A+ R A-
25 Φεβρουαρίου 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ο κορυφαίος επικοινωνιολόγος Σπύρος Ριζόπουλος συζητείται πολύ τους τελευταίους μήνες στην Ήπειρο όχι μόνο για τις καθαρές του θέσεις - απαντήσεις στα προβλήματα της περιφέρειας, όσο και για τη φημολογούμενη απόφασή του να διεκδικήσει τη θέση του Περιφερειάρχη στις εκλογές του 2019. Γέννημα θρέμμα της Ηπείρου, μετά από μια μακρά πετυχημένη διαδρομή εμφανίζεται έτοιμος να επιστρέψει για τα καλά στα πάτρια εδάφη. Τι λέει όμως ο ίδιος;

 

Στο βιογραφικό σας που φιλοξενείται στην πολύ πετυχημένη δημοσιογραφική σας ιστοσελίδα rizopoulospost.com αναφέρεται -μεταξύ άλλων- ότι οι επαγγελματικές σας υπηρεσίες επικεντρώνονται στον στρατηγικό σχεδιασμό προβολής εικόνας και επικοινωνίας εκλογικών αναμετρήσεων. Τελικά τα πάντα είναι επικοινωνία;


Όχι φυσικά, δεν είναι όλα επικοινωνία. Πρέπει να έχεις κάποιο συγκεκριμένο προϊόν για να το επικοινωνήσεις. Όσο… μάγος και αν είσαι δεν μπορείς πάντα να πουλάς πράγματα που δεν υπάρχουν. Αργά ή γρήγορα θα σε καταλάβουν και τότε η πτώση θα είναι ραγδαία. Αυτό που τελικά μένει είναι οι απόψεις, οι θέσεις και τελικά το πρόγραμμα και το έργο. Αν υπάρχουν αυτά, τότε η επικοινωνία βοηθάει στην ανάδειξή τους.

 

Έχετε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Ήπειρο. Λείπατε όμως αρκετά χρόνια. Αρχικά για σπουδές και εργασία στην Αμερική και στη συνέχεια στην Αθήνα, όπου έχετε αναδειχθεί σε έναν από τους κορυφαίους επικοινωνιολόγους με πολλές διακρίσεις. Γιατί επιστρέφετε πίσω, τώρα;


Δεν επιστρέφω πίσω τώρα. Αρχικά, έλειπα μόνο ως φυσική παρουσία λόγω της απόστασης. Από τη στιγμή που γύρισα στην Ελλάδα, το 2001, η Ήπειρος είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου. Πάντα ενημερωνόμουν και παρακολουθούσα τι συνέβαινε στην Ήπειρο και πάντα στο μέτρο του δυνατού προσπαθούσα να βοηθήσω όταν και όπου μπορούσα.

 

Τους τελευταίους μήνες, πάντως, έχετε πυκνώσει και τις επισκέψεις σας και τη φυσική σας παρουσία. Θα είστε υποψήφιος για τη θέση του περιφερειάρχη, όπως πολλοί λένε;


Δεν μπορώ να κρύψω το μεγάλο ενδιαφέρον μου για τα κοινά της Ηπείρου. Δεν μπορώ επίσης να μην πω και σε αυτή την ευκαιρία ότι η σημερινή διοίκηση της Περιφέρειας, που είναι και χθεσινή και προχθεσινή, φέρει βαρύτατες ευθύνες για την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ήπειρο σχεδόν σε όλους τους τομείς της οικονομικής και κοινωνικής ζωής του τόπου.

 

Ευθύνες ως προς τι;


Για παράδειγμα, ως προς το γεγονός ότι δεν έχει όραμα και σχέδιο για την ανάπτυξη της Ηπείρου που είναι πρωταθλήτρια, δυστυχώς, σε ότι έχει αρνητικό πρόσημο: Στην ανεργία, στο ΑΕΠ, στην απορροφητικότητα κ.λπ. Ακόμη ως προς το ότι έχει εγκαθιδρύσει ένα είδος καθεστώτος που διαχέεται σε όλη του τη δημόσια λειτουργία, με όλη την αρνητική φόρτιση που έχει η έννοια.
Ότι δεν έχει λύσει, κοντά δέκα χρόνια τώρα, ως περιφερειάρχης και παλαιότερα ως νομάρχης δομικά ζητήματα για την Ήπειρο.
Ότι απουσιάζει συστηματικά από τα δύσκολα για να μη μπαίνει η φωτογραφία του στο κάδρο. Στέλνει άλλους και ο ίδιος μένει στην ασφάλεια του γραφείου του, ή τουλάχιστον έτσι νομίζει.
Στη δική μου στρατηγική σκέψη έχω ένα αξίωμα. Ότι δεν αλλάζει πεθαίνει. Και δυστυχώς η Ήπειρος δεν έχει αλλάξει καθόλου.

 

Ποια είναι η άποψή σας για τον Αλέκο Καχριμάνη;


Δεν έχω τίποτε προσωπικό μαζί του. Αλλά, λόγω της πολύχρονης παρουσίας του στα κοινά και της ευθύνης των θέσεων που κατείχε, τον θεωρώ βασικό υπεύθυνο για τη σημερινή κακή κατάσταση της Ηπείρου. Ο περιφερειάρχης πρέπει να είναι κυρίαρχη προσωπικότητα, ο στρατηγός, ο επιτελάρχης και όχι δημόσιος υπάλληλος που προσπαθεί να τακτοποιεί τις δουλίτσες του και να μένει αόρατος. Πολύ περισσότερο δεν μπορεί να επιβιώνει πολιτικά εκβιάζοντας δημάρχους, κάνοντας τον καλό στους πολίτες και να υπηρετεί τον τόπο με αναχρονιστικές μεθόδους και με παρέες. Καλώς ή κακώς, ότι είχε να δώσει το έδωσε.

 

rizopoulos-00-c

 

Άρα πιστεύετε ότι ήρθε η ώρα να είστε υποψήφιος;


Το σκέφτομαι πολύ σοβαρά. Συζητώ με τους πολίτες και αναζητώ άξιους συμπαραστάτες σε όλους του νομούς. Καταλαβαίνετε ότι ο ρόλος του περιφερειάρχη είναι ρόλος ενός τοπικού πρωθυπουργού και οι στενοί του συνεργάτες -εκλεγμένοι σύμβουλοι- πρέπει να είναι πρόσωπα υψηλού κύρους και αυξημένων ικανοτήτων. Προκειμένου όλοι μαζί να φέρουν σε πέρας, εφόσον φυσικά εξασφαλίσουν την εμπιστοσύνη του λαού της Ηπείρου, ένα αντικειμενικά δύσκολο έργο, που όμως καθίσταται ακόμη δυσκολότερο από αυτό το οποίο θα παραλάβουν στη συγκεκριμένη στιγμή.

