A+ R A-
19 Αυγούστου 2018
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Τετάρτη, 08 Αυγούστου 2018 20:50

ARTAS RESTOBAR. EΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ ΠΡΙΝ...

Γράφτηκε από τον

|

Η λειτουργία του, αυτή που έπρεπε από καιρό να είχε αναζητηθεί... Απαλή μουσική, η οποία δεν ενοχλεί, αλλά αντίθετα ηρεμεί τον επισκέπτη και τον... προκαλεί για συζήτηση και ευχάριστη διαμονή στον χώρο...

 

Επί τέλους... Ένας χώρος, που υποστηρίζει και τιμάει το παγκόσμιο μνημείο της Άρτας. Το νέο ARTAS RESTOBAR, ακριβώς δίπλα στο ιστορικό γεφύρι της Άρτας, που με τη νέα του, σίγουρα και μόνιμη μορφή του, άρχισε την λειτουργία του την περασμένη Παρασκευή και το σχόλιο όλων όσων πληροφορήθηκαν την λειτουργία του και το επισκέφτηκαν, ανέφερε πως έγινε αυτό που έλειπε απ’ την Άρτα, συνδυάζοντας το γεγονός, με την εικόνα του συνολικότερου περιβάλλοντος, το ιστορικό γεφύρι, χώρου.

Καφέ - εστιατόριο ARTAS RESTOBAR λοιπόν και είναι σίγουρο πως ο επισκέπτης του μνημείου, θα βρει τον καλύτερο χώρο, να απολαύσει το φαγητό του και να συνεχίσει την τουριστική του διαδρομή στην Ήπειρο. Μπορούμε να θυμηθούμε, παλιότερα ρεπορτάζ της «Γ», που ανέφεραν πως δεν υπάρχουν οι χώροι, που θα παρέχουν την φιλοξενία που απαιτεί η εποχή, αλλά και το μοναδικό μνημείο.

Βρεθήκαμε στους χώρους του ARTAS RESTOBAR, την περασμένη Κυριακή και διαπιστώσαμε την επιλογή των επισκεπτών του μνημείου, να μείνουν για αρκετή ώρα εκεί, ώστε με την θέαση του μνημείου, να εντρυφήσουν έτι περισσότερο στην ιστορία του... Και βεβαίως, αν είναι τυχεροί (σ.σ. λόγω ΔΕΗ), ν’ απολαύσουν και τον θεοπόταμο Άραχθο...

Κάθε άλλο... Για τους αρτινούς, ο χώρος αυτός προσφέρεται, για ξεχωριστή ηρεμία και βέβαια για μοναδικές συναντήσεις... Μακριά απ’ την κίνηση και κοντά στο ποτάμι... Δεν πρέπει να λησμονούμε πως το αίτημα της σύγχρονης πόλης, είναι ν’ αναπτυχθεί αυτή, στις όχθες του ποταμού, όπως άλλωστε συμβαίνει σε πολλές πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού...

Η διακόσμηση του ARTAS RESTOBAR, είναι αυτή που επιβάλλει ο σεβασμός προς το μνημείο. Λιτή κι απέριττη, μακριά απ’ τα περίεργα σχέδια που πολλές φορές θεωρούν την υπερβολή, ως πρόταση...

Η λειτουργία του, αυτή που έπρεπε από καιρό να είχε αναζητηθεί... Απαλή μουσική, η οποία δεν ενοχλεί, αλλά αντίθετα ηρεμεί τον επισκέπτη και τον... προκαλεί για συζήτηση και ευχάριστη διαμονή στον χώρο...

Έπρεπε να είχε προκύψει πολύ καιρόν πριν, μας έλεγε γνωστός συμπολίτης, το οποίο έτυχε να συναντήσουμε στον χώρο, όπου απολάμβανε το καφεδάκι του. Κάλιο αργά παρά ποτέ, θ’ αντιτείνουμε, καταγράφοντας ένα θετικό γεγονός για την πόλη, που εδράζεται στην διαπίστωση, πως η Άρτα, έχει έναν αξιοπρεπή χώρο, δίπλα στο μοναδικό μνημείο... Χωρίς βέβαια, να έχει την συμπαράσταση που έπρεπε να έχει, μιας και οι χώροι δίπλα στο μνημείο, αφορούν και την πόλη...

 

prestiz-00-a

 

prestiz-00-b

 

 

prestiz-00-c

 

prestiz-00-d

|

Για το γλυκό και το παγωτό, ούτε λόγος... Γνωστή η ποιότητα και να βρεθείς στο κατάστημα, είναι σίγουρο πως δεν ξέρεις τι να διαλέξεις...

 

 

Πάμε πολύ πίσω στα παιδικά μας χρόνια, στην Φιλιππιάδα... Όταν το Λύκειο στεγαζόταν σε καταστήματα της οδού Μπιζανίου, τα οποία νοικιαζόταν και χρησιμοποιούνταν ως αίθουσες διδασκαλίας... Άλλες εποχές και φυσικά το διάλλειμα στον δρόμο, όπου σημείο αναφοράς, ήταν το Ζαχαροπλαστείο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, με την θρυλική μορφή του μπάρμπα Γιώργου να κυριαρχεί...

«Μια ορχήστρα μόνος του»... Έκανε τα πάντα και να έχει την υπομονή, ν’ αντέχει και τα τόσα παιδιά, που όλα μαζί την ίδια ώρα, να πάρουν το μοναδικό προφιτερόλ, που για τα παιδιά της εποχής, ήταν το κάτι παραπάνω, για την κάθε ημέρα τους... Φυσικά και όλα τ’ άλλα γλυκά και τα παγωτά... Ήταν και τα παιδιά του, που μοίραζαν το παγωτό, με το διαμορφωμένο ποδήλατο, που το μετέφερε στο κέντρο της πόλης...

