A+ R A-
12 Δεκεμβρίου 2018
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 20:13

ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΔΙΟ ΤΗΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΑΡΤΑΣ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ:

"Ξεκινήσαμε την προσπάθεια της προβολής της Άρτας, σε όλα τα βασικά στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή, απ' την ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας"

Ως την συνέχεια της συντονισμένης προσπάθειας, που ξεκίνησε η δημοτική αρχή, για την προβολή της Άρτας συνολικά και ειδικά για τα προϊόντας της, για τα μνημεία της και τις φυσικές της καλλονές, θεωρεί ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, την εκδήλωση που πραγματοποιείται αύριο στο Ζάππειο Μέγαρο και βάζει πρώτο πλάνο το πορτοκάλι, το ακτινίδιο, την ελιά και το μανταρίνι και θα έχει την δυνατότητα το πανελλήνιο να πληροφορηθεί τα καλά που έχει να παρουσιάσει η Άρτα...

"Ξεκινήσαμε την προσπάθεια της προβολής της Άρτας, σε όλα τα βασικά στοιχεία που την κάνουν ξεχωριστή, απ' την ημέρα που αναλάβαμε τα καθήκοντά μας", λέει στην "Γ" ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης και εξηγεί για το πως φτάσαμε σ' αυτή την σημαντική εκδήλωση: "Όταν ξεκινήσαμε την προσπάθεια αυτή, θα θυμάστε πως ξεκινήσαμε απ' το μηδέν, μιας και μέχρι τότε, μόνο αποσπασματικές ενέργειες είχαν προηγηθεί και ήταν λογικό, για να έχουμε το αποτέλεσμα και την αναβάθμιση της προσπάθειάς μας, θα απαιτούνταν χρόνος. Χρειαζόταν χρόνος, για ν' αντιληφθούν οι πάντες, πως με μέθοδο και πίστη σ' αυτό που κάνουμε, θα έρθουν και τα καλά αποτελέσματα".

Είναι γεγονός πως έγιναν τα πρώτα βήματα, με κάποιες δυσκολίες και θαρρούσε κανένας, πως η δημοτική αρχή αντιμετώπιζε το όλο θέμα της προβολής των τοπικών προϊόντων, με στατική αντίληψη, για να γίνεται ένας ντόρος εσωτερικής κατανάλωσης και τίποτ' άλλο. Όμως οι πρώτες αναγνωριστικές κινήσεις, για τους αναλύσαντες το θέμα, έδειξαν ότι την προσπάθεια αυτή, η δημοτική αρχή, ήθελε να την πάει πολύ μακριά... Και αν κανένας οριοθετήσει το μακριά, μπορεί να δει ως πρώτον σταθμό την Αθήνα και το Ζάππειο Μέγαρο, για να αναμένει την εκτίμηση που θα προκύψει για το επόμενο και αυτό, μπορεί να είναι είτε στο εσωτερικό της χώρας και άλλες μεγαλουπόλεις, είτε στο εξωτερικό, στην έδρα των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, για παράδειγμα...

Λέει για την προσπάθεια, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης: "Η δική μας αρχική στόχευση, ήταν το Ζάππειο Μέγαρο και η εκδήλωση που πραγματοποιείται την Παρασκευή, αλλά δεν θέλαμε απ' την αρχή να λέμε περισσότερα απ' αυτά που μπορούμε να κάνουμε. Και δεν το ανακοινώσαμε, όταν οι πάντες έλεγαν πως δεν κάνουμε κάτι σοβαρό για τα τοπικά μας προϊόντα, για να είμαστε σίγουροι πως αυτό που θα προγραμματίζουμε, είναι σίγουρο ότι θα γίνει. Και προχωρήσαμε στις επίσημες ανακοινώσεις, όταν όλα ήταν συμφωνημένα και ήταν σίγουρο πως δεν θα προκύψει κανένα πρόβλημα".

Στην συνέχεια της ολιγόλεπτης συζήτησης, που είχαμε μαζί του, αναφέρθηκε στις προσδοκίες τους στόχους της εκδήλωσης αυτής, που τις περιγράφει με τον καλύτερο τρόπο: "Η προβολή και η επικοινωνία, είναι για την σημερινή εποχή το άπαν. Ότι και να κάνεις, αν δεν προβληθεί, δεν έχει καμία αξία. Είδαμε το έλλειμμα που υπάρχει στην προβολή των τοπικών μας προϊόντων και αυτό αποτέλεσε τον στόχο μας. Να προβληθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, για να μπορούμε να έχουμε αποτελέσματα. Έτσι επιλέξαμε την ημερίδα, η οποία θα προσφέρει έγκυρη και επιστημονική γνώση, με παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες θα τονώσουν το ενδιαφέρον όσων παραβρεθούν στην εκδήλωση".

Ερωτώμενος ο κ. Τσιρογιάννης, για τα μηνύματα που λαμβάνει σε σχέση με την συμμετοχή των πολιτών σ' αυτή την εκδήλωση, εμφανίζεται ιδιαίτερα αισιόδοξος. "Για την προσπάθειά μας σε σχέση με την εκδήλωση του Δήμου Αρταίων στο Ζάππειο Μέγαρο, αρχικά έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της Αθήνας... Εφημερίδες, τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί, ασχολήθηκαν με την εκδήλωση και ήδη έχω κάνει δηλώσεις σε πολλά εξ αυτών. Θα πρέπει να τονίσω, πως οι δημοσιογράφοι των εν λόγω μέσων, συνόδευσαν τις δικές μου δηλώσεις με τα καλύτερα σχόλια. Μετά απ' αυτά και την επικοινωνία που είχα με αρτινούς της Αθήνας, διαπίστωσα πως και το ενδιαφέρον των συμπατριωτών μας, είναι αυξημένο. Και όσο περνάνε οι ημέρες, τόσο περισσότερα είναι τα αισιόδοξα μηνύματα".

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14102995
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
600
8150
52049

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 76 επισκέπτες και κανένα μέλος