 

Άρα, η Ήπειρος μπορεί να… σωθεί;


Η Ήπειρος σήμερα έχει ανάγκη τον δικό της ηγέτη που θα είναι αποφασισμένος να της ξαναδώσει αυτοπεποίθηση και αξιοπρέπεια. Αυτόν που θα εμπνεύσει την κοινωνία. Που θα βρει λύσεις στα προβλήματα.
Σε μια παλαιότερη συνέντευξή μου είχα πει: Υπερασπιστήκαμε το δικαίωμά μας να σκεφτόμαστε έξυπνα, υπογράφοντας αυτά που λέμε. Σκεφτόμαστε ελεύθερα. Αυτά ξέρετε, δεν είναι πολύ δημοφιλή χαρακτηριστικά στην Ελλάδα της «μετριοκρατίας».
Στη χώρα μας, δομές και πρακτικές έχουν ως αποκλειστικό στόχο να παραμένουν όλα μέτρια, ελεγχόμενα και στάσιμα. Εμάς μας αρέσει να σκεφτόμαστε διαφορετικά και αρέσουμε. Αρέσουμε στο κοινό μας και αρέσουμε σε ανθρώπους που επενδύουν στην προσπάθειά μας. Αυτό μας δίνει άλλωστε και τη δύναμη να συνεχίσουμε να σκεφτόμαστε διαφορετικά και ανεξάρτητα.
Αυτό ισχύει στο ακέραιο, κι ας έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε.

|

Με ποιο σκεπτικό ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου θεώρησε το αριθ. 170/16 χρηματικό ένταλμα του Συνδέσμου;

 

 

 

 

 

Ακυρώθηκε στις 12-2-18  από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτ. Μακεδονίας (κ. Βασ. Μιχελάκης)  ,η αριθμ.23/30-9-16 απόφαση  του Συνδέσμου   Διαχείρισης Απορριμμάτων  Πεδινής και Ημιορεινής περιοχής νομού  Άρτας με θέμα : Αναγνώριση χρέους της λειτουργίας του Χ.Υ.Τ.Α.  3ης  Δ.Ε. Περιφέρειας  Ηπείρου.

Το χρέος αυτό δημιουργήθηκε , γιατί με προφορική εντολή  ( ποίου? ) ο εργολάβος συνέχισε την υγειονομική ταφή των απορριμμάτων ,τον τεμαχισμό και την μεταφορά τους , για το χρονικό διάστημα 3-4-15 μέχρι 31-8-16 , ενώ είχε λήξει η σύμβασή του.
Η απόφαση αυτή καθυστέρησε  να εκδοθεί γιατί η Διοίκηση του Συνδέσμου δεν χορηγούσε στην Αποκεντρωμένη    Διοίκηση τα στοιχεία που ήταν αναγκαία  για τον έλεγχο νομιμότητας  της απόφασης. Χρειάστηκε μάλιστα η αποστολή  οκτώ  εγγράφων  από 1-1116 μέχρι 8-1-18 για να χορηγήσει ο Σύνδεσμος τα ζητηθέντα συμπληρωματικά  στοιχεία , και υπάρχουν ευθύνες  γι΄αυτό.

 

xyta-lefta-00-a


Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση με εμπεριστατωμένη και τεκμηριωμένη  εισήγηση απέρριψε ως μη νόμιμη την απόφαση του Συνδέσμου να αναγνωρίσει  και να πληρώσει χρέος στον εργολάβο ποσού 730.000 περίπου  ευρώ, με το σκεπτικό ότι, από κανένα νόμο δεν προβλέπεται η ΠΡΟΦΟΡΙΚΗ  ανάθεση έργων για τα τόσο μεγάλο ποσό.
Ούτε απόφαση διοικητικού  συμβουλίου δεν φρόντισαν να πάρουν.  Γνώριζαν οι διοικούντες τον Σύνδεσμο ότι η αριθ. Πρωτ. 112/1-6-2009 αρχική σύμβαση με τον εργολάβο ήταν διάρκειας 60 μηνών. Όφειλαν επομένως να είχαν δημοπρατήσει το υπόλοιπο έργο έγκαιρα και όχι να προβαίνουν σε παράνομες αναθέσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Δεν γνωρίζουμε ακόμη εάν το ποσό που προαναφέραμε έχει καταβληθεί στον εργολάβο . Γνωρίζουμε όμως ότι για το χρονικό διάστημα 2-7-2014 μέχρι 2-4-2015 ο Σύνδεσμος με το αριθ. 170/16 χρηματικό ένταλμα κατέβαλε μη νόμιμα στον εργολάβο το ποσό των 628.588,83 ευρώ. Οι διοικούντες τον Σύνδεσμο όμως στην προκειμένη περίπτωση εφάρμοσαν τη ….. γνωστή διαδικασία που έχει τινάξει τους προϋπολογισμούς της Αυτοδιοίκησης στον αέρα.  Δηλαδή απόφαση (διαταγή) του Μονομελούς Πρωτοδικείου-γνωμοδότηση δικηγόρου-απόφαση Διοικητικού συμβουλίου-πληρωμή. Σημειωτέον ότι η αποκεντρωμένη Διοίκηση έκρινε ότι, και αυτή η απευθείας ανάθεση δεν είναι νόμιμη . Δηλαδή πλήρωσαν χωρίς να πάρουν πριν απόφαση για αναγνώριση χρέους, η οποία έπρεπε να αποσταλεί στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για έλεγχο νομιμότητας. Με ποιο σκεπτικό ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου θεώρησε το αριθ. 170/16 χρηματικό ένταλμα του Συνδέσμου; Και τώρα τι πρόκειται να γίνει; Κατά τη γνώμη μας εάν αναγκασθεί ο Σύνδεσμος να πληρώσει εργολάβους , παρότι είναι παράνομες οι αποφάσεις , τότε οι ελεγκτικοί μηχανισμοί του κράτους είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόσουν την νομοθεσία περί ευθύνης αιρετών και να γίνει καταλογισμός σε βάρος τους. Αυτό με απλά λόγια σημαίνει ότι οι εμπλεκόμενοι πρέπει να αποζημιώσουν από την προσωπική τους περιουσία… Ενημερωτικά  θυμίζουμε ότι στην 11μελή διοίκηση του Συνδέσμου Διαχείρισης Απορριμμάτων εκτός από το δίδυμο Γιαννούλη - Καλαντζή συμμετέχουν εκτός των άλλων και οι δήμαρχοι Τσιρογιάννης, Μίγδος και Γαρνέλης και ότι όλες  οι αποφάσεις είναι ομόφωνες.