Και τρία τέσσερα τραπεζάκια μέσα και έξω, για να υπάρξει η υπέρβαση της εποχής... Πρώτη φορά τα παιδιά της εποχής, είδαμε το νέο ποτό, που έμελε να γίνει το εθνικό μας ποτό... Το ουίσκι! Έτερη σημαντική μορφή κι εκεί, ο μακαρίτης Γιώργος Κορμέντζας, που απολάμβανε με χαρακτηριστική ηρεμία, το ποτό του...

Πενήντα και περισσότερα χρόνια μετά, βρεθήκαμε για τις ανάγκες της διαφήμισης, που δημοσιεύτηκε στην «Γ», διαπιστώνουμε πως το Ζαχαροπλαστείο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ, παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην ποιότητα και διαρκώς αναβαθμιζόμενο, σε σχέση με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που παρέχει, για να υπηρετήσει τις ανάγκες της εποχής...

Για το γλυκό και το παγωτό, ούτε λόγος... Γνωστή η ποιότητα και να βρεθείς στο κατάστημα, είναι σίγουρο πως δεν ξέρεις τι να διαλέξεις. ...Πρόβλημα κι αυτό...

Όμως ο Γιώργος Βλαχογιάννης, τρίτης γενιάς ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου, αναζητώντας εύρος στις δραστηριότητές του, εισήλθε με ιδιαίτερη επιτυχία, στον τομέα της πλήρους διοργάνωσης εκδηλώσεων και όπως ο ίδιος θα πει στην «Γ», νοιώθει ιδιαίτερη ικανοποίηση, μιας και δημιούργησε πελάτες, στην ευρύτερη περιοχή. Απ’ την Φιλιππιάδα, την Άρτα, την Πρέβεζα και φυσικά σ’ όλα τα χωριά της περιοχής...

Μπομπονιέρες γάμου και βάπτισης, μπαλόνια, τούρτες γενεθλίων, διοργάνωση γάμου, παγωτό με στέβια, διοργάνωση βάπτισης, είναι τα μέρη της δραστηριότητας. Και όπως επισημαίνει ο ίδιος σε ηλεκτρονικό μήνυμα: «Απο το 1956 είμαστε κοντά σας, να σας παρέχουμε τα καλύτερα χειροποίητα προϊόντα μας στις καλύτερες τιμές της αγοράς. Φτάνοντας στην τρίτη γενιά πια, της οικογενειακής επιχείρησης, τα προϊόντα μας αυξάνονται και εμπλουτίζονται με το συστατικό της στέβια».

Κ.

 

vlaxog-11-b

 

vlaxog-11-a

 

 

vlaxog-33-b

 

vlaxog-33-d

 

vlaxog-33-e

 

vlaxog-33-f

 

vlaxog-66-a

 

vlaxog-66-b

Τίποτα δεν ήταν όπως παλιά. Η φίλη αρχιτέκτονας Ανθή Αναγνώστου, κυριολεκτικά, είχε... ζωγραφίσει... Ο χώρος και σύγχρονος, αλλά πάντα δεμένος με το μοναδικό τοπίο. Το κτίριο λιτό, αλλά χωρίς να υστερεί σε κάτι, σε σχέση με τις σύγχρονες απαιτήσεις των καταστημάτων εστίασης...

 

 

 

Είναι η αλήθεια, πως δεκάδες φίλοι της «Γ», μου έλεγαν συχνά - πυκνά, πως όποιος δεν έχει επισκεφτεί το cafe - restaurant «ΛΙΜΝΗ ΖΗΡΟΥ», κυριολεκτικά χάνει. Πάρα ταύτα πέρασε ένας χρόνος, και δεν είχα αποφασίσει αυτή την επίσκεψη, αν και ο χώρος πολύ οικείος και άμεσα δεμένος με τα παιδικά μου χρόνια. Αλλά πάντοτε προκύπτει η αφορμή... Ήταν μετά την εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου του Στέλιου Κούλογλου στην Φιλιππιάδα, όπου η δεδομένη φιλόξενη διάθεση των διοργανωτών, επέβαλλε να δειπνήσουν ο προσκεκλημένος, οι διοργανωτές και κάποιοι παρατρεχάμενοι (σ.σ. μεταξύ αυτών και εμείς) σε κάποιο ξεχωριστό σημείο, για να προβληθεί και ο τόπος μας.

Εντάξει είπα... Βεβαίως ενθυμούμενος την παλιά εικόνα του cafe - restaurant, που λειτουργούσε, τα προηγούμενα χρόνια. Μέσα μου, είχα να λέω πως δεν είναι και τίποτα το σπουδαίο... Μέχρι που έφτασα... Από έλλειψη προσοχής, κάναμε κι ένα πέρασμα, απ’ τον Άγιο Αλέξανδρο, μεγάλη η χάρη του...

Τίποτα δεν ήταν όπως παλιά. Η φίλη αρχιτέκτονας Ανθή Αναγνώστου, κυριολεκτικά, είχε... ζωγραφίσει... Ο χώρος και σύγχρονος, αλλά πάντα δεμένος με το μοναδικό τοπίο. Το κτίριο λιτό, αλλά χωρίς να υστερεί σε κάτι, σε σχέση με τις σύγχρονες απαιτήσεις των καταστημάτων εστίασης...

Και ο επόμενος πρωταγωνιστής. Ο ιδιοκτήτης Σωτήρης Γάκης.... Εξ όσων έγιναν κατανοητά, κάθε ημέρα, για να είναι το κατάστημά του όπως απαιτεί ο σεβασμός του χώρου, αλλά και οι σύγχρονες απαιτήσεις, κάνει κατάθεση ψυχής. Φροντίζει για τα πάντα. Απ’ το να είναι ο καφές, ο καλύτερος, μέχρι τα εδέσματα που θα προσφέρει σε όσους κάνουν την επιλογή να φάνει εκεί, μεσημέρι ή βράδυ... Τα πάντα τέλεια, για ν’ ακολουθήσει το φιλότιμο των παιδιών, που έχουν την ευθύνη του σέρβις... Κι αυτοί άψογοι...

