A+ R A-
22 Οκτωβρίου 2018
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 21:06

ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟ ΦΡΟΥΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΡΤΑ

|

Συνένοχοι στον αφανισμό των μανάβικων! - Επώνυμη καταγγελία 19 καταστηματαρχών της Άρτας

 

 

 

 

«Επικίνδυνο και θλιβερό φαινόμενο», χαρακτηρίζουν το παρεμπόριο ειδών μαναβικής (πατάτες, καρπούζια, κεράσια, μπανάνες κλπ), δέκα εννιά (19) έμποροι της πόλης της Άρτας, οι οποίοι έχουν απευθυνθεί σ’ όλους τους αρμόδιους παράγοντες της πόλης κι αντί να συναντήσουν την απαιτούμενη ευαισθησία, διαπιστώνουν όχι μόνο την αδιαφορία, αλλά και την προσπάθεια κάποιων, να στηρίξουν αυτούς που καταγγέλλουν και βασίζουν την επαγγελματική τους πορεία, στην παρανομία.

Το «επικίνδυνο φαινόμενο», σύμφωνα με την καταγγελία που έχουν καταθέσει οι 19 επαγγελματίες, που είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τον Δήμο Αρταίων, για τον ελάχιστο χώρο που καταλαμβάνουν αναφέρει ακόμη ότι το φαινόμενο του παρεμπορίου «εντείνεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο, δημιουργώντας έντονο πρόβλημα, προσβάλλοντας βάναυσα τα οικονομικά και επαγγελματικά μας συμφέροντα ως καταστηματαρχών οπωροπωλών της περιοχής Άρτας, οι οποίοι προσπαθούμε να διατηρήσουμε τις επιχειρήσεις μας, εν μέσω οικονομικής κρίσης και τηρώντας τις υποχρεώσεις που απορρέουν απ’ το νόμο».

Στην ίδια καταγγελία που απευθύνεται στην Διεύθυνση Αστυνομίας Άρτας, την Εισαγγελία Άρτας και το Δήμο Αρταίων, οι καταστηματάρχες, περιγράφουν που ακριβώς εξελίσσεται η παρανομία, την οποία όμως μέχρι τώρα, δεν τόλμησε κανένας, να προσεγγίσει.

«Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η μόνιμη και χρονίζουσα παρουσία δύο φορτηγών στην περιοχή Σκοπευτηρίου, έμπροσθεν του Παιδικού Σταθμού, τα οποία πωλούν καρπούζια και πεπόνια, χωρίς καμία απολύτως μέριμνα για τα προβλήματα που δημιουργούν τόσο στην πρόσβαση των περιοίκων στο σημείο και τον παιδικό σταθμό, όσο και στους κινδύνους που γεννώνται για τα μικρά παιδιά απ’ την συγκέντρωση σφιγγών, μελισσών και εντόμων, λόγω της συγκέντρωσης οπωρών στο σημείο».

Όλα αυτά συμβαίνουν, χωρίς να προκαλούν το ενδιαφέρον των διωκτικών αρχών, αλλά και του Δήμου, ν’ ασχοληθούν με το θέμα και να δώσουν την λύση, η οποία λογικά, πρέπει να είναι απλή. Για την δράση των συγκεκριμένων εμπόρων, οι επαγγελματίες - ιδιοκτήτες καταστημάτων, επισημαίνουν: «Λειτουργούν ανενόχλητοι και υπό τα όμματα των αρμοδίων των διωκτικών αρχών, κατά μήκος των δρόμων, χωρίς να τηρούν κανέναν απολύτως όρο, απ’ όσους θέτει ο νόμος. Δίχως να έχουν ταμειακές μηχανές και χωρίς να κόβουν αποδείξεις και έτσι το κράτος να χάνει από τον ΦΠΑ, χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος».

Οι καταστηματάρχες ανοίγουν και μια ακόμη πτυχή του όλου θέματος, σημειώνοντας πως «οι περισσότεροι απ’ αυτούς, αν όχι όλοι, δεν έχουν τιμολόγια, αλλά και κανένα άλλο στοιχείο που να δικαιολογεί την μεταφορά των προϊόντων». Και φυσικά ακολουθούν τα προβλήματα για τα οποία σημειώνουν: «Τα μανάβικα της πόλης μας που ήδη πλήττονται απ’ τα μεγάλα πολυκαταστήματα, έχουν να πληρώσουν φόρους, τρέχοντες λογαριασμούς και προσωπικό, οδεύουν οδεύουν με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο».

