A+ R A-
18 Οκτωβρίου 2017

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

|

Μήνυμα Γ. Στύλιου σε εκδήλωση της ΝΟ.Δ.Ε. Άρτας σε συνεργασία με τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Ν.Δ. με θέμα τα κόκκινα δάνεια

 

 

 

Χαιρετισμό απέστειλε ο Γιώργος Στύλιος στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργάνωσε στις 11-10-2017 ο τομέας Εμπόρων, Βιοτεχνών και Επαγγελματιών της ΝΟ.Δ.Ε. ΑΡΤΑΣ, σε συνεργασία με τη Γραμματεία Παραγωγικών Τομέων της Νέας Δημοκρατίας, με θέμα τον «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών». Αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, και ειδικότερα την κα Σκανδάλη για την πρωτοβουλία,ο Βουλευτής, αναφέρθηκε στην έκταση του προβλήματος των κόκκινων δανείων: «…Το 48% των δανείων δεν εξυπηρετείται, με το ποσοστό αυτό να είναι σχεδόν οκταπλάσιο του ευρωπαϊκού μέσου όρου. (ΕΕ: 5,5%). Είναι ενδεικτικό ότιτα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στην Ελλάδα αντιπροσωπεύουν περίπου το 10% του συνόλου των μη εξυπηρετούμενων δανείων σε ολόκληρη την ΕΕ, ενώ το ενεργητικό του ελληνικού τραπεζικού τομέα αποτελεί μόλις το 1,2%..» τόνισε ο κ. Στύλιος.

Δυστυχώς, η Κυβέρνηση χειρίζεται και αυτό το θέμα ανεπαρκώς, νομοθετώντας νόμους ανεφάρμοστους, με ερασιτεχνισμό και προχειρότητα. Δημιουργεί πλασματικά πλεονάσματα στερώντας τη ρευστότητα στην αγορά. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς ιδιώτες στο τέλος Αυγούστου αυξήθηκαν κατά 588 εκατ. ευρώ, προσεγγίζοντας συνολικά τα 7 δις. Οι πολίτες έχουν περιέλθει σε δεινή οικονομική κατάσταση, με τις όφειλες τους προς εφορίες, ασφαλιστικά ταμεία, δημόσιο και τράπεζες να υπολογίζονται σε 100 δις ευρώ.

Οι ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, ξεπουλούν σε funds κόκκινα δάνεια των τραπεζών σε ποσοστά της τάξης του 3% της αρχικής τους αξίας. Την ίδια στιγμή δεν επιτρέπουν στους ίδιους τους δανειολήπτες να αγοράσουν τα δάνειά τους με αντίστοιχους ευνοϊκούς όρους.Ο εξωδικαστικός μηχανισμός ρύθμισης οφειλών επιχειρήσεων δεν καλύπτει μεγάλη μερίδα επαγγελματιών ενώ κρύβει παγίδες και σοβαρά θέματα.

Καταγγέλλουμε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε με την προτροπή της διοίκησης, από προϊσταμένους - τομεάρχες - υποδιευθυντές - διευθυντές οι οποίοι αποφάσισαν να «συνδράμουν» την πολιτικά διορισμένη διοίκηση του Νοσοκομείου

 

 

 

«Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Νοσοκομείου, διορισμένη και τοποθετημένη, που όλες αυτές τις ημέρες που ακολούθησαν της συνέλευσης στις 29 Σεπτέμβρη 2017, χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους και τα μέσα προκειμένου οι εργαζόμενοι να σπάσουν την απεργία», αναφέρει η ανακοίνωση των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας, που εκδόθηκε ως απολογισμός της απεργίας - αποχής απ' τις διαδικασίες «αξιολόγησης»... Παραθέτει δε και την πληροφορία, ότι «το εμπιστευτικό πρωτόκολλο που λειτουργεί χειρόγραφα στο γραφείο του Διοικητή, παρέμεινε ανοιχτό για τους αξιολογούμενους και μετά τις 2 Οκτωβρίου, αφού οι πιέσεις συνεχίζονται ακόμη και σήμερα».

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα η ανακοίνωση, δημοσιεύεται ως έχει:

