A+ R A-
16 Ιανουαρίου 2019
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018

|

«Συγχωρώ τον κ. Καχριμάνη μέσα στον πανικό του να παρασυρθεί από τη σκανδαλολογία τη δημοσιογραφική, διότι έχει ροπή στο καφενείο και όχι στην παραγωγή πολιτικής»...

 

 

 

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του τηλεοπτικού σταθμού ΒΗΜΑ TVΙωάννινα μίλησε το βράδυ της Τετάρτης ο Σπύρος Ριζόπουλος.

Αρχικά δήλωσε πολύ συγκινημένος με τη γενναία και θαρραλέα στάση που κράτησαν τα μέλη της γραμματείας οργανωτικού, της υποψηφιότητάς του για την Περιφέρεια Ηπείρου, σε σχέση με τις πιέσεις που τους ασκούνται για να μη συνεχίσουν τον αγώνα.

Ειδικότερα, σημείωσε πως θέλει να αποτίσει φόρο τιμής τόσο στα 10 στελέχη που έχουν παραπεμφθεί στην επιτροπή δεοντολογίας της ΝΔ για τη στήριξή τους στη νέα προσπάθεια, ενώ το μόνο που κάνουν είναι να προτάσσουν την ανάγκη τους για όραμα, για αλλαγή και για εξέλιξη στην Ήπειρο. Και ακόμη, στους υπόλοιπους 16 της αρχικής ομάδας που εκφράζουν με κάθε τρόπο τη συμπαράστασή τους.

«Η στάση που κράτησαν όλοι ήταν «μπετόν»», είπε χαρακτηριστικά, «και έχουν την απόλυτη στήριξή μου, αν και από την αρχή μου ζήτησαν να απαντήσουν μόνοι τους. Και αυτό τους τιμά.»

Υπογράμμισε ότι θέλει η προεκλογική εκστρατεία να διατηρηθεί σε ένα πολιτισμένο πλαίσιο και απαντώντας σε ερωτήσεις του Παναγιώτη Μπούρχα για τις κινήσεις του απερχόμενου περιφερειάρχη Αλέκου Καχριμάνη υπογράμμισε ότι «είναι πανικόβλητος», ότι «απαξιώνει πρώην συνεργάτες του» και ότι «δεν επιζητεί πολιτική στήριξη αλλά βοήθεια γιατί δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση που διαμορφώνεται και την προοπτική της ήττας του».

Μάλιστα, σχολιάζοντας διάφορα υπονοούμενα που διατυπώθηκαν σε συνέντευξη Τύπου σημείωσε ότι αναγνωρίζει το λάθος του κ. Καχριμάνη να παρασυρθεί με αναφορές σε ζητήματα που δεν γνωρίζει, αλλά προειδοποίησε ότι την επόμενη φορά που θα ξανακάνει ανυπόστατες αναφορές στην επαγγελματική του δραστηριότητα θα βρεθεί αντιμέτωπος με αγωγή.

Χαρακτηριστικά είπε: «Οποιαδήποτε οικονομική μου δραστηριότητα σε οποιοδήποτε μήκος και πλάτος του πλανήτη, επειδή είμαι πολίτης του κόσμου και όχι του άξονα της Εγνατίας Ιωαννίνων - Μετσόβου είναι απόλυτα νόμιμη, απόλυτα τεκμηριωμένη και ως εκ τούτου συγχωρώ τον κ. Καχριμάνη μέσα στον πανικό του να παρασυρθεί από τη σκανδαλολογία τη δημοσιογραφική διότι έχει ροπή στο καφενείο και όχι στην παραγωγή πολιτικής.»

Απαντώντας, δε, σε σχετικό ερώτημα ο κ. Ριζόπουλος επισήμανε ότι ο ίδιος απέφυγε να τοποθετηθεί σε ανοικτές υποθέσεις με πρωταγωνιστές τον κ. Καχριμάνη και μέλη της οικογένειάς του σε θέματα της Περιφέρειας.

 

Ποιο έργο;

Παράλληλα, ο κ. Ριζόπουλος σχολίασε τον ιδιότυπο απολογισμό έργου που επικαλέστηκε ο απερχόμενος περιφερειάρχης, αναρωτώμενος:

«Ποιο έργο; Τη μονάδα ανακύκλωσης που έχασαν τέσσερα χρόνια γιατί δεν καταλάβαινε ο κ. Καχριμάνης τι θα πει ΣΔΙΤ; Τις αποχετεύσεις που είχαν δρομολογηθεί στην παραλία και δεν τις τέλειωνε; Μίλησε για τη μονάδα ανακύκλωσης. Τα διαμετακομιστικά κέντρα στους δήμους θα είναι έτοιμα έγκαιρα, που είναι δική του δουλειά;

