A+ R A-
17 Ιανουαρίου 2019
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Τετάρτη, 04 Απριλίου 2018 21:07

ΔΗΜΟΣ ΖΗΡΟΥ. ΤΟ... ΠΟΥΛΟΒΕΡ ΞΥΛΩΝΕΤΑΙ!

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

|

Μετά το ΓΠΣ  Φιλιππιάδας απερρίφθη και η πλατεία Θεσπρωτικού

 

 

 

 

Ο δήμος Ζηρού μετά τα έργα ανάπλασης του κέντρου της Φιλιππιάδας   αποφάσισε να αναδείξει ( !! ) και το Θεσπρωτικό διαμορφώνοντας σε πλατεία τον βασικό εμπορικό  δρόμο πλάτους 12.5 μέτρων. Η απόφαση αυτή  ξεσήκωσε θύελλα  αντιδράσεων από τους παρόδιους ιδιοκτήτες και όχι μόνο γιατί ουδείς επιθυμεί την μετατροπή του μοναδικού εμπορικού δρόμου της πόλης σε πλατεία. Ο κ. δήμαρχος όμως, επικουρούμενος από τον τοπικό αντιδήμαρχο ο αδελφός του οποίου ανέλαβε νόμιμα  με δημοπρασία την κατασκευή των  πλατειών Φιλιππιάδας και Θεσπρωτικού , κάνοντας επίδειξη « πυγμής και αποφασιστικότητας» δεν υπολόγισε την τοπική αντίδραση και προχώρησε ετσιθελικά για να τους… αναπλάσει. Λογάριασε όμως χωρίς τον …ξενοδόχο δηλαδή τους Λελοβίτες οι οποίοι δεν είναι «καλά παιδιά» σαν τους Φιλιππιαδιώτες που τους έφερε ο δήμος τα σκουπίδια στο σαλόνι τους (γέφυρα  Καλογήρου ) και αυτοί δεν έβγαλαν τσιμουδιά.    Προσέφυγαν τρείς εξ αυτών στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας η οποία και ακύρωσε την απόφαση του δήμου Ζηρού να κατασκευάσει  πλατεία στο Θεσπρωτικό με το εξής   σκεπτικό.

 1.Η οδός που προορίζεται για πλατεία δεν  είναι  Δημοτική, αλλά Επαρχιακή και δεν έχει γίνει αποχαρακτηρισμός της μέχρι σήμερα.

 2 Δεν προηγήθηκε της τροποποίησης η σύνταξη Μελέτης Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων εγκεκριμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

3 Δεν προβλέπετε από το σχέδιο πόλης (ΣΧΟΑΠ Θεσπρωτικού )  η μετατροπή της κύριας αυτής  οδού σε πλατεία .

Επειδή πιστεύουμε ότι ο παντογνώστης κ. δήμαρχος δεν θα μπορέσει  να ανεχθεί ότι την πάτησε, ότι έχει τρωθεί το προφίλ που καλλιέργησε  ως  σκληρός , με κύρος και ικανός για μεγάλα πράγματα , είναι βέβαιο ότι θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να περάσει τις δικές απόψεις έστω και αν είναι κόντρα με τη τοπική κοινωνία !!  Μέχρι στιγμής όμως Καλαντζής–Λελοβίτες 0- 1 και ο αγώνας δεν έχει λήξη ακόμη. Τον συμβουλεύουμε να μη βιάζεται γιατί πίσω έχει η αχλάδα την ουρά.             

 

gnomi-vin-site-11-q

-Η λογική λέει ότι μπορεί να έχουν δίκαιο, η νομοθεσία όμως τι προβλέπει;

Δημοσιεύσαμε στην «Γ» τις απόψεις του κ. Καχριμάνη όσο αφορά την κατασκευή τεσσάρων μονάδων παραγωγής βιοαερίου δυναμικότητας 2 MW η καθεμία  στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων με την οποία η Περιφέρεια Ηπείρου και οι  πέριξ δήμοι είναι αντίθετοι γιατί μολύνουν το περιβάλλον. Δεν είμαστε  ειδικοί για το συγκεκριμένο θέμα  -το αντίθετο μάλιστα- αλλά έχουμε κάποιες εύλογες απορίες:

1.Αν δεν γίνουν στη Βιομηχανική περιοχή ΟΧΛΟΥΣΕΣ δραστηριότητες  που προβλέπονται από την ΜΠΕ  της που αλλού θα γίνουν; Να λάβουμε ακόμη υπόψη ότι  οι μονάδες βιοαερίου δεν είναι από τις πλέον ρυπογόνες που είναι εγκατεστημένες στη Βιομηχανική.

2.Ισχυρίζονται ότι οι πέντε δυάρες ισοδυναμούν περιβαλλοντικά με μια δεκάρα παρότι τις κατασκευάζουν  πέντε διαφορετικοί επενδυτές .

-Η λογική λέει ότι μπορεί να έχουν δίκαιο, η νομοθεσία όμως τι προβλέπει;

-Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση που ενέκρινε την ΜΠΕ των πέντε επενδυτών παρανόμησε; Αυτό μου θύμισε παλιές ιστορίες με τα πτηνοτροφεία και τα χοιροστάσια στη Φιλιππιάδα όπου καθένα χωριστά αν κατασκευάζονταν σε διαφορετικό όμορο οικόπεδο εγκρίνονταν η επένδυση , ενώ εάν κατασκευάζονταν όλα μαζί στο ίδιο οικόπεδο απορρίπτονταν γιατί θα  επιβάρυναν το περιβάλλον!

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14281162
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
4717
21643
88671

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 121 επισκέπτες και κανένα μέλος