A+ R A-
17 Δεκεμβρίου 2017
Κώστας Γκέτσης

Κώστας Γκέτσης

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 10:07

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΑΠ’ ΤΗΝ ΑΛΒΑΝΙΑ

ΚΩΝ. ΚΑΡΑΛΗΣ.

Αποδείχτηκε ο μοναδικός "λευκός σαν γάλα"! - Mέχρι σήμερα, καμία άλλη εταιρεία δεν αντέδρασε και δεν ζήτησε την διάψευση του δημοσιεύματος

 


Περίεργα παιχνίδια, στον χώρο της ελληνικής φέτας και των εργοστασίων, που την παράγουν, κάποιες φορές, όσοι υπηρετούν περίεργα σχέδια μπορεί να βάζουν κατά δικαίων και αδίκων και ακολούθως να μην προκύπτει το θάρρος, ν' αποκατασταθεί η αλήθεια και το δίκαιο όπου υπάρχει.
Έτσι λοιπόν, η πανελλήνιας κυκλοφορίας AGRENDA, έκανε μια αόριστη πλην επικίνδυνη αναφορά σε γνωστή γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, η οποία φέρνει γάλα απ' την Αλβανία, ενδεχομένως για την παραγωγή φέτας. Όπως διαπιστώσαμε, στο επόμενο φύλλο της εφημερίδας, δεν υπήρξε αντίδραση απ' τις γαλακτοβιομηχανίες της Ηπείρου, πλην της γαλακτοβιομηχανίας ΚΑΡΑΛΗΣ, της οποίας ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Κωνσταντίνος Καράλης, την ημέρα της κυκλοφορίας της εν λόγω εφημερίδας, απέστειλε επιστολή στην οποία σημείωνε πως η εταιρεία του, που ποτέ δεν εισάγει γάλα απ' την Αλβανία, απ' αυτή την αόριστη πληροφορία, θίγεται και πρέπει ν' αποκατασταθεί το κύρος της...
Στην επιστολή του, προς την εφημερίδα AGRENDA, ο κ. Κωνσταντίνος Καράλης, επισημαίνει πως επειδή η εταιρεία του βρίσκεται στην Ήπειρο και παράγει τα γνωστά προϊόντα με το τοπωνύμιο "ΗΠΕΙΡΟΥ" και στο επίμαχο δημοσίευμα δεν αναφέρεται το όνομα της εταιρείας που εισάγει γάλα απ' την Αλβανία και είναι λογικό, πελάτες απ' την Ελλάδα και το εξωτερικό να ζητούν να ενημερωθούν για το αν είναι η δική του εταιρεία, αυτή που παρανομεί, ζητώντας παράλληλα, αν ευσταθούν οι πληροφορίες, να κατονομαστεί η πηγή τους, για να ενημερωθούν οι πελάτες, για να μην ανησυχούν και σε σχέση με την εταιρεία του. Και στην περίπτωση που δεν ισχύει το παραπάνω, να διαψευστεί το περιεχόμενο του ρεπορτάζ, που έκανε την αόριστη αναφορά, σε γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου.
Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι σήμερα, καμία άλλη εταιρεία δεν αντέδρασε και δεν ζήτησε την διάψευση του δημοσιεύματος.
Κι ενώ ο κ. Καράλης, θα περίμενε να δει την πλήρη διάψευση του ρεπορτάζ ή την συγκεκριμένη αναφορά, στην γαλακτοβιομηχανία που παρανομεί, είδε ένα μικρό σχόλιο με την υπογραφή του διευθυντή της εφημερίδας Γιάννη Πανάγου, το οποίο ανέφερε:
"Μου παραπονέθηκε και με το δίκιο του, ο Αρτινός τυροκόμος Κώστας Καράλης, για το δημοσίευμα της περασμένης εβδομάδας, το οποίο έκανε λόγο για γάλα που έρχεται απ' την Αλβανία προς άγνωστη ηπειρωτική γαλακτοβιομηχανία, ενδεχομένως για την παραγωγή φέτας. Το ξέρουν και οι πέτρες, χρόνια τώρα, πως αν είναι ένας που κρατάει όρια την υπόθεση της φέτας είναι ο Καράλης. Τελεία και παύλα".