Το πρόβλημα πλέον έχει γίνει γνωστό, με κάθε επισημότητα, σε κάθε αρμόδιο, αλλά οι αντιμετωπίζοντες το πρόβλημα, ένα χρόνο τώρα, δεν έχουν δει την ελάχιστη αντίδραση, απ’ αυτούς που υποτίθεται πως προστατεύουν τη νομιμότητα στον τόπο. Το γιατί δεν κάνουν κάτι, είναι ένα τεράστιο ζήτημα, το οποίο θ’ απασχολήσει την «Γ», μέχρι να πράξουν οι προαναφερόμενοι παράγοντες, το αυτονόητο.

 

Οι υπογραφές...

ΕΥΣΤΑΘΙΑ ΜΠΟΒΟΛΟΥ

BOGE BRIKANA

ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΠΕΣΛΗΣ

ΚΑΛΙΡΡΟΗ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ ΓΑΛΑΝΗ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΞΥΝΟΣ

ΜΑΡΙΝΑ ΣΚΟΥΤΕΛΑ

ΚΩΣΤΑΣ ΣΟΦΗΣ

Π. ΜΑΡΓΑΡΙΤΗΣ

Γ. ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΑΚΗΣ

ΕΛΕΝΗ ΓΕΩΡΓΙΟΥ

ΛΑΜΠΡΟΣ ΖΑΧΑΡΗΣ

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΦΛΟΥΔΑ

ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ

ΚΑΛΛΙΑΝΘΗ ΤΟΛΗ

ΗΛΙΑΣ ΔΟΣΟΥΛΑΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΤΟΛΗΣ

ΚΩΣΝΤΑΝΤΙΝΟΣ ΣΩΤΑΚΗΣ

 

gnomi-vin-site-11-q

 

ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ!

 

Γυρνώντας ένα χρόνο πίσω, στο αρχείο της «Γ» παρατηρούμε ότι και πέρυσι τέτοια εποχή, είχε τεθεί το θέμα, σε σχόλιο της εφημερίδας, το οποίο ζητούσε να επέμβουν άμεσα όλοι οι προαναφερόμενοι παράγοντες, γιατί σήμερα δεν έχουμε την πολυτέλεια να κλείνουν καταστήματα και να χάνουν φτωχοί οικογενειάρχες την δουλειά τους!

Είχε προκύψει τότε μια απάντηση απ’ την δημοτική αρχή, με την οποία οι αρμόδιοι, μας διαβεβαίωναν πως ο Δήμος θ’ ασχοληθεί με το θέμα και με την Δημοτική Αστυνομία, θα προβεί στην πάταξη του παρεμπορίου.

Λόγια, ως συνήθως. Η δημοτική αστυνομία περί άλλων τυρβάζει! Έχει στήσει καρτέρι σε κανέναν δυστυχή που θα παρκάρει το αυτοκίνητό του, για να κάνει την δουλειά του. Και το μείζον θέμα, που απασχολεί δεκάδες φτωχές οικογένειες, ούτε που τους συγκινεί!

-Είναι τόσο αναίσθητοι, όλοι εκεί στον Δήμο Αρταίων και στην Αστυνομία και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν τους, την κραυγή αγωνίας τόσων καταστηματαρχών ή συμβαίνει κάτι άλλο;

Το ερώτημα, είναι βασανιστικό και πρέπει ν’ απαντηθεί άμεσα. Όχι με μια επίσημη ανακοίνωση, αλλά με έργα και συγκεκριμένες παρεμβάσεις, ώστε στην συνέχεια, όλοι οι αρμόδιοι να έχουν το δικαίωμα, να δηλώνουν ότι υπηρετούν το αυτονόητο.