«Χαιρετίζουμε την μεγάλη συμμετοχή των εργαζόμενων στο Δημόσιο και ειδικά στα Νοσοκομεία και τους ΟΤΑ στην απεργία-αποχή από τις διαδικασίες της «αξιολόγησης» που έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ κι η ΠΟΕΔΗΝ. Χαιρετίζουμε την στάση των συναδέλφων στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας της Άρτας, που παρόλες τις «προτροπές», τις προειδοποιήσεις, τις συγκεκαλυμμένες απειλές και τους εκφοβισμούς στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, πρόταξαν το συλλογικό συμφέρον και την αλληλεγγύη και δεν έσπασαν την απεργία - αποχή.
Καταγγέλλουμε την διοίκηση του Νοσοκομείου, διορισμένη και τοποθετημένη, που όλες αυτές τις ημέρες που ακολούθησαν της συνέλευσης στις 29 Σεπτέμβρη 2017, χρησιμοποίησε όλους τους τρόπους και τα μέσα προκειμένου οι εργαζόμενοι να σπάσουν την απεργία. Κι υποθέτουμε ότι και το εμπιστευτικό πρωτόκολλο που λειτουργεί χειρόγραφα στο γραφείο του Διοικητή, παρέμεινε ανοιχτό για τους αξιολογούμενους και μετά τις 2 Οκτωβρίου, αφού οι πιέσεις συνεχίζονται ακόμη και σήμερα. Θα έρθει η ώρα, και θα είναι ντάλα μεσημέρι, που οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν για το όργιο των εκβιασμών, της τρομοκρατίας και των παρανομιών!
Καταγγέλλουμε τον απεργοσπαστικό μηχανισμό που στήθηκε με την προτροπή της διοίκησης, από προϊσταμένους - τομεάρχες - υποδιευθυντές - διευθυντές οι οποίοι προκειμένου να διατηρήσουν τις τοποθετήσεις τους και τα «προνόμια» τους, αφού κρίσεις έχουν να γίνουν σχεδόν 10 χρόνια τώρα, αποφάσισαν να «συνδράμουν» την πολιτικά διορισμένη διοίκηση του Νοσοκομείου. Σ’ αυτή τη μάχη όμως ξεχώρισαν και αυτοί οι προϊστάμενοι – τομεάρχες – υποδιευθυντές –διευθυντές που παραμέρισαν τους στυγνούς εκβιασμούς και συμπαρατάχθηκαν με τους συναδέλφους τους δίνοντας έτσι παράδειγμα αξιοπρέπειας κι αλληλεγγύης!
Καταγγέλλουμε τα πάμπολλα ψέματα που χρησιμοποιήθηκαν απέναντι στους εργαζόμενους που με φιλότιμο και υπό άσχημες συνθήκες τόσα χρόνια έχουν κρατήσει όρθιο το Νοσοκομείο της πόλης και τα Κέντρα Υγείας του νομού.
Καταγγέλλουμε την χρησιμοποίηση μηχανισμών εκτός του Νοσοκομείου κι εκτός του δημοσίου για να σπάσει η απεργία.
Καταγγέλλουμε το γεγονός του ότι η διοίκηση του Νοσοκομείο δεν μας δίνει ακόμη τα στοιχεία συμμετοχής στην διαδικασία της αξιολόγησης.
Δηλώνουμε ότι θα σταθούμε στο πλάι των εργαζόμενων που φοβήθηκαν και ενέδωσαν τελικά δίνοντας φύλλα αξιολόγησης και τους καλούμε ακόμη και τώρα να ακούσουν τη φωνή της συνείδησής τους, να προτάξουν το ανάστημα τους και να πάρουν πίσω τα φύλλα αξιολόγησης που κατέθεσαν.
Για τους συναδέλφους που με την συνέργεια τους στήθηκε ο απεργοσπαστικός μηχανισμός, δεν έχουμε τίποτα να πούμε! Τους αφήνουμε στην κρίση των εργαζόμενων του Νοσοκομείου. Απλά να τους υπενθυμίσουμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι θα είμαστε μαζί στη δουλειά και τα επόμενα χρόνια! Αυτοί που σήμερα διοικούν όμως θα είναι σπίτια τους, όπως κι όλοι οι προηγούμενοι!
Δηλώνουμε ότι θα υπερασπίσουμε με όλες μα στις δυνάμεις τα συμφέροντα των εργαζόμενων στο Νοσοκομείο και τα συμφέροντα του λαού της Άρτας.
Η νίκη είναι δική μας! Κι αυτή η «αξιολόγηση» έμεινε στα χαρτιά! Το 80% των εργαζομένων στο δημόσιο δεν κατέθεσε φύλλα «αξιολόγησης».

Αν αναζητήσουμε τις κομματικές αναφορές των παραπάνω υποψηφίων, θα διαπιστώσουμε πως κ.κ. Γκολομάζος και Χουλιάρας, έχουν αναφορά στο κυβερνητικό κόμμα, ενώ ο Χρήστος Κολιός, όλα δείχνουν ότι θα είναι μοναδικός υποψήφιος απ' την πλευρά της ΝΔ...

 

 

 

Τρεις είναι οι υποψήφιοι, που όπως όλα δείχνουν, θα συνεχίσουν μέχρι την τελική φάση, στις εκλογές του Επιμελητηρίου Άρτας, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στις αρχές Νοεμβρίου και λογικά έπρεπε ν' απασχολούν από τώρα την επιχειρηματική κοινότητα, μιας και η ικανότητα της νέας διοίκησης, θα κρίνει πολλά και σημαντικά πράγματα, σε σχέση με την ανάπτυξη της περιοχής μας. Που σημαίνει πως, θα πρέπει όσοι ασχοληθούν, να το πράξουν με βαθιά γνώση της ευθύνης που αναλαμβάνουν.

Αλφαβητικά οι υποψήφιο είναι ο Γιάννης Γκολομάζος, ο Χρήστος Κολιός και ο Δημήτρης Χουλιάρας, ενώ δεν αποκλείεται να σχηματίσει ψηφοδέλτιο και ο κ. Μπανιάς, εκπροσωπώντας το ΚΚΕ. Αν αναζητήσουμε τις κομματικές αναφορές των παραπάνω υποψηφίων, θα διαπιστώσουμε πως κ.κ. Γκολομάζος και Χουλιάρας, έχουν αναφορά στο κυβερνητικό κόμμα, ενώ ο Χρήστος Κολιός, όλα δείχνουν ότι θα είναι μοναδικός υποψήφιος απ' την πλευρά της ΝΔ.

Βεβαίως οι υποψήφιοι δηλώνουν, ότι δεν κατέρχονται ως κομματικοί υποψήφιοι, αλλά στην Ελλάδα που ζούμε, δεν είναι δυνατόν να γίνονται εκλογές και μάλιστα σε φορείς όπως το Επιμελητήριο και να μην υπάρχουν και οι κομματικοί... λογαριασμοί...

Ο Γιάννης Γκολομάζος, στις συζητήσεις που κάνει, προτάσσει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στο Επιμελητήριο Άρτας, η οποία προσβάλει τους επιχειρηματίες, αλλά και κάθε προσπάθεια που βλέπει την ανάπτυξη της περιοχής, ως μοναδική, που ειδικά στα θέματα αυτά, έχει μείνει χαρακτηριστικά πίσω...