Μπορεί τα παραπάνω λόγια, να κολακεύουν τον κ. Κωνσταντίνο Καράλη, όμως το ουσιαστικό και ζητούμενο της υπόθεσης, δεν παρουσιάστηκε. Δεν αναφέρθηκε δηλαδή, ποιά γαλακτοβιομηχανία εισάγει γάλα απ' την Αλβανία και παρανομεί, για να έχουν τον λόγο στην συνέχεια, οι αρχές.
Και εκ των συνειρμών, μπορεί να ισχυριστεί κανένας πως εκ των ιδιοκτητών γαλακτοβιομηχανιών στην Ήπειρο ο μοναδικός "λευκός σαν γάλα", είναι ο Κώστας Καράλης.

Σάββατο, 16 Δεκεμβρίου 2017 09:37

ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΤΟΣΟ ΕΥΚΟΛΑ Ο ΚΑΧΡΙΜΑΝΗΣ;

Όση φθορά επιχειρήθηκε απέναντί του, μάλλον επέστρεψε σ’ αυτούς που την επιχείρησαν, γιατί χωρίς ο ίδιος ο Καχριμάνης να το επιδιώκει, άνοιξε σ’ όλα τα σημεία της Ηπείρου, η συζήτηση στην οποία ως κύριο θέμα τίθεται το αν δεν είναι ο Καχριμάνης, ποιος να είναι. Προσπεράστηκε ήδη, η περίπτωση Ριζόπουλου...

 

 

 

 

Με την εμπειρία που έχει ο πολυπράγμων Σπύρος Ριζόπουλος, έχει καταφέρει απ’ το περασμένο Καλοκαίρι, να δημιουργήσει μια φασαρία γύρω απ’ το όνομά του, την οποία όμως πρέπει να συναρτήσει και με την υποτίμηση της πληθωρικής παρουσίας του Αλέξανδρου Καχριμάνη, σ’ όλη την Ήπειρο. Επιχειρεί αρχικά ν’ αποδείξει, πως όλα τα χρόνια που οι ηπειρώτες εμπιστεύονται τον Καχριμάνη, βρίσκονται σ’ ένα διαρκές λάθος… Διαπιστώνουν πολλοί απλοί πολίτες, πως δεν είναι καθόλου κομψή, η επιλογή αυτή και ήδη έχει αρχίσει να λειτουργεί εις βάρος του…

Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται όλος ο αγώνας του και ήδη -τόσο νωρίς- άρχισε να κουράζει, μιας και στην διαρκή και υπερβολική κριτική που κάνει στον Καχριμάνη, ο ίδιος δεν αντιπαρέβαλλε τον ορθό δρόμο, το τι έπρεπε να γίνει… Για ν’ ακολουθήσει και το τραγικό λάθος… Κρίνει αυστηρά τον Καχριμάνη, για την επιλογή του, να είναι απλός και προσηνής, απέναντι στον κάθε πολίτη ξεχωριστά, άσχετα αν ο καθένας έχει να επιδείξει κάτι ξεχωριστό ή όχι.

-Να κατακριθεί η επιλογή του Καχριμάνη, με βάση την οποία επιθυμεί να μην ταλαιπωρείται ο πολίτης, στις διάφορες εκδοχές της γραφειοκρατίας;

Χωρίς να το καταλαβαίνει, αν και πέρασε πολύς καιρός, έρχεται αντιμέτωπος με το φιλότιμο του ηπειρώτη, που και με βάση αυτό, κρίνει πρόσωπα και πράγματα. Ο Ριζόπουλος, με τον τρόπο δείχνει να θέλει τον εκλεκτό του λαού, απόμακρο και τάχα ιδιαίτερα ψηλότερα απ’ αυτόν, μιας και με κάθε ευκαιρία, προβάλλει πράγματα, που ελάχιστα ενδιαφέρουν τον κοσμάκη…

Σ’ αυτή την φάση, ο Ριζόπουλος πρέπει να κάνει τους λογαριασμούς του… Να δει αν υπάρχουν περαιτέρω περιθώρια, για να έχει βάσιμες ελπίδες, πως μπορεί να φέρει την μεγάλη ανατροπή. Κακά τα ψέματα, αλλά δεν υπάρχουν, μιας και όλο το… οπλοστάσιο επιχειρημάτων που είχε, εξαντλήθηκε και δεν δείχνει, έστω να έχει επιφέρει ένα σημαντικό χτύπημα, στον αντίπαλο.

