A+ R A-
20 Μαρτίου 2018
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 21:12

ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑ;

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Ο μοδάτος δήμαρχος, είδε την πρόοδο, στο παρελθόν και προφανώς αξιοποίησε εικόνες του παρελθόντος, τις οποίες δεν έζησε, αλλά προφανώς έχει πληροφορηθεί... Και είπε να τις μετατρέψει στην καθημερινότητα του πολίτη, την οποία ως κομίζων την ανανέωση, υποψήφιος δήμαρχος, είχε υποσχεθεί πως θ' αναβαθμίσει.

 

 

Στην εποχή που όλοι οι Δήμοι της χώρας μας και βεβαίως της Ευρώπης, αναζητούν δρόμους, για να τους μετατρέψουν σε πεζόδρομους, προς όφελος της καθημερινότητας του πολίτη, στην Φιλιππιάδα, ο δήμαρχος Ζηρού Νίκος Καλαντζής, έδωσε το σύνθημα: "ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ", σκεπτόμενος πως οι κάτοικοι αυτής της πόλης, δεν μπορούν να πορεύονται παράλληλα με τον σύγχρονο κόσμο, αλλά να γυρίζουν πίσω... Δεν μπορεί να αποκλείσει κανένας το γεγονός, ότι μπορεί και οι πολίτες να το αποδέχονται, μιας και οι μέχρι τώρα διαμαρτυρίες, ούτε που έφτασαν στο Δημαρχείο της πόλης...

Ο μοδάτος δήμαρχος λοιπόν, είδε την πρόοδο, στο παρελθόν και προφανώς αξιοποίησε εικόνες του παρελθόντος, τις οποίες δεν έζησε, αλλά προφανώς έχει πληροφορηθεί... Και είπε να τις μετατρέψει στην καθημερινότητα του πολίτη, την οποία ως κομίζων την ανανέωση, υποψήφιος δήμαρχος, είχε υποσχεθεί πως θ' αναβαθμίσει.

Έβαλε λοιπόν τις μπουλντόζες και ήδη ο πεζόδρομος είναι παρελθόν, για να μπουν στην συνέχεια τα μηχανήματα που θα ρίξουν άσφαλτο και να δείξουν το πως ο ίδιος αντιλαμβάνεται την πρόοδο, για μια πόλη!

Βεβαίως δεν μπορεί κανένας να ισχυριστεί πως ο συγκεκριμένος δρόμος, ήταν υπόδειγμα λειτουργίας πεζόδρομου, αλλά το θέμα δεν είναι εκεί. Στην προκειμένη περίπτωση ο δήμαρχος και οι συνεργάτες του, λειτούργησαν με την λογική του "πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι", προορισμός της οποίας ήταν και είναι το τίποτα και πουθενά.

Θ' αποτελούσε μεγάλο στοίχημα, για τον συγκεκριμένο δήμαρχο, να λειτουργήσει σωστά ο πεζόδρομος ή αν αυτό είχε αποδειχτεί πως είναι εντελώς αδύνατο, να μετατραπεί σε πεζόδρομο ήπιας κυκλοφορίας, που σημαίνει ότι θα μπορούσαν να κινηθούν αυτοκίνητα, αν αυτό ήταν επιβεβλημένο και είχε διαπιστωθεί, ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυκλοφορία, αν δεν γίνει χρήση και του πεζοδρόμου.

Εκτός αυτού, υπάρχει και το σημαντικότερο. Κάθε παρέμβαση σε σχέση με την κυκλοφοριακή χρήση, του κάθε δρόμου, σε μια σύγχρονη πόλη, γίνεται μετά από ολοκληρωμένη μελέτη ή αν υπάρχει τέτοια και έχει ξεπεραστεί, με την επικαιροποίησή της. Αυτά είναι ψιλά γράμματα για την δημοτική αρχή, εκεί στην Φιλιππιάδα και καλά κάνει λειτουργώντας έτσι, μιας κι εκεί που πρέπει να υπάρχουν αντιδράσεις, δεν ακούγεται ούτε μία φωνή διαμαρτυρίας...

Για να είμαστε λίγο σοβαροί...

-Υπάρχει περίπτωση σε άλλη πόλη της πατρίδας μας, να γινόταν η αλλαγή του πεζοδρόμου, σε δρόμο κυκλοφορίας με άσφαλτο μάλιστα και να μην αντιδρούσαν οι κάτοικοι;

Όχι μόνο θα αντιδρούσαν, αλλά με την κινητοποίησή τους, θα είχαν αποτρέψει την έναρξη των εργασιών. Στην περίπτωσή μας, οι αντιδράσεις περιορίστηκαν σε κάποια σχόλια στα καφενεία και από κει και μετά "γαία πυρί μιχθήτω"!

Για να προχωρήσουμε στο πολιτικό συμπέρασμα της υπόθεσης, το οποίο και θα είναι οδηγός και για τις επόμενες αναλύσεις... Με φόντο την αφασία των πολιτών, ο δήμαρχος Ζηρού, είναι ικανός να διαλύσει τα πάντα... Αυτό είναι το επικίνδυνο, μιας και έχει πολύ χρόνο στην διάθεσή του ακόμη...

 

fil-da-pezodr-11-a

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

12914241
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2944
14733
221358

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 196 επισκέπτες και κανένα μέλος