A+ R A-
20 Ιουνίου 2018

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

|

Ευρεία συνάντηση εργασίας με θέμα «Τοπικό Σχέδιο Δράσης» για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού

 

 

 

Ευρεία συνάντηση εργασίας με θέμα «Τοπικό Σχέδιο Δράσης» για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, πραγματοποιήθηκε στις 14/6/2018 με πρωτοβουλία και παρουσία του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Μιχελάκη, στο κτίριο της Π.Ε. Άρτας.

Στη συνάντηση η οποία ήταν καθοριστική ως προς τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, κλήθηκαν να παρευρεθούν υπηρεσίες και φορείς που θα εμπλέκονται στην εφαρμογή του «Τοπικού Σχεδίου Δράσης», προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιπροσωπευτικότητα των θέσεων και απόψεων τους.

Σε ένα γόνιμο διάλογο οι συμμετέχοντες συζήτησαν όλες τις παραμέτρους του «Τοπικού Σχεδίου Δράσης», για την προστασία των προστατευόμενων ειδών της άγριας πανίδας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, οι οποίοι λόγω χωρικής αρμοδιότητας, ειδικών γνώσεων και εμπειρίας εμπλέκονται στην προστασία και παρακολούθηση των ειδών άγριας πανίδας και γενικότερα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στα πλαίσια κατάρτισης του προγράμματος για την προστασία των προστατευόμενων ειδών στον Αμβρακικό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το προσχέδιο του οποίου βρίσκεται σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με το «Τοπικό Σχέδιο Δράσης» καθορίζεται σε τοπικό επίπεδο η διαδικασία αξιολόγησης και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων με τη λαθροθηρία υπηρεσιών και λοιπών φορέων, καθώς και οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες για τον εν γένει επιχειρησιακό συντονισμό τους, ώστε να αξιοποιούνται τα διαθέσιμα μέσα και ο εξοπλισμός τους για τον εντοπισμό και τον έλεγχο περιστατικών λαθροθηρίας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και της ευρύτερης περιοχής.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ετήσια βάση, μετά από σχετική πρόσκληση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που θα έχει τη μέριμνα για τη σύγκληση της ετήσιας σύσκεψης, θα παρουσιάζουν τα προγράμματα φύλαξης του εθνικού πάρκου, θα αξιολογούν τυχόν περιστατικά λαθροθηρίας που αντιμετώπισαν και θα λαμβάνουν αποφάσεις για τη βελτίωση σε επιχειρησιακό επίπεδο, της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητάς τους.

Υπεύθυνοι φορείς για την υλοποίηση του σχεδιασμού είναι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, οι δυο Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου με τις τοπικές Δασικές Υπηρεσίες, οι ΟΤΑ Α΄& Β΄ βαθμού, οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας, ο Φορέας Διαχείρισης «Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας», και λοιπές υπηρεσίες και φορείς που θα καλούνται στην ετήσια σύσκεψη, όπως Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα κλπ.

Στη συνάντηση εργασίας της Πέμπτης, συμμετείχαν ο Συντονιστής και υπηρεσιακά στελέχη των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ο Συντονιστής και υπηρεσιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Άρτας, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Άρτας, ο Συντονιστής & ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης «Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας», ο Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ο Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, ο Προϊστάμενος Λ.Σ. από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας και εκπρόσωπος από την Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πρέβεζας.

|

Η απάντηση του δημοτικού συμβούλου Χάρη Παπάζογλου, στην ανακοίνωση για την διαγραφή του, απ’ την δημοτική ομάδα...

 

 

 

 

 

Σχετικά με τη διαγραφή μου – μετά από εισήγηση και προτροπή του Δημάρχου Αρταίων – από την παράταξη «Αρτινών Συνεργασία», θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Δέχομαι με υπερηφάνεια τη συγκεκριμένη διαγραφή, διότι όπως απέδειξαν οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, δεν επρόκειτο για μια ουσιαστική και ρεαλιστική Αρτινή συνεργασία, αλλά περισσότερο εικονικός αποδείχτηκε ο τίτλος της παράταξης στην οποία μέχρι χθες ανήκα. Η διαγραφή μου αυτή για κάποιους αποτελεί «ανακούφιση», για μένα όμως αποτελεί απτή απόδειξη ότι υπηρέτησα με ακεραιότητα και εντιμότητα το δημοκρατικό σκοπό για τον οποίο ο Αρτινός λαός με στήριξε με την ψήφο του και την εμπιστοσύνη του. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από το λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και μόνον αυτά. Αυτό σημαίνει ότι οι φορείς της εξουσίας πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας και να τάσσονται με το μέρος των πολλών, όχι με το μέρος των ιδιοτελών συμφερόντων που εξυπηρετούν τη διατήρηση της εξουσιαστικής θέσης  τους. Το σπουδαιότερο γνώρισμα της δημοκρατίας είναι ότι αποτελεί ένα πολίτευμα ανοιχτό στην κριτική και τον έλεγχο, στόχος των οποίων αποτελεί ο περιορισμός της αυθαιρεσίας εις βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας. Και γι’ αυτό τον σκοπό, αγωνίστηκα με δύναμη και σθένος ενάντια στην αδιαλλαξία και το ναρκισιστικό χαρακτήρα του πρώτου δημότη, που όσες φορές κι αν τον συμβούλεψα εγώ και άλλοι συνεργάτες του, όσες φορές κι αν του εφιστήσαμε την προσοχή για την προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας της Άρτας, βρήκαμε μπροστά μας «τείχος άρρηκτον», μία συμπεριφορά όπου σε κάθε θέμα που απασχολούσε το Δήμο Αρταίων, το «δίκιο» εν τέλει το είχε πάντα ο πρώτος δημότης. Λέγεται συχνά η έκφραση ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος δημότης, μα δεν σημαίνει ότι είναι και αλάνθαστος δημότης, για το λόγο αυτό, αυτός ονομάζεται δήμαρχος και έχει γύρω του δημοτικούς συμβούλους να τον νουθετούν και να εκφέρουν ελεύθερα τη γνώμη τους και τις ιδέες τους, ειδάλλως θα ονομαζόταν μονάρχης και θα είχε γύρω του κόλακες να σκύβουν το κεφάλι καταφατικά σε κάθε του απόφαση. Ίσως τελικά, έχει μπερδέψει ο ίδιος τα πολιτεύματα, να του υπενθυμίσω λοιπόν ότι έχει την εξουσία στο πολίτευμα που ονομάζεται «δημοκρατία», όχι «μοναρχία».