Απ’ την άλλη πλευρά ο Καχριμάνης, φαίνεται πως σ’ αυτή την -λίγων μηνών- «κόντρα» λειτούργησε ως δάσκαλος της επικοινωνίας, άσχετα αν ο αντίπαλός του, δηλώνει τέτοιος. Γνώριζε αυτό που οι παλιότεροι έλεγαν… Πως «η κοσή (σ.σ. τρεχάλα, για όσους δεν γνωρίζουν) της γάτας είναι μέχρι τον αχερώνα». Και άφησε τον Ριζόπουλο, να… ξεσαλώσει, αρχίζοντας μ’ εκείνο το περιβόητο ταξίδι του Μαχάτμα Γκάντι, στην Ήπειρο… Ο Ριζόπουλος ως Γκάντι, τα είχε δει όλα μαύρα, για να ρίξει (ηθελημένα ή μη) στον απλό πολίτη, που επιλέγει Καχριμάνη, για την θέση του περιφερειάρχη, το μεγαλύτερο μέρος των ευθυνών… Για να φτάσουμε και στο τελευταίο εκβάν, που αφορά στην δημοσκόπηση, η οποία δείχνει τον Καχριμάνη, να έχει πέσει στα τάρταρα. Που κι αυτό έχει τις διαφορετικές αναγνώσεις και μάλλον συσπειρωτικά υπέρ του Καχριμάνη λειτούργησε….

-Μετά απ' αυτούς τους... ταραχώδεις μήνες, σε ποια θέση μπορεί να βρίσκεται ο Καχριμάνης;

Δείχνει πως όση φθορά επιχειρήθηκε απέναντί του, μάλλον επέστρεψε σ’ αυτούς που την επιχείρησαν, γιατί χωρίς ο ίδιος ο Καχριμάνης να το επιδιώκει, άνοιξε σ’ όλα τα σημεία της Ηπείρου, η συζήτηση στην οποία ως κύριο θέμα τίθεται το αν δεν είναι ο Καχριμάνης, ποιος να είναι. Προσπεράστηκε ήδη, η περίπτωση Ριζόπουλου. Κανένας δεν αναφέρεται στο όνομα αυτό, πλην όσων κουβαλούν μια ιδιότυπη εμπάθεια για το πρόσωπο του περιφερειάρχη.

-Και μετά;

-Ποιο είναι το πρόσωπο που μπορεί να διοικήσει την ιδιόμορφη Περιφέρεια Ηπείρου, καλύτερα απ’ αυτόν;

Εκεί ακριβώς αρχίζουν τα δύσκολα. Κι επειδή είναι δύσκολα τα πράγματα, οι πολίτες αναζητούν να δουν τις εξελίξεις στην πραγματική τους διάσταση, σε σχέση με το πρόσωπο που θα τεθεί απέναντι στον Καχριμάνη. Αυτό το πρόσωπο, όχι πως δεν υπάρχει, αλλά δεν έχει φανεί. Και όσο το νέο και δυνατό δεν φαίνεται, κανένας δεν είναι αποφασισμένος, «να βγει ραντεβού στα τυφλά»…

Αυτό ίσως είναι και το επί πλέον πλεονέκτημα του Καχριμάνη, που και μετά την… φασαρία Ριζόπουλου, μπορεί να βγήκε πιο σοφός και ψύχραιμος, για να μπορεί, όπως έκανε μέχρι τώρα, να καθορίζει την πορεία του…

 

gnomi-vin-site-11-q

 

Τα πρόσωπα και η εμπάθεια...

Μαθαίνουμε καθημερινά, για κάποια πρόσωπα στην περιοχή της Άρτας και της Πρέβεζας, που σπεύδουν να συναντήσουν τον Ριζόπουλο και να πορευτούν μαζί του, στις επόμενες περιφερειακές εκλογές και χωρίς δεύτερη σκέψη, μπορούμε να ισχυριστούμε, ότι ακριβώς αυτά τα πρόσωπα πρέπει να ισχυροποιούν την άποψη του περιφερειάρχη, πως πορεύεται στον σωστό δρόμο.

Γιατί δημιούργησε την ιδιότυπη αντιπαλότητα, με τα συγκεκριμένα πρόσωπα, ασκώντας σωστά τα καθήκοντά του. Αν είχε υποκύψει στις απαιτήσεις τέτοιων προσώπων, ήταν σίγουρο πως θα είχε απέναντί του, πολύ περισσότερους πολίτες και παράγοντες της περιφέρειας...

