A+ R A-
15 Δεκεμβρίου 2017
Κώστας Γκέτσης

Κώστας Γκέτσης

Του

ΓIANNH KΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

Οι ορθές απαντήσεις στην πολιτική (αλλά και στα μεγάλα προβλήματα) δίδονται συνήθως όταν τίθενται τα ορθά ερωτήματα. Στην αντίθετη περίπτωση, όπως συμβαίνει στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια, η αναποτελεσματικότητα στην πολιτική, την κοινωνία και την οικονομία οδηγεί στη λίμναση και την παρακμή.
Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να είναι δραματική. Ιδιαίτερα στην περίπτωση κατά την οποία, δεν είναι εφικτή η διατύπωση του θεμελιώδους ερωτήματος για το σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης καθώς και για την προοπτική του έθνους, της χώρας και του λαού, όπως ακριβώς συμβαίνει στην παρούσα συγκυρία.
Είναι προφανές ότι η πολιτική και κοινωνική συνέχεια –δια της απρόσκοπτης εναλλαγής στην εξουσία της εγχώριας εκδοχής της «σοσιαλδημοκρατίας» και του «φιλελευθερισμού»– υπέστη το 2015 ρήγμα στην Ελλάδα. Ανάλογες τάσεις παρατηρούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι το ρήγμα θα το δείξει ο χρόνος. Όπως φάνηκε και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο εισήλθε στον μνημονιακό δρόμο, αλλά και τον βαδίζει με αποφασιστικότητα, διανύουμε περίοδο ρευστότητας και αλλαγών.
Αυτή ήταν η κατάληξη της αντίφασης ανάμεσα στο ιδεολογικό και αξιακό «δέον» του ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό και πραγματιστικό «πρακτέον». Όπως έχει γράψει και ο Thomas Sterns Eliot «ανάμεσα στη σύλληψη και τη δημιουργία πέφτει η σκιά». Σε ένα μεγάλο βαθμό η εξέλιξη εκείνη ήταν αναπόφευκτη, λόγω της «πολιορκίας» (δια της σχεδιασμένης και συστηματικής χρηματοδοτικής ασφυξίας) που είχε υποστεί το πρώτο εξάμηνο του 2015 η τότε νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Το στρεβλό “κεϋνσιανό”κράτος και ο ΣΥΡΙΖΑ
Η κυβέρνηση Τσίπρα μετρήθηκε με τις δικές της αυταπάτες, με τους εξωτερικούς εκβιασμούς και με την απειλή κατάρρευσης της χώρας και στο τέλος επέλεξε τον πραγματισμό, υπερβαίνοντας με κόστος τον προηγούμενο εαυτό της. Τελικώς αναζήτησε λύσεις εντός του πλαισίου που είχαν χαράξει οι δανειστές. Εξάλλου, συχνάκις στην πρόσφατη ιστορία οι μεγάλες νίκες είναι αποτέλεσμα και συνέχεια μεγάλων συμβιβασμών (αλλά και οι ήττες συνέπεια της αδιαλλαξίας).
Η κυβέρνηση Τσίπρα όφειλε και οφείλει να κινηθεί σε ένα δύσβατο και «πανταχού παρόν» στρεβλό, δύσμορφο και πολύπλοκο “κεϋνσιανό” κράτος. Αυτό είχε καταληφθεί –μεταξύ άλλων– από τα συλλογικά (και άλλα) μονοπώλια, κατά τρόπο που αλλοιώνεται η ουσία της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας (δηλαδή της δημοκρατίας) και να εμποδίζεται η λειτουργία της οικονομίας (δηλαδή της ανάπτυξης).
Από τότε ήταν επιτακτική η ανάγκη μιας νέας οικονομικής πολιτικής, δια της οποίας το κράτος (διαμέσου των πενιχρών ιδίων πόρων, αλλά και των σχετικώς επαρκών διευρωπαϊκών ενισχύσεων) να αποτελέσει την «ατμομηχανή της ανάπτυξης». Επίσης, ήταν επιτακτική ανάγκη να εξαλειφθούν τάχιστα τα εμπόδια κινητοποίησης του ιδιωτικού τομέα και να ενθαρρυνθεί η δημιουργία κατάλληλου οικονομικού κλίματος για την κινητοποίηση επενδυτικών ευκαιριών.