Θα φάνταζε μια συνηθισμένη διαφήμιση, αλλά δεν είναι... Είναι και η δική μου, κατάθεση που πρέπει να δημοσιοποιηθεί... Έζησα τα παιδικά μας χρόνια, πολύ κοντά στον Ζηρό, μιας και οι γονείς εργαζόταν εκεί και η αγωνία για να προβάλλεται και να διαφημίζεται ο χώρος είναι έντονη... Όσο βαθιά είναι η θλίψη, που κάποια σημεία του μοναδικού τοπίου, δείχνουν να ρημάζουν...

Οπότε από βάθους καρδιάς, βγαίνουν τα συγχαρητήρια, σε όσους συνέβαλαν και αναφέρονται, γιατί πραγματικά ο χώρος που δημιούργησαν τιμάει και το μοναδικό τοπίο.

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗΣ

 

limni-z-77-a

 

limni-z-77-b

 

 

limni-z-77-c

 

limni-z-77-d

Ήρθε για να καλύψει, ένα ζητούμενο της εποχής...

- Τα εγκαίνια του καταστήματος, έγιναν την περασμένη Τετάρτη, όπου δεκάδες φίλοι του Γιώργου και της Σοφίας, ευχήθηκαν καλές δουλειές

 

Ένα πολύ ζεστό και χρήσιμο χώρο, δημιούργησαν στην πλατεία Κιλκίς, ο Γιώργος Γκανιάτσας (σ.σ. πρόεδρος των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος) και ο Σοφία Κιτσάκη, με όνομα που προδιαθέτει, για κάτι καλό. «Κουτάλι πα πιρούνι» λοιπόν κι εκεί ο καθένας, μπορεί να έχει πρόσβαση στο σπιτικό φαγητό, για να φτάσει αυτό σε χρόνο ρεκόρ, στο σπίτι του ή στον επαγγελματικό του χώρο, ή να κάνει μια στάση στην πλατεία Κιλκίς και να διαλέξει το φαγητό που επιθυμεί και να το παραλάβει την ίδια ώρα... Το κατάστημα άψογα διακοσμημένο, βρίσκεται στην πλατεία Κιλκίς, ακριβώς απέναντι απ’ την στάση του Αστικού ΚΤΕΛ.
Άνθρωπος, που κατά οικογενειακή παράδοση, ψάχνει το τέλειο ο Γιώργος Γκανιάτσας, είναι σίγουρο πως κάθε ημέρα που θα περνάει, θα έχει να παρουσιάσει κάτι το καλύτερο, για να φτάσει σε σημείο, να καλύπτει ακόμη και τις πιό σύνθετες απαιτήσεις... Κι εδώ που τα λέμε, στην εποχή μας, το σπιτικό φαγητό, είναι είδος εν ανεπαρκεία και για το λόγο αυτό, θα λέγαμε, ότι το «Κουτάλι πα πιρούνι», ήρθε να καλύψει μια ανάγκη, που υπήρχε στην πόλη.
Τα εγκαίνια του καταστήματος, έγιναν την περασμένη Τετάρτη, όπου δεκάδες φίλοι του Γιώργου και της Σοφίας, ευχήθηκαν καλές δουλειές. Την ίδια ευχή να μεταφέρουμε κι εμείς, σημειώνοντας ότι θεωρούμε, πως ήδη έχει γίνει πράξη...

 

koutali-00-b

 

 

koutali-00-c

 

koutali-00-d

 

koutali-00-e

 

koutali-00-a

Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018 09:13

30 ΧΡΟΝΙΑ Κ. ΚΡΑΨΗΣ | ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΑ - ΕΠΙΣΚΕΥΕΣ

Γράφτηκε από τον

|

Η επιτυχία ως αποτέλεσμα τεχνογνωσίας και συνέπειας...

Πριν τριάντα χρόνια, έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα, στο χώρο των επισκευών μοτέρ και αντλιών, ο Κώστας Κράψης, αποδεικνύοντας απ’ την πρώτη στιγμή, ότι κατέχει το αντικείμενο... Αποδείχτηκε λίγους μήνες μετά, ιδιαίτερα χρήσιμος σε όσους τον χρειάστηκαν, για ν’ αντιμετωπίσουν σύνθετα προβλήματα των μηχανημάτων τους, τα οποία δεν μπορούσαν να λύσουν αλλού. Είχε καθιερωθεί να λένε, οι ασχολούμενοι με μοτέρ και αντλίες, πως «μόνο ο Κράψης, μπορεί να λύσει το πρόβλημα». Και αντιμετώπιζε κάθε πρόβλημα, όσο σύνθετο κι αν ήταν..,

Σήμερα που η επιχείρηση έχει γιγαντωθεί, μπαίνοντας και στο εμπόριο, ο ίδιος ο επιχειρηματίας δηλώνει στην «Γ», πως «η επισκευή είναι ο κύριος τομέας των δραστηριοτήτων μας». Όμως ο χώρος που εικονίζεται στην πάνω φωτογραφία, είναι ένα πλήρες τεχνικό πολυκατάστημα, του οποίου αντίστοιχο, δεν μπορείς να βρεις... Και βεβαίως, αν παραμείνεις εκεί, για λίγη ώρα, θα διαπιστώσεις ότι είναι μεγάλος ο αριθμός των πελατών που περνάει από κει και βρίσκει, ότι κι αν ζητήσει, όσο δυσεύρετο κι αν είναι.

Πως οικοδομήθηκε αυτή η δυναμική σχέση με τους πελάτες του τεχνικού καταστήματος και κυρίως με το κορυφαίο τμήμα των επισκευών, είναι η ερώτηση που ετέθη στον κ. Κράψη, για να έρθει η απάντηση χωρίς δεύτερη σκέψη: «Στην ειλικρινή σχέση με τους πελάτες, την οποία αναβαθμίζει έτι περισσότερο και η τεχνογνωσία, που διαθέτουμε, σε σχέση με όλα τα αντικείμενα, στα οποία θα κληθούμε να παρέμβουμε και να διορθώσουμε βλάβες».