Όλο αυτό το διάστημα, από την πρώτη μέρα που ο Αρτινός λαός με εμπιστεύτηκε να τον εκπροσωπώ μέχρι σήμερα, δεν συμβιβάστηκα με συμφέροντα ενάντια στη λαϊκή βούληση, δεν αθέτησα υποσχέσεις για δημόσια διαβούλευση σοβαρότατων θεμάτων της κοινωνίας μας, δεν έδειξα αδράνεια και παθητικότητα για να διατηρήσω την «καρέκλα» μου, αλλά αντιθέτως, αγωνίστηκα με απαράμιλλο θάρρος ενάντια σε κατεστημένα συμφέροντα, τίμησα με κάθε τρόπο τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού και προάσπισα δυναμικά τα συμφέροντά του, δεν φοβήθηκα να εκφράσω ελεύθερα τις απόψεις μου και να κινητοποιήσω και άλλους συνδημότες μου να αγωνιστούμε για το συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας. Για όλους τους παραπάνω λόγους, αισθάνομαι υπερήφανος. Θα μου επιτρέψετε όμως, να στείλω κι εγώ το δικό μου μήνυμα προς όσους αισθάνθηκαν «ανακούφιση» με τη διαγραφή μου: Δεν θα πάψω να υπηρετώ με σθένος τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας της Άρτας, κι αν χρειαστεί να δώσω και νέους αγώνες, θα τους δώσω, ακόμη πιο δυναμικά από ποτέ... Αν η ανακούφιση που έχετε στο μυαλό σας αφορά την ελευθερία να παίρνετε αποφάσεις και να δράτε ενάντια στο κοινό συμφέρον, ενάντια στη λαϊκή βούληση, τότε σας ενημερώνω ότι κάθε άλλο παρά ανακούφιση θα πρέπει να αισθάνεστε, διότι θα με βρείτε προασπιστή του Αρτινού λαού σε όλα τα συμφέροντά του, θα με βρείτε απέναντί σας σε κάθε αυθαιρεσία, σε κάθε κίνηση που θα λάβει χώρα κάτω από το τραπέζι και πίσω από κλειστές πόρτες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι στη ζωή μου, έχω μάθει μια βασική διαφορά, που κάποιοι την αγνοούν: να ξεχωρίζω τις βασικές για τη δημοκρατία μας έννοιες «πολλοί» και «λίγοι», να διακρίνω τα θέλω των πολλών από τα θέλω των λίγων, το συμφέρον των πολλών από το συμφέρον των λίγων και όσο ο Αρτινός λαός μού το επιτρέψει, θα υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις τους πολλούς και δεν θα διστάζω να δίνω καθημερινά μάχη μαζί με όλους τους συμπολίτες μου για τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου μας, για μια αναπτυγμένη Άρτα γεμάτη ευημερία για τους δημότες της!

Σας ευχαριστώ

Χάρης Παπάζογλου

|

ΣΤΥΛΙΟΣ:

Η συμφωνία για τα Σκόπια είναι χειρότερη και από μία κακή συμφωνία. Φέρατε μία ασταθή συμφωνία

 

 

 

Στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στύλιος για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η συμφωνία είναι κακή και ασταθής γιατί:

-Αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία. Δημιουργεί προηγούμενο.

-Αναγνωρίζει την ύπαρξη «Μακεδονικής εθνότητας»

-Αναγνωρίζει την ύπαρξη «Μακεδονικής γλώσσας».

-Η εξέλιξη αυτή είναι απαράδεκτη, διότι η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας αποτελεί τη ρίζα του Σκοπιανού αλυτρωτισμού. Ο εθνικισμός της γείτονος χώρας βρίσκει με την παρούσα συμφωνία πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί.

Είναι απολύτως ψευδές ότι η κυβέρνηση πέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια με το λεγόμενο erga omnes. Γιατί: Στο άρθρο 1:

-Ο όρος “Severna Makedonija” δεν υπάρχει στο κείμενο. Πουθενά δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο “Severna Makedonija”.

