A+ R A-
10 Δεκεμβρίου 2018
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 20:23

Δόθηκε στην δημοσιότητα το κείμενο αρχών του συνδυασμού

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

|

220 πολίτες της Ηπείρου στηρίζουν την υποψηφιότητα του Σπύρου Ριζόπουλου

- Διαμορφώνοντας ΜΑΖΙ το Μέλλον της Ηπείρου

 

 

 

 

Δόθηκε στην δημοσιότητα το κείμενο αρχών του συνδυασμού του υποψηφίου περιφερειάρχη Ηπείρου Σπύρου Ριζόπουλου, με τον γενικό τίτλο «διαμορφώνοντας ΜΑΖΙ το Μέλλον της Ηπείρου», το οποίο υπογράφουν διακόσιοι είκοσι (220) πολίτες της Ηπείρου, οι οποίοι εκπροσωπούν κατά τον καλύτερο τρόπο, τις τοπικές κοινωνίες των τεσσάρων νομών της Ηπείρου.

Η κατανομή των πολιτών, ανά νομό της Ηπείρου είναι Άρτα: 55, Θεσπρωτία: 26, Ιωάννινα: 102, Πρέβεζα: 26, Αθήνα: 5, Αθήνα-Ιωάννινα: 5, Αθήνα-Άρτα: 1 και δείχνει καθαρά, ότι η προσπάθεια που έκανε ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος, έφερε σημαντικά αποτελέσματα.

Ένας επί πλέον λόγος, που επιβεβαιώνει την σοβαρότητα της προσπάθειας, είναι το γεγονός ότι «ξεκίνησαν και τα κρούσματα εκβιασμών, πιέσεων και απειλών», όπως αναφέρει σε δήλωσή του, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος.

 

Διαμορφώνοντας ΜΑΖΙ το Μέλλον της Ηπείρου

Ολόκληρο το κείμενο αρχών του συνδυασμού του υποψηφίου περιφερειάρχη Ηπείρου Σπύρου Ριζόπουλου, έχει ως εξής:

«Η Ήπειρος διαθέτει όλες τις προδιαγραφές για να είναι μια από τις πλέον παραγωγικές, εξωστρεφείς και καινοτόμες περιφέρειες της Ελλάδας. Τα φυσικά της χαρακτηριστικά σε συνδυασμό με τη θέση της -ως δυτική πύλη της χώρας- και τους νέους οδικούς άξονες που τη διαπερνούν, δημιουργούν όλες εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου το αναπτυξιακό της μοντέλο να ενισχύσει ουσιαστικά το παραγόμενο προϊόν σε όλη την Περιφέρεια.

Αντί για αυτό, η Ήπειρος παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα παθογόνο σπιράλ παρακμής, το οποίο δεν της επιτρέπει να παρακολουθήσει τις νέες οικονομικές και τεχνολογικές εξελίξεις. Αυτό έχει καταστήσει -επί δεκαετίες- την κοινωνία της Ηπείρου όμηρο της μετριότητας, της στασιμότητας, της ανεργίας, της αεργίας, της φτώχειας. Στερεί, ταυτόχρονα, κάθε ίχνος οράματος και «καταπνίγει» ουσιαστικές πολιτικές προτάσεις, καθιστώντας την πατρίδα μας δέσμια ενός μοναδικού και αδιανόητου πολιτικού αυτισμού.

Η θλιβερή πρωτιά μας στην ανεργία και η σταθερή -ουραγός- κατάταξή μας στους δείκτες φτώχειας στην Ε.Ε. αποτυπώνει καθαρά το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε περιέλθει. Οι επενδύσεις και η δημιουργία θέσεων εργασίας καθυστερούν ή μπλοκάρονται από την «απαίτηση υποτακτικότητας», δημιουργώντας αποστροφή.

