A+ R A-
22 Οκτωβρίου 2018
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 05 Ιουλίου 2018

|

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ:

«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού όλων των αγροτικών ιατρείων»

 

 

 

 

Στην αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού 22 αγροτικών ιατρείων προβαίνει ο Δήμος Αρταίων, στο πλαίσιο της παροχής των καλύτερων δυνατών υποδομών για την απρόσκοπτη συνταγογράφηση φαρμάκων στους συμπολίτες.

Αυτό το διάστημα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εργασίες αλλαγής του εξοπλισμού (ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οθόνες, εκτυπωτές κ.α.) στα αγροτικά ιατρεία σε όλο το Δήμο. Με την ολοκλήρωση των εργασιών θα λυθεί ένα σημαντικό πρόβλημα που υπήρχε, καθώς σε πολλά αγροτικά ιατρεία ο εξοπλισμός ήταν απαρχαιωμένος, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να γίνουν σωστά οι συνταγογραφήσεις.

Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης βρέθηκε στο Αγροτικό Ιατρείο του Καλοβάτου, όπου αντικαταστάθηκε από τους υπαλλήλους του Δήμου ο εξοπλισμός και συνομίλησε με την γιατρό, το νοσηλευτή, την Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας και συμπολίτες.

«Δίνουμε ιδιαίτερη βαρύτητα στον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού όλων των αγροτικών ιατρείων, καθώς δε νοείται εν έτει 2018 οι γιατροί να κάνουν τη δουλειά τους με πολύ παλιά μηχανήματα και οι συμπολίτες να ταλαιπωρούνται. Τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί η αντικατάσταση όλου του εξοπλισμού και πλέον η δουλειά των γιατρών θα γίνεται απρόσκοπτα προς όφελος των συμπολιτών. Συνεχίζουμε σε συνεργασία με τους Προέδρους των τοπικών κοινοτήτων να εργαζόμαστε καθημερινά για κάθε μια περιοχή του Δήμου μας ξεχωριστά» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

|

Καινοτόμες τεχνολογίες για την επεξεργασία του νερού και νέες τάσεις για τη Διαχείριση και προστασία του Περιβάλλοντος

 

 

 

 

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 3 Ιουλίου 2018 εκδήλωση ενημέρωσης τουδιακρατικού έργου ECOPORTIL,EnvironmentalProtectionofAreasSurroundingPortsusingInnovativeLearningToolsforLegislation»στο πλαίσιο του προγράμματος «INTERREGΒαλκανική-Μεσόγειος 2014-2020.Με συντονιστή Εταίρο του Έργου το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής του Τ.Ε.Ι. Ηπείρου.

Ο καθηγητής Χριστάκης Παρασκευά από το τμήμα Χημικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών, παρουσίασε καινοτόμες τεχνολογίες για την επεξεργασία του νερού και τις νέες τάσεις για τη Διαχείριση και προστασία του Περιβάλλοντος με έμφαση σε παράκτιες περιοχές.

Ο Καθηγητής Ευάγγελος Παπαδάκης, από το τμήμα Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων του Πανεπιστημίου Πατρών, μίλησε για τις φυσικές και χημικές διεργασίες του περιβάλλοντος και την υιοθέτηση καλών πρακτικών, οι οποίες θα συνεισφέρουν στην βελτίωση του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος Επιστημονικός Υπεύθυνος και συντονιστής του έργου παρουσίασε τους βασικούς στόχους του έργου που επιδιώκει να συνεισφέρει στη βελτίωση της ποιότητας του περιβάλλοντος σε περιοχές λιμένων και των παράκτιων περιοχών αυτών ενισχύοντας τη βιωσιμότητά τους μέσω της εφαρμογής μοντέρνων μεθοδολογιών και καλών πρακτικών.

Το ΤΕΙ Ηπείρου στα πλαίσια του έργου σχεδιάζει και δημιουργεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα παρακολούθησης βασικών περιβαλλοντικών δεδομένων και χωρικής απεικόνισης και παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα διαδικτυακό περιβάλλον εκπαίδευσης για θέματα περιβαλλοντικής νομοθεσίας και υιοθέτησης ορθών πρακτικών. Βασική επιδίωξη είναι η κατάρτιση στελεχών και η ανάπτυξη των ικανοτήτων φορέων που σχετίζονται με τους λιμένες και στις γειτονικές παράκτιες περιοχές ως μέτρο πρόληψης περιβαλλοντικής επιβάρυνσης αλλά και διατήρησης των φυσικών θαλάσσιων πόρων.

Από το Έργο ECOPORTIL θα ωφεληθούν, κατά κύριο λόγο, οι Οργανισμοί Λιμένος, Λιμενικές Αρχές, ο τομέας των μεταφορών και συναφείς επιχειρήσεις που σχετίζονται με λιμάνια και επηρεάζουν με ποικίλους τρόπους το παράκτιο περιβάλλον καθώς επίσης και όλοι οι πολίτες.

Το Έργο ECOPORTIL συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και από Εθνικούς Πόρους των κρατών που συμμετέχουν σε αυτό.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

|

Αθλητικό διήμερο με 14ο Κολυμβητικό Διάπλου Αμβρακικού, τρίαθλο και beach soccer στην Κορωνησία 28-29 Ιουλίου, διοργανώνει ο Δήμος Αρταίων

Την Κυριακή 29 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί ο φετινός 14ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού Κόλπου, ο αγώνας που έχει καταστεί πλέον θεσμός και προβάλλει πανελλαδικά το μοναδικό οικοσύστημα του Αμβρακικού Κόλπου, αλλά και τη μαγευτική περιοχή της Κορωνησίας.

Ο φετινός αγώνας θα πραγματοποιηθεί στην κλασσική διαδρομή των 11 χιλιομέτρων από το λιμάνι της Βόνιτσας, μέχρι και την Κορωνησία, με τις εγγραφές να έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στο email Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. μέχρι και την Τετάρτη 25 Ιουλίου, ενώ η προκήρυξη του αγώνα έχει ήδη αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Αρταίων www.arta.gr και στην σελίδα του αγώνα στο Facebook «14ος Κολυμβητικός Διάπλους Αμβρακικού».

Παράλληλα, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο Δήμος Αρταίων ετοιμάζει σειρά εκδηλώσεων που θα ξεκινήσουν την προηγούμενη ημέρα, με στόχο την προσέλκυση πλήθους συμπολιτών, αλλά και επισκεπτών στην περιοχή της Κορωνησίας.

Έτσι, φέτος παράλληλα με τον Κολυμβητικό Διάπλου θα πραγματοποιηθεί αγώνας τριάθλου με την ονομασία Koronisia Sprint Triathlon (750 μ. κολύμπι, 5 χιλιόμετρα τρέξιμο, 20 χιλιόμετρα ποδήλατο), ενώ το Σάββατο 28 Ιουλίου θα διοργανωθεί τουρνουά beach soccer, ένα γεγονός που πέρυσι είχε ιδιαίτερη επιτυχία.

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα γίνουν γνωστές περισσότερες λεπτομέρειες για όλες τις εκδηλώσεις, καθώς και η έναρξη των εγγραφών στους παράλληλους αγώνες.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13859244
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
801
801
97007

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 39 επισκέπτες και κανένα μέλος