-Στην παράγραφο 10 προβλέπεται ότι “για τα επίσημα έγγραφα που προορίζονται για διεθνή χρήση, η αλλαγή του ονόματος θα γίνει εντός 5 ετών”, ενώ η αλλαγή για τα έγγραφα που προορίζονται για εσωτερική χρήση συνδέεται με την εξέλιξη της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Στην παράγραφο 3θ μετατίθεται για το μέλλον και η διευθέτηση των εμπορικών ονομασιών και σημάτων και επωνυμιών.

-Στην παράγραφο 3ε που αφορά τις συντμήσεις του ονόματος (ίντερνετ, εμπορικές χρήσεις κλπ), παραμένουν τα σημερινά ακρωνύμια της χώρας (ΜΚ & ΜΚD), και η μόνη αλλαγή που “πέτυχε” η κυβέρνηση αφορά τις πινακίδες των αυτοκινήτων στις οποίες θα μπουν οι κωδικοί NM & NMK.

Επίσης, στο άρθρο 7

-Αναφέρεται ότι η κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο Μακεδονίας και Μακεδόνας κατά βούληση.

Στο άρθρο 8 (παρ. 5)

Προβλέπεται ότι θα συσταθεί διεπιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές.

Η κυβέρνηση ψεύδεται. Αν όλα πάνε καλά η Ελλάδα θα κυρώσει τη συμφωνία και το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Αν τα Σκόπια αθετήσουν τη συμφωνία, η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ δεν ακυρώνεται αλλά η διαφορά παραπέμπεται για διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ και στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Ας κάνουμε μια προβολή της συμφωνίας στο μέλλον.

Από πού προκύπτει ότι θα αναπτυχθεί σχέση φιλίας και συνεργασίας με τα Σκόπια στο μέλλον;

Θα προστατεύσει την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της χώρας μας;

Ποια δεινά μπορεί να παραχθούν από τη συμφωνία;

Τα διεθνή κείμενα και οι διεθνείς συμφωνίες εκτός από την υπογραφή οφείλουν και εξασφαλίζουν και την εφαρμογή τους. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, roadmap πραγματοποίησης της συμφωνίας.

Τι θα συμβεί αν αύριο αλλάξουν στάση τα Σκόπια;

Ποιες είναι οι εγγυήσεις για την πολιτική εφαρμογή της;

Υπογράφετε και μετά εξαρτάται από άλλους η υλοποίηση.

Γιατί πρέπει να κλείσει τώρα η συμφωνία;

Είμαστε στην καλύτερη διαπραγματευτική μας θέση ιστορικά; Η Ελλάδα των μνημονίων είναι μια ισχυρή Ελλάδα;

Η αποικία χρέους σύμφωνα με πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σηματοδοτεί μια δυνατή Ελλάδα για να διαπραγματευτεί την πιο σημαντική συμφωνία στην ιστορία της μετά τη μεταπολίτευση;

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της κυβέρνηση θα φύγουμε από τα μνημόνια. Θα έρθει η δημοσιονομική ελευθερία και η ανάπτυξη. Συνεπώς γιατί δεν αφήνετε να διαπραγματευτείτε και να φέρετε τη συμφωνία εκείνη τη στιγμή στο μέλλον;

Σας θυμίζω το παράδειγμα της Κύπρου. Το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε, το 2004 με ένα δημοψήφισμα από το 76% των κυπρίων. Έλεγαν τότε οι διεθνείς εκπρόσωποι, ότι ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν οι αδελφοί μας Κύπριοι. Μήπως σήμερα είναι καλύτερες οι συνθήκες;

Πατριωτική πολιτική σημαίνει να εργάζεσαι για ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της χώρας μας, να προσπαθείς για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, να εξασφαλίσεις ευνοϊκότερους όρους συνεργασίας με τις άλλες χώρες.

Ευημερία έχει ένα έθνος όχι μόνο όταν έχει χρήματα αλλά όταν διαθέτει συνέχεια πολιτισμική, ιστορική, θρησκευτική με απλά λόγια να έχει παράδοση, δεσμούς και ρίζες.

Η συμφωνία δεν είναι πατριωτική διότι μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις και διότι αναπαράγει τον αλυτρωτισμό.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπράττει ένα εθνικό έγκλημα, αλλά κατά τη γνώμη μου αδιαφορεί για τη ζημιά. Ενδιαφέρεται μόνο να εισπράττει καλά λόγια από τους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών. Υποτιμά τον ελληνικό λαό και λειτουργεί σε βάρος της πατρίδας.

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου

- Ήταν απ’ τους ιδρυτές του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα...

 

 

 

 

Ένας απ’ τους τελευταίους της ηρωικής γενιάς, που ίδρυσε αρχικά το ΠΑΚ και ακολούθως το ΠΑΣΟΚ, έφυγε απ’ την ζωή χθες το βράδυ... Ο Δημήτρης Κολοβός, έφυγε απ’ την ζωή, μετά από ολιγόμηνη μάχη με την ασθένεια, την οποία δεν μπόρεσε να νικήσει...