Επίσης ο υποψήφιος πρόεδρος Γιάννης Γκολομάζοντας, έχοντας μακρά εμπειρία στο επιχειρηματικό περιβάλλον θεωρεί πως η αξιοπρέπεια, είναι το μεγάλο "στοίχημα" για τη νέα διοίκηση του Επιμελητηρίου και σημειώνει πως την αξιοπιστία και την αξιοπρέπεια, την διασφαλίζει η διαφάνεια στην λειτουργία κάθε διοίκησης μαζικού φορέα, πολύ περισσότερο δε, σε έναν φορέα που έχει ως βασικό στόχο την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, σε μια περιοχή που την έχει ανάγκη...

Με μακρά εμπειρία στο χώρο του Επιμελητηρίου, αλλά και στον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος, προσέρχεται στις εκλογές αυτές, ο Χρήστος Κολιός, ο οποίος ως μέλος της διοίκησης του Επιμελητηρίου, όλα τα προηγούμενα χρόνια, είχε βάλει κόκκινες γραμμές, σε σχέση με την λειτουργία του νυν προέδρου Χρήστου Παπάζογλου, ενώ στις περιπτώσεις που το επέβαλλε η συνείδησή του, έκανε και δημόσια γνωστή την διαφοροποίησή του. Στην πορεία του αυτή, τον ακολούθησαν και πολλά μέλη της απερχόμενης διοίκησης, τα οποία και στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Τον στόχο της διαφάνειας και της αποδοτικής λειτουργίας του Επιμελητηρίου, προτάσσει στις συζητήσεις του, με μέλη του Επιμελητηρίου, ο υποψήφιος πρόεδρος Χρήστος Κολιός και όλα δείχνουν ότι βρίσκει μεγάλη ανταπόκριση, ενώ τον καθιστά περισσότερο αισιόδοξο το γεγονός ότι απ' τον χώρο του, δεν θα υπάρχει και άλλος υποψήφιος συνδυασμός...

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Δημήτρης Χουλιάρας, στην προεκλογική του πορεία, έχει να προτάξει την πορεία στον χώρο των εμπόρων, που είναι και μέλη του Επιμελητηρίου και όπως δείχνουν τα πράγματα, έχει αποδοχή.

Το στοιχείο πάνω στο οποίο εστίασε την κριτική του, με το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο του Επιμελητηρίου, είναι η αγωνία, για την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων, τα οποία είναι πολλά και δυστυχώς, για την περιοχή μας, πέρασαν δίπλα μας, χωρίς να τα καταλάβουμε.

|

-Ποιός μπορεί να ενέκρινε μια τέτοια προκλητική δαπάνη;

-Κανένας δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, δεν πήρε χαμπάρι αυτή την ανάθεση έργου, με το συγκεκριμένο ποσό;

 

 

Δεν έχουν τον Θεό τους, ο μοδάτος και η παρέα του, εκεί στον Δήμο Ζηρού! Μοιράζουν χρήμα, χωρίς να τους ελέγχει κανένας και αυτοί που έπρεπε ν' αντιδρούν και να καταγγέλλουν την προκλητική διασπάθιση το δημόσιου χρήματος, κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν.

Το τελευταίο κατόρθωμα, ξεπερνά και την πιό περίεργη φαντασία... Πληρώθηκε απ' τον Δήμο Ζηρού το χρηματικό ένταλμα με τα στοιχεία: "ΣΕΙΡΑ: Β' - ΑΡΙΘΜΟΣ ΕΝΤΑΛΜΑΤΟΣ: 117 - ΧΡΗΣΗ ΕΤΟΥΣ: 2017 - ΚΑ: 15-7311.007", με αιτία πληρωμής: την προμήθεια πτυσσόμενης εξέδρας. Τελικό ποσό: Είκοσι μία χιλιάδες οχτακόσια είκοσι τέσσερα ευρώ (21.824). Την πτυσσόμενη εξέδρα προμήθευσε στον Δήμο Ζηρού, η κα Σοφία Παν. Στασινού, η εταιρεία της οποίας, έχει ως αντικείμενο την "διοργάνωση ψυχαγωγικών εκδηλώσεων".

-Είναι δυνατόν να κοστίζει 21.824 ευρώ, μια πτυσσόμενη εξέδρα, εμβαδού 60 τετραγωνικών μέτρων, ρωτήσαμε επιχειρηματία που ασχολείται με το αντικείμενο αυτό και η απάντηση του, μας... έστειλε αδιάβαστους...

-Με δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, αγοράζεις διαμέρισμα 60 τ.μ. στην Άρτα, μας είπε ο επιχειρηματίας κι απ' το σημείο αυτό πρέπει ν' αρχίσει ο προβληματισμός...

-Ποιός μπορεί να ενέκρινε μια τέτοια προκλητική δαπάνη;

-Κανένας δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας, δεν πήρε χαμπάρι αυτή την ανάθεση έργου, με το συγκεκριμένο ποσό;

Εκ του αποτελέσματος και των πληροφοριών που έχουμε συγκεντρώσει, κανένας εκ των προαναφερόμενων, δεν σκέφτηκε να βάλει τέλος με την προκλητική διασπάθιση του δημόσιου χρήματος, που σημαίνει πως κι αυτοί θα πρέπει να θεωρούνται και είναι συνένοχοι, στο μεγάλο πάρτι της διασπάθισης του δημόσιου χρήματος.

Και φυσικά οι πολίτες του Δήμου Ζηρού, θα πρέπει να εξάγουν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα και σε κάποια στιγμή, να λειτουργήσει το φιλότιμο, ώστε και με κινητοποίηση ακόμη, να θυμίσουν στον αξιότιμο κύριο δήμαρχο, το αυτονόητο. Ότι δεν ξοδεύει τα λεφτά του πατέρα του, αλλά όλων των δημοτών...