Η εταιρεία Κ. ΚΡΑΨΗΣ, αντιπροσωπεύει και τις γνωστές εταιρείας Husqvarna, Oregon, Gardena, οι οποίες έχουν μεγάλη γκάμα προϊόντων, τα οποία εκτίθενται στον χώρο και μπορεί ο ενδιαφερόμενος να τα παραλάβει αμέσως, έχοντας και ως μεγάλο αβαντάζ, την τεχνική κάλυψη απ’ το τεχνικό επιτελείο της επιχείρησης...

Για την παρούσα φάση της πορείας του τεχνικού πολυκαταστήματος και την προοπτική που διαγράφεται, ο κ. Κώστας Κράψης, θα πει στην «Γ»: Έχουμε ολοκληρώσει την αναδιοργάνωση του τρόπου λειτουργίας της επιχείρησής μας, έχουμε θέσει σε πρώτη προτεραιότητα τον άνθρωπο, την ανάπτυξη και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής μας».

Που σημαίνει ότι επακόλουθο αυτής της λογικής και προσέγγισης των ανθρώπων - πελατών, είναι και η γιορτή της Παρασκευής 27 Απριλίου. Μια δυνατότητα, να συναντηθούν όλοι οι παράγοντες της επιτυχίας... Ο επικεφαλής - ιδιοκτήτες, οι εργαζόμενοι, οι παράγοντες της περιοχής, βάζοντας σε πρώτο πλάνο, τον πελάτη που συνέβαλε τα μάλα, για να φτάσει η επιχείρηση, εκεί που είναι σήμερα...

 

Πρόσκληση...

 

Το κατάστημα ΚΡΑΨΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ για την συμπλήρωση των 30 χρόνων λειτουργίας και οι εταιρείες Husqvarna-Oregon-Gardena οργανώνουν επίδειξη των μηχανημάτων στο 1ο ΧΛΜ ΦΙΛΙΠΠΙΑΔΑΣ-ΑΡΤΑΣ την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018.
Οι έμπειροι τεχνικοί θα παρουσιάσουν όλη την γκάμα των μηχανημάτων Husqvarna και θα μοιραστούν τις γνώσεις και την εμπειρία τους στη χρήση τους.
Για πρώτη φορά θα γίνει παρουσίαση των νέων Πλυστικών Μηχανημάτων Υψηλής Πίεσης της Husqvarna. Τα ρομποτικά χλοοκοπτικά Automower® αναμένεται να μαγνητίσουν τα βλέμματα για ακόμα μία φορά, καθώς κουρεύουν κάθε χλοοτάπητα αυτόματα και αθόρυβα, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή περιποίηση στον χλοοτάπητα και περισσότερο ελεύθερο χρόνο στον ιδιοκτήτη.
Ακόμα, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν και να ενημερωθούν για τη Νέα Σειρά Μηχανημάτων Μπαταρίας της Husqvarna. Τα Μηχανήματα Μπαταρίας Husqvarna προσφέρουν υψηλή απόδοση, σημαντικά χαμηλότερο θόρυβο, λιγότερους κραδασμούς, ελάχιστη συντήρηση και μηδενικές άμεσες εκπομπές ρύπων.
Μετά από κλήρωση πέντε μεγάλοι νικητές θα κερδίσουν ένα αλυσοπρίονο Husqvarna 236 (νέας γενιάς) αξίας 275€,ένα θαμνοκοπτικο Husqvarna 122c αξίας 250€,ένα πλυστικό μηχάνημα Husqvarna PW125 αξίας 159€,ένα σακίδιο Husqvarna και ένα ζευγάρι γάντια Husqvarna.Επίσης μοναδικά επετειακά δώρα για όλους, ενώ κατά την ημέρα της επίδειξης θα ισχύουν ειδικές προσφορές σε επιλεγμένα μηχανήματα.

 

krapsis-77-a

 

krapsis-77-b

 

 

krapsis-77-c

 

krapsis-77-d

 

krapsis-77-e

 

krapsis-77-f

Τετάρτη, 11 Απριλίου 2018 22:57

Recital by dr John Tloupas...

Γράφτηκε από τον

|

Ο πρωταγωνιστής είναι ολιγομίλητος… Επικεντρώνει στην σωστή προετοιμασία της σούβλας και όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να δίνει εξηγήσεις… Αυστηρός και με τον βοηθό, για να είναι όλα έτοιμα, όση ώρα θα χρειαστεί ο ίδιος, να βάλει στην σωστή διάταξη τα κάρβουνα…

 

 

 

Συμπλήρωσε περί τις εξήντα συνεχόμενες ώρες εργασίας και δεν έδειξε στο πρόσωπό του και τις κινήσεις του, ούτε ίχνος κούρασης… Με τον ίδιο αέρα και την ίδια όρεξη, που ξεκίνησε το Μεγάλο Σάββατο, περί τις 11 το πρωί… Αυτό συμβαίνει, αν η δουλειά σου είναι τέχνη και στην προκειμένη περίπτωση, ο dr John Tloupas, πουλάει τέχνη, με περιτύλιγμα το ψητό αρνί σούβλας…