Ανήσυχο πνεύμα απ’ τα μαθητικά του χρόνια, ο Δημήτρης Κολοβός... Κατά την διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών, βρέθηκε στην Γερμανία, όπου είχε την ευκαιρία να ενταχτεί στο αντιδικτατορικό κίνημα, αφού πριν είχε γνωριστεί με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου... Ο τελευταίος του έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη...

Η έντονη αγωνιστική δράση, ήταν η αιτία που η χούντα των συνταγματαρχών του αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια, για να μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα, αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Στον αντιστασιακό του απολογισμό, έχουν καταγραφεί πολλές δράσεις, δίπλα στον μετέπειτα ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου. Ταξίδεψε σ’ όλη την Ευρώπη, όπου είχε αναλάβει να συντονίσει τις προσπάθειες, όλως των ελλήνων του εξωτερικού.

Αμέσως μετά την πτώση της χούντας, ήρθε στην Άρτα, όπου ανέλαβε να οργανώσει το ΠΑΣΟΚ, σε μια δύσκολη περιοχή, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι εκείνη την εποχή, στην Άρτα κυριαρχούσε η δεξιά... Κινήθηκε σ’ όλα τα χωριά του νομού και δημιούργησε τις πρώτες τοπικές οργανώσεις, για να φτάσει το 1978, να είναι ο Α’ γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα διατηρούσε την προσωπική επαφή με τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλα στελέχη της ιστορικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Με την ανάληψη της εξουσίας απ’ το ΠΑΣΟΚ, εκλήθη στην Αθήνα, όπου αρχικά ανέλαβε την διοίκηση το Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), θέση στην οποία παρέμεινε, μέχρι τις αρχές του 1987, για να τοποθετηθεί ακολούθως επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αγροτικής Τράπεζας.

Στις εκλογές του 1989 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα το 1993, με αποκλειστικό σκοπό να βοηθήσει το κόμμα του, χωρίς να έχει ως ιδιαίτερο στόχο του, την εκλογή του...

Αγωνίστηκε με πάθος για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, είχε βοηθήσει πολύ κόσμο, ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Τα τελευταία χρόνια, ζούσε με την αγαπημένη σύζυγό του Κούλα στην Αθήνα και δεν παρέλειπε σε τακτά χρονικά διαστήματα, να επισκέπτεται την αγαπημένη του Άρτα.

 

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην Αθήνα,  στις 3 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης Ζωγράφου.

|

Χρονολόγιο-ημερολόγιο της καταδίωξης ζήτησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με τις λεπτομερείς καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων αστυνομικών στην καταδίωξη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής

 

 

 

Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ο Κώστας Μπαρμπαρούσης. Η Αστυνομία τον συνέλαβε στην Πεντέλη. 

Tι προηγήθηκε

Με περισσότερα από 210 χιλιόμετρα κινούνταν το βουλευτικό Βόλβο με οδηγό τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, ενώ η ελάχιστη ταχύτητα που είχε κατά τη διάρκεια της καταδίωξής του ήταν 180 χιλιόμετρα...

Από τον αρχικό εντοπισμό του μετά τη γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου διήνυσε μια απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων έως ότου χαθεί, κάτω από καταρρακτώδη βροχή, στον κόμβο της Ιωνίας Οδού προς Ξηρόμερο και Αστακό. Είναι χαρακτηριστικό πως σε αρκετά σημεία της Ιωνίας Οδού, μπροστά από το βουλευτικό αυτοκίνητο υπήρχαν περιπολικά της αστυνομίας αλλά και πίσω του άλλα συμβατικά της ασφάλειας, τα οποία ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, προσπερνούσε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδης ταχύτητα.           

Μετά το ακροδεξιό παραλήρημα μέσα στον Ελληνικό Κοινοβούλιο, ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αναζητούσε τρόπους διαφυγής προς την περιοχή του το Μπαμπίνη Αιτωλοακαρνανίας. Παρά την φημολογία σύλληψής του, λίγη ώρα αφότου έφυγε από τη Βουλή, πηγές της ΕΛ.ΑΣ., διέψευδαν την είδηση καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη η προκαταρκτική έρευνα της Εισαγγελίας για το εάν έχει διαπραχθεί το κακούργημα της εσχάτης προδοσίας, η οποία λίγο αργότερα μεταφράστηκε σε ένταλμα σύλληψής του. Σημειώνεται πως ο αστυνομικός συνοδός του ανεξάρτητου βουλευτή, έχασε τα ίχνη του και βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με υψηλόβαθμους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. σε περίπτωση εντοπισμού του.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής από εκείνη τη στιγμή ήταν αναζητούμενος. Αστυνομικές πηγές θέλουν τον Κωνσταντίνο Μπαρμπαρούση, να έχει φύγει από την Αθήνα λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής κινούμενος στην Εθνική Οδό Αθηνών-Πατρών, με το μαύρο βουλευτικό Βόλβο. Το όχημά του εντοπίστηκε για πρώτη φορά μετά την γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου, λίγο μετά τις 20:00 το βράδυ. Σε εκείνο το σημείο δεν συμμορφώθηκε στο σήμα αστυνομικού της Τροχαίας να σταματήσει και ξεκίνησε η καταδίωξή του. Κάποια στιγμή έξι οχήματα της αστυνομίας βρίσκονταν μπροστά και πίσω από το βουλευτικό αυτοκίνητο. Όταν όμως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αποφάσισε να ξεφύγει τους προσπέρασε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να κινούνται οριακά με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων και να μην μπορούν να τον προσεγγίσουν καθώς το μαύρο Βόλβο, είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιόμετρα.  

