A+ R A-
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 20:32

ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΜΕ ΕΚΠΤΩΣΗ ΑΠ’ ΤΟ ΑΞΙΩΜΑ!

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

|

186 ευρώ την ώρα, είναι η αμοιβή των δικηγόρων που επέλεξε η διοίκηση του Συνδέσμου Αποκομιδής Απορριμμάτων, για να την υπερασπιστούν!

 

 

 

 

Η διοίκηση του Συνδέσμου Αποκομιδής Απορριμμάτων  Άρτας, όπως ήταν αναμενόμενο, προσέφυγε στην ειδική επιτροπή του άρθρου 152 του Δ.Κ.Κ κατά της  αριθμ.21980/18 απόφασης  της Αποκεντρωμένης  Διοίκησης Ηπείρου - Δυτ. Μακεδονίας, στην οποία προΐσταται ο κ. Μιχελάκης, με την οποία είχε απορρίψει  την αριθμ.23/18  απόφασή του Συνδέσμου  για «αναγνώριση χρέους σε εργολάβο ποσού  688.717,16  με το ΦΠΑ».

Η επιτροπή του άρθρου 152 ΔΚΚ που συνεδριάζει στα Γιάννενα  αποτελείται από ένα μέλος του Νομικού  Συμβουλίου του Κράτους  ως πρόεδρο, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και ένα εκπρόσωπο  της  ΤΕΔΚ (ΠΕΔ) του πολυπληθέστερου νομού     ως μέλη. 

Η διοίκηση του Συνδέσμου ΧΥΤΑ  Άρτας με δύο (2) διαφορετικές  αποφάσεις της όρισε δύο δικηγόρους  ειδικούς για τέτοια θέματα  έναν από την Αθήνα  και έναν από τα Γιάννενα. Η αμοιβή τους θα είναι η προβλεπόμενη  από τον νόμο και για τις ώρες  απασχόλησης θα αμείβονται με 186 ευρώ την ώρα. Νομίζουμε ότι ορθά ενήργησαν, διότι τα κατά συρροή αυτά παραπτώματα που σε προηγούμενα φύλλα της η ΓΝΩΜΗ ανέδειξε, είναι βαρύτατα που ενδεχομένως να οδηγήσουν κάποιους αιρετούς ακόμη και σε έκπτωση από το αξίωμά τους.

Το συμπέρασμα αυτό συνάγεται από το γεγονός ότι τα ποσά που ανατέθηκαν είναι πολύ μεγάλα και ο χρόνος που γινόταν οι παρανομίες είναι αρκετά μακρύς.

 

Αστείες δικαιολογίες!

 

 Έχουμε περιέργεια να μάθουμε τι θα ισχυρισθούν οι διοικούντες τον Σύνδεσμο για να δικαιολογήσουν τις πράξεις τους  πού λειτουργούσαν  τον ΧΥΤΑ  από 1-7-14 μέχρι σήμερα- δηλαδή περισσότερο από τριάμισι χρόνια - με απευθείας αναθέσεις στον ίδιο εργολάβο και  χωρίς να κάνουν διαγωνισμό.

Αποτελεί τουλάχιστον πρόκληση και άγνοια και παράβλεψη του κινδύνου  να αναθέτουν απευθείας ποσά που για αυτά τα χρόνια θα ξεπεράσουν τα 2.000.000 ευρώ . Πληροφορηθήκαμε  ότι η τακτική που ακολουθούν για να πείσουν τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου  είναι να εισηγούνται  ψευδώς πως βρίσκεται σε εξέλιξη δημοπρασία για τη λειτουργία του Β’ κυττάρου  του ΧΥΤΑ προϋπολογισμού  6.000.000 ευρώ και επομένως μέχρι να ολοκληρωθεί ο διαγωνισμός για  λόγους υγείας και προστασίας του περιβάλλοντος πρέπει να γίνονται  κάθε χρόνο  απευθείας αναθέσεις..

Αυτό το παραμύθι καλά κρατεί  45 μήνες τώρα! Και δεν αντιδράει κανένας ώστε να τους σταματήσει από τον ολισθηρό τους δρόμο.

