A+ R A-
19 Αυγούστου 2018
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 21:49

ΣΠ. ΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ: Λέμε όχι στην πολιτική μελαγχολία της Περιφέρειας Ηπείρου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Κατάμεστη η αίθουσα του Επιμελητηρίου (πλατεία και εξώστης), αν και η ώρα για τις συνήθειες της Άρτας, δεν ήταν η καλύτερη, ενώ την ίδια περίπου ώρα άρχιζε στην αίθουσα του Σκουφά, εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή Αστροφυσικής Κριμιζή...

 

 

«Δεν θα επιτρέψουμε στη ματαιότητα να μας βυθίσει κι άλλο», τόνισε με έμφαση κλείνοντας την δεύτερη ομιλία του στην Ήπειρο, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγο στην (σ.σ. πολύ μικρή για τόσο σημαντική ομιλία) αίθουσα του Επιμελητηρίου Άρτας, για να συνεχίσει με το ζητούμενο του ιδίου, που κατά γενική ομολογία πρέπει να καταστεί και το ζητούμενο όλων των ηπειρωτών, όπου κι αν βρίσκονται: «Η Άρτα αξίζει μια ευκαιρία, η Ήπειρος αξίζει μια ευκαιρία. Με νέα πρόσωπα, με φρέσκιες ιδέες. Όσοι στεκόμαστε βουβοί τόσα χρόνια παίρνουμε το μέλλον στα χέρια μας. Δεν θα επιτρέψουμε στη ματαιότητα να μας βυθίσει κι άλλο. Λέμε όχι στην πολιτική μελαγχολία της Περιφέρειας. Διψάμε για ελπίδα, για ένα καλύτερο αύριο».

Κατάμεστη η αίθουσα του Επιμελητηρίου (πλατεία και εξώστης), αν και η ώρα για τις συνήθειες της Άρτας, δεν ήταν η καλύτερη, ενώ την ίδια περίπου ώρα άρχιζε στην αίθουσα του Σκουφά, εκδήλωση με ομιλητή τον καθηγητή Αστροφυσικής Κριμιζή. Μια ματιά στο ακροατήριο, βεβαίωνε πως αυτός ήταν ο κόσμος που θα πάρει το μήνυμα και την πρόταση του Σπύρου Ριζόπουλου, για να την επικοινωνήσει με όλους τους πολίτες, για να προκύψει και το σημαντικό αποτέλεσμα...

Το επιβεβαίωσε ο ομιλητής Σπύρος Ριζόπουλος, που στην εξέλιξη της ομιλίας του, τόνισε με έμφαση:

«Απόψε η Άρτα μπαίνει στις δυνάμεις της συνεννόησης και δίνει και εκείνη το ίδιο μήνυμα. Αφουγκράζεται τη δυναμική της περιφερειακότητας και τη συλλογικότητα που αυτή απαιτεί.

Θα πιστέψω οτι είστε έτοιμοι να υπερασπιστείτε την αλλαγή που δικαιούστε αν δω μια επιστολή πριν το τέλος αυτής της θητείας, για οποιοδήποτε θέμα, που να φέρει την υπογραφή δημάρχων, βουλευτών και θεσμικών φορέων, ακόμη και του Αντιπεριφερειάρχη, και να απευθύνεται προς τον περιφερειάρχη. Στόχος δεν είναι η καταγγελία, ούτε να αποδείξουμε ότι η Άρτα αδικείται- δεν θα κάναμε αυτή την κουβέντα αν συνέβαινε κάτι διαφορετικό. Πρέπει όμως να καταδείξετε ότι είναι άλλο πράγμα η ομοψυχία και άλλο η ένωση συμφερόντων. Το μήνυμα είναι ότι οι Αρτινοί τελειώνουν μια και καλή με τους παντός είδους Βαραβάδες, Καϊάφες και Φαρισαίους που κρατούν σταυρωμένη την περιοχή».