Χρονολόγιο-ημερολόγιο της καταδίωξης ζήτησε ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Κωνσταντίνος Τσουβάλας, με τις λεπτομερείς καταθέσεις όλων των εμπλεκόμενων αστυνομικών στην καταδίωξη του πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση. Από αυτές θα εξαρτηθεί και θα συμπληρωθεί η νέα δικογραφία σε βάρος του, με τα αδικήματα που διαπιστωθούν ότι διέπραξε όταν δεν συμμορφώθηκε στις υποδείξεις του αστυνομικού να σταματήσει και ξεκίνησε η φρενήρης καταδίωξη. Κάποια στιγμή μπροστά και πίσω από το βουλευτικό αυτοκίνητο του αναζητούμενου βουλευτή βρίσκονταν έξι περιπολικά, τρία μπροστά του και ακόμη τρία συμβατικά πίσω του. Όταν όμως ο Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης αποφάσισε να ξεφύγει τους προσπέρασε αναπτύσσοντας ιλιγγιώδη ταχύτητα, με αποτέλεσμα τα περιπολικά να κινούνται οριακά με ταχύτητα 180 χιλιομέτρων και να μην μπορούν να τον προσεγγίσουν καθώς το μαύρο Βόλβο, είχε ξεπεράσει τα 210 χιλιόμετρα. Η επικινδυνότητα ήταν μεγάλη, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, προκειμένου να προβούν σε ενέργειες ακινητοποίησής του.

|

Ένα γεγονός που δεν είναι είδηση και τρεις ειδήσεις που εκθέτουν ανεπανόρθωτα (και πάλι) την δημοτική αρχή….

 

 

 

 

Το γεγονός. Hαπόφαση των μελών του συνδυασμού «Αρτινών Συνεργασία», για την διαγραφή του Δημοτικού Συμβούλου Χαράλαμπου, η οποία έγινε σε συνεδρίαση της εν λόγω δημοτικής παράταξης και όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «μετά από σχετική πρόσκληση και εισήγηση του Δημάρχου Αρταίων», αλλά και με την δήλωση του δημάρχου Χρήστου Τσιρογιάννη, ο οποίος σε μια επιβεβαίωση του ότι τίποτα δεν λειτουργεί με βάση την απλή λογική, δηλώνει: «Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά την κάθε μία και τον κάθε ένα από τους δημοτικούς συμβούλους της Παράταξής μας». Αυτό το λένε, στα απλά ελληνικά «και στην κορφή κανέλλα»!

-Γιατί δεν είδηση το συγκεκριμένο γεγονός;

Απλά γιατί ο πρώην αντιδήμαρχος και εν ενεργεία δημοτικός σύμβουλος Χάρης Παπάζογλου, απ’ την ημέρα που έληξε η θητεία του ως αντιδήμαρχος, δεν ανήκε στην παράταξη «Αρτινών Συνεργασία». Στην ουσία δηλαδή. Γιατί κατά τον τύπο, έμενε στην παράταξη, μη έχοντας το θάρρος να διαχωρίσει την θέση του, όπως έπραξε ο έτερος διαφωνών δημοτικός σύμβουλος της εν λόγω παράταξης Δημήτρης Πετανίτης.

Για να περάσουμε στην πρώτη είδηση, που εκθέτει ανεπανόρθωτα προσωπικά τον δήμαρχο. Δεν είχε το θάρρος, απ’ την πρώτη στιγμή που διαπιστώθηκε το «μπαϊράκι» του Παπάζογλου, να κάνει αυτό που έκανε το απόβραδο της Κυριακής, ακριβώς δυόμισι χρόνια, μετά την έναρξη των χαρακτηριστικών προκλήσεων και διαφοροποιήσεων του εκλεκτού του! Αναγκαία διευκρίνιση. Ήταν εκλεκτός του, γιατί τον είχε ορίσει αντιδήμαρχο, στην πρώτη ομάδα των εκλεκτών του και αυτό λέει πολλά…

Στο μεταξύ, όλο το προηγούμενο διάστημα, θα ήταν αφελής (σ.σ. δεν είναι σίγουρο πως δεν είναι) ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, αν δεν μάθαινε την προεργασία που έκανε ο αποπεμφθείς δημοτικός σύμβουλος, για να είναι υποψήφιος δήμαρχος. Το ήξερε, αλλά είχε οδηγό του, την τακτική της κουτοπονηρίας!

Η δεύτερη είδηση, που συναρτάται άμεσα, με την τακτική της κουτοπονηρίας… Την ίδια επιλογή με τον Παπάζογλου, έκαναν ταυτόχρονα και οι έτεροι τρεις εκλεκτοί του. Οι αντιδήμαρχοι της πρώτης περιόδου Μπαλάγκας, Καραγεώργος και Νταλάκας. Ούτε κι αυτούς είχε την δύναμη να τους διαγράψει εκείνη την χρονική συγκυρία, που η διαγραφή θα σήμαινε πίστη στις επιλογές που κάνει και στην ουσία ότι δεν διαπραγματεύεται με όσους κατά τον δίκαιο ή άδικό λόγο, στέκονται εμπόδιο, στην υλοποίηση των στόχων του. Οι τρεις προαναφερόμενοι πρώην αντιδήμαρχοι, με βάση τα πραγματικά γεγονότα, κοσμούν και σήμερα την δημοτική παράταξη «Αρτινών Συνεργασία»!

