A+ R A-
15 Αυγούστου 2018
Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 20:24

Η ΦΑΜΠΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΥΚΟΛΙΑΣ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

|

Μισή δουλειά έκαναν οι αρμόδιοι, με την απόφασή τους για τους πέντε μαθητές που επέστρεψαν στο Γενικό Λύκειο...

 

 

 

Παρά την διακεκριμένη προβοκάτσια κάποιων εκπαιδευτικών που κατέχουν σημαντικές θέσεις, για την αποκάλυψη της "Γ" σε σχέση με το Εσπερινό Λύκειο της Άρτας, ακούσαμε πολύ καλά λόγια, από γονείς μαθητών, οι οποίοι προέτρεψαν τα παιδιά τους να "κλείσουν τ' αυτιά τους", στην πρόκληση για την ευκολία που παρέχει το Εσπερινό σε σχέση με το Γενικό Λύκειο.

"Είχαμε διαφωνία μηνών, με τον υιό μας, γιατί είχε ακούσει από κάποιους φίλους του, πως είναι καλύτερα να πάει στο Εσπερινό και ήθελε να κάνουμε τα πάντα, για να εγγραφεί εκεί, πράγμα που δεν το επιτρέψαμε", μας έλεγε κυρία που το παιδί της, είναι στην Β' τάξη του Γενικού Λυκείου. Και ο... καβγάς κρατούσε, γιατί είναι λογικό κάθε παιδί, να πείθεται απ' τις... σειρήνες της ευκολίας...

Ακριβώς αυτό το σημείο, είναι που πρέπει να τεθεί στον δημόσιο διάλογο, για να προκύψει η απαίτηση της τοπικής κοινωνίας, να κριθούν αυστηρά, οι εκπαιδευτικοί που επέτρεψαν και στήθηκε αυτή η φάμπρικα της ευκολίας. Για να κάνουν το χατίρι του ενός ή του άλλου μεγαλοπαράγοντα της πόλης, πέρασαν σ' όλους τους μαθητές των Λυκείων της Άρτας, το μήνυμα ότι ο δρόμος στον οποίο πρέπει να προσηλωθούν δεν είναι αυτός της εργασίας και του αγώνα, για να φτάσουν στην επιτυχία, αλλά ο εύκολος δρόμος... Μια ψεύτικη βεβαίωση περί την εργασία, ένα... κόλπο με το εισόδημα και άντε στο Εσπερινό Λύκειο, για να περάσεις στην καλύτερη σχολή του καλύτερου Πανεπιστημίου. Την ίδια ώρα όλα τα υπόλοιπα παιδιά και οι οικογένειές τους, να περνούν του κόσμου τα βάσανα, για να επιτευχθεί ο στόχος της εισαγωγής σε κάποιο καλό Πανεπιστήμιο.

-Μπορούν να χαρακτηρίζονται εκπαιδευτικοί, όσοι έστησαν ή ανέχτηκαν αυτή την.. φάμπρικα;

Χωρίς συναισθηματισμούς, γιατί ο ένας καθηγητής ή ο άλλος γονέας είναι γνωστοί, θα πρέπει να συμφωνήσουν οι πάντες, πως αν αυτό συνέβαινε σε άλλη κανονική χώρα, η παραίτηση των εκπαιδευτικών που αποδέχτηκαν και προέβαλαν το μήνυμα της ευκολίας, θα είχε ζητηθεί την ίδια ημέρα. Εδώ όχι μόνο δεν ζητήθηκαν ευθύνες, αλλά οι υπεύθυνοι για την προβολή της παρανομίας, ως μοναδικής λύσης, έχουν και την δυνατότητα, να κάνουν "δημόσιες σχέσεις", με τους γονείς που επιδίωξαν την εύκολη λύση για τα δικά τους παιδιά, εις βάρος όλων των άλλων παιδιών! Κάνουν "δημόσιες σχέσεις", λέγοντας πως αυτοί ήθελαν τα παιδιά τους, στο σχολείο που έχει φτιαχτεί για τους πραγματικά εργαζόμενους και μη έχοντες, αλλά αναγκάζονται να πράξουν το νόμιμο και ηθικό, γιατί φταίει η εφημερίδα που προέβαλε το θέμα και υπερασπίστηκε την προσπάθεια των χιλιάδων παιδιών, που κάνουν τον υπέρ πάντων αγώνα, υπό νόμιμες συνθήκες! "Εκείνοι που μας χρώσταγαν, μας πήραν και το βόδι", λέει η λαϊκή παροιμία.

 

Ποιά λύση;

Όμως κι εδώ που έφτασε το θέμα, η λύση που φαίνεται πως δόθηκε, δεν είναι αυτή που επιβάλλει ο νόμος και η ηθική... Είναι μεσοβέζικη, μιας και κοίταξαν οι αρμόδιοι, να εκτονώσουν την ένταση, με τα παιδιά της Β' Λυκείου, μη αγγίζοντας ανάλογες περιπτώσεις μαθητών της Γ' Λυκείου. Προφανώς, για να ολοκληρώσουν τον στόχο τους και να εισαχθούν στο Πανεπιστήμιο που θέλουν. Γιατί αναγνωρίζουν το παράνομο του μαθητή της Β' Λυκείου και όχι αυτού της Γ'. Που τα στοιχεία δεν διαφέρουν, ούτε κατά το ελάχιστο, με αυτά των μαθητών, που επέστρεψαν στο Γενικό Λύκειο.

-Δεν μοιάζει με "στάχτη στα μάτια" των αφελών, αυτή η επιλογή;

Εκτός αυτού, η επιμονή δεν μπορεί παρά να δείχνει... προσήλωση, στην "εξυπηρέτηση" κάποιων μαθητών.

-Για να δούμε, θα επιμείνουν πολύ ακόμη;

 

Αναζητούμε την κυρία Φωτεινού...

Ένα επίπεδο παραπάνω, θέλησε να πάει η "Γ", το μεγάλο θέμα που δημιουργήθηκε με κάποιους μαθητές του Εσπερινού Λυκείου και την παρανομία που διαπιστώθηκε σε σχέση με την εγγραφή τους, σ' αυτό. Δυό φορές την περασμένη εβδομάδα και άλλες τόσες ετούτη την εβδομάδα, προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με την Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ηπείρου κα Αγγελική Φωετινού, η οποία όμως είτε απουσίαζε απ' το γραφείο της, είτε ήταν απασχολημένη.

Θέλουμε να πιστεύουμε, πως το μείζον θέμα, απασχόλησε και την ίδια και για τον λόγο αυτό, εκείνη πρέπει να είναι επισπεύδουσα, για να ενημερώσει τους πολίτες, αν έχει επανέλθει η νομιμότητα ή όχι στο συγκεκριμένο σχολείο.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017 20:26

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13518704
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
4893
16794
70256

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 επισκέπτες και κανένα μέλος