 

Ο χρόνος θα δείξει
Στο πλαίσιο αυτό, ο αντίλογος των συντηρητικών θιασωτών της «κοινής λογικής» (στην πολιτική) συγκροτεί μια ταυτολογική αντανάκλαση των θέσεων της «άλλης πλευράς». Ταυτοχρόνως, η αντίδραση των (επίσης συντηρητικών) υπερασπιστών της «προγραμματικής καθαρότητας» προσομοιάζει με ναρκισσιστική επιβεβαίωση της αφετηριακής παραδοχής.
Η επίτευξη αυτού του διπλού (εκτός και εντός) εγχειρήματος συνάπτεται με την κατανόηση του ιστορικού χαρακτήρα των μεγάλων συμβιβασμών, αλλά και κυρίως με τους όρους και τις προϋποθέσεις εθνικής και κοινωνικής ανάτασης. Αμφότερα (εκ τύχης ή/και αναγκαιότητας) έχει επωμισθεί εδώ και τρία χρόνια η ριζοσπαστική Αριστερά στο όνομα και για λογαριασμό του έθνους, της χώρας και του λαού.
Η συνθετότητα και η βαρύτητα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα (με πρωτοφανώς ιστορικά αρνητικές επιπτώσεις), σε συνάρτηση με την επίσης πρωτοφανή αλυσιτέλεια των μέχρι το 2015 ακολουθούμενων πολιτικών, προσέδωσε στην πρόκληση που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Τσίπρα ιστορικές διαστάσεις.Το πώς ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση σ’ αυτή την πρόκληση είναι ακόμα ανοικτό ζήτημα και εν πάση περιπτώσει δεν αποτελεί αντικείμενο αυτού του άρθρου.
Όλοι, άλλωστε, βιώνουμε την πραγματικότητα και άρα έχουμε να πούμε γι’ αυτό…

 

Πηγή: slpress.gr

|

Ερώτηση Στύλιου στην Βουλή:

Ο Αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί και αποτελεί πολυτέλεια για τους ασθενείς της Άρτας

 

 

 

 

Τα σοβαρά ζητήματα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο Άρτας, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Γιώργος Στύλιος. Σύμφωνα με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πολλαπλάπροβλήματα θέτουν καθημερινά την υγεία των ασθενών σε κίνδυνο. Το ιατρικό,νοσηλευτικό,διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό καταβάλει φιλότιμες και υπέρ του δεόντως προσπάθειες και εργάζεται υπό οριακές συνθήκες. Ειδικότερα:

Ο Αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί και αποτελεί πολυτέλεια για τους ασθενείς της Άρτας.

Ελλείψει Αξονικού τομογράφου, οι τομογραφίες μετατράπηκαν σε μαγνητικές. Άγνωστο πως συνέβη!

Μαγνητικό τομογράφο διαθέτει ιδιωτικό κέντρο.Ως αποτέλεσμα, πολίτες και ασφαλιστικά ταμεία υφίστανται σημαντικές επιβαρύνσεις.

Δεν διαθέτει ιατρό το παθολογικοανατομικό εργαστήριο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις γίνονται εκτός Νοσοκομείου. Ο μέσος χρόνος αναμονής των αποτελεσμάτων των βιοψιών ξεπερνά τους 4 μήνες με ότι συνεπάγεται αυτό για τους καρκινοπαθείς.

Η Πνευμονολογική και η Ψυχιατρική κλινική έχουν έλλειψη σε ιατρικό και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Το  Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης  (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), που εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, δεν λειτουργεί λόγω μεγάλης έλλειψης σε γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.