-Που είναι η πολιτική τόλμη; Οέοοοο!

Μάλλον ο Τσιρογιάννης, δεν έχει ακούσει ακόμη κάτι, για τον συνδυασμό που ετοιμάζει ο Μπαλάγκας και που ο ίδιος δηλώνει πως θα τον ξεπεράσει κιόλας, για να είναι αυτός στον δεύτερο γύρο. Προφανώς ζει σε «γυάλινο κόσμο», που σ’ αυτόν δεν εισέρχονται… ενοχλητικές πληροφορίες…

Η τρίτη είδηση, είναι η αποθέωση της πολιτικής βλακείας! Επιλέγει ο δήμαρχος Χρήστος Τσιρογιάννης, προφανώς και με την εισήγηση αδαών συνεργατών του, να προχωρήσει σε αυτή την ρήξη, σε μια χρονική συγκυρία, που μόνο αδύναμος και μεμψίμοιρος, δεν έπρεπε να δείχνει… Για τον λόγο, ότι δεν πέρασαν δυό ημέρες, απ’ την επίσημη ανακοίνωση της είδησης, που αναβαθμίζει τον Δήμο, άρα και τον ίδιο. Αντί λοιπόν ν’ αφήσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα, να εμπεδώσει και ο πιο δύσπιστος πολίτης, ότι η χρηματοδότηση με 2,5 εκ ευρώ των εργασιών που θα γίνουν στο Κάστρο και το ΞΕΝΙΑ, είναι και δική του επιτυχία, με την απόφαση που έλαβε το απόβραδο της Κυριακής, στρέφει τους πολίτες να συζητούν, για το αν είναι δίκαια η διαγραφή Παπάζογλου ή όχι.

Σε μια κοινωνία, με τα χαρακτηριστικά που έχει αυτή της Άρτας, είναι περισσότερο από σίγουρο, πως τις επόμενες ημέρες οι πολίτες θα συζητούν, για την διαγραφή Παπάζογλου και το πότε θ’ ακολουθήσουν οι επόμενες. Για το τι θα γίνει στο Καστρο και το ΞΕΝΙΑ, κανένα δεν θ’ απασχολήσει, μιας και το πρώτο γεγονός, όπως και να το κάνουμε, είναι πιασιάρικο…

Έτσι όπως τα κατάφερε ο δήμαρχος Τσιρογιάννης, το μείζον θέμα της χρηματοδότησης των έργων στο Κάστρο και το ΞΕΝΙΑ, θ’ απασχολήσει εκ νέου τους πολίτες, όταν αρχίσουν τα πρώτα έργα. Τότε κανένας δεν γνωρίζει, αν θα είναι ακόμη δήμαρχος ο Τσιρογιάννης…

Ένα γεγονός λοιπόν, που δεν είναι είδηση και τρεις ειδήσεις, που είναι ικανές να οδηγήσουν τους πολίτες, σε συλλογισμούς για τη ποιότητα της σκέψης, όσων αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς, είναι ο τίτλος των εξελίξεων, ερί την λειτουργία της δημοτικής αρχής…

 

Κερδίζει ο Παπάζογλου;

Σημαντικό το ερώτημα, θα επιχειρηθεί από πολλούς ν’ απαντηθεί με το σύνηθες συμπέρασμα, πως «τον έκανε ήρωα». Όμως δεν είναι αυτή η πραγματικότητα.

Όσο έχασε ο Τσιρογιάννης, με την αστοχία των κινήσεων και επιλογών του, άλλο τόσο χάνει και ο πρώην αντιδήμαρχος Χάρης Παπάζογλου και με το επί πλέον δεδομένο, ότι ο ίδιος έχει βάλει πλώρη, για υποψήφιος δήμαρχος…

-Αφού διαφωνούσες τόσα χρόνια, γιατί έμενες στην παράταξη του δημάρχου και δεν αποχωρούσες με σημαία την επιχειρηματολογία, περί την διαφωνία, αλλά και την αξιοπρέπεια;

Το ερώτημα αυτό θα πρέπει ν απαντήσει, τις επόμενες ημέρες ο αποπεμφθείς δημοτικός σύμβουλος και κανένας δεν γνωρίζει, αν διαθέτει τα πειστικά επιχειρήματα, για να το απαντήσει. Για να περιμένουμε, να δείξει ο καιρός…

|

Μια αμοιβαία επωφελής συμφωνία που «σέβεται πλήρως τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες των δύο πλευρών

 

 

 

 

Συναντιόμαστε σήμερα εδώ, με φόντο το τριεθνές στο δικό μας ραντεβού με την ιστορία. Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που στο διάβα της ιστορίας το έχουν διασχίσει νικητές και ηττημένοι, για να αναμετρηθούμε με το βάρος της δικής μας ιστορικής ευθύνης, τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τους Ψαράδες Πρεσπών όπου υπογράφεται η ιστορική συμφωνία για το ονοματολογικό της πΓΔΜ, αφού καλωσόρισε τους προσκεκλημένους.