Δυστυχώς εκεί φτάσαμε. Να θεωρούμε επιτυχία και να γίνονται δημόσιες εκκλήσεις, για να υλοποιηθεί το αυτονόητο... Μάλιστα σε θέματα, που είναι κρίσιμα, ειδικά όταν αυτά αφορούν την επιβίωση δεκάδων οικογενειών, όπως συμβαίνει με τους ιδιοκτήτες των μανάβικων που υπογράφουν και την καταγγελία, προς κάθε αρμόδιο.

Κάποτε τα πράγματα, πρέπει να μπαίνουν σε τάξη... Ειδικά την περίοδο της οικονομικής κρίσης, που η μικρή επιχείρηση, όπως τα μανάβικα της Άρτας, ζουν «με την ψυχή στο στόμα», για το αν θα επιβιώσουν και θα μεγαλώσουν τα παιδιά τους...

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

|

Ο αρχαιολογικός «θησαυρός» να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης, για την ευρύτερη περιοχή...

 

 

 

 

Αξιότιμε κ. Διευθυντά,

Με την παρούσα θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές ευχαριστίες για το ιδιαίτερα τιμητικό για το πρόσωπό μου άρθρο σας στο φύλλο της Πέμπτης 7 Ιουνίου 2018 της εφημερίδας σας «Η Γνώμη». Οφείλω να ομολογήσω ότι το αφιέρωμά σας ήταν ιδιαίτερα κολακευτικό και συγκινητικό για μένα, καθώς αναγνωρίζονται οι προσπάθειες πολλών ετών, με όλα τα μικρά και μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισα ερχόμενη ως Διευθύντρια στη νεοσύστατη Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας. Είναι γεγονός ότι η Υπηρεσία μας έχει ένα πολυσχιδές έργο να επιτελέσει, μέσα σε ένα ευρύ χρονολογικό φάσμα, από την αρχαία Αμβρακία ως τη Βυζαντινή Άρτα και τους νεώτερους χρόνους της πόλης, με πλήθος δραστηριοτήτων, με αφετηρία την προστασία των μνημείων και την ανάδειξη και προβολή των αρχαιοτήτων, παράλληλα με την υλοποίηση περιοδικών εκθέσεων στο Αρχαιολογικό Μουσείο Άρτας, εκπαιδευτικών προγραμμάτων και λοιπών δράσεων για παιδιά, και τέλος, με πνεύμα εξωστρέφειας, τη διενέργεια ομιλιών και ποικίλων άλλων εκδηλώσεων για το κοινό της πόλης.

Θα ήθελα ωστόσο να επισημάνω ότι όλα τα παραπάνω δεν θα μπορούσαν να είχαν γίνει χωρίς την πολύτιμη βοήθεια όλου του ανθρώπινου δυναμικού της Εφορείας, μονίμων και συμβασιούχων, οι οποίοι συχνά υπερβάλουν εαυτούς για την υλοποίηση έργων, προγραμμάτων, εκδηλώσεων και λοιπών δράσεων της Εφορείας.

Επίσης, αμέριστη είναι πάντα η συνδρομή του Δήμου Αρταίων και του Δημάρχου κ. Χρήστο Τσιρογιάννη, του Αντιπεριφερειάρχη Άρτας κ. Βασίλη Ψαθά, καθώς και της Ιεράς Μητροπόλεως Άρτης στις πλείστες εκδηλώσεις της Εφορείας, ενώ ιδιαίτερη μνεία οφείλεται και στους «πιστούς» χορηγούς των εκδηλώσεων (Νερά Κωστηλάτας, ΙΟΝ, Ξενοδοχείο “Βυζαντινό”). Επίσης στον κ. Βασίλη Γκανιάτσα, φωτογράφο, αρωγό των προσπαθειών μας. Φυσικά και στον κόσμο της Άρτας, τους απλούς πολίτες που έγιναν φίλοι της Εφορείας και έχουν πλέον αγκαλιάσει κάθε προσπάθειά μας, αντιλαμβανόμενοι πλέον ότι ο σκοπός μας είναι, εκτός της προστασίας του αρχαιολογικού «θησαυρού» της Άρτας, η προβολή και η ανάδειξή του, με τρόπο ώστε να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης της ίδιας της πόλης. Είναι μία πρόκληση για την “υπέρβαση”, όπως γράφετε στο άρθρο σας, την οποία πρέπει να λάβουμε πολύ σοβαρά υπόψη και να κινηθούμε όλοι προς αυτόν τον σκοπό.