 

tloupas-pasxa-2018-55-a


Δεν λέμε τον αριθμό των αμνοεριφίων, που αφού είχαν οδηγηθεί στην σφαγή, έφτασαν στην ταβέρνα ΤΛΟΥΠΑΣ στην Βαλαώρα, γιατί είναι και οι… διαβόλοι που παραμονεύουν. Εκείνο που μπορούμε να πούμε μετά βεβαιότητας, είναι ότι ο βοηθός Ηλίας, μας την… έκανε και μάλλον είχε λόγο… Έβαλε το δικό μας σφάγιο, τελευταίο στην ψησταριά, ενώ μας είχε διαβεβαιώσει, ότι θα ήταν περίπου στο μέσον της διαδικασίας, έτοιμο. Μάλλον για να παρακολουθήσουμε, όλη την πανδαισία (σ.σ. πλούσια αισθητική εμπειρία) της ετοιμασίας του οβελία… Μέχρι που αυτός να φτάσει, στα τραπέζια πολλών σπιτιών της Άρτας… Κάτι ήξερε ο Ηλίας…
Πλήρες το ρεπορτάζ, που ακολουθεί…
Ο πρωταγωνιστής είναι ολιγομίλητος… Επικεντρώνει στην σωστή προετοιμασία της σούβλας και όπως είναι φυσικό, δεν μπορεί να δίνει εξηγήσεις… Αυστηρός και με τον βοηθό, για να είναι όλα έτοιμα, όση ώρα θα χρειαστεί ο ίδιος, να βάλει στην σωστή διάταξη τα κάρβουνα… Πως θα είναι κι αυτά αποδοτικά… Κάθε σφάγιο που βγαίνει, την ίδια ώρα αντικαθίσταται απ’ το επόμενο που είναι ήδη έτοιμο. Το ψημένο, παραμένει στην σούβλα για λίγη ώρα… Μέχρι να κρυώσει λίγο…
Κι έρχεται η ώρα της κορύφωσης του σεναρίου… Ο dr John Tloupas, έχει ανά χείρας την χατζάρα, που βλέπετε στην φωτογραφία… Λιάνισμα, λέγεται η επόμενη διαδικασία, που απαιτεί την ανάλογη προσοχή, για να… φύγει το ψητό, με αποστολή τα διάφορα σπίτια της Άρτας, όπου η αναμονή, έχει τα δικά της χαρακτηριστικά…
Ήταν πολλές οι τυχερές οικογένειες ή και παρέες που απήλαυσαν μοναδικό οβελία, ακριβώς γιατί τον εμπιστεύτηκαν στον dr John Tloupas. Και του χρόνου…

 

tloupas-pasxa-2018-55-b

ΡΗΓΙΑΣ ΚΟΥΤΣΟΣ:

«Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς και όσοι επισκέπτονται στην Άρτα, αλλά και οι πελάτες μας, διαπιστώνουν πως έχουμε αναβαθμίσει το επάγγελμά μας, με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, που όλοι παρέχουμε»...

 

 

 

«Θέλουμε όλα τα μέλη του συνεταιρισμού μας, να είναι σωστά ενημερωμένα, για τις νέες εξελίξεις στον χώρο μας, με απώτερο τον στόχο, η σωστή και σύγχρονη ενημέρωση, να έχει άμεση την επίδραση στον πελάτη μας, που κι αυτός με την σειρά του, θα ενημερωθεί και με τα ίδια χρήματα, θα έχει το καλύτερο αποτέλεσμα στο σπίτι του ή τον επαγγελματικό του χώρο», λέει στην «Γ» ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ελαιοχρωματιστών Άρτας Ρήγας Κουτσός, με αφορμή την ημερίδα που διοργανώθηκε προχθές σε ξενοδοχείο της Άρτας... Η ημερίδα αφορούσε την ενημέρωση, για το νέο χρώμα της εταιρείας VITEX, που φέρει τον διακριτικό τίτλο TEFLON.
Την περασμένη Τετάρτη το απόγευμα, η μεγάλη αίθουσα του ξενοδοχείου, γέμισε ασφυκτικά, καθώς μέλη και μη του συνεταιρισμού, έδειξαν ενδιαφέρον να ενημερωθούν για το νέο χρώμα, που έχει πολλά πλεονεκτήματα, σε σχέση μ’ αυτά που οι ελαιοχρωματιστές χρησιμοποιούσαν μέχρι τώρα.
Για την αναγκαιότητα της ενημέρωσης ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ρήγας Κουτσός, θα πει στην «Γ»: «Οι εξελίξεις στην τεχνολογία είναι πάρα πολλές και πρέπει εμείς οι νέοι ελαιοχρωματιστές, να είμαστε πάντα ενημερωμένοι, ώστε να έχουμε την δυνατότητα να προτείνουμε στους πελάτες μας το καλύτερο. Για την λόγο αυτό ως Συνεταιρισμός, αξιοποιούμε κάθε νέα πρόταση που μας κάνουν οι εταιρείες και θεωρούμε πλέον, την ενημέρωση, καθοριστική αναγκαιότητα για την ενημέρωσή μας»...
Κατά την διάρκεια του ρεπορτάζ, είχαμε την δυνατότητα να παρατηρήσουμε την λειτουργία των μελών, στο σεμινάριο. Απόλυτη η προσοχή, δείγμα του μεγάλου ενδιαφέροντος για το θέμα και τις νέες εξελίξεις, που αφορούν σ’ ένα σύγχρονο χρώμα. Για να καταλήξουν στο συμπέρασμα, ότι αυτό μπορεί να προφέρει ποιότητα, αλλά και οικονομία. Και κάτι σημαντικότερο, όπως το ανέλυσαν οι ειδικοί της εταιρείας, που έφτασαν για τον σκοπό αυτό στην Άρτα...
Στο τέλος του σεμιναρίου ο γενικός διευθυντήςτης VITEX κ. Βασίλης Βλαχογιάννης, έλεγε πως και ο ίδιος εντυπωσιάστηκε απ’ το ενδιαφέρον των μελών του συνεταιρισμού και απ’ το γεγονός, ότι στον χώρο αυτό, έχουν εισέλθει και πολλά νέα παιδιά, τα οποία κάνουν τα πάντα, προκειμένου να έχουν πλήρη την ενημέρωση για το επάγγελμά τους.
Ο υπέυθυνος του καταστήματος του Συνεταιρισμού κ. Γιάννης Καραβασίλης είπε ακόμη, πως πάντα οι εκδηλώσεις που γίνονται στην Άρτα, είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσες και για τον λόγο της συμμετοχής και του μεγάλου ενδιαφέροντος.
Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου προϊόντος, ανέλυσε στο σεμινάριο ο κ. Γιάννης Μάσρορης και όλοι συμφώνησαν πως αυτό έρχεται σε μια εποχή που το έχουν ανάγκη οι πάντες.
Συνεκτιμώντας και την παρουσία των μελών, αλλά και την ποιότητα της ενημέρωσης, που αυτά είχαν, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Ελαιοχρωματιστών Άρτας, κατέληξε σε χρήσιμα συμπεράσματα... «Ο συνεταιρισμός μας, δεν έχει ως αποκλειστικό σκοπό το εμπόριο των χρωμάτων και μόνο... Η αγωνία μας, παράλληλα με την προώθηση των προϊόντων, εστιάζεται και στην ουσιαστική ενημέρωση όλων μας. Δεν πρέπει να λησμονούμε πως ο τεχνίτης της σημερινής εποχής, πρέπει ως πρώτο εφόδιο για την δουλειά του, να έχει την ενημέρωση», τόνισε με έμφαση ο κ. Ρήγας Κουτσός.
Για να συνεχίσει με την επίδραση που θα έχει η ενημέρωση στο τελικό αποτέλεσμα: «Νοιώθω ιδιαίτερη ικανοποίηση, καθώς και όσοι επισκέπτονται στην Άρτα, αλλά και οι πελάτες μας, διαπιστώνουν πως έχουμε αναβαθμίσει το επάγγελμά μας, με τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες, που όλοι παρέχουμε».
Να συνεχιστούν οι εκδηλώσεις και τα σεμινάρια, προέτρεπαν, μετά την εκδήλωση, όλα τα μέλη του συνεταιρισμού, καθώς και τα ίδια νοιώθουν την ικανοποίηση της προόδου, που προέρχεται και απ’ την ενημέρωση...