Και τα πρόσωπα τα οποία συζητούνται, σε κάθε περιοχή, δίνουν μια ακόμη αβάντα, στον περιφερειάρχη Ηπείρου, για να οδηγήσουν τους πολίτες σε θετική σκέψη υπέρ Καχριμάνη, μόνο και μόνο επειδή οι συγκεκριμένοι παράγοντες, είναι απέναντί του.

Και όλα δείχνουν πως πολύ πιό νωρίς ο Καχριμάνης ξεπέρασε την απόπειρα ανταρσίας εις βάρος του και έχει όλο τον χρόνο, να λειτουργήσει χωρίς αναστολές, να είναι κοντά στον πολίτη, καθώς οι τελευταίοι ξεπέρασαν κάθε αμφιβολία που είχαν για το πρόσωπό του.

Είναι αυτό το καλό, που έφερε η παρουσία Ριζόπουλου, στην Ήπειρο...

Η Έκθεση, σε φωτογραφίες του Βασίλη και της Αφροδίτης Γκανιάτσα, θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στην Δημοτική Πινακοθήκη και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου

 

 

 

 

Έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στα 27 Αρχοντικά της Άρτας διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων από την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 στην Δημοτική Πινακοθήκη «Γιάννης Μόραλης». Πρόκειται για μια φωτογραφική καταγραφή του πολιτιστικού πλούτου των 27 Αρχοντικών σπιτιών που κοσμούν και δίνουν άλλο χρώμα στην Άρτα.

Η Έκθεση, σε φωτογραφίες του Βασίλη και της Αφροδίτης Γκανιάτσα, θα εγκαινιαστεί την Τρίτη 19 Δεκεμβρίου 2017 και ώρα 20:00 στην Δημοτική Πινακοθήκη και θα διαρκέσει έως τις 31 Δεκεμβρίου. Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν ένα πολύ σημαντικό κομμάτι του παρελθόντος της πόλης. Παράλληλα, θα τιμηθούν οι ιδιοκτήτες των αρχοντικών αυτών για την πολυετή διατήρησή τους.

Ώρες λειτουργίας από Δευτέρα έως Παρασκευή από 8 το πρωί έως 8 το βράδυ και Σάββατο από 9 το πρωί έως τις 2 το μεσημέρι.

 

gnomi-vin-site-11-q

 

 

Συγχαρητήρια!

Άντε πάλι, τα ίδια... Με ιδιαίτερη προσοχή, παρατηρήσαμε την αφίσα που κυκλοφόρησε ο Δήμος Αρταίων, για την συγκεκριμένη εκδήλωση και δεν έχουμε λόγια, να εκφράσουμε τον... θαυμασμό μας!

-Τόσο αχρείοι;

Κυκλοφορούν αφίσα για έκθεση φωτογραφίας, στην οποία δεν γράφουν τα ονόματα των φωτογράφων, που έκαναν τόσο κόπο, για να παρουσιάσουν μια ξεχωριστή δουλειά, η οποία εκτός όλων των άλλων, θα είναι και το υλικό για τον ιστορικό του μέλλοντος...

Την ίδια ώρα όμως, ξέρουν πολύ καλά να κάνουν απευθείας αναθέσεις, για κάποιες άλλες φωτογραφίσεις, για την ποιότητα των οποίων δεν μπορούν και οι ίδιοι να πάρουν όρκο.