Ο κ. Τσίπρας ευχαρίστησε τους δύο υπουργούς Εξωτερικών, αλλά και τον κ. Νίμιτς «ο οποίος εδώ και 24 χρόνια αγωνίζεται ακατάπαυστα για τη λύση του θέματος αυτού και υπογράφουμε τη συμφωνία την ημέρα των γενεθλίων του».

Έκανε λόγο για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία που «σέβεται πλήρως τις θεμελιώδεις αρχές και αξίες των δύο πλευρών και μας επιτρέπει σήμερα να απευθυνθούμε στους πολίτες των χωρών μας και να τους καλέσουμε να τη στηρίξουν χωρίς προκαταλήψεις. Αν η ψυχή κάθε λαού είναι η ιστορία του, τότε στη συμφωνία μας καθρεφτίζονται οι ψυχές και των δύο λαών».

|

Μίλησε ο Καραμανλής για το Σκοπιανό και έκανε αναφορά στην Ντόρα Μπακογιάννη

 

 

 

 

Σε μια προσεκτική δήλωση για τη συμφωνία της κυβέρνησης με την ΠΓΔΜ για το ονοματολογικό προχώρησε ο Κώστας Καραμανλής.  Σε αντίθεση με τους υψηλούς τόνους του Αντώνη Σαμαρά, ο έτερος πρώην πρωθυπουργός της ΝΔ εκφράζει επί της ουσίας τη διαφωνία του με τη συμφωνία, αλλά επικαλείται την πρώην ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη για το τι έγινε στο Βουκουρέστι το 2008 και δηλώνει ότι το αποτύπωσε με ακρίβεια στην ομιλία της στη Βουλή.

Σε απάντηση σχετικής ερώτησης του ΑΠΕ-ΜΠΕ για το σκοπιανό, από το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή επισημαίνονται τα εξής:

«Η ομιλία της κας Μπακογιάννη αποτυπώνει με ακρίβεια το πλαίσιο της πολιτικής της τότε κυβέρνησης για το θέμα των Σκοπίων, με κατάληξη το Βουκουρέστι, όπως και τις ουσιώδεις διαφορές της από την πολιτική και την τακτική της σημερινής κυβέρνησης».

Ταυτόχρονα, την πλήρη αντίθεσή του προς τη συμφωνία με την ΠΓΔΜ εκφράζει με δήλωσή του στην εφημερίδα Καθημερινή ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Ιδρύματος «Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής» και πρώην υπουργός Αχιλλέας Γ. Καραμανλής, που τονίζει ότι «όλοι, μηδενός εξαιρουμένου, οφείλουν να αντιδράσουν».

«Η συμφωνία με τα Σκόπια φαλκιδεύει το ελληνικό εθνικό συμφέρον, καθώς, για πρώτη φορά, η Ελλάδα αναγνωρίζει μακεδονική γλώσσα και ιθαγένεια, άρα και εθνότητα, εξαρτά τη σύνθετη ονομασία από την αβέβαιη ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ και θέτει ζήτημα αλυτρωτισμού εις βάρος της Ελλάδος», υπογραμμίζει στη δήλωσή του ο πρώην βουλευτής Αχιλλέας Γ. Καραμανλής

Σάββατο, 16 Ιουνίου 2018 20:56

Συνελήφθη ο Αρτέμης Σώρρας

|

Πως έφτασαν οι αρχές στα ίχνη του - Η σύλληψη έγινε σήμερα το απόγευμα στον Άλιμο από στελέχη της ασφάλειας Αττικής

 

 

 

 

 

 

Συνελήφθη σήμερα το απόγευμα σε διαμέρισμα στον Άλιμο ο Αρτέμης Σώρας από την Υπηρεσία της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σε εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης που εκκρεμούσε σε βάρος του. Χρειάστηκαν 14 μήνες για να εντοπιστεί και να συλληφθεί.

Ειδική υπηρεσία της αστυνομίας μετά από φυσική και ηλεκτρονική παρακολούθηση εντόπισε τα ίχνη του και αστυνομικοί της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνέλαβαν τον Αρτέμη Σώρρα. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση τελικά σήμερα, Σάββατο (16/6), πραγματοποιήθηκε έφοδος στο διαμέρισμα. Οι άνδρες της Ασφάλειας ακινητοποίησαν τον Σώρρα, ο οποίος δε προέβαλε την παραμικρή αντίσταση.

Όπως όλα δείχνουν στο διαμέρισμα αυτό κρύβονταν από την πρώτη στιγμή της φυγοδικίας του. Τον έκρυβε ένα μέλος της "Ελλήνων Συνέλευσις", σε ένα διαμορφωμένο υπόγειο, όπου είχαν καλύψει παράθυρα και πόρτες. Ο Αρτέμης Σώρας δεν έβγαινε ποτέ από τον χώρο και τα ψώνια συντήρησης τους έκανε το μέλος του μορφώματος που συνελήφθη μαζί του. Ο καταζητούμενος είχε αφήσει μακριά μαλλιά και γεννιάδα και προσομοίαζε με παπά, όπως ανέφεραν πληροφορίες στο πρόσφατο παρελθόν.