Το νέο προϊόν

 

2018-tiflon-55-b

 

Το νέο Vitex με TEFLON™ είναι το μοναδικό νέας γενιάς Πλαστικό Χρώμα Ματ με τεχνολογία TEFLON™ για ανώτερη αντοχή, ανώτερη προστασία από τον εμποτισμό λεκέδων, εύκολο καθάρισμα χωρίς υπολείμματα και δημιουργία αντιστατικής επιφάνειας ενάντια σε σκόνες/κάπνα.

Νέας γενιάς Πλαστικό χρώμα ανώτερης ποιότητας με ματ φινίρισμα για εσωτερική χρήση σχεδιασμένο με την τεχνολογία προστασίας επιφανειών Teflon™. Η τεχνολογία Teflon™ προσδίδει μεγάλη ανθεκτικότητα και υψηλή αντοχή στην απορρόφηση κοινών οικιακών λεκέδων, με αποτέλεσμα να μπορούν πιο εύκολα να αφαιρεθούν ακόμα και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα. Η τεχνολογία Teflon™ δημιουργεί επίσης μια αντιστατική επιφάνεια προστασίας, η οποία εμποδίζει την εναπόθεση σκόνης, κάπνας και άλλων ρύπων. Η αφαίρεση των λεκέδων γίνεται με μαλακό βρεγμένο πανί και σαπούνι ή ήπια οικιακά καθαριστικά.

Το μοναδικό χρώμα στην Ελλάδα που προσφέρει:

•Ανώτερη αντοχή & προστασία

•Αντιστατική επιφάνεια που απωθεί σκόνη/κάπνα/ρύπους

•Μέγιστη ευκολία στον καθαρισμό κοινών οικιακών λεκέδων ακόμα και μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα

•Ανώτερη αντοχή στο συχνό πλύσιμο (Class 1)

•Μέγιστη απόδοση και καλυπτικότητα (15-18m2/L)

•Εύκολη και άοσμη εφαρμογή

•Απόλυτα ματ και ομοιόμορφη επιφάνεια

ΠΡΟΕΡΓΑΣΙΑ

Οι επιφάνειες πρέπει να είναι καθαρές, στεγνές και λείες, χωρίς σκόνη, λάδια ή τυχόν σαθρά υλικά. Για το στοκάρισμα των οπών και σπατουλάρισμα τυχόν ρωγμών χρησιμοποιείται Ακρυλικό Στόκο Οικοδομών ή Visto.

Παλιές υδροχρωματισμένες επιφάνειες (με ασβέστη ή κόλλα) ασταρώνονται με Acrylan Unco Eco ή Durovit. Καινούργιες επιφάνειες από σοβά, μπετόν, τούβλα, γυψοσανίδες, κ.λ.π., καθώς και σπατουλαρισμένες επιφάνειες ασταρώνονται με 100% Ακρυλικό Αστάρι ή Acrylan Unco Eco ή Blanco Eco. Επιφάνειες λερωμένες από νικοτίνη, κάπνα, μαρκαδόρους, καφέδες και άλλα είδη λεκέδων ασταρώνονται με Blanco Eco ή Vitosin.

ΕΦΑΡΜΟΓΗ

Το προϊόν αναδεύεται καλά πριν τη χρήση. Εφαρμόζεται σε δύο στρώσεις με ρολό, πινέλο, βούρτσα ή πιστόλι airless και με αραίωση έως 10% με νερό. Δεν πρέπει να εφαρμόζεται σε θερμοκρασίες

μικρότερες από 5οC, μεγαλύτερες από 35οC και/ή σχετική υγρασία πάνω από 80%. Το προϊόν είναι στεγνό στην αφή σε 30-60 λεπτά και επαναβάφεται μετά από 3-4 ώρες. Οι χρόνοι αυτοί διαφοροποιούνται ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες (σχετική υγρασία και θερμοκρασία). Επιφάνειες βαμμένες με Vitex με Teflon™ πλένονται

χρησιμοποιώντας μαλακό σφουγγάρι με νερό και σε περίπτωση επίμονων λεκέδων με απαλό, άχρωμο απορρυπαντικό, μετά την πάροδο τουλάχιστον δύο εβδομάδων από τη βαφή τους. Τα εργαλεία καθαρίζονται αμέσως μετά τη χρήση με νερό και αν χρειάζεται με σαπούνι ή απορρυπαντικό.