Και κανείς δεν αναρωτήθηκε εάν υπάρχει δεδομένη χρηματοδότηση και σε ποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα χρηματοδότησης επίσημα έχει ενταχθεί ο ΧΥΤΑ Άρτας. Δυστυχώς δεν έχει ενταχτεί σε κανένα  πρόγραμμα. Προτάσεις βεβαίως  έγιναν αλλά χρηματοδότηση μέχρι σήμερα δεν υπάρχει . Να θυμίσουμε ακόμη ότι οι δημοπρατήσεις δεν έχουν αναδρομική ισχύ. Να δημοπρατηθεί  δηλαδή σήμερα ένα έργο το οποίο έχει ήδη εκτελεσθεί και μάλιστα από τον ίδιο εργολάβο.

Επομένως τίθεται εύλογα το ερώτημα:

-Τι έπρεπε να κάνει η διοίκηση του Συνδέσμου;

Απαντούμε. Το αυτονόητο  και νόμιμο που γνωρίζει και ένας…  πρωτοετής  της αυτοδιοίκησης. Δηλαδή πριν ακόμη λήξει η ισχύουσα σύμβαση να προβεί σε κανονικό , και όχι στημένο  ΔΙ-Α-ΓΩ-ΝΙ-ΣΜΟ και για  χρονικό διάστημα από τη λήξη της παλαιάς εργολαβίας μέχρις ότου  ξεκινήσει η νέα εργολαβία.

Απλά πράγματα και με διαφάνεια. Οι αιρετοί του συνδέσμου όμως περί άλλων τυρβάζουν.  Οι ισχυρισμοί  κάποιων ότι «δεν γνώριζα», «απουσίαζα», «ψήφιζα  καλή τη πίστει»  κ.λ.π. είναι δικαιολογίες για μικρά παιδιά. Εάν είναι καθαροί και παραπλανημένοι και για να διαλυθούν τα όποια μελανά σημεία υπάρχει τρόπος να το αποδείξουν.

Να απαιτήσουν από τον πρόεδρο του Συνδέσμου ΧΥΤΑ  Άρτας  να γίνει ΑΜΕΣΑ πλήρης έλεγχος  του Συνδέσμου από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών  Δημόσιας  Διοίκησης  που είναι  εγνωσμένου κύρους και ποτελεσματικότητας.           

 

gnomi-vin-site-11-q

  

Γιατί δεν απαντάει;

Κοντά στα είκοσι χρόνια στην αυτοδιοίκηση, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Αποκομιδής Απορριμμάτων Άρτας και δήμαρχος Ν. Σκουφά Στάθης Γιαννούλης, κατά το παρελθόν, σε κάθε περίπτωση, που γινόταν αναφορά στο όνομά του, είχε τον τρόπο ν’ απαντήσει και να δικαιολογήσει τις πράξεις του. Τώρα επέλεξε την σιωπή, ενώ έχει κάτι ν’ απαντήσει. Αυτό μπορεί να είναι ένα απόσπασμα απ’ την προσφυγή που κατέθεσε με τους δικηγόρους, οι οποίοι λαμβάνουν 186 ευρώ την ώρα. Τα όσα γράφουν οι ακριβοπληρωμένοι δικηγόροι, θα μπορούσαν ν’ αποτελέσουν μια απάντηση.

-Είναι τυχαία η σιωπή;

Καθόλου τυχαία... Όπως καθόλου τυχαία δεν είναι και η επιλογή δικηγόρων που αμείβονται 186 ευρώ την ώρα... Ο φόβος μπορεί να κυριαρχεί και ο κίνδυνος έκπτωσης και του αξιώματος ακόμη, μπορεί να κατέστησε τα μέλη του ΔΣ του Συνδέσμου Απορριμμάτων, τόσο... large!

-Αλήθεια υπάρχει και πρόβλεψη για τις ώρες που θ’ απασχοληθούν, άρα και θ’ αμειφθούν, οι δύο δικηγόροι;

Κακά τα ψέματα... Η ιστορία που η «Γ» έφερε στο φως της δημοσιότητας, αρχίζει να φτάνει στο τέλος της και αποκαλύπτει πλήρως το πως εννοούν τη νομιμότητα και την διαφάνεια, όσοι αποτελούν την συμπαθή τάξη των δημάρχων, με επικεφαλής τον πρόεδρο Στάθη Γιαννούλη.

Επί πλέον οι τελευταίες εξελίξεις, αφαιρούν κάθε ηθικό δικαίωμα, στον πρόεδρο του Συνδέσμου, να κάνει λόγο για την προσφορά του στην αυτοδιοίκηση, την οποία τους τελευταίους μήνες, μαθαίνουμε πως έχει σαν καραμέλα...

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13710761
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2180
11246
108000

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 61 επισκέπτες και κανένα μέλος