Εδώ και δύο μήνες, από τους πέντε ανελκυστήρες του Νοσοκομείου λειτουργούν μόνο οι δύο. Χωρίς καμία συντήρηση και με βαριά χρήση είναι θέμα χρόνου η βλάβη και στους εναπομείναντες.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί τονίζει ο κ. Στύλιος, ενώ καταλήγει ερωτώντας τον Υπουργό:

Έχετε ενημερωθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τα παραπάνω θέματα;

Εφόσον ναι σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αντιμετώπισή τους;

Εάν όχι για ποιο λόγο η Διοίκηση δεν σας ενημέρωσε;

Είναι ιατρικά δόκιμη η τακτική διερεύνησης των παθολογικών ευρημάτων με αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου από μαγνητικό;

Έχει δοθεί εντολή από το Διοικητή του Νοσοκομείου για την παραπάνω ενέργεια;

Έχετε υπολογίσει την επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων και των πολιτών λόγω της μεγάλης διαφοράς κόστους μεταξύ των δύο εξετάσεων;  

|

Συγκεντρώθηκαν τετρακόσιοι, σε μηδέν χρόνο και ζητούσαν να μπουν στην αίθουσα του Δικαστηρίου!

 

 

 

 

 

Σε μηδέν χρόνο, κινητοποιήθηκαν πάνω από τετρακόσιοι πακιστανοί και με πορεία στην περιφερειακή οδό, έφτασαν στον χώρο του Πρωτοδικείου Άρτας, για να ζητήσουν δικαίωση του συμπατριώτη τους, που έχασε την ζωή του, σε τροχαίο που έγινε στον δρόμο προς Χαλκιάδες...

Ήθελαν να μπουν στον χώρο των δικαστηρίων, για να ζητήσουν δικαίωση του νεκρού, ενώ πριν κάνουν αυτή την επιλογή, είχαν σκεφτεί να περάσουν το νεκρό, μέσα στην πόλη, για να κάνουν πιό έντονη την παρουσία τους! Η πρόταση αυτή την δεν έγινε πράξη, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, παρενέβησαν αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι οποίοι τους έπεισαν ότι αυτό που είχαν σκεφτεί δεν μπορεί να γίνει.

Περί τις 12,30 χθες το μεσημέρι, έφτασαν στο προαύλιο του Πρωτοδικείου Άρτας και ζητούσαν να μπουν στον χώρο των δικαστηρίων, θεωρώντας ότι εκείνη την ώρα θα γινόταν η δίκη του αλβανού οδηγού, ο οποίος οδηγούσε το όχημα, που παρέσυρε και σκότωσε τον ομοεθνή τους. Ο κατηγορούμενος είχε λάβει προθεσμία, για ν' απολογηθεί και θα βρίσκεται στον ίδιο χώρο, σήμερα στην 1 το μεσημέρι, οπότε δεν αποκλείεται να έχουμε και άλλη κινητοποίηση εκείνη την ώρα, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες που είχαμε απ' τους εκπροσώπους των πακιστανών, που βρίσκονται στην περιοχή. Κάποιοι εκτιμούν, πως αν σήμερα προχωρήσουν σε νέα κινητοποίηση, θα είναι πολλοί περισσότεροι απ' αυτούς που βρέθηκαν στον χώρο των δικαστηρίων χθες...

Σε συζήτηση, που είχαμε με τους εκπροσώπους τους, ρωτήσαμε να μας περιγράψουν το αίτημά τους, αλλά όλοι απαντούσαν με αοριστολογίες, λέγοντας μόνο πως ζητούν δικαίωση του νεκρού, όπως επίσης και άλλων δύο νεκρών, που είχαν ανάλογη τύχη, σε τροχαίο ατύχημα. Για το πως μπορεί να προκύψει η δικαίωση, που ήταν η επόμενη ερώτησή μας, δεν είχαν να πουν τίποτα...