 

Στιγμές απ' το σεμινάριο...

 

2018-tiflon-55-a

 

 

2018-tiflon-55-c

 

2018-tiflon-55-d

 

2018-tiflon-55-e

 

2018-tiflon-55-g

 

2018-tiflon-55-h

 

2018-tiflon-55-k

 

|

...είναι αποδεδειγμένο πως οι χώροι δημιουργούν και την διάθεση και την συμπεριφορά... Στον αναβαθμισμένο και αρχοντικό χώρο, ανάλογη είναι και η συμπεριφορά...

 

 

 

Φανατικοί οπαδοί της κοινής παραδοχής, πως εχθρός του καλού είναι το καλύτερο, οι ιδιοκτήτες του γνωστού καφέ «ELEVEN», Χρήστος Φλούδας και Αλέξανδρος Αθανασίου, την κάνουν πράξη... Το «ELEVEN», ήταν ένα απ’ τα καλύτερα μαγαζιά της ευρύτερης περιοχής, αλλά αυτοί πριν δυό μήνες, έλαβαν την απόφαση να το κάνουν καλύτερο, με την αρωγή των ειδικών διακοσμητών... Ξήλωσαν τα πάντα και πολλοί απορούσαν για το «τι τους έπιασε» και τα γκρέμισαν όλα...

Βεβαίως ο χρόνος δίνει τις καλύτερες απαντήσεις και το αποτέλεσμα που είδαν, όσοι με διάρκεια επιλέγουν τον χώρο αυτό, βρέθηκαν σε μια μοναδική έκπληξη, με το σύνολο που είδαν και κατά ένα μικρό ποσοστό, επιχειρούν να παρουσιάσουν οι φωτογραφίες... Η φιλοσοφία του χώρου, ιδιαίτερη... Τα νέα έπιπλα, μπορούν να φέρουν τον κόσμο πιό κοντά και ν’ αποφύγει ο χώρος να λάβει τα χαρακτηριστικά του απρόσωπου... Μια παρέα όλο το «ELEVEN», μπορεί να συζητάει και περνάνε οι ώρες, κατά τον καλύτερο τρόπο...

Το νέο και εξαιρετικά αναγκαίο που παρουσιάζει το «ELEVEN», είναι ο χώρος του μικρού restaurant, που βρίσκεται στον πρώτο όροφο και αποτελεί κάτι το ξεχωριστό, για την πόλη μας. Είναι ο χώρος που αν κάποιος αποφασίσει να γιορτάσει με φίλους κάποια στιγμή, θα τον καλύψει απόλυτα ή αν κάποιος αποφασίσει να κάνει εκεί μια σημαντική επαγγελματική συνάντηση, την οποία δεν θέλει να ευτελίσει σε χώρους, που δεν προορίζονται για ανάλογες δράσεις... Μιλάμε για ένα σύγχρονο restaurant, το οποίο είναι σίγουρο πως θα καλύψει πολλές ανάγκες της λειτουργίας της πόλης... Σχεδιάστηκε με πολύ έξυπνο τρόπο και το διαπιστώνει, όποιος αποφασίσει να κάνει εκεί μια συνάντηση...

Στο υπόλοιπο μέρος της λειτουργίας του «ELEVEN», η κατάσταση από μόνη της έχει αναβαθμιστεί... Είναι αποδεδειγμένο πως οι χώροι δημιουργούν και την διάθεση και την συμπεριφορά... Στον αναβαθμισμένο και αρχοντικό χώρο, ανάλογη είναι και η συμπεριφορά...

«Επιχειρούμε πάντα να έχουμε το χώρο του καταστήματός μας, αναβαθμισμένο σε κάθε χρονική συγκυρία, όσο κι αν αυτή η επιλογή μας, απαιτεί και θυσίες», λέει στην «Γ» ο εκ των ιδιοκτητών του Χρήστος Φλούδας και συμπληρώνει, πως και μετά τη νέα αναβάθμιση, το κοινό του «ELEVEN», ήταν και πάλι εκεί...

Την ίδια ώρα ο φίλος γιατρός, τόνιζε με έμφαση: «Πρέπει να γραφεί πως το «ELEVEN», είναι ένα απ’ τα καλύτερα μαγαζιά, στην Ελλάδα».

 

2018-eleven-33-a

 

2018-eleven-33-b

 

 

2018-eleven-33-c

 

2018-eleven-33-d

 

2018-eleven-33-e

|

Ζώσα ιστορία το «ΚΑΡΝΑΓΙΟ»... Οι φίλοι του, έζησαν εκεί μεγάλες στιγμές και είχε καθιερωθεί, ως ο χώρος της συνάντησης, μεσημέρι και βράδυ...

 

 

 

Είναι αλήθεια πως έλειψε στους φανατικούς του φίλους, αλλά ο καιρός που πέρασε, προς όφελος αυτών που το αγαπούν έχει αποβεί, καθώς ο χώρος χωρίς να χάσει τα βασικά του χαρακτηριστικά, είναι πλέον πιό ζεστός, πιό σύγχρονος, έχοντας την δυνατότητα, με την πρώτη επίσκεψη να σε καταστήσει φανατικό του φίλο...

Ο λόγος για το ΚΑΡΝΑΓΙΟ, το γνωστό ταβερνάκι της Γέφυρας Άρτας, που απ’ την περασμένη Δευτέρα λειτουργεί υπό την διεύθυνση του Δημήτρη Μάνου και χωρίς να έχει προηγηθεί, έστω και μια ανακοίνωση, με το που άνοιξε τις πόρτες του, έγινε και πάλι πόλος έλξης... Μόνο με μια ματιά... «Περνούσα, είδα και ήρθα αμέσως», μας έλεγε φίλος απ’ τις παλιές συναντήσεις, στον ίδιο χώρο...

