A+ R A-
16 Ιανουαρίου 2019
Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 20:41

ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΑΘΗ ΜΑΣ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του

ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΑΛΚΙΑ

 

Με την ευκαιρία της σύλληψης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από τουρκική περίπολο, είδαν το φως της δημοσιότητας περιπτώσεις κατάφωρης παραβίασης του FIR Αθηνών από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη κατά τις οποίες, έπειτα από αερομαχίες με ελληνικά μαχητικά, κατέπεσαν σε θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και οι Τούρκοι χειριστές τους, χρησιμοποιώντας το αλεξίπτωτο, σώθηκαν στα ελληνικά χωρικά ύδατα από όπου περισυνελλέγησαν ζωντανοί από δικά μας ελικόπτερα. Πρόκειται για την αερομαχία της Ρόδου στις 8-2-1995, την αερομαχία της Λέσβου στις 27-12-1995 και την αερομαχία της Χίου στις 8-10-1996.
Στην πρώτη περίπτωση ο Τούρκος πιλότος, υποσμηναγός Μουσταφά Γιλντιρίμ περισυνελλέγη στα ελληνικά χωρικά ύδατα από ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης ΑΒ-205, που απογειώθηκε από τη Ρόδο, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Ρόδου, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες και μετά τη νοσηλεία του μεταφέρθηκε με ελληνικό C-130 στην Τουρκία.
Στη δεύτερη περίπτωση ο συγκυβερνήτης του τουρκικού μαχητικού Μεχμέτ Κιράλ περισυνελλέγη στα ελληνικά χωρικά ύδατα από όμοιο ελληνικό ελικόπτερο ΑΒ-205 και μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο της Λέσβου από όπου ελικόπτερο της Αεροπορίας Στρατού τον μετέφερε στην Τουρκία. Τέλος, στην τρίτη περίπτωση ο Τούρκος πιλότος Οσμάν Τσιτσεκλί εγκατέλειψε το μαχητικό και κατέπεσε με αλεξίπτωτο σε ελληνικά χωρικά ύδατα από όπου περισυνελλέγη από ελληνικό ελικόπτερα, μεταφέρθηκε για πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο της Χίου και στη συνέχεια στάλθηκε στην Τουρκία, Αυτή η πολιτική του καλού Σαμαρίτη έφερε τα σημερινά αποτελέσματα.
Όχι μόνο δεν συνελήφθησαν οι επιζήσαντες Τούρκοι πιλότοι για παραβίαση του ελληνικού εναέριου χώρου, αλλά με κλάδο ελαίας μεταφέρθηκαν με δικά μας εναέρια μέσα ελεύθεροι στην Τουρκία!!! Κατά τη λαϊκή μας μούσα, κερατάδες και ζημιωμένοι, αφού με χρήματα του ελληνικού λαού ταξίδεψαν οι Τούρκοι πιλότοι στην πατρίδα τους. Αυτή η τακτική του καλού Σαμαρίτη έκανε τους γείτονες περισσότερο επιθετικούς.
Προφανώς, οι αξιωματικοί τους θα τους προέτρεπαν σε νέες παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου, αφού δεν διακινδύνευαν τίποτε αν συλλαμβάνονταν από Έλληνες στρατιωτικούς.
Έτσι πολλαπλασιάστηκαν εδώ και 23 χρόνια μέχρι των ημερών μας οι παραβιάσεις του FIR Αθηνών με αναγκαία συνέπεια την κινητοποίηση των ελληνικών μαχητικών προς αναχαίτιση των εισβολέων. Αυτό σημαίνει κίνδυνο εμπλοκής των πιλότων μας, πτώση αεροσκαφών, απώλεια χειριστών, που κατά καιρούς πληροφορηθήκαμε αλλά και υπερβολικό κόστος καυσίμων. Αν όμως η Ελλάδα είχε δράσει με βάση τη διεθνή νομιμότητα, είχε συλλάβει τους Τούρκους πιλότους και τους είχε προσάγει στην ελληνική δικαιοσύνη, θα το σκέπτονταν σοβαρά από την άλλη πλευρά να παραβιάσουν τόσο εύκολα τα εναέρια σύνορά μας.
Τώρα τα πράγματα δεν αναστρέφονται, γιατί οι Τούρκοι βαδίζουν βάσει σχεδίου μακροπρόθεσμης πολιτικής. Βέβαια οι αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών στον εναέριο χώρο του Αιγαίου, γίνονται με τις ευλογίες του ΝΑΤΟ επειδή με αυτό τον τρόπο αναβαθμίζονται σε πραγματικές συνθήκες πολέμου οι χειριστές μαχητικών των δύο χωρών μελών της Συμμαχίας, προκειμένου να γίνουν αξιόμαχοι και να χρησιμοποιηθούν σε περίπτωση ανάγκης από ενδεχόμενη “εχθρική” επιβουλή. Τώρα, αν πέσει και κανένα μαχητικό των εκατομμυρίων ευρώ κατά τις αερομαχίες, τα κορόιδα θα τα πληρώσουν, δηλαδή οι λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας.
Και αν σκοτωθεί και κανένας χειριστής, μήπως τον γέννησε Αμερικανίδα ή Αγγλίδα ή Γαλλίδα μάνα!!! Σήμερα με τη σύλληψη των δύο στρατιωτικών μας στον Έβρο, πληρώνουμε τα σφάλματα του παρελθόντος. Γιατί οι Τούρκοι είναι ύπουλοι και δεν πιάνονται ποτέ φίλοι. Το γνωρίζω εξ ιδίας αντιλήψεως, γιατί υπηρέτησα στο 514 Τ.Π. 6 μήνες που είχε την ευθύνη φύλαξης της γέφυρας του Έβρου, απ’όπου και η σχετική φωτογραφία.
Πάνω από το ποτάμι βάζαμε παραλλαγή σε υπάρχοντα πολυβολεία, γι’αυτό και κρατώ φτιάρι αντί για όπλο. Άκουσα εντελώς πρόσφατα ότι αναβαθμίζονται οι περιπολίες στη μεθόριο του Έβρου (7 στρατιωτικοί αντί 2, με μεγαλύτερο οπλισμό και άλλα ηλεκτρονικά μέσα). Κατόπιν εορτής.
 Η ζημιά έγινε, γιατί φαίνεται ότι οι Τούρκοι την είχαν στημένη κατά το κοινώς λεγόμενο έπειτα από την απόρριψη του αιτήματός τους να εκδοθούν οι 8 αξιωματικοί τους που ζήτησαν άσυλο στη χώρα μας. Προσωπική μου άποψη είναι ότι οι Τούρκοι θα το τραβήξουν το πράγμα προκειμένου να δημιουργήσουν προϋποθέσεις ανταλλαγής. Μακάρι να πέφτω έξω και να επιστρέψουν στην Ελλάδα οι δύο αξιωματικοί μας.

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14271930
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
1562
12411
79439

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 επισκέπτες και κανένα μέλος