Για το έργο που κάνει ο κ. Μπένος με το «Διάζωμα» που πήγε να το παρουσιάσει ως δική του δουλειά; Που επί οκτώ χρόνια ως περιφερειάρχης και με υπουργό από τον τόπο του δεν έχει τελειώσει το αρχαίο θέατρο της Δωδώνης;»

Ξεδιπλώνοντας τα επόμενα βήματα του στρατηγικού σχεδιασμού του, ο Σπύρος Ριζόπουλος, προανήγγειλε το άνοιγμα γραφείων στο κέντρο των Ιωαννίνων. Και προσδιόρισε χρονικά την ανακοίνωση του ονόματος της παράταξης που θα διεκδικήσει την Περιφέρεια Ηπείρου στις εκλογές του 2019 και φυσικά της δικής του υποψηφιότητας σε συνδυασμό με τη δημοσιοποίηση δεκάδων υπογραφών πολιτών που θα στηρίζουν την προσπάθεια.

Τέλος, χαρακτηρίζοντας την υποψηφιότητά του υπεριδεολογική σημείωσε ότι είναι έτοιμος να συνομιλήσει με τους πάντες στην Ήπειρο και στην Αθήνα για να τους αναλύσει την έννοια της περιφερειακότητας που αποτελεί τη μοναδική διέξοδο των περιφερειών όλης της Ελλάδας στο δρόμο προς την ανάπτυξη, την καταπολέμηση της ανεργίας και την παραγωγή εισοδήματος.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Πέμπτη, 06 Σεπτεμβρίου 2018 11:05

ΠΡΟΣΕΦΕΡΕ ΠΟΛΥ ΓΕΛΙΟ!

Αν το έργο που επικαλείται, ήταν ουσίας, θα μπορούσε να εμφανίσει και κάποια νούμερα, για να αποδείξει ότι, στα οχτώ και πλέον χρόνια της θητείας του, η Περιφέρεια Ηπείρου, έκανε έστω και ένα βήμα μπροστά...

 

 

 

Νάναι καλά, ο απερχόμενος περιφερειάρχης Ιωαννίνων Αλέκος Καχριμάνης, που μέσα στον πανικό του, λέει και χαριτωμένα πράγματα... Όπως αυτό, που είπε στην συνέντευξη που παραχώρησε και θεώρησε πως πέρασε στην αντεπίθεση(!) για να κάνει τους αντιπάλους του, να σωπάσουν και να αποσύρουν το ενδιαφέρον τους, για την Περιφέρεια Ηπείρου... Είπε ότι στην αυτοδιοικητική του πορεία, ουδέποτε έδρασε κομματικά, το ίδιο θα κάνει και στο εξής.

-Δεν είναι χαριτωμένη η άποψη αυτή;

Μόνο ως τέτοια μπορεί να χαρακτηριστεί, μιας και από πολλούς μήνες τώρα, την πολιτική σκέψη του Καχριμάνη, δεν την ορίζει η λογική που έδειχνε πως τον διακρίνει, αλλά ο πανικός! Βλέπει να χάνονται τα πάντα και προσπαθεί να περισώσει, ότι δεν περισώζεται... Δύσκολη η θέση του, γιατί έτσι έμαθε... Κολλημένος στην εξουσία, με όσα αυτό συνεπάγεται... Αλλά δεν υπάρχει δίπλα του και κάποιος με ελάχιστη λογική, να τον συμβουλέψει... Να του εξηγήσει, πως ο δρόμος που πήρε, είναι ένας επικίνδυνος κατήφορος...

Λίγες ημέρες έχουν περάσει και η γκάφα Αυγενάκη, να στηρίξει η ΝΔ, μια υποψηφιότητα που δεν στηρίζεται, με κανέναν τρόπο και επιμένει να λέει πως δεν έδρασε κομματικά.

-Γιατί λοιπόν, αποδέχτηκε το κομματικό χρίσμα, που πολύ καιρό πριν (σ.σ. δείγμα του πανικού κι αυτό) ανακοίνωσε, κατά τον πιό επίσημο τρόπο η ΝΔ;

Σ’ αυτό το καίριο ερώτημα, δεν θα μπορέσει κανένας ν’ απαντήσει ποτέ. Ούτε ο Καχριμάνης, αλλά ούτε και οι παρατρεχάμενοί του...

Λάσπη στον ανεμιστήρα

Την ώρα που ο ίδιος θα βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου, για τις γνωστές υποθέσεις με τις αναθέσεις έργων στον κουνιάδο του απ’ την μια και τον γαμπρό του απ’ την άλλη, νομίζει ότι θα πείσει κανέναν σοβαρό πολίτη, καταφεύγοντας σε μυθεύματα που αφορούν τον αντίπαλό του. Έκανε λόγο για «με σκοτεινή διαδρομή ανθρώπων (από τα υπόγεια πολιτικών γραφείων της Αθήνας, μέχρι και τον Παναμά), που δεν έχουν τα εχέγγυα να είναι υποψήφιοι, ούτε καν για την τελευταία κοινότητα της Ηπείρου».