και δεν είναι μόνο το ότι βλέπεις, το αγαπημένο μαγαζί να λειτουργεί... Η συνέχεια είναι εξόχως ενδιαφέρουσα... Η νέα διεύθυνση, όχι μόνο κράτησε την ποιότητα των εδεσμάτων... Την αναβάθμισε χαρακτηριστικά... Όλα λειτουργούν για να δημιουργήσεις στέρεα την εντύπωση, για το μέλλον... «Εδώ είμαστε», έλεγε άλλος φίλος, που κι αυτές προσήλθε εκεί, με το που είδε τις πόρτες ανοιχτές... Θ’ ακολουθήσουν κι άλλοι...

Μια ειδική συγκυρία μπορεί να χαρακτηρίσει, το νέο ΚΑΡΝΑΓΙΟ. Έχει όλα τα χαρακτηριστικά του παλιού, με προστιθέμενη αξία, την τεράστια εμπειρία του ιδιοκτήτη Δημήτρη Μάνου, ο οποίος έφυγε απ’ την Άρτα, πριν είκοσι πέντε χρόνια, για να εργαστεί σε ανάλογη επιχείρηση στην Σκιάθο... Πολλαπλασιαζόμενη η εμπειρία, μιας και τα τουριστικά νησιά, έχουν ιδιαίτερα αυξημένες απαιτήσεις...

Και ο ίδιος ικανοποιημένος και απ’ τον κόσμο που έσπευσε, με το άνοιγμα της πόρτας, αλλά και τις συνθήκες που δημιούργησε στον χώρο, ώστε να μπορεί και ο ίδιος να κάνει, κάθε ημέρα που περνάει, το κάτι παραπάνω...

Ζώσα ιστορία το «ΚΑΡΝΑΓΙΟ»... Οι φίλοι του, έζησαν εκεί μεγάλες στιγμές και είχε καθιερωθεί, ως ο χώρος της συνάντησης, μεσημέρι και βράδυ.

Το ευχάριστο είναι ότι ο νέος ιδιοκτήτης, θα το πάει πολλά βήματα μπροστά, με την όρεξη που διαθέτει... Είχε δημιουργήσει στις αρχές της δεκαετίας του ’90, την γνωστή ταβέρνα «ΨΑΘΑ» δίπλα στον Άγιο Νικόλαο. Κι αυτός αλλά και πολλοί αρτινοί έχουν πολλά καλά να θυμηθούν. Είχε επιλέξει να κινηθεί στον χώρο του τουρισμού τότε, έχοντας πάντα στο νου του, την επιστροφή. Επέλεξε την κατάλληλη στιγμή να επιστρέψει, μιας και βρήκε τον συγκεκριμένο χώρο, να δημιουργήσει...

Τα υπόλοιπα στην συνέχεια... Γιατί είναι γνωστό πως η «Γ», θα παρουσιάζει κατά τακτά διαστήματα τις ανταποκρίσεις απ’ το... μέτωπο της ποιότητας και της καλής διάθεσης...

 

2018-karnagio-33-a

 

2018-karnagio-33-b

 

 

2018-karnagio-33-d

 

2018-karnagio-33-c

 

2018-karnagio-33-e

Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017 21:22

Η απόλυτη επιλογή, για τον καφέ στο γραφείο σας...

Γράφτηκε από τον

|

Ο χώρος που δημιούργησαν ο Παναγιώτης Κολτούκης και ο Γιάννης Μολώνης, στην οδό Κατσιμήτρου, ακριβώς δίπλα στα γραφεία του πρώην ΤΕΒΕ, είναι αυτό που ζητείται στην σημερινή γρήγορη εποχή μας

 

 

 

Είναι σίγουρο πως με την πρώτη επιλογή που θα κάνετε για τον καφέ σας, απ' το MYCOFFEE, θα γίνει η καθημερινή σας συνήθεια, για πολλούς λόγους, τους οποίους θα επιχειρήσει να παρουσιάσει, το σύντομο ρεπορτάζ της "Γ"...

Ο χώρος που δημιούργησαν ο Παναγιώτης Κολτούκης και ο Γιάννης Μολώνης, στην οδό Κατσιμήτρου, ακριβώς δίπλα στα γραφεία του πρώην ΤΕΒΕ, είναι αυτό που ζητείται στην σημερινή γρήγορη εποχή μας. Και επί πλέον πριν δημιουργήσουν τον ωραίο και ζεστό χώρο, είχαν φροντίσει να επιλέξουν την καλύτερη ποιότητα του καφέ, τον οποίο προσφέρουν σε ελκυστική τιμή. Η παραγγελία που φτάνει μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, εξυπηρετείται σε χρόνο ρεκόρ, γιατί αυτός που κάνει την επιλογή για τον καφέ του, τον θέλει εκείνη την ώρα που τον παραγγέλλει... Τα παιδιά με τα μηχανάκια, κινούνται άμεσα και κανένας μέχρι σήμερα, δεν έχει εκφράσει παράπονα για καθυστέρηση...

Ο εσωτερικός και εξωτερικός χώρος του καταστήματος, είναι μοναδικός και εκτός όλων των άλλων, προσφέρεται για την όποια συνάντηση, μιας και όσοι επιλέξουν να δώσουν εκεί το ραντεβού τους για έναν καφέ και συζήτηση, δεν θα έχουν και το άγχος της στάθμευσης του αυτοκινήτου τους.

γενικά μιλάμε, για ένα στέκι χρήσιμο, αλλά και ποιοτικό. Αυτό δηλαδή, που έχει ανάγκη η εποχή μας...

 

my-coffe-00-b

 

 

my-coffe-00-c

 

my-coffe-00-d

Σελίδα 1 από 35

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13541194
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
4720
39284
92746

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 92 επισκέπτες και κανένα μέλος