Μαζί με την καθιερωμένη ετήσια οικονομική επιθεώρηση «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ» κυκλοφορεί αύριο η εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ» , αποκτώντας έτσι κι ένα επί πλέον ενδιαφέρον...

 

 

Το καταφέραμε κι αυτό...Μαζί με την εφημερίδα «Η ΓΝΩΜΗ», που κυκλοφορεί αύριο, με πλείστα όσα αποκαλυπτικά θέματα και η ετήσια οικονομική επιθεώρηση «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ». Μια μοντέρνα έκδοση, 64 σελίδων, σε ιλουστρασιόν χαρτί και πολλά θέματα, έρχεται ν’ αποδείξει την φιλοσοφία, αλλά και την αναγκαιότητα έκδοσης του εντύπου, μιας και όπως αναφέρει και το σημείωμα του εκδότη «οι μικρές επιχειρηματικές ιστορίες, που καταγράφονται σ’ αυτή την έκδοση, αποτελούν κουκίδες αισιοδοξίας, οι οποίες όμως πρέπει να πολλαπλασιαστούν, για να είναι αποδοτικές».

Σ’ ότι αφορά την εφημερίδα αποκαλυπτική, αλλά και με προτάσεις και αυτή την φορά. «ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ», που πληρώνονται παράνομα, απ’ τον Σύνδεσμο Αποκομιδής Απορριμμάτων Άρτας, μάλιστα με ομόφωνες αποφάσεις των αξιότιμων κυρίων δημάρχων και των άλλων μελών του ΔΣ του εν λόγω φορέα. Για το χρονικό διάστημα 2-7-2014 μέχρι 2-4-2015 ο Σύνδεσμος με το αριθ. 170/16 χρηματικό ένταλμα κατέβαλε μη νόμιμα στον εργολάβο το ποσό των 628.588,83 ευρώ.

Τρεις σημαντικές συνεντεύξεις σ’ αυτό το φύλλο της «Γ» καθώς μιλούν ο βουλευτής Άρτας Βασίλης Τσίρκας και δηλώνει πως «η έξοδος απ’ το μνημόνιο, θα γίνει με την κοινωνία όρθια», ο βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ Στέργιος Γιαννάκης που επισημαίνει ότι «ζούμε ένα επικοινωνιακό μπαράζ, χωρίς σχέδιο και ο Κώστας Κωνής, που αναφέρεται στην δράση της Πανηπειρωτικής και την «πίτα του ηπειρώτη».

Μην χάστε αύριο το πακέτο «Η ΓΝΩΜΗ» και «ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ»...

 

000001-ep-23-02-2018-a

 

000001-23-02-2018-a

|

«Τα μέλη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Άρτας προσπαθούν, να είναι πάντα αντάξια της εμπιστοσύνης που τους δείχνουν οι συμπολίτες μας και γενικά το επιβατηγό κοινό»

 

 

 

Την κατασκευή και λειτουργία του νέου και σύγχρονου σταθμού, θέτει ως πρώτο στόχο, που άμεσα πρέπει να συζητείται και με τους παράγοντες της τοπικής κοινωνίας, η νέα διοίκηση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Άρτας, η οποία εξελέγη την περασμένη εβδομάδα και την οποία αποτελούν νέοι άνθρωποι, με διάθεση για προσφορά και σκληρή δουλειά, γιατί όλοι μαζί αναγνωρίζουν πως το δικό τους Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει μείνει πολύ πίσω...

Σεμνός και χωρίς περιττά λόγια, ο νέος πρόεδρος Κήρυκος Στεργίου, λέει στην «Γ» πως η εντολή των μελών του ΚΤΕΛ που τους εξέλεξαν είναι να προχωρήσουν σε δράσεις, οι οποίες θα αναβαθμίσουν τον οργανισμό και πρωτίστως θα αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς το επιβατηγό κοινό, το οποίο άλλωστε πολλές δεκαετίες τώρα, στηρίζει το Υπεραστικό ΚΤΕΛ.

Το Υπεραστικό ΚΤΕΛ έχει στην δύναμή του 68 μέλη και ισάριθμα λεωφορεία, τα οποία είναι σύγχρονα και ανταποκρίνονται στις ανάγκες των πολιτών που επιλέγουν να ταξιδεύουν με τα λεωφορεία αυτά... «Τα μέλη του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Άρτας προσπαθούν, να είναι πάντα αντάξια της εμπιστοσύνης που τους δείχνουν οι συμπολίτες μας και γενικά το επιβατηγό κοινό», λέει ο πρόεδρος Κ. Στεργίου, δείχνοντας παράλληλα και την έντονη αγωνία που τον διακατέχει, ώστε να φανεί με τις ενέργειές του, αντάξιος της εμπιστοσύνης των μελών του ΚΤΕΛ.

Στην σύντομη συζήτηση που είχαμε με τον πρόεδρο του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Άρτας Κήρυκο Στεργίου, αναφέρθηκε ακόμη στις καλές σχέσεις που επιθυμεί να έχει και έχει η νέα διοίκηση, με την Περιφερειακή Ενότητα Άρτας και τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά και τον Δήμο Αρταίων και τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, τους βουλευτές του νομού και όλους τους άλλους θεσμικούς παράγοντες του τόπου. «Με την σωστή συνεργασία, με όλους τους παράγοντες του τόπου, θα μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για το ΚΤΕΛ και το επιβατηγό κοινό», λέει χαρακτηριστικά.

Γιατί το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Άρτας, έχει μείνει πίσω σε ότι αφορά τις εγκαταστάσεις του και τις υποδομές, εννοώντας και τον σταθμό λεωφορείων, ρωτήσαμε τον πρόεδρο και τους συνεργάτες του, στην συνάντηση που είχαμε στα γραφεία του ΚΤΕΛ, αλλά και οι τρεις παρόντες, διακριτικά απέφυγαν ν’ απαντήσουν, για να επισημανθεί πως το ζητούμενο είναι, να γίνει ότι πρέπει να γίνει τώρα...

