A+ R A-
17 Ιανουαρίου 2019
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 21:25

«ΥΠΕΡΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ» ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

|

ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΗΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗΣ - Το Τ.Ε.Ι. Ηπείρου απορροφάται από την 1η-10-2018  από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

 

 

 

Ο υπότιτλος του άρθρου είναι αντιγραφή του 1ου άρθρου του νόμου με θέμα: «Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων» που έθεσε σε διαβούλευση στις 3/5/2018 ο Υπουργός Παιδείας Καθηγητής Κ. Γαβρόγλου, και στοχεύει να ψηφισθεί το άμεσο προσεχές διάστημα και να γίνει νόμος του κράτους.  Τίτλοι τέλους λοιπόν, για το ΤΕΙ Ηπείρου μετά από 24 χρόνια λειτουργίας! Ποιοι είναι οι κερδισμένοι και  οι χαμένοι της απορρόφησης του ΤΕΙ Ηπείρου από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, όπως προκύπτει από το σχέδιο νόμου;
Εάν θέλαμε να αποτιμήσουμε την απορρόφηση, έχουμε 3 κατηγορίες: Απόλυτα χαμένους της Απορρόφησης: Η Άρτα, η τοπική κοινωνία, το Διοικητικό προσωπικό και το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής. Τους Κερδισμένους της Απορρόφησης:  Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα Ιωάννινα και οι Καθηγητές του ΤΕΙ Ηπείρου και τους Ουδέτερους της Απορρόφησης: Οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου.
Ο κύριος χαμένος της Απορρόφησης είναι η Άρτα. Από έδρα ενός τριτοβάθμιου ιδρύματος και από κέντρο αποφάσεων μετατρέπεται απλά σε μια πόλη που φιλοξενεί τα τρία τμήματα που ήδη προϋπήρχαν και ένα νέο τμήμα που προβλέπεται να δημιουργηθεί, όταν το αποφασίσει η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.  Να θυμίσω εδώ ότι το 2009 είχε εγκριθεί και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ η ίδρυση δύο τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου, τα οποία όμως ποτέ δεν ξεκίνησαν την λειτουργία τους: το Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων στην Άρτα, το Τμήμα Ηλεκτρονικής στην Άρτα.
Κάποιοι θα πουν, μα ιδρύεται Γεωπονική Σχολή στην Άρτα (ικανοποίηση ενός μακροχρόνιου αιτήματος) αλλά ήδη από τον Φεβρουάριο 2018, ο υπουργός Παιδείας έχει ανακοινώσει την ίδρυση μιας ακόμα Γεωπονικής Σχολής, του Πανεπιστήμιου Πατρών, στο Αγρίνιο, σε απόσταση 70 Χιλιομέτρων από την Άρτα και βέβαια πιο κοντά στην Πάτρα και στην Αθήνα. Άραγε ποια Γεωπονική στην Αθήνα, στο Βόλο, στο Αγρίνιο ή στην Άρτα θα προτιμήσει ο πρωτοετής φοιτητής το 2019;
Με την ευκαιρία της αναφοράς στα τμήματα του Αγρινίου, θα ήθελα να παρουσιάσω, τι έγινε στο Αγρίνιο μετά την κατάργηση του Πανεπιστημίου Δυτικής Ελλάδας το 2013 και την ενσωμάτωση των τμημάτων του Αγρινίου από το Πανεπιστήμιο Πατρών.  Η πλειονότητα των καθηγητών μετακινήθηκε από τα τμήματα του Αγρινίου σε άλλα στην Πάτρα (οι μετακινήσεις μελών ΔΕΠ εντός ιδρύματος είναι ιδιαίτερα εύκολες) και η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Πατρών και οι φοιτητές ξεκίνησαν τις διαδικασίες να μετακινηθούν όλα τα τμήματα στην Πανεπιστημιούπολη στην Πάτρα. Μετά από έντονες πολιτικές πιέσεις σταμάτησε η συγκεκριμένη διάλυση των τμημάτων του Αγρινίου. Μήπως θα συμβεί το ίδιο ακριβώς στην Άρτα; Μετά από 5 χρόνια δεν θα έχει μείνει τίποτα στην Άρτα!
Δεύτερη αρνητική συνέπεια: η εξάλειψη της Διοικητικής Δομής.  Η υπάρχουσα διοικητική δομή του ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα διαλύεται, στο σχέδιο νόμου δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη έστω για παραρτήματα της διοικητικής δομής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στην Άρτα (όπως συμβαίνει σε άλλα Πανεπιστήμια με τμήματα σε περισσότερες πόλεις, π.χ. το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης).  Το υπάρχον διοικητικό προσωπικό του ΤΕΙ στην Άρτα, ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Ιωάννινα ή ελπίζει να του δοθεί η δυνατότητα να μεταταγεί σε  άλλες υπηρεσίες της Άρτας.
Κλείνοντας με τις αρνητικές συνέπειες: Το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής Τ.Ε. του ΤΕΙ Ηπείρου τιμωρείται και μετονομάζεται σε ένα τμήμα «Εφαρμογών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών» που ο προσδιορισμός «Εφαρμογών» παραπέμπει σε ΙΕΚ και δεν αντιστοιχεί σε κανένα αποδεκτό επιστημονικό πεδίο από την διεθνή επιστημονική κοινότητα. Εντάσσεται σε μια ομότιτλη μονοτμηματική Σχολή, ώστε να μην υπάρχει  καμία προοπτική να προστεθεί μελλοντικά κάποιο δεύτερο τμήμα. Σε πέντε χρόνια, οι καθηγητές του θα έχουν μετακινηθεί σε τμήματα στα Γιάννενα (να μην έχουν και την μετακίνηση στην Άρτα) και θα μετατραπεί σε Διετές.
Θα αναφερθώ και στο Πρότυπο Αγροδιατροφικό Τεχνολογικό Πάρκο Ηπείρου (Π.Α.ΤΕ.Π.Η.), το οποίο με προτάσεις και ενέργειες του ΤΕΙ Ηπείρου είχε ιδρυθεί σύμφωνα με το νόμο Ν. 4310/2014 και θα λειτουργούσε στα πλαίσια του Ερευνητικού Κέντρου Δυτικής Ελλάδας (ΕΚΕΔΕ) στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα. Με τον νέο νόμο για την Έρευνα (12/2016) αναστάλθηκε η λειτουργία του ΕΚΕΔΕ και κατά συνέπεια του ΠΑ.ΤΕ.ΠΗ.. Σήμερα με τον νόμο για το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, το ΠΑ.ΤΕ.ΠΗ. ιδρύεται όχι ως ανεξάρτητο ινστιτούτο αλλά εντός της εταιρείας διαχείρισης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με έδρα όπου αποφασίσει αργότερα η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Θα ήταν ελάχιστο, στα πλαίσια του Ερευνητικού Κέντρου Πανεπιστημίου Ιωαννίνων που ιδρύεται σήμερα με 4 Ινστιτούτα στα Ιωάννινα, να θεσμοθετηθεί και να ιδρυθεί το ΠΑ.ΤΕ.ΠΗ. στην Άρτα.   
Θεωρώ σημαντικό να αναφερθούν και οι  Απόλυτα κερδισμένοι από την Απορρόφηση:  Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, σήμερα διαθέτει Δεκαπέντε (15) τμήματα στα Ιωάννινα, από την 1/10/2018 θα διαθέτει Δεκαεννέα (19) τμήματα  στα Ιωάννινα, τρία (3) στην Άρτα και ένα (1) στην Πρέβεζα. Και στη συνέχεια, η Σύγκλητος του Πανεπιστήμιου Ιωαννίνων (εάν κρίνει ότι έχει τους πόρους και την υποδομή) μπορεί να λειτουργήσει  από τον Οκτώβριο 2020, Δύο (2) τμήματα στα Ιωάννινα, ένα (1) στην Άρτα και ένα (1) στην Ηγουμενίτσα. Εδώ θέλω να ξαναθυμίσω ότι το 2009 είχε εγκριθεί και δημοσιευθεί σε ΦΕΚ, η ίδρυση δύο τμημάτων του ΤΕΙ Ηπείρου, τα οποία όμως ποτέ δεν ξεκίνησαν την λειτουργία τους: το Τμήμα Τεχνολογίας Ιατρικών Οργάνων στην Άρτα, το Τμήμα Ηλεκτρονικής στην Άρτα. Να προβλέψουμε εάν θα λειτουργήσει νέο τμήμα το 2020 στην Άρτα?
Στους κερδισμένους από την απορρόφηση είναι και οι Καθηγητές του ΤΕΙ Ηπείρου, οι οποίοι αποκτούν τον τίτλο του Πανεπιστημιακού, με την ανάλογη κοινωνική καταξίωση και την οικονομική αύξηση στους μισθούς τους.
Και τέλος, έχουμε τους Ουδέτερους της Απορρόφησης: οι οποίοι ούτε χάνουν ούτε κερδίζουν. Εισήχθησαν ως φοιτητές σε συγκεκριμένα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου από τα ίδια ακριβώς θα λάβουν το πτυχίο τους. Βέβαια στη συγχώνευση του ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά, τον Μάρτιο 2018, προβλέπεται ότι οι φοιτητές των δύο συγχωνευόμενων ΤΕΙ μπορούν να κάνουν αίτηση, να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα του Πανεπιστήμιου Δυτικής Αττικής και να πάρουν πτυχίο από το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

