A+ R A-
17 Ιανουαρίου 2019
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 21:16

Παράδειγμα προς μίμηση...

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

|

Πολιτικό μνημόσυνο για τον ένα χρόνο απ’ τον θάνατο του Γιώργου Παπαγεωργίου - Ο άνθρωπος, ο επιστήμονας, ο πολιτικός

 

 

Πέρασε κιόλας ένα χρόνος, απ’ την ημέρα που αποχαιρετίσαμε μία απ’ τις κορυφαίες προσωπικότητες του τόπου, αλλά και της πατρίδας, διακριθείς ως άνθρωπος, ως επιστήμονας και ως σύγχρονος πολιτικός... Ο Γιώργος Παπαγεωργίου, που έφυγε τόσο νωρίς από κοντά μας. Μετά το ετήσιο μνημόσυνο, που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου, στο οποίο χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Άρτας κ. Καλλίνικος. Πολλοί οι συγγενείς και φίλοι, που βρέθηκαν στην αγαπημένη ενορία του, για να συνπροσευχηθούν, υπέρ της ανάπαυσης της ψυχής του κεκοιμημένου..

 

ek-22-c

 

ek-22-d

 

Η συνέχεια ήταν εξόχως ενδιαφέρουσα, καθώς η οικογένειά του, είχε οργανώσει πολιτικό μνημόσυνο, στο οποίο συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες της πολιτικής, της επιστήμης και της τοπικής κοινωνίας, που είχαν να θυμηθούν και να περιγράψουν στιγμές απ’ την ζωή και την δράση του Γιώργου Παπαγεωργίου, που αυτές αποδείκνυαν το μεγαλείο της ψυχής του, αλλά και την μεγάλη διάθεση να προσφέρει στον άνθρωπο...

Η εκδήλωση που ήταν προγραμματισμένο να γίνει στην αίθουσα του Σκουφά, πραγματοποιήθηκε στο ΒΥΖΑΝΤΙΟ, όπου ο χώρος διαμορφώθηκε την τελευταία στιγμή λόγω της αδυναμίας ν’ ανέβει η πρώην υπουργός Μαριέττα Γιαννάκου και όπως ήταν λογικό, παρατηρήθηκαν δυσλειτουργίες, τις οποίες όμως κάλυψε με την πείρα του σε τέτοιες εκδηλώσεις ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην υπουργός Υγείας Νικήτας Κακλαμάνης...

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, έκανε και την εισαγωγική ομιλία, για να τονίσει την αναγκαιότητα μνήμης... Ειδικά όταν αυτή πρέπει να επικεντρώσει σε ανθρώπους σαν τον Γιώργο Παπαγεωργίου, του οποίου η πορεία ζωής, πρέπει ν’ αποτελεί παράδειγμα για το ενδιαφέρον του και την προσήλωσή του, σ’ αυτό που έκανε κάθε φορά. Ως γιατρός και ως πολιτικός είχαν πολλές κοινές στιγμές, απ’ την πορεία στον Πανελλήνιο Ιατρικό Σύλλογο και ακολούθως στην κυβέρνηση.

Αμέσως κάλεσε στο βήμα, τον μηχανικό Χρήστο Οικονομίδη, στενό φίλο του Γιώργου, για ν’ αναφερθεί στα πρώτα χρόνια της παρουσίας του ως ιατρού στην Άρτα και τις πρωτοβουλίες που από κοινού είχαν αναλάβει, με χαρακτηριστικότερη πρωτοβουλία, αυτή της ανασυγκρότησης της ιστορικής Αναγέννησης. Ο Παπαγεωργίου τότε είχε ηγηθεί μιας ομάδας νέων ανθρώπων, οι οποίοι έκαναν την δική τους υπέρβαση, στα δύσκολα πράγματα του ποδοσφαίρου, όπως χαρακτηριστικά είπε ο Χρήστος Οικονομίδης.

Ο πρώην βουλευτής και πρώην δήμαρχος Πάνος Οικονομίδης, ιδιαίτερα συγκινημένος, αναφέρθηκε στο πάθος του για τον τόπο και την αποτελεσματικότητά του... Ως χαρακτηριστικό δείγμα της αποτελεσματικότητάς του ανέφερε «την εργώδη και αποτελεσματική πρωτοβουλία για την δημιουργία Κέντρου Αποκατάστασης Χρονίως Πασχόντων, στο παλιό Νοσοκομείο, το οποίο επιβάλλεται να επαναλειτουργήσει». Αναφέρθηκε ακόμη και στην προσπάθεια που έκανε για το Νοσοκομείο, η οποία έφερε και την αξιόλογη λειτουργικότητά του.

Ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Στύλιος, αναφέρθηκε στην πρώτη γνωριμία όταν ο ίδιος ήταν φοιτητής και θυμήθηκε πως τον προέτρεψε ν’ ασχοληθεί με την πολιτική και τον τόπο. Η συνεργασία που είχε μαζί του, του έδωσε πολλά, όπως είπε. Επανέλαβε κι αυτός, την μεγάλη προσφορά που είχε και στον τόπο, αλλά και στη ΝΔ ως πολιτικός και βουλευτής.

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη, επεσήμανε πως είχε άψογη συνεργασία μαζί του, αν και δεν ανήκαν στον ίδιο πολιτικό χώρο.

Ο πρώην υπουργός Αντώνης Φούσας, αναφέρθηκε περισσότερο στην κοινοβουλευτική παρουσία του Γιώργου Παπαγεωργίου, για να τονίσει με έμφαση πως ήταν κοινοβουλευτικός άνδρας, με όλη την σημασία του όρου. Θύμισε πως σε μεγάλα θέματα, της κυβερνητικής πορείας της ΝΔ, ήταν ο βασικός εισηγητής στην Βουλή και ένα εκ των μεγάλων θεμάτων που εισηγήθηκε, ήταν η κατασκευή της Ιόνιας Οδού.

Στην συνεπή κοινοβουλευτική του πορεία, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Τσοβόλας, τονίζοντας ότι στην κοινή τους πορεία στην Βουλή, που και ο ίδιος περνούσε πολλές ώρες εκεί, τον παρατηρούσε να ασκεί τα καθήκοντά του με ιδιαίτερη επιμέλεια. Έκανε αναφορά και στην πολιτική διορατικότητα του Γιώργου Παπαγεωργίου και θυμήθηκε την τελευταία τους συνάντηση στους Μελισσουργούς... «Όσα είχαμε πει τότε, ζούμε σήμερα», είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Τσοβόλας.

Ο πρώην βουλευτής Κώστας Καραμπίνας, αναφέρθηκε στην κοινή πορεία που είχαν ως βουλευτές Άρτας και τα σημαντικά αποτελέσματα, που σε συνεργασία, έφεραν για τον τόπο.

Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Άρτας της ΝΔ Δημήτρης Σκανδάλης, διάβασε το μήνυμα που έστειλε στην εκδήλωση η Ντόρα Μπακογιάννη και ο ίδιος αναφέρθηκε στην στενή φιλία που είχε με τον Γιώργο Παπαγεωργίου.

Ο καθηγητής οικονομικών της υγείας Γιάννης Κυριόπουλος, εκλήθη ακολούθως στο βήμα, για να καταθέσει ίσως το σημαντικότερο απ’ τα επιτεύγματα του Γιώργου Παπαγεωργίου στην πολιτική. Αναφέρθηκε στην προσπάθεια που έκανε για το πρόγραμμα υγείας της ΝΔ, το 2004, για να πει χαρακτηριστικά: «Το πρόγραμμα είχε ενδιαφέρον για μένα γιατί έκλεινε το ρήγμα για το ΕΣΥ ανάμεσα στη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.Στην πραγματικότητα «νομιμοποίησε» το ΕΣΥ στη συνείδηση των φιλελεύθερων και «νομιμοποίησε» αυτούς εντός του ΕΣΥ».

Απ’ το 1975, χρονολογείται η γνωριμία του Γιώργου Παπαγεωργίου, με την πρώην υπουργό Μαριέττα Γιαννάκου, γεγονός που η ίδια θυμήθηκε, για να σημειώσει πως από τότε, οι σχέσεις τους δεν διαταράχτηκαν ποτέ και η φιλία τους, ήταν στέρεα. Αναφέρθηκε στην συνεργασία που είχαν σε θέματα κυβερνητικής πολιτικής, για να εξάρει την ευαισθησία του, στα θέματα που αφορούσαν τον άνθρωπο...

 

ek-22-a

 

Άψογος ως παρουσιαστής ο αντιπρόεδρος της Βουλής Νικήτας Κακλαμάνης, μπορεί και να ξεπέρασε τον Άλκη Στέα, όπως ο ίδιος είπε... Κάθε αναφορά του στον Γιώργο, ήταν γεμάτη ευαισθησία και αγάπη, για τον πραγματικό του φίλο.

 

mnimos-papag-88-b 

 

Συγκινητικός ήταν ο σύντομος χαιρετισμός της κόρης του Γιώργου, Ιωάννας η οποία είπε πως όπου κι αν βρεθεί θεωρεί ότι έχει δίπλα της, τον αγαπημένο της μπαμπά, ενώ η σύζυγός του Μαριλένα, ευχαρίστησε όλους για την συμμετοχή τους και κυρίως τους ομιλητές, που ταξίδεψαν στην Άρτα, για τον σκοπό αυτό...

 

mnimos-papag-88-a

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 16 Μαΐου 2018 21:21

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14281357
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
4912
21838
88866

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 103 επισκέπτες και κανένα μέλος