A+ R A-
12 Δεκεμβρίου 2018
Πέμπτη, 10 Μαΐου 2018 09:05

Ελλάδα. Η χώρα που καταστρέφεται χωρίς να φταίει η οικονομική κρίση

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του

ΓΙΩΡΓΟΥ ΚΟΛΟΒΑΤΣΙΟΥ*

 

Η χώρα μας οδεύει ολοταχώς προς την κατάρρευση της, όχι εξαιτίας της κρίσης και των μνημονίων, αλλά δυστυχώς από κάτι σοβαρότερο που λέγεται δημογραφικό πρόβλημα.
Ο πληθυσμός της χώρας μας συνεχώς μειώνεται και το χειρότερο αυξάνονται οι άνω των 65 ετών, με αποτέλεσμα παρά τις οικονομικές θυσίες των Ελλήνων, η οικονομία, το ασφαλιστικό και η περίθαλψη να σκάσουν για ακόμη μια φορά, ακόμη και αν βγούμε από τα μνημόνια.
Τα κόμματα στήνουν συνεχώς διακομματικές επιτροπές, εντοπίζουν τα παραπάνω προβλήματα  - που επαναλαμβάνω, απειλούν την σύσταση του κράτους και των πολιτών – και στο τέλος κοιμούνται και πάλι τον ύπνο του δικαίου.
Μάλιστα κυβερνήσεις όπως αυτή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ πράττουν ακόμη χειρότερα, προκαλώντας ουσιαστικά γενοκτονία. Τι εννοώ; Στα προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης ήταν και η περικοπή ή μείωση των επιδομάτων τριτέκνων και πολυτέκνων πάνω από το εισόδημα των 30.000 ευρώ. Κόπηκε ακόμη και το εφάπαξ επίδομα των 500 ευρώ ανα παιδί, στους πολυτέκνους. Πολιτεύονται μικροκομματικά, απλώς για να περάσουν τα μέτρα, χωρίς να βλέπουν το μεγάλο πρόβλημα που έρχεται. Στηρίζουν όσους έχουν ένα ή δύο παιδιά και όχι όσους θέλουν να κάνουν περισσότερα. Πάμε τώρα στα  στοιχεία που σοκάρουν,  για να καταλάβετε γιατί αυτού του είδους η πολιτικές διαλύουν το έθνος και την Ελλάδα:
Σύμφωνα με τον ΟΗΕ είμαστε ο 6ος πιο γερασμένος πληθυσμός στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει γιατί τις τελευταίες δεκαετίες το φυσικό ισοζύγιο είναι αρνητικό. Δηλαδή έχουμε περισσότερους θανάτους από τις γεννήσεις. Και βέβαια λόγω της κρίσης έχουμε και την μετανάστευση γηγενών, κυρίως νέων ανθρώπων, που θα κάνουν σε άλλη χώρα παιδιά και οικογένεια.
Ο δείκτης γεννήσεων λένε οι ειδικοί θα έπρεπε να είναι δύο παιδιά ανα γυναίκα. Και αυτό είναι κρίσιμο καθώς ένα από τα δύο παιδιά πρέπει να είναι θηλυκό, ως μέσος όρος, ώστε να συνεχίζονται οι γεννήσεις. Σήμερα στην Ελλάδα ο δείκτης είναι στο 1,3 κάτι που συμβαίνει εδώ και πολλά χρόνια. Δηλαδή στις 100 γυναίκες γεννιούνται 130 παιδιά που σημαίνει περίπου 65 γυναίκες. Όλο και λιγότερες όπως τελικά και ο γενικός πληθυσμός.
Τα στοιχεία της Eurostat προβλέπουν ότι το 2050 θα είμαστε περίπου 9 εκατομμύρια έλληνες από τα  10. 788.000  της απογραφής του 2011. Και το χειρότερο. Από τα 9 εκατομμύρια, τα 3 θα είναι άνω των 65 ετών. Η απόλυτη δημογραφική κατάρρευση.
Και ένας πληθυσμός μη βιώσιμος σε ανάπτυξη, οικονομία, ασφάλιση και περίθαλψη. Κι όλα αυτά χωρίς να έχουμε οικονομική κρίση.Τα κόμματα πρέπει να σκύψουν άμεσα πάνω στο πρόβλημα. Πριν από μερικές εβδομάδες ήμουν στην βουλή, όπου συζητούσε η αρμόδια επιτροπή το μείζον αυτό πρόβλημα. Είχαν στα χέρια τους ένα πόρισμα του 1993 από ειδικούς, το διάβασαν, μας είπαν πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα και στο τέλος απλώς αποφάσισαν να ξανασυνεδριάσουν.
Λύσεις υπάρχουν, περιγράφονται στο πόρισμα του 1993 και τις έχουν εφαρμόσει κράτη όπως η Γερμανία και η Γαλλία και αντιμετώπισαν το δημογραφικό: Οικονομικά κίνητρα στους πολύτεκνους, επιδόματα για κάθε παιδί, φοροαπαλλαγές και άλλες παροχές (μοριοδότηση προσλήψεων, μεγαλύτερης διάρκειας επιδόματα ανεργίας, παραχώρηση γης δωρεάν ή με χαμηλό αντίτιμο).
Δηλαδή τα αντίθετα από όσα νομοθετούνται στην χώρα μας. Αν δεν γίνουν αυτά καληνύχτα μας και καλή μας τύχη…


*Πολιτικός συντάκτης Star Channel

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14102763
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
368
7918
51817

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 55 επισκέπτες και κανένα μέλος