A+ R A-
22 Μαΐου 2018
Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 21:28

ΠΛΗΡΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠ' ΤΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΚΥΚΛΟΣ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(2 ψήφοι)

Στη νέα ιστοσελίδα του φροντιστηρίου ΚΥΚΛΟΣ, ο μαθητής και ο γονιός μπορούν, εκτός των μαθημάτων και των σημειώσεων, για σημαντικά θέματα όπως "η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων, από 5- 14 Σεπτεμβρίου", "η νέα κατανομή των σχολών σε πεδία", πως θα είναι το νέο Λύκειο, με πίνακες και πολλές πληροφορίες, την εκτίμηση για τις νέες βάσεις και πολλά άλλα.

 

Σε ιδιαίτερα χρήσιμη πρωτοβουλία, για όλους τους μαθητές της Άρτας, προχώρησαν οι ιδιοκτήτες του Φροτιστηρίου ΚΥΚΛΟΣ, με την δημιουργία της νέας ιστοσελίδας, στην οποία παρέχονται στους μαθητές - υποψήφιους σπουδαστές, αλλά και στους σπουδαστές, όλες οι πληροφορίες που πρέπει να έχουν, για να ορίσουν την πορεία τους, είτε για να φτάσουν στον στόχο της επιτυχίας, είτε για να πορευτούν και μετά απ' αυτή.

Η νέα καλαίσθητη ιστοσελίδα, περιέχει όλες τις πληροφορίες, αλλά και ασκήσεις, σημειώσεις και ότι άλλο έχει ανάγκη ο υποψήφιος και ο σπουδαστής, για να μπορεί να κινηθεί με άνεση και με βάση τους στόχους, που ο ίδιος έχει θέσει... Μπορούν να έχουν πρόσβαση σ' αυτό όλοι οι μαθητές και όχι κατ' ανάγκην οι μαθητές του φροντιστηρίου. Όσοι δεν είναι μαθητές του φροντιστηρίου, μπορούν να περάσουν από κει και να προμηθευτούν τους κωδικούς, για να έχουν είσοδο στην ιστοσελίδα και να ενημερώνονται διαρκώς.

Απ' την πρώτη ματιά, σταθήκαμε στην ανάλυση του νέου συστήματος εισαγωγής στην Ανώτατη Εκπαίδευση, το οποίο είναι και το μείζον ζήτημα, για την κάθε οικογένεια. Είναι πλήρης και η αγωνία αρχίζει απ' την διαπίστωση πως "το σύστημα που ανακοινώθηκε δεν είναι ολοκληρωμένο. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα σχεδιάγραμμα του νέου συστήματος", αναφέρει η ανάλυση που κάνουν οι υπεύθυνοι του φροντιστηρίου και με τον τρόπο αυτό καταδεικνύεται η δυσκολία, με την οποία θα βρεθούν αντιμέτωποι οι μαθητές, αλλά και οι οικογένειές τους.

Είναι ίσως επιβεβλημένο το κείμενο αυτό να διαβαστεί από γονείς και μαθητές, για να έχουν την γνώση με την οποία θα πορευτούν, μέσα στο δύσκολο περιβάλλον που τους έχουν ετοιμάσει...

Στη νέα ιστοσελίδα του φροντιστηρίου ΚΥΚΛΟΣ, ο μαθητής και ο γονιός μπορούν, εκτός των μαθημάτων και των σημειώσεων, για σημαντικά θέματα όπως "η ηλεκτρονική εγγραφή των επιτυχόντων, από 5- 14 Σεπτεμβρίου", "η νέα κατανομή των σχολών σε πεδία", πως θα είναι το νέο Λύκειο, με πίνακες και πολλές πληροφορίες, την εκτίμηση για τις νέες βάσεις και πολλά άλλα.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η νέα προσπάθεια των ιδιοκτητών του φροντιστηρίου ΚΥΚΛΟΣ, είναι το κάτι παραπάνω που πάντα αναζητείται, απ' το συγκεκριμένο φροντιστήριο.

Φυσικά έχει ενδιαφέρον και για ιστορικούς λόγους... Ανατρέχοντας κανένας στην ιστοσελίδα αυτοί, μπορεί να δει τις εκατοντάδες επιτυχόντες του φροντιστηρίου, απ' το 1992, που ιδρύθηκε μέχρι και τς φετινές πανελλαδικές εξετάσεις. Καταξιωμένοι επιστήμονες σήμερα, οι περισσότεροι, διαπιστώνουμε ότι ξεκίνησαν απ' τον ΚΥΚΛΟ.

 

Οι εκτιμήσεις για τις βάσεις...

 

Για την εγκυρότητα των εκτιμήσεων, αλλά και των αναλύσεων, που γίνονται στην ιστοσελίδα του ΚΥΚΛΟΥ, επιλέξαμε να σταθούμε στις εκτιμήσεις που έκανε το φροντιστήριο για τις βάσεις, όπου αναφέρονται και τα εξής:

"Μεγάλη επιτυχία είχαν οι εκτιμήσεις για τη διαμόρφωση των φετινών βάσεων. Σε 17 τμήματα η προσέγγισή μας είχε μονοψήφια διαφορά από τη βάση του 2017. Σ’ αυτή τηνκατηγορία βρέθηκαν 4 τμήματα της Ιατρικής, η Νομική Κομοτηνής , οι Πολιτικοί Μηχανικοί του Μετσοβίου και άλλα τμήματα.

Σε 102 τμήματα η απόκλιση από τη βάση του 2017 ήταν μικρότερη των 100 μορίων.

Σε 169 τμήματα, δηλαδή στο 35,28% των τμημάτων η απόκλισή μας ήταν μικρότερη των 200 μορίων, μικρότερη, δηλαδή, του 1%.

Τμήματα που η βάση τους είχε μεγάλη μείωση όπως το Οικονομικών Επιστημών της Πάτρας που η μείωση της βάσης έφτασε τα 1238 μόρια και η βάση από 13198 μόρια διαμορφώθηκε στα 11960, είχαμε δώσει 12.000 σημειώνοντας απόκλιση 40 μορίων σεδιαφορά βάσης 1238 μόρια.

Στο τμήμα Ψηφιακών Μέσων και Επικοινωνίας στο Αργοστόλι η βάση ανέβηκε κατά 5130 μόρια από τα 5904 στα 11034 μόρια και η εκτίμησή μας προέβλεψε την άνοδο με απόκλιση μόνο 134 μορίων.

Νέο τμήμα, που μπήκε φέτος για πρώτη φορά στο μηχανογραφικό, το τμήμα Οικονομικής και Διοίκησης Τουρισμού στη Χίο, που δεν είχε βάση το προσεγγίσαμε με απόκλιση 452 μορίων. Όμοια νέο το τμήμα Εμπορίας και διαφήμισης Αθήνας, που επανήλθε φέτος στο μηχανογραφικό μετά από πολλά χρόνια, το προσεγγίσαμε με απόκλιση 340 μόρια".

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 21:37

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13194004
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
570
4329
83065

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 91 επισκέπτες και κανένα μέλος