Ο Αρτέμης Σώρας κρατείται στην Ασφάλειας Αττικής προκειμένου να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

|

Εις βάρος των Ηπειρωτών η πρόταση Καχριμάνη για το φυσικό αέριο - Ο Περιφερειάρχης ο οποίος είναι συνυπεύθυνος για την απόλυτη φτώχεια της Ηπείρου

 

 

 

 

«Είναι σαφές, πως ο Περιφερειάρχης ο οποίος είναι συνυπεύθυνος για την απόλυτη φτώχεια της Ηπείρου, δεν συνειδητοποιεί ότι το χαμηλό κόστος του φυσικού αερίου είναι πρωταρχική ανάγκη για ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο συμβατικό κόστος θέρμανσης και ψύξης», τονίζει σε δήλωση με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για το φυσικό αέριο, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Σπύρος Ριζόπουλος. Το πλήρες κείμενο της δήλωσης ακολουθεί:

«Παρακολουθώντας το πινγκ πονγκ δηλώσεων μεταξύ του Δημάρχου Ιωαννιτών κ. Θωμά Μπέγκα και του Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρου Καχριμάνη αναφορικά με το φυσικό αέριο καταλήγουμε στα εξής συμπεράσματα.

Για να φρεσκάρουμε τη μνήμη μας, το ζήτημα της επέκτασης του φυσικού αερίου συζητήθηκε ως βασική πρόταση ανάπτυξης από το σύνολο του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Τσίπρα, το οποίο σύσσωμο παραβρέθηκε στο Περιφερειακό Αναπτυξιακό Συνέδριο στα Γιάννενα το φθινόπωρο του 2017. Εκείνη την εποχή υπερθεμάτισα και εγώ με συγκεκριμένη γραπτή πρόταση με τη μορφή άρθρου.

Από το συνέδριο όμως μέχρι σήμερα δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον από την Περιφερειακή Αρχή με αποτέλεσμα πριν μερικές εβδομάδες η πρόταση να πέσει στο κενό και επίσημα μετά τις ανακοινώσεις του υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Αλέξη Χαρίτση, σύμφωνα με τις οποίες το φυσικό αέριο θα επεκταθεί παντού εκτός από την Ήπειρο.

Είναι συνεπώς σαφές, πως ο Περιφερειάρχης ο οποίος είναι συνυπεύθυνος για την απόλυτη φτώχεια της Ηπείρου, δεν συνειδητοποιεί ότι το χαμηλό κόστος του φυσικού αερίου είναι πρωταρχική ανάγκη για ανθρώπους που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο συμβατικό κόστος θέρμανσης και ψύξης. Μιλάμε δηλαδή για βασικά ζητήματα ανθρώπινης επιβίωσης.

Είναι επίσης σαφές πως δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η φτηνή ενέργεια είναι απαραίτητη όχι μόνο για τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας αλλά και για την συνολική αναπτυξιακή προσπάθεια της Ηπείρου.

Στα συρτάρια της ΔΕΠΑ υπάρχουν προτάσεις επενδύσεων των οποίων βασική παράμετρος αποτελούν τα σχέδια επέκτασης του δικτύου φυσικού αερίου κι αυτό γιατί το κομμάτι της ενέργειας συμμετέχει έως 40% στο τελικό προϊόν.

Συνεπώς όταν το φυσικό αέριο δεν φτάνει στην Ήπειρο, οι επενδύσεις πηγαίνουν αλλού.

Όταν λοιπόν ο Περιφερειάρχης δεν πιέζει την Αθήνα με τον τρόπο που πρέπει για να μην χαλάσουν οι όποιες ισορροπίες, πώς περιμένει να προχωρήσουν οι επενδύσεις και να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας;

Αντιθέτως βλέπουμε έναν Περιφερειάρχη να προτείνει δίκτυα CNG όπως αυτό του εφοδιασμού του στόλου στο Αστικό ΚΤΕΛ Ιωαννίνων και πλοίο στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας, σχέδια τα οποία ευθυγραμμίζονται πλήρως με τη στρατηγική της ΔΕΠΑ που κινείται εναντίον των συμφερόντων των Ηπειρωτών. Και για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι: Οι προτάσεις αυτές αφορούν μόνο μικρές μονάδες και είναι

προφανές ότι δεν μπορούν να υποστηρίξουν οποιαδήποτε οικιστική ή βιομηχανική περιοχή.

Δυστυχώς αποδεικνύεται αυτό που λέμε εδώ και 14 μήνες, από τότε που ξεκινήσαμε την προσπάθειά μας: ότι ο Περιφερειάρχης αυτή τη στιγμή έχει μυωπική αντίληψη του ρόλου του, δεν αντιλαμβάνεται τη σχέση που πρέπει να έχει με την Αθήνα και είναι δέσμιος των κάθε είδους συμφερόντων.

Η Ήπειρος χάνει για άλλη μια φορά ένα σημαντικό τρένο προς την ποιότητα ζωής και την ανάπτυξη».

Σελίδα 1 από 285

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13298685
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2407
10454
67176

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 επισκέπτες και κανένα μέλος