-Με δέκα πέντε χιλιάδες (15.000) ευρώ, αγοράζεις διαμέρισμα 60 τ.μ. στην Άρτα, μας είπε ο επιχειρηματίας, που ασχολείται με το αντικείμενο...

Bρέθηκε στην επιχείρηση που ο ίδιος έδωσε στα παιδιά του και τα αδέρφια του, κακοποιήθηκε και έφυγε από εκεί, για να φτάσει στην Άρτα με τα πόδια, μέχρι που πήγε με το αυτοκίνητό του, ο Λευτέρης Καυκιάς, ο οποίος και τον μετέφερε στην Άρτα.

 

 

 

Είναι οι συνειρμοί, που δημιουργούν την δυναμική... Και σου δίνουν την δύναμη να πεις πράγματα, που μπορεί και να παραβιάζουν κόκκινες γραμμές, μια συντηρητικής πόλης, όπως είναι αυτή που ζούμε... Να μιλήσεις και για οικογενειακά θέματα ακόμη, όταν αυτά βγαίνουν εκτός των ορίων της οικογένειας, με προφανέστατο και πρόδηλο το μήνυμα της αδικίας, την οποία αυτός που την υφίσταται, με σωφροσύνη και υπομονή, αντιπάλευε όλα τα χρόνια της ζωής του και με τις δυνατότητες που έχει σήμερα, επιχειρεί να τεθεί απέναντί της...

Προσωπική η οργή και βεβαίως ζητείται να εξηγηθεί, το πως προκύπτει... Ιδιαίτερα ευχάριστη και συχνή για τον υπογράφοντα, η επιστροφή στο αρχείο της "Γ", όπου με βάση τα παλιότερα δημιουργείς το νέο και απαντάς και σε προκλήσεις, όπως αυτή που πέρασε μπροστά μου, απ' το ίδιο το αρχείο της εφημερίδας...

Δεν πάνε δυό χρόνια, που η "Γ" κατάφερε να έχει μια συνομιλία επί πολλών θεμάτων, με τον γνωστό επιχειρηματία Βασίλη Μπανταλούκα, για να βγει ένα σημαντικό κείμενο, το οποίο πρωτίστως ενέπνεε την αγωνία που όλοι πρέπει να έχουμε για τον τόπο μας, αλλά και πως αυτή, για να είναι αποτελεσματική, πρέπει προ των πάντων να προτάσσει το αίσθημα της δικαιοσύνης... Κάποιες σκέψεις απ' τα παλιά για την κοινωνική δικαιοσύνη, βρίσκουν πεδίο σύμπτωσης, με τις απόψεις του Βασίλη Μπανταλούκα...

Κι εκεί ακριβώς, αρχίζει το... πάρτι των πληροφοριών, που οδηγεί στην εγρήγορση της σκέψης, για την ελάχιστη αντίδραση, έστω κι αν δεν σου πέφτει λόγος, όπως θ' απαντήσουν οι συνήθεις κακεντρεχείς...

Στο στόχαστρο της ίδιας του της οικογένειας βρίσκεται αυτόν τον καιρό ο κύριος (σ.σ. με όλη την σημασία της λέξης) Βασίλης Μπανταλούκας, αναφέρει η μία πληροφορία και έρχεται η δεύτερη, εξοντωτική ακόμη και την σκέψη. Θύμα κακοποίησης, απ' τα ίδια τα παιδιά του, έπεσε αυτός ο σοβαρός άνθρωπος, που τουλάχιστον σ' εμάς, αλλά και σ' όλη την κοινωνία, ενέπνευσε τιμιότητα και σοβαρότητα... "Δώστε στον άνθρωπο όλα όσα επιθυμεί, κι αμέσως, εκείνη τη στιγμή θα νιώθει, ότι αυτά τα όλα δεν είναι όλα", έγραψε ο γερμανός φιλόσοφος Εμμανουήλ Κάντιος...

Για να φτάσουμε στην ουσία του πράγματος. Ο Βασίλης Μπανταλούκας, (σ.σ. το γνωρίζουμε απ' τις άπειρες συζητήσεις που έχουμε κάνει όλα τα προηγούμενα χρόνια) τα έδωσε ΟΛΑ, στα παιδιά του... Όμως αυτά νόμισαν πως δεν είναι όλα... Και για να εξασφαλίσουν το νοούμενο απ' αυτούς όλα, δεν ορρωδούν και στο να επιτεθούν στον ίδιο τους, τον πατέρα... Η πληροφορία αναφέρει, πως μετά την επίθεση, μπορούσε λόγω των προβλημάτων καρδιάς, που αντιμετωπίζει, να έχει χάσει και την ζωή του...

Αναζητώντας το τι ακριβώς συνέβη, μαθαίνουμε πως βρέθηκε στην επιχείρηση που ο ίδιος έδωσε στα παιδιά του και τα αδέρφια του, κακοποιήθηκε και έφυγε από εκεί, για να φτάσει στην Άρτα με τα πόδια, μέχρι που πήγε με το αυτοκίνητό του, ο Λευτέρης Καυκιάς, ο οποίος και τον μετέφερε στην Άρτα.

Ο μεγάλος καημός του Βασίλης Μπανταλούκα, είναι πως τ' αδέρφια, τον αντιμετωπίζουν σαν ξένο, λόγω των κοινών συμφερόντων που έχουν με τα παιδιά του, για τις περιουσίες που αυτός τους έδωσε, όπως επίσης και τις επιχειρήσεις που ο ίδιος δημιούργησε και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ξεχειλίζει το ποτήρι της πίκρας και σε παλιότερη συζήτηση, μιλώντας μέσα απ' την καρδιά του, μου είχε πει: "Δεν θέλω να έρθει κανείς στην κηδεία μου. Δεν θέλω να τους ξέρω.

