A+ R A-
19 Οκτωβρίου 2018
Πέμπτη, 11 Ιουνίου 2015 21:22

Στηρίζουν τη διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας οι Δήμαρχοι της Ηπείρου

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

|

Τσιρογιάννης: «Η Ήπειρος είναι ενιαία. Να δράσουμε συλλογικά, να απλωθεί η δράση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας επί της ουσίας κι όχι τυπικά σε όλη την Ήπειρο»

 

 

 

Ολόθερμα στηρίζουν τη διεκδίκηση του τίτλου «Ιωάννινα-Ήπειρος Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2021» οι Δήμαρχοι της Ηπείρου, όπως διακήρυξαν στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σήμερα το μεσημέρι μετά από πρόσκληση του Δημάρχου Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα.

«Να γίνει η διεκδίκηση κοινή προσπάθεια όλων των Ηπειρωτών. Να δείξουμε πως μπορούμε με συνεργασία να βάζουμε σημαντικούς στόχους και να τους κερδίζουμε», ζήτησε ο Δήμαρχος Ιωαννίνων και οι τοποθετήσεις όλων έδειξαν ξεκάθαρα πως η Πολιτιστική Πρωτεύουσα γίνεται υπόθεση Ηπειρωτική.Στη συνάντηση ο Πρόεδρος και η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας & Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών , Κώστας Γκόγκος και Βάσω Μέγα, ενημέρωσαν τους Δημάρχους για τα πρακτικά βήματα που θα πρέπει να κάνει άμεσα ο κάθε Δήμος στο πλαίσιο της υποβολής του φακέλου υποψηφιότητας.

«Πιστεύω ακράδαντα πως τα Γιάννενα, η Ήπειρος έχουμε τη δυνατότητα να ανταποκριθούμε πλήρως στα κριτήρια που θέτει η διεκδίκηση του θεσμού της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας. Είναι δύσκολο το εγχείρημα αλλά μπήκαμε συνειδητά σε αυτή την προσπάθεια διεκδίκησης, -δεν την αντιμετωπίζουμε ως πυροτέχνημα- γιατί πιστεύουμε πως το όφελος δεν περιορίζεται μόνο στην πόλη των Ιωαννίνων αλλά απλώνεται σε όλη την Ήπειρο», είπε ο κ. Μπέγκας.

«Οι εμπειρία έδειξε ότι οι Πολιτιστική Πρωτεύουσα δρουν καταλυτικά στο παρόν και στο μέλλον των περιοχών που είχαν τον τίτλο. Γι’ αυτό αξίζει στην Ήπειρο να το παλέψουμε με ενθουσιασμό», είπε στην παρέμβαση της η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού Περιβάλλοντος Νεολαίας & Άθλησης Δήμου Ιωαννιτών , Βάσω Μέγα.

Ηπειρωτική υπόθεση η Πολιτιστική Πρωτεύουσα


Οι Δήμαρχοι των τριών πρωτευουσών των νομών Θεσπρωτίας, Άρτας, Πρέβεζας που πρώτοι τοποθετήθηκαν δήλωσαν ένθερμοι συνοδοιπόροι στο εγχείρημα και στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν όλοι οι Δήμαρχοι.

«Η διεκδίκηση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας μας τιμά και μας ενώνει όλους. Η μάχη θα είναι δύσκολη αλλά θα την κερδίσουμε γιατί έχουμε το πλεονέκτημα να τη δώσουμε ενωμένοι. Με χαρά θα κάνουμε κάθε προσπάθεια που θα απαιτηθεί», είπε ο Δήμαρχος Ηγουμενίτσας και πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου, Γιάννης Λώλος.

«Η Ήπειρος είναι ενιαία. Να δράσουμε συλλογικά, να απλωθεί η δράση της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας επί της ουσίας κι όχι τυπικά σε όλη την Ήπειρο», ζήτησε ο Δήμαρχος Άρτας, Χρήστος Τσιρογιάννης.

«Χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία του Δήμου Ιωαννιτών και στηρίζουμε την προσπάθεια. Είναι ευκαιρία να αναδείξουμε την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της Ηπείρου», είπε ο Δήμαρχος Πρέβεζας, Χρήστος Μπαϊλης και πρόσθεσε χαρακτηριστικά ότι «αφήνουμε στο παρελθόν –γιατί δεν μας ταιριάζουν- τοπικιστικές ιδεοληψίες παλαιότερων εποχών».

Στο ίδιο κλίμα ομοθυμίας κινήθηκαν όλες οι τοποθετήσεις των Δημάρχων. Χαρακτηριστικά, για τον ενθουσιασμό με τον οποίο ο Δήμος Ζηρού θα συμμετάσχει, μίλησε ο Δήμαρχος Νίκος Καλαντζής.

«Σήμερα το διακύβευμα είναι η Πολιτιστική Πρωτεύουσα, αλλά ας γίνει η υπόθεση αυτή η απαρχή μιας συνεννόησης όλων των Δήμων της Ηπείρου που ενωμένοι θα διεκδικούμε όλα τα μεγάλα ζητήματα», είπε ο Δήμαρχος Δωδώνης Χρήστος Ντακαλέξης.
Οι Δήμοι Μετσόβου, Ζαγορίου, Κόνιτσας, Βορείων Τζουμέρκων, με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν από την κοινή προσπάθεια, όπως τόνισαν Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι, ενώ ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά μίλησε για τα στοιχεία που πρέπει να αναδείξει ο φάκελος της διεκδίκησης της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας.
Γενικά οι προαναφερόμενοι, αλλά και όλοι όσοι τοποθετήθηκαν, Δήμαρχοι και Αντιδήμαρχοι τόνισαν ότι συμμετέχουν ολόθερμα για τη διεκδίκηση ενός κοινού στόχου προς όφελος της Ηπείρου.

Διαβάστηκε 1330 φορές

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13848308
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
3600
23224
86071

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 77 επισκέπτες και κανένα μέλος