Θα πρέπει ν’ αναζητηθεί ένας χώρος, που να μην βρίσκεται σε μεγάλη απόσταση απ’ τον κοινωνικό ιστό της πόλης και ο επιβάτης, να τον προσεγγίζει εύκολα, λένε τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και αυτό είναι το θέμα που θα συζητήσουν με τους παράγοντες του τόπου, στο πλαίσιο της καλής συνεργασίας που επιδιώκουν και ήδη έχουν τα πρώτα δείγμα, ως νέο ΔΣ, για να μπορούν να αισθάνονται αισιόδοξοι...

 

Πρόεδρος: Κήρυκος Στεργίου

Αντιπρόεδρος: Χρήστος Ψυλλιάς

Γεν. Γραμματέας: Θεοφάνης Βασιλάκης

Μέλος: Χρυσόστομος Τσάγκας

Μέλος: Κωνσταντίνος Καφρίτσας

 

stergiou-iperastiko-00-a

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 21:01

«Κρατούσε πολλά χρόνια αυτή η κολόνια»!

Μια ιστορία έρωτα και πάθους, ίσως και οικονομικών συναλλαγών, όπως πριν την εγκληματική ενέργεια είχε εκμυστηρευτεί ο δράστης, στο φιλικό του περιβάλλον...

 

 

 

«Το ζήτημα δεν είναι πως αρχίζεις, αλλά πως τελειώνεις ένα θέμα», έγραφε καιρό πριν στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb, ο πρωταγωνιστής του επεισοδίου, με τους πυροβολισμούς, που εξελίχτηκες την Δευτέρα το βράδυ, σε πρώτο χρόνο έξω απ’ το σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ και ακολούθως στην πλατεία Αγίου Δημητρίου (Κυράτσας).

Πολλά χρόνια πριν ο νεαρός απ’ την Κυράτσα, ήθελε να έχει ή είχε ερωτικό δεσμό με την παντρεμένη κυρία, της οποίας όπως ομολογούν οι γνωρίζοντες... πολιορκούσε, είτε με απειλές είτε με μηνύματα. Σε σημείο που, όπως λένε απειλούσε και τον σύζυγό της! Τακτικοί επισκέπτες του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, απ’ την μια ο δράστης της επίθεσης κατά της οικογένειας και απ’ την άλλη η σύζυγος και μητέρα, η οποία ζητούσε να μην την ενοχλεί ο 37χρονος απ’ τον Άγιο Δημήτριο Πέτα. Μέχρι και ασφαλιστικά μέτρα είχαν κατατεθεί, αλλά και η εκδίκασή τους, δεν έφερε το αποτέλεσμα που ζητούσε η νυμφευμένη κυρία. Λέγεται ότι αρχικά ο νεαρός συμφωνούσε, πως πρέπει να μην ενοχλεί τη κυρία, αλλά και πάλι κάτι... στριφογύριζε στο μυαλό του και νάτη η νέα επίσκεψη στην Αστυνομία, όπου ο σύζυγος, το αντικείμενο του πόθου, η σύζυγος και ο βληθείς εκ των βελών του έρωτος, είχαν γίνει τακτικοί επισκέπτες...

Μέχρι που ο 37χρονος είπε, να κάνει αυτό που ενστερνιζόταν στην ανάρτησή του, στο fb... Να δει πως «θα τελειώσει» το θέμα κι εκεί έβαλε στο μυαλό του την καραμπίνα, για να τελειώσει με αυτή το θέμα. Αποβραδίς περίμενε να τελειώσει το «αντικείμενο του πόθου» την εργασία του, γνωρίζοντας ότι θα την περίμενε ο σύζυγός του, προφανώς για να ξεκαθαρίσουν όλοι μαζί τους λογαριασμούς. Πυροβόλησε προς το πλευρό του αυτοκινήτου, όπου λίγο πριν είχε επιβιβαστεί ο δεκάχρονος υιός της οικογένειας. Ευτυχώς η σύζυγος - πρωταγωνίστρια, είδε τον 37χρονο έτοιμο να πυροβολήσει και όλοι μαζί, πρόλαβαν να πέσουν κάτω και δεν τραυματίστηκαν σοβαρά σε πρώτη φάση. Πλην της συζύγου, η οποία μεταφέρθηκε με ελαφρά τραύματα στο Νοσοκομείο της Άρτας...

Το επόμενο «θέατρο επιχειρήσεων» ήταν η πλατεία του Αγίου Δημητρίου, όπου οι άνδρες της Αστυνομίας, εντόπισαν τον δράστη της απόπειρας κατά της ζωής των μελών της οικογένειας... Ο 37χρονος έστρεψε την καραμπίνα του, κατά των αστυνομικών, προφανώς γιατί θεωρούσε ότι θ’ αποφύγει την σύλληψη. Απάντησαν οι ίδιοι, για να τραυματιστεί ο ίδιος σοβαρά, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, όπου η κατάστασή μέχρι χθες το μεσημέρι, ήταν σταθερή...

Μια ιστορία έρωτα και πάθους, ίσως και οικονομικών συναλλαγών, όπως πριν την εγκληματική ενέργεια είχε εκμυστηρευτεί ο δράστης, στο φιλικό του περιβάλλον... Έτυχε να... πέσει και στα χέρια των διάφορων ανεκδιήγητων σχολιαστών του διαδικτύου, για ν’ ακουστούν τα πιό απίθανα πράγματα, όπως επίσης και στα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών...

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 20:49

ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΜΕ ΤΑ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΣΤΟ ΧΕΡΙ!

Η «Γ», θα έχει κάθε λόγο, να ρωτάει τότε, τον αξιότιμο δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, για το πως σχολιάζει την λειτουργία, ενός ακόμη κέντρου διαμονής προσφύγων στην περιοχή μας, όπως αυτό που λειτουργεί στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, στην Φιλιππιάδα...

 

 

Σημείο αναφοράς, αλλά και προϋπόθεση ενίσχυσης της τοπικής οικονομίας, η λειτουργία του στρατοπέδου στην Άρτα, στο παρελθόν έχει συνεισφέρει τα μάλα, στην προκοπή του τόπου. Ειδικά όταν λειτουργούσε ως Κέντρο Εκπαίδευσης Υγειονομικού (ΚΕΥΓ), με τις εκατοντάδες στρατευμένους του υγειονομικού κλάδου, των οποίων η εκπαίδευση στην Άρτα, διαρκούσε κάποιους μήνες. Περασμένα μεγαλεία! Αλλά και υπό την μορφή που λειτουργούσε τα τελευταία χρόνια, ως Κέντρο Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΚΕΝ), είχε κάτι να προσφέρει στην τοπική κοινωνία...