Στην συνέχεια της ομιλίας του, ο Σπύρος Ριζόπουλος έδωσε έμφαση στην κατάσταση της Άρτας, για να πει:

«Λυπάμαι που το λέω αλλά η Άρτα πέφτει θύμα εκμετάλλευσης όχι μόνο του μέλλοντός της αλλά δυστυχώς ακόμα και των κακών στιγμών της.

Γιατί τα αναφέρω αυτά – γιατί αποδεικνύουν πως το βαθύτερο πρόβλημα της Ηπείρου είναι αυτό που κατ επανάληψιν έχω χαρακτηρίσει ως «πολιτισμικό». Είναι αυτή η διαρκής ομφαλοσκόπηση, η οποία έχει γίνει κυριολεκτικά πολιτικό καθεστώς: Να δώσουμε δουλίτσες στους δικούς μας, να τα κάνουμε όλα «όπως ξέρουμε» να πετάμε το μπαλάκι των ευθυνών ο ένας στον άλλο. Το λέω γιατί το γεφύρι της Πλάκας δεν έπεσε μόνο του. Είχε ήδη υποστεί ρήγματα και τότε πάλι οι αρμόδιοι είχαν υποσχεθεί ότι θα συντηρούσαν το έργο. Τις υποσχέσεις τους τις παρέσυρε το Φεβρουάριο του 2015 ο Άραχθος. Το ίδιο συνέβη και με το Θεογέφυρο».

Κι επειδή οι διαπιστώσεις, καθορίζουν και καθήκοντα, αυτά περιέγραψε στην συνέχεια της ομιλίας του, ο επικοινωνιολόγος και υποψήφιος περιφερειάρχης Ηπείρου, τονίζοντας:

«Πρώτον, την πολιτική συμμετοχή. Μην εκχωρείτε το δικαίωμα εκπροσώπησής σας σε εκείνους που πάνε να ψηφίσουν. Η αποχή δεν μπορεί να επιτρέπει στο 25% των παρόντων να διαμορφώνει πλειοψηφίες και να καθορίζει τη δική σας μοίρα. Δεύτερον, τα σωστά ερωτήματα. Θέλουμε συγκεκριμένο σχέδιο δράσης με χρονοδιάγραμμα και στοχοθεσία. Αρκετά πια με τα κούφια πολιτικάντικα λόγια που δεν αγγίζουν κανέναν. Τρίτο η εξωστρέφεια. Είναι ο μονόδρομος αν θέλουμε καλές δουλειές στην Ήπειρο. Καταστατικός μας στόχος είναι η ανεργία να πέσει σε μονοψήφιο αριθμό. Αυτός είναι ο ορίζοντάς μας για την Ήπειρο».

Διεξοδική η ανάλυση των προτάσεων του κ. Ριζόπουλου, επιβεβαίωσαν και στον πιό δύσπιστο, εκ των παραβρισκόμενων στην αίθουσα, πως η προσπάθεια που ξεκίνησε μεθοδικά και με άποψη, δεν την ξεκίνησε για ικανοποιήσει την προσωπική του ματαιοδοξία, για ν’ αποκτήσει ένα αξίωμα, όπως πολύ εύστοχα παρατήρησε και η πρώην υπουργός Άντζελα Γκερέκου, κατά τον σύντομο χαιρετισμό της, πριν την ομιλία του κ. Ριζόπουλου...

 

Θ’ ακολουθήσουν και άλλα κείμενα, με τις επί μέρους ενότητες, της ομιλίας του κ. Ριζόπουλου.

 

a-rizop-11-a

 

a-rizop-11-b

 

 

a-rizop-11-q-q

 

a-rizop-11-d

 

gkerekou-00-a

 

nanos-99-a

 

omiros-66-a

 

 

 

Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 31 Μαρτίου 2018 21:54

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13539308
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2834
37398
90860

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 131 επισκέπτες και κανένα μέλος