Και πολλά άλλα... Φοβούμαστε πως αν καταγραφούν, δεν θα υπηρετήσουν το ζητούμενο του παρόντος σημειώματος, που έχει αναφορά στην κοινωνία και πρέπει να διδάξει...

-Αν ένας άνθρωπος, με τόση προσφορά στα παιδιά του, αλλά και στην τοπική οικονομία και την τοπική κοινωνία, φτάνει στα στερνά του βίου του, να υφίσταται την προγραφή των ίδιων των παιδιών του, ποιός μπορεί να τον προστατέψει;

Ίσως η δημοσιότητα, μπορεί να σταθεί και ως "τείχος", μπροστά στην απληστία, που προτάσσουν, όσοι τον αντιμετωπίζουν με τον τρόπο, που περιγράφουμε... Είναι γνωστό... Η κοινωνία μπορεί να υπεισέλθει και στο οικογενειακό ακόμη... Γιατί, "ουδέν κρυπτόν υπό τον ήλιον" και ως γνωστόν, μια γειτονιά είναι η Άρτα και όλα βγαίνουν το πρωί στο μεϊντάνι (σ.σ. σε κοινή θέα, για όσους δεν καταλαβαίνουν) κι αντί να προκύψει η κακεντρέχεια, γιατί να μην προκύψει και η κοινωνική απαίτηση, για τον σεβασμό σ΄ έναν άνθρωπο, που στο διάβα της ζωής του, υπήρξε πραγματικά άνθρωπος, με όλη την σημασία της λέξης...

 

"Φίλε, όλη η ιστορία είναι το χρήμα"...

Είναι και η συναισθηματική φόρτιση, που σε τέτοιες περιπτώσεις, δεν πρέπει ν' αυξάνεται μιας και ο άνθρωπος αντιμετωπίζει πρόβλημα υγείας, αλλά ο ίδιος έχει καταγράψει τα όσα πέρασε στην ζωή του και θέλει να γίνουν γνωστά... Αρχίζοντας με την διαπίστωση του τίτλου: "όλη η ιστορία είναι για το χρήμα", έχει να διηγηθεί τραγικά πράγματα, τα οποία ο κάθε άνθρωπος που βλέπει αυτόν τον αξιοσέβαστο κύριο, στο δρόμο, με την αξιοπρέπεια που κινείται, θαρρεί πως όλα γι' αυτόν, είναι ρόδινα! Όπως έπρεπε να είναι, μιας και σ' όλη την ζωή του εργάστηκε και δεν τακτοποίησε μόνο τον εαυτό του, αλλά όλους τους άλλους... Αυτούς που τώρα βρίσκει ορκισμένους εχθρούς και θέλουν να τον εξαφανίσουν.

Μια ιστορία, η οποία δείχνει το μέγεθος της τραγωδίας που περνάει ο άνθρωπος... Το έχει ο ίδιος καταγεγραμμένο: "Μου είπαν ότι όταν πεθάνω, θα με ξεθάψουν να κάνουν νεκροψία, για ν' αποδείξουν ότι η Βάσω με δηλητηριάζει και μετά θα με πετάξουν να με φάνε τα σκυλιά"...

-Δεν ξεπερνάει κάθε όριο απανθρωπιάς, αυτός και μόνο ο διάλογος;

 

Εκθειάζει την γυναίκα που τον στηρίζει!

 

Και τα γραπτά του Βασίλη Μπανταλούκα, αλλά και οι συζητήσεις που έχουμε κάνει, έχουν πάντα ένα κοινό τόπο: Δοξάζει τον Θεό, που στον δρόμο του, βρέθηκε η νυν σύζυγός του, η Βάσω...

Θυμάται πόσα έχει κάνει αυτή η γυναίκα, για τα παιδιά του, για θέματα που ήταν καθοριστικά στην ζωή τους και στεναχωριέται ιδιαίτερα και γι' αυτή, μιας και τα παιδιά αυτά, θα έπρεπε να είχαν αναγνωρίσει και την δική της προσφορά προς αυτά...

Εκείνη, παρακάμπτει όλα αυτά και κάνει αυτό που επιβάλλει η συνείδησή της... Είναι δίπλα στον άνθρωπο της και τον στηρίζει με ιδιαίτερη αφοσίωση.

Και είναι αποφασισμένη, να τον στηρίζει με πάθος, σ' όλη της την ζωή...

Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 19:03

Κυκλοφορεί αύριο "Η ΓΝΩΜΗ"

Ο Γιώργος Καμίνης στην Άρτα, άφησε άριστες εντυπώσεις και δημιουργεί πλειοψηφικό ρεύμα... - Χρ. Τσσαντούλας. Ο γιατρός που μπλοκάρει τον πόνο του διαβήτη...

 

Εντυπωσιακή η αυριανή "ΓΝΩΜΗ", που αναλύει όπως είναι τα θέματα πραγματικά καταθέτει ουσιαστικές προτάσεις για τα ζητήματα της πόλης και της περιοχής. Μαζί μας απ' αυτό το φύλλο και ο γνωστός δημοσιογράφος της εφημερίδας "ΤΟ ΒΗΜΑ" Άρης Ραβανός, που σχολιάζει τα γεγονότα απ' την τελευταία σελίδα της εφημερίδας.

Πρώτο θέμα, η επίσκεψη του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη στην Άρτα, στο πλαίσιο της περιοδείας που κάνει σ' όλη την Ελλάδα, ως υποψήφιος για την κεντροαριστερά... Η ομιλία του Γ. Καμίνης στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ, εντυπωσίασε τους πάντες, για ν' καταλήξουν όλο οι παριστάμενοι, στο κοινό συμπέρασμα, πως αυτός είναι ο ηγέτης που μπορεί να δώσει προοπτική στην δημοκρατική παράταξη...