 

paki-kinit-11-b

 

Βεβαίως τόσα χρόνια, που βρίσκονται στην Άρτα, έπρεπε και οι ίδιοι να γνωρίζουν τους κινδύνους που εγκυμονεί η κίνησή τους, τις νυχτερινές ώρες, στον δρόμο προς Χαλκιάδες, προς του Κωστακιούς και άλλου επαρχιακούς δρόμους, αλλά αυτό δεν το συζητούν.

Επιμείναμε στην συζήτηση αυτή, λέγοντας πως γιατί και οι ίδιοι δεν αναζητούν έναν τρόπο, να προστατευτούν απ' τα ατυχήματα και επέμεναν πως θέλουν δικαίωση... Βεβαίως και στην παρατήρηση, πως μπορούν να έχουν μαζί τους έναν φακό, με τον οποίο θα κάνουν αισθητή την παρουσία τους, ώστε να προσέχουν και οι οδηγοί, πάλι περί άλλων ετύρβαζαν!

[Να θυμηθούμε στο σημείο αυτό, πως η "Γ" έχει ασχοληθεί με το πρόβλημα αυτό πολλές φορές, σημειώνοντας πως επειδή κινούνται στο σκοτάδι και με μαύρα ρούχα οι περισσότεροι, είναι σίγουρο πως θα προκύψουν ατυχήματα... Που σημαίνει ότι από καιρό τώρα, έπρεπε να είχαν γίνει συστάσεις σε όλους τους αφγανούς - πακιστανούς που διαμένουν στην περιοχή και κινούνται στους δρόμους που προαναφέρονται. Κάποιοι τότε έλεγαν πως δεν γίνονται αυτά τα πράγματα και μάλλον είχαν συμβιβαστεί με την ιδέα της επανάληψης τροχαίων δυστυχημάτων, σαν κι αυτό που ήταν η αφορμή για την πρώτη μεγάλη και προειδοποιητική κινητοποίηση].

Οι συνομιλίες που είχαν οι εκπρόσωποι των αφγανών - πακιστανών, με τους εκπροσώπους της Αστυνομίας, ήταν πολύ δύσκολες, καθώς ενώ οι αξιωματικοί της Αστυνομίας, τους εξηγούσαν πως δεν είναι δυνατόν να κάνουν παρέμβαση στην δικαιοσύνη, ούτε να δουν κάποιον εκπρόσωπό της, αυτοί επέμεναν στα περί της δικαίωσης που έλεγαν. Που σημαίνει πως όλη αυτή η ιστορία, είναι η αρχή... Γιατί κανένας δεν γνωρίζει τι άλλο μπορεί να τους ενοχλήσει και να τους οδηγήσει σε ανάλογες κινητοποιήσεις...

 

gnomi-vin-site-11-q

 

Πρέπει ν' αναλυθεί η κινητοποίηση

 

Ένα στοιχείο, είναι καθοριστικό για να οδηγήσει τους τοπικούς παράγοντες, όχι κατ' ανάγκη την Αστυνομία, σε προβληματισμό, που θα οδηγήσει σε παρεμβάσεις στο μείζον θέμα των οικονομικών μεταναστών στην περιοχή... Που είναι πάρα πολλοί και κανένας μέχρι τώρα, δεν έχει προσεγγίσει την πραγματική διάσταση του θέματος...

Μας έλεγε ο εκπρόσωπος των πακιστανών, στην συζήτηση που είχαμε στο προαύλιο των δικαστηρίων, πως στην πρώτη τους κινητοποίηση, ήταν λίγοι, γιατί έλαβαν την απόφαση να βγουν στους δρόμους, την τελευταία στιγμή. Καταλάβαμε, ότι απ' το πρωί της ίδια ημέρας είχαν ξεκινήσει την κινητοποίηση και σε χρόνο ρεκόρ, συγκεντρώθηκαν πάνω από τετρακόσιοι μετανάστες. Αν λάβουμε υπ' όψιν μας, ότι είναι η εποχή που όλοι βρίσκουν μεροκάματο, μπορούμε εύκολα να καταλήξουμε σ' ένα πρώτο συμπέρασμα, για το πόσοι θα κινητοποιηθούν, αν η προετοιμασία διαρκέσει δύο ή τρεις ημέρες.