Μπροστά σε αυτή την τελματώδη κατάσταση, διαμορφώνουμε και αναδεικνύουμε την πλέον πρωτοποριακή και καινοτόμα αντίληψη την οποία αποκαλούμε

 

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΤΗΤΑ

Αυτή αναδιατάσσει το πολιτικό λεξιλόγιο δίνοντας μια ουσιαστική, αυτοδιοικητική οπτική, επιτρέποντάς μας -καταργώντας τις παρωχημένες διαιρέσεις των πρώην νομών- να σχεδιάσουμε έργα πνοής τα οποία ωφελούν συνολικά την Περιφέρεια Ηπείρου.

Στην αφετηρία αυτής της προσπάθειας, στο πλαίσιο της ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΤΗΤΑΣ, θέτουμε αρχικά τρεις προτεραιότητες:

Την αύξηση του Ακαθάριστου Περιφερειακού Προϊόντος (όρο που τον εισάγουμε για πρώτη φορά ως πολιτική πρόταση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση),

Τη μείωση της ανεργίας σε μονοψήφιο αριθμό,

Την αύξηση της συμμετοχής των πολιτών ώστε πραγματικά να σχεδιάσουμε ένα καλύτερο μέλλον.

Επιδιώκουμε να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα: δεν μπορούμε να πάρουμε πίσω τις δεκαετίες που χάθηκαν. Μπορούμε όμως, και πρέπει, να δημιουργήσουμε μόνοι μας και να εκμεταλλευθούμε νέες ευκαιρίες για το άμεσο μέλλον των οικογενειών μας και των παιδιών μας.

Οι Ηπειρώτες διψάμε για ελπίδα και οργανώνουμε τη στρατηγική μας με γνώμονα τη σύνεση, την ανιδιοτέλεια και την ανανέωση. Με Όραμα και Σχεδιασμό, με πολίτες όλων των ιδεολογιών, όλων των κοινωνικών τάξεων, όλων των επαγγελμάτων, όλων των ηλικιών. Χωρίς κομματικές φαυλότητες και στίγματα, χωρίς προκαταλήψεις, χωρίς πελατειακές αγκυλώσεις πολιτικές και μη.

Διαμορφώνουμε όλοι μαζί τους νέους Ορίζοντες της Ηπείρου, επικροτώντας τη δημιουργία ενός νέου, υπεριδεολογικού, ανεξάρτητου, καθαρού, αυτοδιοικητικού φορέα με στόχο να διαμορφώσουμε μαζί το μέλλον της Ηπείρου».

 

Αυτή η υπέροχη διαδρομή καταλήγει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο

 

Με αφορμή την ανακοίνωση, από την Οργανωτική Επιτροπή, του κειμένου αρχών και θέσεων καθώς και τη δημοσιοποίηση των ονομάτων 247 συμπολιτών μας που το συνυπογράφουν, ο Σπύρος Ριζόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Επί 16 μήνες, οι συμπολίτες μου -που αργότερα εξελίχθηκαν σε γραμματεία οργανωτικού- και εγώ, οργώσαμε όλη την Ήπειρο με ομιλίες και κοινωνικές διαβουλεύσεις. Είχαμε τη δυνατότητα να εκφράσουμε την έννοια της Περιφερειακότητας με συγκεκριμένες προτάσεις και μοναδικό γνώμονα την έξοδο της Ηπείρου από την κρίση.

Αυτή η υπέροχη διαδρομή καταλήγει με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο με την προσυπογραφή 247 συμπολιτών μας Ηπειρωτών οι οποίοι πέραν του ότι έρχονται σε μία συνολική συμφωνία πως το μέλλον της διοίκησης της Περιφέρειας είναι η περιφερειακότητα, πάνω απ’ όλα κατορθώνουν ένα μεγάλο πολιτισμικό άλμα: Από μία Ήπειρο που είχε ξεχάσει να μιλάει, να σπάνε τα δεσμά και να εκφράζονται άφοβα.

Οι Ηπειρώτες αποφάσισαν ότι θέλουν να στηρίξουν μια νέα πολιτική πρόταση που λέγεται Περιφερειακότητα.

Η νίκη αυτή ανήκει στους Ηπειρώτες».

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14097749
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2904
2904
46803

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 64 επισκέπτες και κανένα μέλος