Η τοπική κοινωνία, με την παρέλευση των χρόνων και την... χαλάρωση των αντανακλαστικών των τοπικών παραγόντων, χάνει και το ελάχιστο που είχε και μένει με κάποιες υποσχέσεις, οι οποίες όπως η ίδια η ζωή έχει αποδείξει, δεν πρόκειται να γίνουν ποτέ πράξη. Και σα να μην φτάνει η εμπειρία της διαρκούς «αποψίλωσης» της Άρτας, υπάρχουν παράγοντες του τόπου, οι οποίοι αντί να ηγηθούν κινητοποίησης του λαού, για την κατάσταση που δημιουργείται και οδηγεί στην άλλοτε ακμάζουσα πόλη, σε «χωριό έξω απ’ τα Γιάννενα», επιμένουν να... υμνούν τις υποσχέσεις, για να μπορούν να κάνουν άνετα την καταστροφική δουλειά τους, όσοι έχουν αποφασίσει, να... σβήσουν την Άρτα απ’ τον χάρτη!

Δεν μπορεί ν’ αμφισβητήσει κανένας, ότι «χαλαρές» είναι και οι αντιστάσεις των δημοτικών συμβούλων της Άρτας, όταν σε συνεδρίαση του οργάνου τους, ακούν τον δήμαρχο Χρήστο Τσιρογιάννη, να υμνεί και να δίνει χρόνο αντίδρασης, αυτούς που απεργάζονται σχέδια ερήμωσης μιας πόλης με ιστορία, η οποία λογικά θα έπρεπε ν’ αναζητεί το καλύτερο μέλλον της...

Αφού αναφέρεται στην προκλητική εξέλιξη (ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΗΣ: «Από την επίσημη ενημέρωση που είχαμε κατά την πρόσφατη επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΣ είναι ότι το ΚΕΝ Άρτας, μαζί με άλλα ΚΕΝ σε όλη τη χώρα θα σταματήσουν να δέχονται νεοσύλλεκτους από τον προσεχή Μάρτιο»), σα να μην συμβαίνει τίποτα, αναφέρεται στην συνέχεια: «Θα βρεθεί, όμως, όπως μας ειπώθηκε μια ισοδύναμη λύση, ώστε να μην κλείσει το Στρατόπεδο».

-Ποιά είναι η ισοδύναμη λύση;

Κουβέντα για το ποιά θα είναι η ισοδύναμη λύση, η οποία κατά την γνώμη πολλών, μπορεί να είναι μια «μπαρούφα», η οποία θα εξασφαλίσει σ’ αυτούς που έλαβαν την απόφαση να κλείσει το στρατόπεδο, τον απαιτούμενο χρόνο, ώστε να κάνουν πράξη τις επιλογές, χωρίς την ελάχιστη αντίδραση απ’ την τοπική κοινωνία. Αναδεικνύεται με μεγαλοπρέπεια, η αβάσταχτη ελαφρότητα του παράγοντος (σ.σ. του δημάρχου Χρ. Τσιρογιάννη), που αναπαράγει μια «μπαρούφα», όχι γιατί είναι σίγουρος για το τι θα γίνει και αν αυτό θα είναι χρήσιμο, αλλά για να δείξει ότι κάτι αυτός γνωρίζει, άρα έδειξε το απαιτούμενο(!) ενδιαφέρον για τον τόπο, άρα έκανε καλά την δουλειά του. Κούνια που τον κούναγε...

Είναι υποχρεωτικό να δούμε και να γνωρίζουν οι πολίτες τι συνέβη στις άλλες πόλεις, όπου έκλεισαν τα κέντρα εκπαίδευσης νεοσυλλέκτων (σ.σ. Καλαμάτα, Ναύπλιο κλπ). Οι εκεί παράγοντες, μετά από μαζικές κινητοποιήσεις, έλαβαν τις απαντήσεις που ζητούσαν, για το τι θα γίνει στην κάθε πόλη. Για παράδειγμα στην Καλαμάτα το ΚΕΝ, θα μετατραπεί σε Σχολείο Προκεχωρημένης Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων (ΣΠΕΝ) και σύμφωνα με τον σχεδιασμό στην Καλαμάτα θα παραμείνει μια δύναμη 400 - 500 ατόμων, αξιωματικών και στρατιωτικού προσωπικού!

Λογικό το ερώτημα, που θα οδηγήσει στο συμπέρασμα, περί το ενδιαφέρον και την αποτελεσματικότητα:

-Γιατί στην Καλαμάτα το «ισοδύναμο» είναι γνωστό και στην Άρτα, το «ισοδύναμο» είναι μια αοριστολογία, η οποία εύκολα μπορεί να χαρακτηριστεί και «μπαρούφα»;

Η λογική απάντηση στο ερώτημα αναφέρει ότι στην Καλαμάτα και τις άλλες πόλεις, οι παράγοντες λειτούργησαν σωστά και αποτελεσματικά και έλαβαν τις διαβεβαιώσεις, οι οποίες δεν πρόκειται να διαψευστούν. Ίσως εκεί οι παράγοντες, έχουν κάποιο χαρακτηριστικό, που λείπει στην Άρτα... Να είναι η μαγκιά; Ίσως...

Όμως για να φτάσουμε σ’ αυτή την τραγική εξέλιξη, είχαμε και μια ακόμη τραγωδία, για την οποία όλοι κάνουν αγώνα, να ξεχαστεί. Δεν τα κατάφεραν οι τοπικοί παράγοντες να συνεννοηθούν εντός των ορίων της Περιφέρειας Ηπείρου! Το ένα εκ των ισοδυνάμων, που μπορούσε να καλύψει κατά ένα μέρος την Άρτα, το Κέντρο Υποδοχής Νεοσυλλέκτων, που μπορούσε να μείνει στην Άρτα, θα λειτουργήσει στα Γιάννενα, λες και η πρωτεύουσα της Ηπείρου, έχει ανάγκη περαιτέρω δράσεων, για την ενίσχυσή της...