Μία μεγάλη ανακάλυψη που αναμένεται να δώσει τέλος στο νευροπαθητικό πόνο των διαβητικών έκανε ο επιστήμονας Χριστόφορος Τσαντούλας από το King's College του Λονδίνου. Ο ίδιος, μιλάει στο ενημερωτικό site “Protagon” για την ανακάλυψή του και την εφαρμογή της σε ασθενείς...

Και πολλά άλλα θέματα, στην ΓΝΩΜΗ που κυκλοφορεί... Μην την χάσετε...

 

000001-12-10-2017-b

Ποδηλατικός Αγώνας με τίτλο “Κάνοντας ποδηλασία μαζί σε όλη την Ευρώπη” | “Cycling together around Europe”, στη Λιμνοθάλασσα Λογαρού

 

 

 

 

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Τομεακών Ε.Π. του ΕΤΠΑ & ΤΣ και η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης των Επιχειρησιακών Προγραμμάτων του Στόχου «Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας (Interreg)» ως Διαχειριστική Αρχή του Προγράμματος Συνεργασίας Interreg V-A «Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020», στο πλαίσιο του εορτασμού της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (EC Day) 2017, συμμετέχουν με τη διοργάνωση Ποδηλατικού Αγώνα με τίτλο “Κάνοντας ποδηλασία μαζί σε όλη την Ευρώπη”/“Cycling together around Europe”, στη Λιμνοθάλασσα Λογαρού, στην Περιφερειακή Ενότητα Άρτας της Περιφέρειας Ηπείρου, το Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2017 στις 9:30, με σημείο εκκίνησης το λιμάνι Κορωνησίας.

Οι συμμετέχοντες θα διασχίσουν περίπου 20χλμ. με σκοπό τη συμβολική ανάδειξη και προώθηση των ωφελειών της διασυνοριακής και διακρατικής συνεργασίας.

Με μότο “Για να φθάσουμε μακριά, πηγαίνουμε μαζί”, και την πεποίθηση ότι oι πράξεις συνεργασίας φέρνουν ακόμη πιο κοντά τους ανθρώπους και τις κοινωνίες, ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να επιτύχουμε τους κοινούς στόχους μας. Αυτή είναι η ουσία της Ημέρας Ευρωπαϊκής Συνεργασίας.

Η Ελλάδα και η Ιταλία εργάζονται πάνω από 25 χρόνια στο κοινό πλαίσιο του διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδα- Ιταλία και εξακολουθούν να εργάζονται μαζί για την αντιμετώπιση των κοινών προκλήσεων και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Η Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας (European Cooperation Day/ EC-Day) είναι μια πρωτοβουλία του δικτύου του Προγράμματος INTERACT, στην οποία συμμετέχουν όλες οι χώρες – μέλη των Προγραμμάτων Εδαφικής Συνεργασίας της ΕΕ, με στόχο την ανάδειξη της σημασίας της συνεργασίας στις διασυνοριακές περιοχές της ΕΕ, τόσο εντός των συνόρων της όσο και εκτός αυτών. Αποτελεί μια γιορτή για τα οφέλη της Ευρωπαϊκής

Εδαφικής Συνεργασίας για τους ανθρώπους σε όλη την Ευρώπη. Κάθε χρόνο πάνω από 70 Προγράμματα Εδαφικής Συνεργασίας συμμετέχουν στην Ημέρα Ευρωπαϊκής Συνεργασίας, με πάνω από 250 εκδηλώσεις συνολικά.

|

Στην Άρτα θα μιλήσει σε φίλους του, στο ξενοδοχείο ΚΡΟΝΟΣ, στις 13.45

 

 

 

 

 

Την Ήπειρο θα επισκεφθεί την ερχόμενη Τετάρτη ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος για το νέο φορέα της Κεντροαριστεράς Γιώργος Καμίνης.

Ο κ. Καμίνης θα έχει συναντήσεις κι επαφές με φορείς και στους τέσσερις νομούς, ενώ στα Γιάννινα θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία.

Αναλυτικά το πρόγραμμα

Πρέβεζα
11:30: Συνέντευξη Τύπου στην Πρέβεζα (Εργατικό Κέντρο)
12:00: Συνάντηση με τον δήμαρχο Χρήστο Μπαϊλη (Δημαρχείο)
12:15: Συνάντηση με Αντιπεριφερειάρχη Πρέβεζας, Στράτο Ιωάννου (Σπηλιάδου 8, Πρέβεζα)

Άρτα
13:45: Ομιλία στο Ξενοδοχείο Κρόνος

Ηγουμενίτσα
16:30: Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Πάνθεον

Ιωάννινα
19:30: Ομιλία στο Ξενοδοχείο Du Lac

Διοικητήριο, Εγγειοβελτιωτικά, Γεωπονική Σχολή, Βυζαντινά Μνημεία και Οδικες Υποδομές στον ορεινό όγκο, προτείνονται απ' τον αντιπεριφερειάρχη Βασίλη Ψαθά...

 

 

 

 