Κλείνοντας θα ήθελα να σας ευχαριστήσω ακόμη μία φορά για το άρθρο σας και να σας ευχηθώ καλή δύναμη και καλή συνέχεια στο έργο που επιτελείτε.

Η Προϊσταμένη της Εφορείας

Βαρβάρα N. Παπαδοπούλου

Δρ Αρχαιολόγος

gnomi-vin-site-11-q

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ!

Είναι η αλήθεια. Μας συμβαίνει πρώτη φορά, ένα δημόσιο πρόσωπο, να λαμβάνει υπ’ όψιν του, ένα δημοσίευμα που το αφορά και να δίνει στο θέμα που το αφορά, την ευρύτερη διάσταση, ώστε μαζί με της ευχαριστίες, το ίδιο θέμα ν’ αποκτήσει την πολύπλευρη ανάλυση.

Συμβαίνει με την επιστολή που λάβαμε απ’ την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου, η οποία απάντησε σε προβληματισμό που έθεσε η «Γ» σε σχέση με το πως μπορεί ο αρχαιολογικός θησαυρός της Άρτας, να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης.

Και βεβαίως τα καλά λόγια, που περιείχε το αφιέρωμα στο πρόσωπό της, η ίδια τα μοιράζεται με τους συνεργάτες του, αλλά και παράγοντες της Άρτας, που έχουν σταθεί δίπλα της.

Είναι η αλήθεια. Η Βαρβάρα Παπαδοπούλου, εισάγει τον πολιτισμό και στην επικοινωνία και αυτό είναι περισσότερο σημαντικό απ’ όλα τ’ άλλα...

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 20:54

ZERO FESTIVAL 2018

|

Θα είναι το γεγονός του καλοκαιριού...

- Παρασκευή 10 Αυγούστου: ImamBaildi, ActiveMember, Djsets - Σάββατο 11 Αυγούστου: KADEBOSTANY, Baildsa, LiaHide, Atomiclove

 

 

 

 

Η πιο όμορφη συνάντηση νέων δίπλα στην μαγευτική Λίμνη Ζηρού με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και δράσεις στη λίμνη στις 10 & 11 Αυγούστου 2018!

Το ZERO festival είναι πλέον θεσμός και σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της Βορειοδυτικής Ελλάδας και όχι μόνο. Κάθε χρόνο προσελκύει κοινό απ’όλη την Ελλάδα με ανησυχίες, που θέλει να ανακαλύψει τον κρυμμένο θυσαυρό της λίμνης και να το συνδυάσει με υπέροχα μουσικά ακούσματα.

Έτσι λοιπόν, το φυσικό τοπίο μετατρέπεται σ’έναν πολιτιστικό καμβά για 2 γεμάτες ημέρες, αγκαλιάζοντας αρμονικά την φύση, την μουσική και τις δραστηριότητες στη λίμνη.

Φέτος το ραντεβού του καλοκαιριού το δίνουμε στην λίμνη Ζηρού με τους KADEBOSTANY, Active Member, Imam Baildi, Baildsa, Lia Hide, Atomic Love για τις μουσικές συναυλίες αλλά και κατά την διάρκεια της ημέρας με δραστηριότητες στη λίμνη, workshops και άλλα δρώμενα.

Για τους Kadebostany δεν χρειάζεται να ειπωθούν πολλά. Είναι ιδιαίτερα γνωστοί κι πολύ αγαπητοί στο ελληνικό κοινό, έχουν αρκετές sold-out συναυλίες σε Ελλάδα και εξωτερικό έρχονται στο ZERO festival στη μοναδική καλοκαιρινή φεστιβαλική τους εμφάνιση για φέτος στην Ελλάδα.

(https://www. youtube. com /watch?v= yGlzI3LXQ8E , https://www.youtube.com/watch?v=ZQaBcNI_AoM ) . Opening acts Atomic Love & Lia Hide ενώ την ίδια μέρα θα στηθεί ένα closing live party με τους Baildsa για το 5ο Zero Festival στο τέλος της βραδιάς. ( https://www.youtube. com /watch?v=7ixD9KS5csQ ).

