υιού του Λευτέρη Παπαδημητρίου, Κωνσταντίνου, που κι αυτός θέλει να είναι υποψήφιος. Στις συζητήσεις που γίνονται στα διάφορα στέκια της πόλης, ακούγεται ότι και ο υιός του Νίκου Παπαδημητρίου, Ντίνος επιθυμεί να είναι υποψήφιος, αλλά αυτό δεν ισχύει. Αυτό τουλάχιστον, μας είπε σε συζήτηση που είχαμε ο γιατρός Νίκος Παπαδημητρίου, ο οποίος δεν συνηθίζει να λέει πολλά και επί πλέον δεν είχε λόγο να κρύψει την φιλοδοξία του παιδιού του.
Ξεκαθαρίζει λοιπόν το πράγμα, σ’ ότι αφορά το ενδιαφέρον του Ντίνου Παπαδημητρίου του Νικολάου και όσες συζητήσεις γίνονται, θα πρέπει να γίνονται με αυτό το δεδομένο.

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 10:55

Θα μείνουν άλυτα τα προβλήματα!

Αυτό κι αν δεν είναι… κεραμίδα στο κεφάλι, του κάθε πολίτη που αναζητάει λύση στα προβλήματα της Ηπείρου. Η σύσκεψη που είχε προγραμματιστεί για σήμερα στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στην Ιπποκράτους, αναβάλλεται, γιατί την ίδια ώρα συνεδριάζει  το υπουργικό συμβούλιο.

Όπως γράψαμε και σε προηγούμενο σχόλιο, η σύσκεψη θα γινόταν με την παρουσία των βουλευτών της Ηπείρου, των γραμματέων των ΝΕ και των μελών του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και εκεί όλοι θα είχαν την δυνατότητα να θέσουν στον γραμματέα του κόμματος Μιχάλη Καρχιμάκη, τα αιτήματα, για να απαντηθούν απ’ τους αρμόδιους υπουργούς.

Ας αναμείνουμε τώρα, πότε θα ξανασυντονιστούν οι εκπρόσωποί μας, γιατί τότε θα λυθούν όλα τα προβλήματα της Ηπείρου.

          Άντε πάλι να μιλήσουμε για την κατάντια των συνδικαλιστικών μας φορέων και στην μικρή Άρτα, όπου έτσι κι αλλιώς η συνεννόηση των εργαζομένων, θα έπρεπε να είναι δεδομένη, μιας και τα προβλήματα που υπάρχουν και αυτά που έρχονται μόνο με την ενότητα του εργατικού και συνδικαλιστικού κινήματος, μπορούν να αντιμετωπιστούν.

          Άλλη συγκέντρωση το ΠΑΜΕ, με το Εργατικό Κέντρο, του οποίου την πλειοψηφία της διοίκησης έχει το ΚΚΕ, άλλη συγκέντρωση η ΑΔΕΔΥ, που την πλειοψηφία έχει το ΠΑΣΟΚ, άσχετα αν ο πρόεδρος ανήκει στον ΣΥΝ. Ζητάει να μην περάσει ο εργασιακός μεσαίωνας, λες και τον εργασιακό μεσαίωνα, δεν τον έφερε το κόμμα στο οποίο ανήκουν και ψηφίζουν.

         Με τις ιδιοτροπίες της η κάθε παράταξη και φυσικά με κομματική γραμμή, για το τι πρέπει να κάνουν και πώς να το κάνουν. Ο λεγόμενος κυβερνητικός συνδικαλισμός, που χωρίζει (όπως λειτουργούσε πάντα) αντί να ενώνει τους εργαζόμενους, δείχνει να κυριαρχεί στην Άρτα και φυσικά να απομακρύνει τους εργαζόμενους απ’ τους κοινωνικούς αγώνες.

         «Τελευταία φορά που πήγα σε συγκέντρωση» μας έλεγε συμπολίτης μας, ο οποίος λίγες ημέρες πριν έκανε λόγο για την αναγκαιότητα συμμετοχής στις κινητοποιήσεις, αφού άλλος τρόπος αντίστασης στην λαίλαπα των κυβερνητικών μέτρων δεν υπάρχει. Κι όμως απογοητεύτηκε απ’ το θέατρο του παραλόγου, που είχε ως πρωταγωνιστές τους κυβερνητικούς συνδικαλιστές.

        Πόσοι άλλοι εργαζόμενοι, θα ένιωσαν την ίδια απογοήτευση με το θέαμα που παρουσιάζουν οι δυο ξεχωριστές κινητοποιήσεις; Εκατοντάδες είναι η απάντηση, η οποία όμως ουδόλως προβληματίζει όσους αποφασίζουν να λειτουργήσουν έτσι και να σχεδιάσουν την αντιπαλότητα των εργαζομένων, άρα την επιβίωση των κυβερνητικών παραγόντων, που με χαρακτηριστική άνεση προτείνουν και ψηφίζουν τον εργασιακό μεσαίωνα.

        Η πρόταση είναι σαφής και την καταθέτουν οι πάντες. Οι λίγοι όμως κυβερνητικοί συνδικαλιστές έχουν την δυνατότητα να λειτουργούν κόντρα στην πρόταση που κάνουν όλοι και να έχουν μερικούς ακόμη εργαζόμενους πίσω τους για να τους νομιμοποιούν.

        Και φυσικά τα νομοσχέδια που θα ακολουθήσουν, θα είναι πιο βαριά για τον εργαζόμενο, που «δεν έχει στον ήλιο μοίρα».

        Ας τους χαιρόμαστε λοιπόν τους συνδικαλιστές μας και τοπικά. Ας τους επιτρέψουμε, να σχεδιάζουν πως θα περάσουν τα πιο αντιλαϊκά μέτρα. Και να τους ανεχόμαστε κιόλας, όταν δηλώνουν ότι κάνουν αγώνα υπέρ των εργαζομένων. Ντροπή!

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

12470659
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2569
16430
82012

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 108 επισκέπτες και κανένα μέλος