Συνάντηση με κλιμάκιο του Πρωθυπουργικού γραφείου είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Άρτας Βασίλης Ψαθάς ενόψει του Περιφερειακού Αναπτυξιακού Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί στις 23 και 24 Οκτωβρίου στα Γιάννινα.
Σε συνέχεια της συνάντησης αυτής, ο Αντιπεριφερειάρχης απηύθυνε υπόμνημα στον Πρωθυπουργό το οποίο επικεντρώνει σε πέντε βασικά θέμα που αφορούν στον αναπτυξιακό σχεδιασμό της Άρτας.
Το πρώτο αφορά στην ανεύρεση χώρου για την κατασκευή Διοικητηρίου. Η Π.Ε. Άρτας έχει ζητήσει να της παραχωρηθεί μέρος του Στρατοπέδου «Παπακώστα», προκειμένου να κατασκευάσει το Διοικητήριο που λείπει από την Άρτα και που αξίζουν οι πολίτες της.
Έχει αποδεχθεί δε να καταβάλλει το τίμημα που έχει ζητηθεί από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και σε άλλες αντίστοιχες περιπτώσεις. Ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει απάντηση.
Το δεύτερο θέμα αφορά στη συνέχιση εγγειοβελτιωτικών έργων πεδιάδας Άρτας. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα, που θα αντικαταστήσουν το παμπάλαιο αρδευτικό δίκτυο του κάμπου της Άρτας αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής. Η κατασκευή δε, κλειστού δικτύου άρδευσης, το οποίο μπορεί να υποστηριχτεί από τις υποδομές που διαθέτει ήδη το φράγμα Πουρναρίου και το οποίο είναι και οικονομικότερο απ’ ότι ένα ανοικτό δίκτυο, καθίσταται απολύτως αναγκαία.
Η Άρτα μπορεί να παράξει ποιοτικά αγροτικά προϊόντα και σε μεγάλες ποσότητες αρκεί να υπάρξουν οι κατάλληλες υποδομές. Τα εγγειοβελτιωτικά έργα του κάμπου της Άρτας είναι το σύγχρονο Γεφύρι της Άρτας για τα οποία όλοι έχουν υποσχεθεί την κατασκευή τους αλλά κανείς το έπραξε.

Το τρίτο αφορά στην Ίδρυση Γεωπονικής Σχολής. Η Γεωπονική Σχολή στην Άρτα θα είναι άμεσα συνδεδεμένη με την παραγωγή των προϊόντων που αποτελούν το αντικείμενο έρευνας και διδασκαλίας της, κάτι που πλέον αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για μια πανεπιστημιακή σχολή και λόγο προτίμησης από υποψήφιους φοιτητές.
Η ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής Άρτας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, όνειρο και αίτημα δεκαετιών για τους Αρτινούς, ήρθε η ώρα να πραγματοποιηθεί.

Το τέταρτο αφορά στην ένταξη των Βυζαντινών Μνημείων στον κατάλογο της UNESCO. Ο αντιπεριφερειάρχης προτείνει την στήριξη από την Κυβέρνηση, με οποιοδήποτε τρόπο χρειαστεί, του αιτήματος να ενταχθούν τα σημαντικότερα Βυζαντινά μνημεία της Άρτας στον κατάλογο της UNESCO με τα μνημεία της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.

Τέλος θέτει το ζήτημα της βελτίωσης των οδικών υποδομών στον ορεινό όγκο. Μετά την ολοκλήρωση των μεγάλων οδικών αξόνων της Εγνατίας και της Ιονίας οδού, είναι αναγκαία πλέον η βελτίωση των οδικών υποδομών στον ορεινό όγκο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας. Απαιτείται δε σε κάποιες περιπτώσεις όχι μόνο η βελτίωση αλλά και η κατασκευή νέων οδών, τόσο για τη σύνδεση της Εγνατίας και της Ιονίας με την ορεινή Άρτα όσο και για τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων των Δήμων Κεντρικών Τζουμέρκων και Γεωργίου Καραϊσκάκη που ζουν, εργάζονται και δημιουργούν κάτω από δύσκολες ακόμα συνθήκες.

Παρασκευή, 06 Οκτωβρίου 2017 09:19

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ

|

Το Κάστρο της Άρτας δεν ήταν “τυχαία” ανοιχτό - Για το κτίριο του Ξενία αρμόδιος είναι ο Δήμος Αρταίων

 

 

 

"Tο Κάστρο της Άρτας δεν ήταν ‘’τυχαία’’ ανοιχτό, όπως αναφέρθηκε, αλλά αποτελεί επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, όλες τις μέρες της εβδομάδας, πλην Δευτέρας, από 08.00 έως 18.00", επισημαίνει η προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας κα Βαρβάρα Παπαδοπούλου, με αφορμή σχετικό δημοσίευμα της "Γ".

Ολόκληρο το κείμενο της απάντησης, ακολουθεί:

Σε απάντηση δημοσιεύματος της εφημερίδος σας, στις 26 Σεπτεμβρίου 2017, περί καταγγελίας επισκέπτη για την εικόνα του Κάστρου, η Υπηρεσία μας οφείλει να ξεκαθαρίσει ορισμένα ζητήματα.

Αναφέρθηκε ότι ο επισκέπτης, αρτινός μετανάστης στον Καναδά, που επισκέπτεται την πόλη της Άρτας κάθε χρόνο, έβρισκε επί 15 χρόνια κλειστό το Κάστρο, ενώ στις 11-09-2017 βρήκε –εντελώς τυχαία– το Κάστρο ανοιχτό. Το Κάστρο της Άρτας, η ανάδειξη του οποίου υλοποιήθηκε από την Υπηρεσία μας μέσω του έργου ‘’Αποκατάσταση, Συντήρηση και Ανάδειξη Μεσαιωνικού Κάστρου Άρτας’’, άνοιξε τις πύλες του για το κοινό μετά από σχεδόν είκοσι χρόνια, στις αρχές του 2016. Έκτοτε παραμένει ανοιχτό για το κοινό, φυλασσόμενο από επί συμβάσει προσωπικό, που προσλαμβάνεται μέσω ΑΣΕΠ για οκτώ μήνες, όπως συμβαίνει με όλους τους αρχαιολογικούς χώρους της χώρας, όπου στις αντίστοιχες αρμόδιες Υπηρεσίες του ΥΠ.ΠΟ.Α. δεν υπηρετεί επαρκές μόνιμο προσωπικό φύλαξης. Συνεπώς, το Κάστρο της Άρτας δεν ήταν ‘’τυχαία’’ ανοιχτό, όπως αναφέρθηκε, αλλά αποτελεί επισκέψιμο αρχαιολογικό χώρο, όλες τις μέρες της εβδομάδας, πλην Δευτέρας, από 08.00 έως 18.00.