Oι Active Member με δεκάδες υπέροχους δίσκους στο ενεργητικό τους , μεγαλώνοντας γενιές και γενιές έρχονται να ταράξουν τα νερά της λίμνης σε ρυθμούς low bap.

( https://www. youtube. com/ watch?v= 2XLY7Bx 2Qx8, https:// www. youtube.com/ watch?v=dctpP9QJmTA )

Από την άλλη, οι Imam Baildi μετά και την προπέρσινη εντυπωσιακή τους εμφάνιση στο ZERO festival επανέρχονται να κάνουν αυτό που ξέρουν καλά. Να ξεσηκώσουν πάλι το κοινό με τους ιδιαίτερους ήχους τους και να σιγοτραγουδήσουν μαζί τα αγαπημένα τους κομμάτια. ( https://www.youtube.com /watch?v=C-ZILACDQbE , https://www.youtube.com/watch?v=9bZaDhPfxI0 )

Κατά την διάρκεια της ημέρα σας προγραμματίζονται διάφορες δράσεις στην λίμνη, οργανωμένος περίπατος στο δάσος & την λίμνη, workshops κ.α. με σκοπό την επαφή των επισκεπτών/κατασκηνωτών με την φύση και την λίμνη Ζηρού και την ανάδειξη του φυσικού κάλλους της περιοχής.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 20:36

Κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ»

Η «μαχαιριά» στη νομοθεσία, μέσω του παρεμπορίου, ο περιφερειάρχης Ιωαννίνων που καταρρέει και το «ZeroFestival», που αναμένεται ν’ αποτελέσει το γεγονός του καλοκαιριού

 

 

Δυναμική όπως πάντα, με «χρώματα κι αρώματα», αλλά και πρόταση για πολλά θέματα της περιοχής κυκλοφορεί και αύριο «ΗΓΝΩΜΗ». Πρώτο θέμα, ο κακός χαμός που γίνεται, σε σχέση με το παρεμπόριο των φρούτων, ειδικά τους θερινούς μήνες! Τα νόμιμα μανάβικα, είναι προ του λουκέτου και κανένας εκ των αρμοδίων, δεν δείχνει να αντιλαμβάνεται το μέγεθος του προβλήματος...

Όλα τα χαρακτηριστικά του καταρρέοντος πολιτικού, συγκεντρώνει ημέρα με την ημέρα, ο περιφερειάρχης Ιωαννίνων Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο οποίος θα βρεθεί αντιμέτωπος με την Δικαιοσύνη, για μια σειρά χαριστικές πράξεις, προς τον Μετσοβίτη επιχειρηματία κ. Στέργιο Κασσάρο, αδελφό της συζύγου του.

Είναι η αλήθεια. Μας συμβαίνει πρώτη φορά, ένα δημόσιο πρόσωπο, να λαμβάνει υπ’ όψιν του, ένα δημοσίευμα που το αφορά και να δίνει στο θέμα που το αφορά, την ευρύτερη διάσταση, ώστε μαζί με της ευχαριστίες, το ίδιο θέμα ν’ αποκτήσει την πολύπλευρη ανάλυση. Συμβαίνει με την επιστολή που λάβαμε απ’ την Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου, η οποία απάντησε σε προβληματισμό που έθεσε η «Γ» σε σχέση με το πως μπορεί ο αρχαιολογικός θησαυρός της Άρτας, να μετατραπεί σε μοχλό ανάπτυξης.

Η πιο όμορφη συνάντηση νέων δίπλα στην μαγευτική Λίμνη Ζηρού με πλούσιο μουσικό πρόγραμμα και δράσεις στη λίμνη στις 10 & 11 Αυγούστου 2018! Το ZERO festival είναι πλέον θεσμός και σημείο αναφοράς για τα πολιτιστικά δρώμενα της Βορειοδυτικής Ελλάδας και όχι μόνο.

Και πολλά άλλα θέματα στην «Γ» που κυκλοφορεί... Μην την χάσετε...

 

000001-05-07-2018

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13859545
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
1102
1102
97308

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 59 επισκέπτες και κανένα μέλος