-Αφού έχουν την άνεση να κινητοποιούνται για ένα γεγονός, που δεν μπορούν να βρουν λύση, γιατί να μην κινητοποιηθούν και για κάποιο -εξ ίσου παράλογο- αίτημα;

Απάντηση δεν θα δώσει κανένας, γιατί ανάμεσα στους παράγοντες του τόπου μας, κυριαρχεί η ανευθυνότητα και η γραφειοκρατική προσέγγιση των κοινωνικών διεργασιών.

Όμως κάποτε θ' αναγκαστούν να προσεγγίσουν με σοβαρότητα το μείζον πρόβλημα, για να δώσουν απάντηση στους πολίτες σε σχέση με το πόσο ασφαλείς πρέπει να αισθάνονται με την παρουσία τόσων εκατοντάδων μουσουλμάνων στην περιοχή...

 

paki-kinit-11-c

 

paki-kinit-11-d

 

 

paki-kinit-11-e

Παρασκευή, 15 Δεκεμβρίου 2017 09:42

Ανοίγει και πάλι μια γνωστή υπόθεση...

|

Το θέμα παρουσίασε η "Γ", ως κύριο άρθρο στο φύλλο της 19 Νοεμβρίου 2015 και είχε ως τίτλο: "Εξαφάνισαν τα στοιχεία ασθενούς - Σκάνδαλο πίσω από μια διαθήκη".

 

 

 

Μια παλιά και ιδιαίτερα πονεμένη υπόθεση (σ.σ. Αύγουστος του 2007) που αφορά τις διοικήσεις του Νοσοκομείου, από τότε μέχρι σήμερα, αλλά και την διεύθυνση της Παθολογικής Κλινικής, επανέρχεται στην επικαιρότητα... Μαθαίνουμε πως απ' την περασμένη εβδομάδα, δυό επιθεωρήτριες του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας (ΣΕΥΠ), βρέθηκαν στο Νοσοκομείο Άρτας και ασχολήθηκαν με την συγκεκριμένη υπόθεση.

Να θυμίσουμε, πως το θέμα αυτό, το παρουσίασε η "Γ", ως κύριο άρθρο στο φύλλο της 19 Νοεμβρίου 2015 και είχε ως τίτλο: "Εξαφάνισαν τα στοιχεία ασθενούς - Σκάνδαλο πίσω από μια διαθήκη".

Μόνο τυχαίο δεν μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός, ότι ξανανοίγει η υπόθεση και πλέον την ερευνούν επιθεωρήτριες του ΣΕΥΠ, οι οποίες έλαβαν εντολή να αρχίσουν εκ νέο την έρευνα, απ' την Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Παπασπύρου.

Έχουμε πολλά να δούμε και όπως είναι λογικό, η "Γ" που έχει άπειρα στοιχεία στην διάθεσή της, θα παρουσιάσει το όλο θέμα, στην πραγματική του διάσταση. Σε λίγες εβδομάδες...

 

Περίεργες συμπτώσεις...

Απ' το 2007 απασχολεί το Νοσοκομείο και την κοινή γνώμη, η συγκεκριμένη υπόθεση. Από τότε δηλαδή, που οι διοικούντες σήμερα το Νοσοκομείο, δεν είχαν υποψιαστεί ότι μπορεί κάποια ημέρα να βρεθούν στην θέση αυτή. Όπως είναι λογικό, η επισπεύδουσα την διαδικασία έρευνας, θαρρούσε πως η νέα διοίκηση, δεν θα είχε κανένα λόγο, να εμποδίσει την πλήρη έρευνα και ν' αποδώσει τις ευθύνες, σ' όσους τις έχουν.