-Αφού γνωρίζει αυτή την σκοτεινή διαδρομή, γιατί δεν την παρουσιάζει με ονόματα και διευθύνσεις;

Δεν του τέθηκε το συγκεκριμένο ερώτημα, αλλά και αν του τεθεί, πάλι σε αοριστολογίες θα καταφύγει, γιατί αν υπήρχαν οι σκοτεινές διαδρομές και τις γνώριζε και είχε έστω και τα ελάχιστα στοιχεία, το θέμα θα το είχε οδηγήσει στην Δικαιοσύνη ο ίδιος, για να έχει και πρακτικά αποτελέσματα... Λάσπη στον ανεμιστήρα, μπορεί να χαρακτηριστεί η συγκεκριμένη επιλογή του Καχριμάνη, αλλά φαίνεται πως μέσα στον πανικό του, δεν έχει διδαχτεί απ’ την ιστορία... Η επιλογή, έχει κοντά ποδάρια και όσα επιλέγει να κάνει στους αντιπάλους του, θα γυρίσουν πίσω, με χαρακτηριστικές συνέπειες...

Μπαξές!

Όμως η τελευταία συνέντευξη Καχριμάνη, η οποία πρέπει να υπενθυμίσουμε, πως δόθηκε γιατί οι εξελίξεις τον έφεραν να βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο, αποδείχτηκε...μπαξές! Είπε τόσα περίεργα πράγματα, που μόνο ως ευχάριστα ανέκδοτα σε συντροφιές μπορούν ν’ ακούγονται...

«Δεν υπήρχε περίπτωση να ήμουν εκ νέου υποψήφιος αν δεν ήταν ορατός ο κίνδυνος πισωγυρίσματος», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης και τον κίνδυνο αυτό τον απέδωσε σε αποτυχημένους γυρολόγους της πολιτικής που θέλουν να μετατρέψουν την Ήπειρο σε πειραματόζωο.

Αν εδώ δεν γελάνε, πως θα περάσει κάποιες ευχάριστες στιγμές γέλιου, ο ταλαιπωρημένος ηπειρώτης, που έχει καταγεγραμμένη μια αλήθεια, στην οποία δεν τολμάει να κάνει αναφορά ο αποτυχημένος περιφερειάρχης. Η αλήθεια είναι πως η Ήπειρος, ήταν και είναι η τελευταία Περιφέρεια της Ευρώπης. Αντί αυτού, ο Καχριμάνης, αντιτείνει το δικό του ανέκδοτο: ««Εμείς κοιτάμε μπροστά, με αποφασιστικότητα και με «σύμμαχο» το έργο μας. Η λάσπη, οι συκοφαντίες, είναι για όσους δεν έχουν να επιδείξουν τίποτε ουσιαστικό για το δημόσιο συμφέρον και τους πολίτες της Ηπείρου»...

-Που μπορεί να φανεί αυτός ο «σύμμαχος», που επικαλείται ο Καχριμάνης;

Αν το έργο που επικαλείται, ήταν ουσίας, θα μπορούσε να εμφανίσει και κάποια νούμερα, για να αποδείξει ότι, στα οχτώ και πλέον χρόνια της θητείας του, η Περιφέρεια Ηπείρου, έκανε έστω και ένα βήμα μπροστά... Δεν είναι τυχαίο που δεν αναφέρει κανένα στοιχείο... Οι αριθμοί, είναι σκληροί και γνωρίζει πως πρέπει να τους αποφεύγει...

Καταλήγοντας, στην ίδια συνέντευξη, είπε και τον καημό του: ««Θέλω όλους τους Ηπειρώτες μαζί μου», αλλά κανένας δεν του επεσήμανε, αν οι ηπειρώτες τον θέλουν μαζί τους. Για να καταλήξει πως «δεν είναι κομματόσκυλο». Μόνο που δεν μας είπε και το άλλο με τον Τοτό...

Μπορεί ν’ αλλάξει...

Αν ο Καχριμάνης είχε φιλότιμο και σκεφτόταν κατά το ελάχιστο και την υποχρέωση που έχει στον αρχηγό της ΝΔ Κυριάκο Μητσοτάκη, ο οποίος για χατίρι του, ανέχτηκε παιδαριώδη σφάλματα, με ευθεία αναφορά στην αξιοπιστία του κόμματος, θα είχε φροντίσει ν’ αλλάξει την στάση του και να μιλήσει με περισσότερο σεβασμό, για το κόμμα που τον στηρίζει και απ’ αυτή την στήριξη μόνο κόστος εισπράττει.

Όμως πλέον το πραγματικό γεγονός, είναι καταγεγραμμένο και αυτό εμποδίζει τον Καχριμάνη, να κοιτάζει μόνο πως θα διασώσει την εαυτούλη του. Είναι ο πανικός ανόητε!

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14271664
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
1296
12145
79173

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 59 επισκέπτες και κανένα μέλος