Όλα «στραβά κι ανάποδα»! Κι ενώ βρισκόμαστε στο «και πέντε» και θα μπορούσαν να γίνουν οι όποιες παρεμβάσεις, ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, που θα έπρεπε να είναι ο επικεφαλής των λαϊκών κινητοποιήσεων, για να ανακοινωθεί το «ισοδύναμο», βάζει τους πάντες στον ύπνο! «Από την πλευρά μας αυτό που ζητήσαμε είναι να υπάρξει μια ισοδύναμη λύση που θα αναβαθμίσει το Στρατόπεδο και θα εξασφαλίζει την παρουσία περισσότερων μόνιμων στελεχών του Στρατού με τις οικογένειές τους στην Άρτα, καθώς έτσι θα κινηθεί περισσότερο και η τοπική οικονομία», είπε χαρακτηριστικά, στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Και οι πάντες τον πίστεψαν! Και επί πλέον κανένας, δεν ζήτησε την περαιτέρω κινητοποίηση της τοπικής κοινωνίας...

Όπως συμβαίνει πάντα στην Άρτα, μπορεί ν’ αντιδράσουν όταν το κακό θα έχει ολοκληρωθεί. Και βεβαίως η «Γ», θα έχει κάθε λόγο, να ρωτάει τότε, τον αξιότιμο δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, για το πως σχολιάζει την λειτουργία, ενός ακόμη κέντρου διαμονής προσφύγων στην περιοχή μας, όπως αυτό που λειτουργεί στο στρατόπεδο Πετροπουλάκη, στην Φιλιππιάδα...

 

fantaros-00-a

 

Ένας απ’ τους τελευταίους φαντάρους, που είδαμε στην Άρτα, μετά την ορκωμοσία της περασμένης Παρασκευής... Άλλον δεν θα δούμε, μέχρι να έρθουν τα ισοδύναμα που περιμένει ο δήμαρχος... Και για τον λόγο αυτό, η συγκεκριμένη φωτογραφία, έχει την σημειολογική της αξία...

 

orkomosia-ken-2018-A-22-a

 

Δεν έχουν πλάκα, οι τοπικοί παράγοντες, που κορδώνονται για να φωτογραφηθούν, κατά την τελευταία εκδήλωση ορκωμοσίας νεοσυλλέκτων, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Άρτας; Αν είχαν συναίσθηση της στιγμής και της συγκυρίας, αλλού θα έπρεπε να βρίσκονται... Ίσως σε κάποιο δρόμο, που έπρεπε να κλείσει, ως η ελάχιστη αντίδραση για το κακό που συμβαίνει στην Άρτα...

Τετάρτη, 14 Φεβρουαρίου 2018 20:38

Κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ»

«ΠΑΡΤΑ ΟΛΑ ΜΕΓΑΛΕ» είναι ο τίτλος του κεντρικού θέματος, την στιγμή που η εφημερίδα θεωρεί αναγκαιότητα το ΜΕΤΩΠΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ για την Άρτα...

 

 

Μ’ ένα εντυπωσιακό πρωτοσέλιδο κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ», εκφράζοντας έτσι την αγωνία της, για την παγιωμένη κατάσταση, όπου τα πάντα πηγαίνουν στα Γιάννενα και η Άρτα, η δεύτερη πόλη της Ηπείρου, να οδηγείται με γοργούς ρυθμούς σε τραγική κατάσταση χωριού. Η εικόνα, όπως μπορεί να δει ο αναγνώστης δείχνει τον περιφερειάρχη Αλέξανδρο Καχριμάνη, να εποπτεύει την μεταφορά του ιστορικού γεφυριού στα Γιάννενα... Στο κύριο άρθρο της, η εφημερίδα θεωρεί αναγκαιότητα το ΜΕΠΤΩΠΟ ΣΩΤΗΡΙΑΣ για την πόλη, μιας και διαπιστώνει πως αυτοί που έχουν το χρέος να προχωρήσουν σε κινήσεις, προς την κατεύθυνση αυτή, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν!

«Θα μείνουμε με τα ισοδύναμα στο χέρι», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ, σε σχέση με την αναστολή λειτουργίας του Κέντρου Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων Άρτας (ΚΕΝ) και τις υποσχέσεις, που έλαβε ο δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης...

«Κρατάει πολλά χρόνια αυτή η κολόνια» αναφέρει το ρεπορτάζ της εφημερίδας, για το περιστατικό που εξελίχθηκε μπροστά στο σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ στην Άρτα και είχε κατάληξη, με τον οπλοφορούντα δράση και τους αστυνομικούς, στην πλατεία του Αγίου Δημητρίου Πέτα.

Και πολλά άλλα θέματα, στην «ΓΝΩΜΗ», που κυκλοφορεί...

 

000001-15-02-2018-a

Σάββατο, 10 Φεβρουαρίου 2018 20:31

Ο καιρός μας έκανε το χατίρι!

|

Δεκάδες γκρουπ με ευφυή θέματα, πήραν μέρος στο καθιερωμένο καρναβάλι γυναικών της Άρτας...

 

 

 

Αν και απ’ το μεσημέρι τα πράγματα έδειχναν πολύ δύσκολα να πραγματοποιηθεί το προγραμματισμένος Καρναβάλι γυναικών της Άρτας, όταν έφτασε η ώρα ο καιρός θέλησε να κάνει το χατίρι των διοργανωτών κι έτσι χωρίς βροχή τα γκρουπ των καρναβαλιστών βρέθηκαν στο καθιερωμένο ραντεβού της πλατείας Σκουφά, για ν’ αρχίσει η παρέλαση... Δειλά -δειλά έκαναν την εμφάνισή τους και οι πολίτες της περιοχής, οι οποίες κατέκλυσαν τον πεζόδρομο της Σκουφά, απ’ όπου και παρακολούθησαν τα σχήματα που παρέλασαν...

Βεβαίως και τα θέματα ήταν απ’ την τρέχουσα επικαιρότητα, ενώ ο Αη Μάρκος, άντλησε τα θέματα απ’ την Μελισσουργιώτικη κουλτούρα και φυσικά ήταν ένα απ’ τα γκρουπ που ξεχώρισαν...

 

2018-karav-00-b

 

2018-karav-00-c

 

 

2018-karav-00-d

 

2018-karav-00-e

 

2018-karav-00-f

 

2018-karav-00-g

 

2018-karav-00-h

 

2018-karav-00-i

 

2018-karav-00-k

ΤΕΙ ΗΠΕΙΡΟΥ: Η θέση της Γενικής Συνέλευσης του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής, για την σχεδιαζόμενη μετεξέλιξή του σε πανεπιστημιακό Τμήμα

 

 

 

Τους τελευταίους μήνες είναι σε εξέλιξη η πρωτοβουλία του Υπουργού Παιδείας καθηγητή Κ. Γαβρόγλου,  για την συγχώνευση του ΤΕΙ Ηπείρου με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, μέσω της Επιτροπής που συνέστησε  ο κ. Υπουργός και στην οποία συμμετέχουν μέλη των δύο ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων. Το Τμήμα συμφωνεί  απόλυτα με την πρωτοβουλία δημιουργίας του Ενιαίου Χώρου για την Ανώτατη Εκπαίδευση και την  Έρευνα και στηρίζει το διάλογο με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, με στόχο τη δημιουργία ενός ισχυρού και πολυθεματικού πόλου τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας στην Περιφέρεια Ηπείρου. 