Μαθαίνουμε λοιπόν, πως η νέα διοίκηση του Νοσοκομείου Άρτας, αντί να βοηθήσει στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, σε κάποια σημεία, στέκεται και εμπόδιο στην ολοκλήρωσή της, όπως μας έλεγε η καταγγέλλουσα και επισπεύδουσα, την όλη διαδικασία. Σε σημείο, που ο διοικητής του Νοσοκομείου, όταν η ίδια εκλήθη ν' απαντήσει στις ερωτήσεις των επιθεωρητριών, για το όλο θέμα, να είναι παρών, που η καταγγέλλουσα δεν γνωρίζει, αν είχε αυτό το δικαίωμα.

Είναι κι αυτό ένα ζήτημα προς διερεύνηση, όπως άλλωστε και η όλη υπόθεση....

|

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΚΡΗΣ:

Οι φίλαθλοι πρέπει να στηρίξουν την ομάδα μας

 

 

 

 

 

Ίσως τον καθοριστικότερο αγώνα, μέχρι σήμερα, δίνει το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου, η ΑΕ Καραϊσκάκης, καθώς θα κληθεί ν' αντιμετωπίσει το πολύ καλό σύνολο του ΑΟ ΤΡΙΚΑΛΑ και όπως είναι λογικό, δεν πρέπει να διακόψει το νικηφόρο σερί, που έχει στους εντός έδρας αγώνες.

"Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα, γιατί παίζουμε ένα απ' τα πιό κομβικά παιχνίδια, με μία απ' τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος", λέει στο epithesi.gr ο ποδοσφαιριστής της ομάδας Γιώργος Μακρής, που δικαίως χαρακτηρίζεται ο ηγέτης της ομάδας και ο άνθρωπος με την μεγαλύτερη μέχρι τώρα, προσφορά στην πορεία της ομάδας.

Γνωστός στον φίλαθλο κόσμο ο Γιώργος Μακρής, έχει γίνει ο αγαπημένος ποδοσφαιριστής των φιλάθλων, καθώς σε κάθε αγώνα της ομάδας του δίνει το κάτι παραπάνω και εκλήθη απ' το epithesi.gr, να μιλήσουμε σ' αυτή την χρονική συγκυρία, για τον αγώνα που ακολουθεί, μιας και έχουμε χρόνο μπροστά μας, για να συζητήσουμε και άλλα θέματα.

Η συζήτηση που είχε με τον Γιώργο Μακρή, ο αθλητικός συντάκτης Ευριπίδης Ρέτσας, ακολουθεί:

 

-Αντιμετωπίζουμε το Σάββατο, μία απ' τις θεωρούμενες καλύτερες ομάδες της κατηγορίας και θα ήθελα ν' αρχίσουμε την συζήτησή μας, ακριβώς απ' αυτόν τον αγώνα, μιας και το δικό σου σχόλιο, θα είναι χρήσιμο;

-Ο κόσμος πρέπει να στηρίξει την ομάδα, γιατί παίζουμε ένα απ' τα πιό κομβικά παιχνίδια, με μία απ' τις ποιοτικότερες ομάδες του πρωταθλήματος. Και πρέπει να γνωρίζουμε ότι η βαθμολογική της θέση, δεν είναι ανάλογη της ποιότητας που έχει η ομάδα των Τρικάλων...

-Επιμένετε, όλοι οι ποδοσφαιριστές να ζητάτε την συμπαράσταση του κόσμου... Προφανώς έχετε κάποια πικρία, απ' την μέχρι τώρα στάση των φιλάθλων της Άρτας...

-Δεν το λέμε πικρία... Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και απ' τους παίχτες και απ' την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία και θέλουμε ο κόσμος, ν' αγκαλιάσει, όσο περισσότερο γίνεται, αυτή την προσπάθεια. Άλλωστε η Άρτα, είχε να εμφανιστεί στον ποδοσφαιρικό χάρτη της πατρίδας μας, τριάντα εννιά ολόκληρα χρόνια και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο, που πρέπει περισσότερο απ' όλα, να εκτιμήσουν οι αρτινοί φίλαθλοι...