Του

ΓIANNH KΥΡΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

Οι ορθές απαντήσεις στην πολιτική (αλλά και στα μεγάλα προβλήματα) δίδονται συνήθως όταν τίθενται τα ορθά ερωτήματα. Στην αντίθετη περίπτωση, όπως συμβαίνει στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια, η αναποτελεσματικότητα στην πολιτική, την κοινωνία και την οικονομία οδηγεί στη λίμναση και την παρακμή.
Η εξέλιξη αυτή ενδεχομένως να είναι δραματική. Ιδιαίτερα στην περίπτωση κατά την οποία, δεν είναι εφικτή η διατύπωση του θεμελιώδους ερωτήματος για το σχέδιο κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης καθώς και για την προοπτική του έθνους, της χώρας και του λαού, όπως ακριβώς συμβαίνει στην παρούσα συγκυρία.
Είναι προφανές ότι η πολιτική και κοινωνική συνέχεια –δια της απρόσκοπτης εναλλαγής στην εξουσία της εγχώριας εκδοχής της «σοσιαλδημοκρατίας» και του «φιλελευθερισμού»– υπέστη το 2015 ρήγμα στην Ελλάδα. Ανάλογες τάσεις παρατηρούνται και σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Το πόσο μικρό ή μεγάλο είναι το ρήγμα θα το δείξει ο χρόνος. Όπως φάνηκε και από το γεγονός ότι η κυβέρνηση Τσίπρα όχι μόνο εισήλθε στον μνημονιακό δρόμο, αλλά και τον βαδίζει με αποφασιστικότητα, διανύουμε περίοδο ρευστότητας και αλλαγών.
Αυτή ήταν η κατάληξη της αντίφασης ανάμεσα στο ιδεολογικό και αξιακό «δέον» του ΣΥΡΙΖΑ και στο πολιτικό και πραγματιστικό «πρακτέον». Όπως έχει γράψει και ο Thomas Sterns Eliot «ανάμεσα στη σύλληψη και τη δημιουργία πέφτει η σκιά». Σε ένα μεγάλο βαθμό η εξέλιξη εκείνη ήταν αναπόφευκτη, λόγω της «πολιορκίας» (δια της σχεδιασμένης και συστηματικής χρηματοδοτικής ασφυξίας) που είχε υποστεί το πρώτο εξάμηνο του 2015 η τότε νέα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Το στρεβλό “κεϋνσιανό”κράτος και ο ΣΥΡΙΖΑ
Η κυβέρνηση Τσίπρα μετρήθηκε με τις δικές της αυταπάτες, με τους εξωτερικούς εκβιασμούς και με την απειλή κατάρρευσης της χώρας και στο τέλος επέλεξε τον πραγματισμό, υπερβαίνοντας με κόστος τον προηγούμενο εαυτό της. Τελικώς αναζήτησε λύσεις εντός του πλαισίου που είχαν χαράξει οι δανειστές. Εξάλλου, συχνάκις στην πρόσφατη ιστορία οι μεγάλες νίκες είναι αποτέλεσμα και συνέχεια μεγάλων συμβιβασμών (αλλά και οι ήττες συνέπεια της αδιαλλαξίας).
Η κυβέρνηση Τσίπρα όφειλε και οφείλει να κινηθεί σε ένα δύσβατο και «πανταχού παρόν» στρεβλό, δύσμορφο και πολύπλοκο “κεϋνσιανό” κράτος. Αυτό είχε καταληφθεί –μεταξύ άλλων– από τα συλλογικά (και άλλα) μονοπώλια, κατά τρόπο που αλλοιώνεται η ουσία της αρχής της λαϊκής κυριαρχίας (δηλαδή της δημοκρατίας) και να εμποδίζεται η λειτουργία της οικονομίας (δηλαδή της ανάπτυξης).
Από τότε ήταν επιτακτική η ανάγκη μιας νέας οικονομικής πολιτικής, δια της οποίας το κράτος (διαμέσου των πενιχρών ιδίων πόρων, αλλά και των σχετικώς επαρκών διευρωπαϊκών ενισχύσεων) να αποτελέσει την «ατμομηχανή της ανάπτυξης». Επίσης, ήταν επιτακτική ανάγκη να εξαλειφθούν τάχιστα τα εμπόδια κινητοποίησης του ιδιωτικού τομέα και να ενθαρρυνθεί η δημιουργία κατάλληλου οικονομικού κλίματος για την κινητοποίηση επενδυτικών ευκαιριών.

 

Ο χρόνος θα δείξει
Στο πλαίσιο αυτό, ο αντίλογος των συντηρητικών θιασωτών της «κοινής λογικής» (στην πολιτική) συγκροτεί μια ταυτολογική αντανάκλαση των θέσεων της «άλλης πλευράς». Ταυτοχρόνως, η αντίδραση των (επίσης συντηρητικών) υπερασπιστών της «προγραμματικής καθαρότητας» προσομοιάζει με ναρκισσιστική επιβεβαίωση της αφετηριακής παραδοχής.
Η επίτευξη αυτού του διπλού (εκτός και εντός) εγχειρήματος συνάπτεται με την κατανόηση του ιστορικού χαρακτήρα των μεγάλων συμβιβασμών, αλλά και κυρίως με τους όρους και τις προϋποθέσεις εθνικής και κοινωνικής ανάτασης. Αμφότερα (εκ τύχης ή/και αναγκαιότητας) έχει επωμισθεί εδώ και τρία χρόνια η ριζοσπαστική Αριστερά στο όνομα και για λογαριασμό του έθνους, της χώρας και του λαού.
Η συνθετότητα και η βαρύτητα της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στη χώρα (με πρωτοφανώς ιστορικά αρνητικές επιπτώσεις), σε συνάρτηση με την επίσης πρωτοφανή αλυσιτέλεια των μέχρι το 2015 ακολουθούμενων πολιτικών, προσέδωσε στην πρόκληση που αντιμετώπισε η κυβέρνηση Τσίπρα ιστορικές διαστάσεις.Το πώς ανταποκρίθηκε η κυβέρνηση σ’ αυτή την πρόκληση είναι ακόμα ανοικτό ζήτημα και εν πάση περιπτώσει δεν αποτελεί αντικείμενο αυτού του άρθρου.
Όλοι, άλλωστε, βιώνουμε την πραγματικότητα και άρα έχουμε να πούμε γι’ αυτό…