Όσον αφορά στο κτίριο του Ξενία και την κατάσταση αποσύνθεσης και ετοιμορροπίας, η οποία καταγγέλθηκε, αρμόδιος για το συγκεκριμένο θέμα είναι ο Δήμος Αρταίων, στον οποίο και έχει παραχωρηθεί με απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού το κτίριο.

Καθώς, ο χώρος του Κάστρου φυλάσσεται από επί συμβάσει προσωπικού της ΕΦ.Α. Άρτας, η Υπηρεσία μας ευθύς ερεύνησε την καταγγελία ότι στις 11-09-2017 ‘’έπαιζαν παιδιά στην επικίνδυνη οροφή του Ξενία, ανεξέλεγκτα και αφύλακτα’’. Όπως είναι αναμενόμενο, η συγκεκριμένη καταγγελία απεδείχθη ψευδής, καθώς –όπως μας επιβεβαίωσε ο φύλακας του χώρου– υπήρχαν παιδιά στο χώρο του Κάστρου και πέριξ του κτιρίου Ξενία, αλλά σε καμία περίπτωση ουδείς ανέβηκε στην οροφή του κτιρίου.

Όσον αφορά στην οργιώδη βλάστηση και τη μη κοπή των χόρτων, που δεν επιτρέπουν στον επισκέπτη την πρόσβαση σε αρκετά σημεία του Κάστρου, παραδεχόμενοι το αληθές του γεγονότος, σας γνωρίζουμε ότι η ΕΦ.Α. Άρτας αντιμετωπίζει τεράστια προβλήματα υποστελέχωσης και αδυνατεί -με τον υπάρχον μόνιμο εργατοτεχνικό προσωπικό- να ανταπεξέλθει στη συντήρηση όλων των επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων αρμοδιότητάς της. Τα όποια αιτήματα της Υπηρεσίας για επιπλέον χρηματοδότηση και δυνατότητα πρόσληψης προσωπικού ΙΔΟΧ για αντιμετώπιση αυτών των αναγκών δεν είχαν τα αναμενόμενα αποτελέσματα.

Επιπλέον, καθώς η εν λόγω καταγγελία ζητά την απόδοση ευθυνών για την τραγική –όπως αναφέρεται– κατάσταση των υπολοίπων μνημείων της Άρτας, θεωρούμε ότι μάλλον ο καταγγέλλων είτε δεν έχει επισκεφτεί τα μνημεία της πόλης είτε έχει άλλα κίνητρα, διότι τα επισκέψιμα μνημεία αρμοδιότητας της Υπηρεσίας μας βρίσκονται σε αρίστη κατάσταση. Είναι περιττό να αναφέρουμε τα ιδιαίτερα κολακευτικά σχόλια των πολλών εκατοντάδων επισκεπτών για την Παρηγορήτισσα και τη Γλυπτοθήκη, την Αγία Θεοδώρα, την Παναγία στη Βλαχέρνα, το Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας και τα υπόλοιπα μνημεία της Π.Ε. Άρτας.

Πέραν όμως των προαναφερθέντων, δεν μπορεί ο οιοσδήποτε επισκέπτης του Κάστρου, που έχει στο μυαλό του την εικόνα του Κάστρου προ εικοσαετίας, να έρχεται σήμερα και να μην βλέπει την τεράστια αλλαγή και το έργο που έχει συντελεστεί στο μνημείο, αλλά να μηδενίζει όλες τις γενόμενες προσπάθειες, παρατηρώντας μόνο τα χόρτα που δεν κόπηκαν, παρομοιάζοντας με τρόπο απαράδεκτο το Κάστρο με κτηνοτροφική μονάδα! Όλες οι εκδηλώσεις και θεατρικές παραστάσεις, που έγιναν στα πλαίσια ‘’Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2017’’ από το Δήμο Αρταίων, έφεραν χιλιάδες επισκέπτες στο Κάστρο και απέσπασαν πολύ θετικά σχόλια, τόσο για τις εκδηλώσεις όσο και το για τον αρχαιολογικό χώρο. Είναι δυνατόν οι παραστάσεις αυτές και η πληθώρα των επισκεπτών να …σταβλίζονταν σε κτηνοτροφική μονάδα;

Ο καταγγέλλων –αρτινός επισκέπτης, βλέποντας το Κάστρο ανοιχτό μετά από 15 χρόνια και με ομολογουμένως εντελώς διαφορετική εικόνα, μετά από την ολοκλήρωση του έργου της ανάδειξης, παραβλέποντας όλα τα θετικά και τις γενόμενες προσπάθειες, επέλεξε να σταθεί στα χόρτα που δεν κόπηκαν! Δεκτή η καταγγελία και πραγματικό το γεγονός, ανεξαρτήτως των προβλημάτων υποστελέχωσης της Υπηρεσίας, αλλά δεν είναι παράξενο ότι ένας επισκέπτης μετά από 15 χρόνια, που είχε να επισκεφτεί το Κάστρο, δεν βρίσκει να σχολιάσει τίποτα θετικό; Απλά εκφράζουμε μια απορία!

Τέλος, να αναφέρουμε ότι οι υπάλληλοι της Υπηρεσία μας και η υπογράφουσα προσωπικά, έχουμε πολλάκις αποδείξει ότι αγωνιζόμαστε καθημερινά για την ανάδειξη των μνημείων της περιοχής και είμαστε στη διάθεση όλων των αρτινών πολιτών και επισκεπτών των μνημείων της πόλης, προκειμένου να ακούμε όλα τα καλοπροαίρετα σχόλια και να πράττουμε το καλύτερο δυνατό για την πόλη και τα μνημεία της.

Σελίδα 1 από 275

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

12043626
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
1144
8804
75916

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 επισκέπτες και κανένα μέλος