-Τι θα έλεγες τον κόσμο, για να βρεθεί στο γήπεδο, στον κρίσιμο αγώνα με τα Τρίκαλα...

-Δεν θέλω να παραστήσω ούτε τον πολύξερο, ούτε τον αρχηγό... Αλλά βλέπω την κατάσταση που επικρατεί και περισσότερο την ψυχολογία που έχουν οι νέοι ποδοσφαιριστές, οι οποίοι δίνουν αγώνες με αντιπάλους ποδοσφαιριστές Α' Εθνικής και κάνουν τεράστια προσπάθεια... Ειδικά στον αγώνα με τα Τρίκαλα, όλα τα παιδιά πρέπει να στηριχτούν απ' τους φιλάθλους, για να δώσουν το κάτι παραπάνω και να μην έχουμε κάποιο στραβοπάτημα, το οποίο μπορεί να καθορίσει και την συνέχεια της ομάδας μας. Είναι απλό και επιβεβλημένο, όταν μιλάμε για νέους ποδοσφαιριστές, που δεν έχουν και τις πολλές εμπειρίες απ' την κατηγορία αυτή, θέλουν την στήριξη του κόσμου...

-Αγωνιστικά πως είναι η ομάδα μας;

-Δεν θέλω είμαι αρμόδιος να μιλήσω εγώ, για το θέμα αυτό. Εκείνο που έχω να πω, είναι πως πρέπει να δείχνουμε την ίδια εικόνα και στα εκτός έδρας παιχνίδια, γιατί σ' αυτά που χάσαμε, δεν είμαστε καλοί... Κανένας μας, δεν ήταν καλός...

 

makris-giorgos-00-a

 

-Ειδικά για τον αγώνα με τα Τρίκαλα;

Είναι ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο... Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι απ' το πρώτο λεφτό, μέχρι και το τελευταίο και το παιχνίδι, θα κριθεί στις λεπτομέρειες...

-Να μιλήσουμε και λίγο για σένα. Σε ικανοποίησε η επιλογή σου, να έρθεις στην Άρτα;

-Δεν γνώριζα τίποτα για την ομάδα... Δεν γνώριζα ούτε την διοίκηση, ούτε τίποτα. Αλλά απ' αυτά που είδα μέχρι στιγμής, με κάνουν αισιόδοξο, για την συνέχεια. Βλέπω ανθρώπους που έχουν όνειρα και φιλοδοξίες και αυτό μου αρέσει...

-Για την Άρτα... Πως την είδες και πως εκτιμάς την ζωή σου στην πόλη;

Είναι μια ωραία επαρχιακή πόλη, ήσυχη και ενδείκνυται για οικογενειακή ζωή. Κι εμένα μου αρέσουν αυτές οι πόλεις...

-Ας μην πούμε περισσότερα σήμερα και να μείνουμε στο μήνυμα που στέλνεις για τον καθοριστικό αγώνα του Σαββάτου...

-Όλοι μαζί, φίλαθλοι παίχτες και διοίκηση, σαν μια γροθιά, για να φέρουμε το καλύτερο αποτέλεσμα...

 

makris-pidas-22-a

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΠΑΝΩ: “Το θέμα είναι ότι αυτή την στιγμή γίνεται μια τεράστια προσπάθεια και απ' τους παίχτες και απ' την διοίκηση και την τεχνική ηγεσία και θέλουμε ο κόσμος, ν' αγκαλιάσει, όσο περισσότερο γίνεται, αυτή την προσπάθεια”, λέει στον Ευριπίδη Ρέτσα, ο διακεκριμένος ποδοσφαιριστής Γιώργος Μακρής, ο οποίος επισκέφτηκε τα γραφεία του epithesi.gr

Σελίδα 1 από 499

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

12318486
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
4032
22383
66151

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 επισκέπτες και κανένα μέλος