Η συσταθείσα επιτροπή κατέληξε σε πόρισμα το οποίο υπέβαλε στον κ. Υπουργό στις αρχές του 2018. Σε  ό,τι αφορά το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου, η επιτροπή φέρεται να προτείνει την  μετεξέλιξή του σε «Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών», εντασσόμενο σε  μονοτμηματική σχολή με την ίδια ονομασία, με έδρα την Άρτα.  Μια τέτοια πιθανή εξέλιξη είναι πολύ αρνητική, τόσο για τους φοιτητές του προτεινόμενου Τμήματος  όσο και για την ακαδημαϊκή υπόσταση της νέας Πανεπιστημιακής δομής που πρόκειται να συγκροτηθεί.  Η προτεινόμενη ονομασία, με τον προσδιορισμό «Εφαρμογών», ανάγεται σε ένα γνωστικό αντικείμενο  χωρίς ακαδημαϊκά χαρακτηριστικά, το οποίο δεν απαντάται σε άλλο Πανεπιστημιακό Τμήμα στην Ελλάδα  και το εξωτερικό.

Ως εκ τούτου εκφράζεται η πλήρης αντίθεση του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής  Τ.Ε. στην ενδεχόμενη μετεξέλιξή του σε «Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών».  Αντίθετα, η ονομασία ως «Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» είναι πλέον δόκιμη, με σαφή και  προσδιορισμένο ακαδημαϊκό προσανατολισμό, αναγνωρίσιμο τόσο σε Εθνικό όσο και σε Διεθνές  επίπεδο.  Το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. υπογραμμίζει την πάγια θέση του για συνεργασία των  Τριτοβάθμιων Ιδρυμάτων, τονίζοντας ότι βλέπει με θετικό πνεύμα την προσπάθεια κοινής πορείας των δύο  ακαδημαϊκών Ιδρυμάτων της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως και παλαιότερα είχε λάβει ανάλογες αποφάσεις,  με στόχο τη συνεργασία και κοινή πορεία περιφερειακών ΤΕΙ. Καθώς πρόκειται για μια διαδικασία  συναίνεσης, διαλόγου και συνεργασίας, απαιτεί προσεκτικό σχεδιασμό, ακολουθώντας τις διεθνώς  καθιερωμένες τάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και αξιοποιώντας στο έπακρο τα πλεονεκτήματα, την  εμπειρία και τα επιτεύγματα και των δυο συνεργαζόμενων πλευρών που θα οδηγήσουν στη δημιουργία  ενός ισχυρού Ακαδημαϊκού Ιδρύματος. 

Ειδικότερα, το Τμήμα επισημαίνει τα παρακάτω: 

1. Κατά την διαδικασία των συζητήσεων για την συγχώνευση, το Τμήμα πρότεινε τη μετεξέλιξη του σε  «Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών» -προκειμένου να μην θεωρείται  ανταγωνιστικό του Τμήματος Μηχανικών H/Y & Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων -  αλλά συμπληρωματικό του, που θα ενισχύσει την νεοσύστατη Πολυτεχνική Σχολή του  Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με καθαρά ακαδημαϊκά κριτήρια, συμβατό με υφιστάμενα στην Ελλάδα  και την Ευρώπη Τμήματα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών. Πρόκειται άλλωστε, για ένα λειτουργικό  μοντέλο καθώς εφαρμόζεται ήδη στην Πολυτεχνική Σχολή του Πανεπιστήμιου Πατρών, όπου  λειτουργούν από τη δεκαετία του 1980 δύο Τμήματα: ένα Μηχανικών Η/Υ & Πληροφορικής και ένα  Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών.