 

Πηγή: slpress.gr

|

Ερώτηση Στύλιου στην Βουλή:

Ο Αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί και αποτελεί πολυτέλεια για τους ασθενείς της Άρτας

 

 

 

 

Τα σοβαρά ζητήματα που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το Νοσοκομείο Άρτας, επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Υγείας ο Γιώργος Στύλιος. Σύμφωνα με τον Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, πολλαπλάπροβλήματα θέτουν καθημερινά την υγεία των ασθενών σε κίνδυνο. Το ιατρικό,νοσηλευτικό,διοικητικό και παραϊατρικό προσωπικό καταβάλει φιλότιμες και υπέρ του δεόντως προσπάθειες και εργάζεται υπό οριακές συνθήκες. Ειδικότερα:

Ο Αξονικός τομογράφος δεν λειτουργεί και αποτελεί πολυτέλεια για τους ασθενείς της Άρτας.

Ελλείψει Αξονικού τομογράφου, οι τομογραφίες μετατράπηκαν σε μαγνητικές. Άγνωστο πως συνέβη!

Μαγνητικό τομογράφο διαθέτει ιδιωτικό κέντρο.Ως αποτέλεσμα, πολίτες και ασφαλιστικά ταμεία υφίστανται σημαντικές επιβαρύνσεις.

Δεν διαθέτει ιατρό το παθολογικοανατομικό εργαστήριο. Οι εργαστηριακές εξετάσεις γίνονται εκτός Νοσοκομείου. Ο μέσος χρόνος αναμονής των αποτελεσμάτων των βιοψιών ξεπερνά τους 4 μήνες με ότι συνεπάγεται αυτό για τους καρκινοπαθείς.

Η Πνευμονολογική και η Ψυχιατρική κλινική έχουν έλλειψη σε ιατρικό και εξειδικευμένο νοσηλευτικό προσωπικό.

Το  Κέντρο Φυσικής και Ιατρικής Αποκατάστασης  (ΚΕΚΥΚΑΜΕΑ), που εντάσσεται στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτας, δεν λειτουργεί λόγω μεγάλης έλλειψης σε γιατρούς, φυσικοθεραπευτές και εργοθεραπευτές.

Εδώ και δύο μήνες, από τους πέντε ανελκυστήρες του Νοσοκομείου λειτουργούν μόνο οι δύο. Χωρίς καμία συντήρηση και με βαριά χρήση είναι θέμα χρόνου η βλάβη και στους εναπομείναντες.

Η κατάσταση αυτή δεν μπορεί να συνεχιστεί τονίζει ο κ. Στύλιος, ενώ καταλήγει ερωτώντας τον Υπουργό:

Έχετε ενημερωθεί από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για τα παραπάνω θέματα;

Εφόσον ναι σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε για την αντιμετώπισή τους;

Εάν όχι για ποιο λόγο η Διοίκηση δεν σας ενημέρωσε;

Είναι ιατρικά δόκιμη η τακτική διερεύνησης των παθολογικών ευρημάτων με αντικατάσταση του αξονικού τομογράφου από μαγνητικό;

Έχει δοθεί εντολή από το Διοικητή του Νοσοκομείου για την παραπάνω ενέργεια;

Έχετε υπολογίσει την επιβάρυνση των ασφαλιστικών ταμείων και των πολιτών λόγω της μεγάλης διαφοράς κόστους μεταξύ των δύο εξετάσεων;  

Σελίδα 1 από 500

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

12324545
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
305
28442
72210

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 επισκέπτες και κανένα μέλος