2. Το Τμήμα έκρινε ότι η μετεξέλιξή του σε «Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών» μπορεί να υποστηριχθεί σε ικανό βαθμό από το υπάρχον ανθρώπινο δυναμικό που το στελεχώνει, στηριζόμενο και στο σημαντικό έργο που έχει συντελεστεί μέχρι σήμερα. Εκπονήθηκε δε και τεκμηριώθηκε αναλυτικό πρόγραμμα σπουδών, με επιχειρήματα για τη βιωσιμότητα του και για τη δυνατότητα υποστήριξης του με τις ελάχιστες δυνατές προσθήκες σε μέλη ΔΕΠ. Συνοπτικά, η προτεινόμενη μετεξέλιξη αιτιολογείται επειδή:
Α) Το προτεινόμενο γνωστικό αντικείμενο και το ενδεικτικό Πρόγραμμα Προπτυχιακών Σπουδών αντιστοιχεί σε διεθνώς καθιερωμένο και αναγνωρισμένο, αυτοδύναμο γνωστικό πεδίο πολυτεχνικού επιπέδου.
Β) Οι υπάρχουσες ερευνητικές υποδομές και ο εξοπλισμός του Τμήματος Μηχανικών
Πληροφορικής Τ.Ε. καλύπτουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τις ερευνητικές ανάγκες στο
προτεινόμενο γνωστικό αντικείμενο για τις κατευθύνσεις της Πληροφορικής και των
Τηλεπικοινωνιών, ενώ προτάθηκαν άμεσες και εφικτές λύσεις για την ενεργοποίηση της
απαραίτητης κατεύθυνσης σπουδών Ενεργειακού Ηλεκτρολόγου Μηχανικού.
Γ) Τα μέλη του Τμήματος έχουν αποδεδειγμένη ερευνητική δραστηριότητα και δημοσιευμένο έργο στο συγκεκριμένο γνωστικό αντικείμενο, το οποίο τυγχάνει σημαντικής αναγνώρισης με πλήθος ετεροαναφορών από τη διεθνή επιστημονική κοινότητα.
3. Η πρόταση μετεξέλιξής σε «Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Τεχνολογίας Υπολογιστών» είναι απόρροια του θετικού μας πνεύματος για ομαλή πρόοδο της διαδικασίας συγχώνευσης των δύο υφιστάμενων ΑΕΙ, με σεβασμό στο έργο και την ακαδημαϊκή μας υπόσταση, από την οποία μεγάλος κερδισμένος θα είναι το νέο Πανεπιστήμιο, οι φοιτητές του και η κοινωνία της Ηπείρου. Σε αυτή την διαδικασία, το Τμήμα μας συνεισφέρει με τα ακόλουθα επιτεύγματα:
· Το Τμήμα έχει προσπαθήσει σκληρά για την καλύτερη δυνατή στελέχωση του, παρά τις δύσκολες διαχρονικά συνθήκες. Το αποτέλεσμα είναι ότι σήμερα διαθέτει 14 μέλη ΔΕΠ, κάτι που το κατατάσσει από άποψη δυναμικότητος αμέσως μετά τα αντίστοιχα Τμήματα των κεντρικών ΤΕΙ Αττικής και Θεσσαλονίκης.
· Όλα τα μέλη ΔΕΠ διαθέτουν διδακτορικό δίπλωμα και η πλειονότητα τους είναι διδάκτορες Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί ή/και Μηχανικοί Η/Υ.
· Το Τμήμα έχει απονείμει περί τα 2.000 πτυχία στα 19 έτη λειτουργίας του, ενώ πολλοί από τους αποφοίτους του διαγράφουν σημαντική επαγγελματική πορεία στο εσωτερικό και το εξωτερικό.
· Το Τμήμα υλοποιεί ήδη τον τρίτο κύκλο αυτοδύναμου Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών.
· Το Τμήμα διαθέτει πολύ σημαντική εργαστηριακή υποδομή εκπαίδευσης, η οποία μεταφράζεται σε περίπου 140 θέσεις εργασίας φοιτητών και ικανό αριθμό server για την εκπόνηση εργαστηριακών ασκήσεων.
· Το Τμήμα δραστηριοποιείται επιτυχημένα σε ανταγωνιστικά, ερευνητικά και αναπτυξιακά έργα σε περιφερειακό, εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.
· Το Τμήμα διαθέτει μακροχρόνιες συνεργασίες με πολλά Ελληνικά και Ευρωπαϊκά
Πανεπιστημιακά Ιδρύματα και Ερευνητικά Ινστιτούτα.
· Το ερευνητικό έργο των μελών του Τμήματος διαθέτει σημαντική αναγνώριση από την διεθνή επιστημονική κοινότητα.
· Στο Τμήμα είναι θεσμοθετημένα και λειτουργούν 3 ερευνητικά εργαστήρια, με σημαντικές ερευνητικές υποδομές, τόσο από άποψη εξοπλισμού όσο και από άποψη προσέλκυσης συνεργατών υψηλού επιπέδου, όπου συνεργάζονται μεταπτυχιακοί φοιτητές και μεταδιδάκτορες και στα οποία έχει διεξαχθεί και διεξάγεται έρευνα από επισκέπτες ερευνητές από Πανεπιστήμια και Πολυτεχνεία του εξωτερικού.
Με βάση τα παραπάνω, το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. δεν αποδέχεται τον μετασχηματισμό του σε «Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών», με τον προσδιορισμό «Εφαρμογών» καθώς εκτιμά ότι αποτελεί αναίτια υποβάθμιση και καταστροφή πόρων.

Πιστεύουμε ότι για τη μετεξέλιξή του Τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου σε πανεπιστημιακό Τμήμα, θα πρέπει να διαμορφωθεί μια υλοποιήσιμη πρόταση, με σαφή ακαδημαϊκά κριτήρια που θα παράγει το βέλτιστο αποτέλεσμα, λαμβάνοντας υπ’ όψη τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και τη δυναμική του Τμήματος. Μια λύση που θα σέβεται το χαρακτήρα και την ιστορία των εμπλεκομένων ακαδημαϊκών μονάδων και θα δημιουργεί ένα Πανεπιστημιακό Ίδρυμα στην Ήπειρο με ακόμη καλύτερες προοπτικές, προς όφελος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, της Εθνικής Οικονομίας αλλά και των τοπικών κοινωνιών και της Περιφέρειας Ηπείρου. Μια τέτοια λύση είναι η δημιουργία Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών & Τεχνολογίας Υπολογιστών στο campus της Άρτας, όπως επιγραμματικά τεκμηριώθηκε παραπάνω. Ένα Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών &Τεχνολογίας Υπολογιστών, θα δώσει νέα ώθηση στην περιοχή της Ηπείρου ενισχύοντας το ερευνητικό δυναμικό της περιοχής, συνεισφέροντας σε νέες καινοτόμες παραγωγικές δραστηριότητες και προσελκύοντας ικανούς φοιτητές και νέους επιστήμονες.

|

Η Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, διαμαρτύρεται γιατί στο σχέδιο Γαβρόγλου, παίρνουν το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής απ’ την Άρτα και το πάνε στα Γιάννενα...

 

 

 

Σε τραγωδία εξελίσσεται η διαδικασία συνένωσης του ΤΕΙ Ηπείρου με το πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπου οι παράγοντες του δευτέρου, έφτασαν στο σημείο, απ’ τα όσα νέα τμήματα που παίρνουν, να μην θέλουν και άλλα, που από κεκτημένη ταχύτητα μεταφέρουν εκεί, οι παράγοντες του υπουργείου Παιδείας, σύμφωνα με την πρόταση που δημοσίευσε και η «Γ».

Με βάση αυτή την πρόταση λοιπόν, το Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου, εντάσσεται στην Σχολή Καλών Τεχνών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, γεγονός που πρέπει να θεωρείται μεγάλο πλήγμα για την Άρτα, αλλά μάλλον άδικα γιατί ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης, σε συνέντευξη που παραχώρησε, σημείωσε ότι η Σχολή Καλών Τεχνών έχει διαμορφώσει ένα δικό της εικαστικό προφίλ, διακριτό από τις υπόλοιπες της χώρας και παρότι σέβεται το έργο του ΤΕΙ, θεωρεί ότι οι μουσικές σπουδές δεν συνάδουν με την κατεύθυνση και τον προσανατολισμό που έχει η ίδια.

-Πόσες ακόμη παλινωδίες, θα παρατηρήσουμε μέχρι να φτάσουμε στην τελική απόφαση για την συνένωση ΤΕΙ και Πανεπιστημίου;

Θα είναι πολλές και σ’ όλες «με την πλάτη στον τοίχο», θα είναι η Άρτα!

Σελίδα 1 από 281

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

12665207
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
3825
38597
126218

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 επισκέπτες και κανένα μέλος