|

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ.

Συγκέντρωση Υπογραφών για τη λειτουργία Ξενοδοχείου μέσα στο Κάστρο της Άρτας

 

 

 

Σε συγκέντρωση υπογραφών έχουν επιδοθεί με ζήλο Αρτινοί πολίτες, μετά την αρνητική απόφαση του ΚΑΣ, που βάζει φρένο στα σχέδια του Δήμου Αρταίων για την επαναλειτουργία του πρώην «Ξενία» ως ξενοδοχείο μέσα στο Κάστρο της Άρτας. Για το σκοπό αυτό, καλούν όλους τους συνδημότες τους να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να στηρίξουν (προσυπογράφοντας) την πρόταση «Κάστρο όπως Παλιά».  

Η πρόταση έχει αναλυτικά ως εξής:

«Μετά την ανακοίνωση της αρνητικής γνωμοδότησης του Κεντρικού Αρχαιολογικού Συμβουλίου (ΚΑΣ) για την επαναλειτουργία του πρώην «Ξενία» ως ξενοδοχείο μέσα στο Κάστρο της Άρτας και δεδομένης της λαϊκής βούλησης των Αρτινών πολιτών που επί δεκαετίες επιθυμούν να αναβιώσει η πόλη μας την παλιά της αίγλη με το «Κάστρο όπως Παλιά», προχωρούμε στη συγκέντρωση υπογραφών με στόχο την επανεξέταση του θέματος από το ΚΑΣ και τον αρμόδιο Υπουργό της κυβέρνησης. Ως Αρτινοί πολίτες δεν θα συμβιβαστούμε με υποκατάστατα προτάσεων και ιδεών για το πώς μπορεί να αξιοποιηθεί ο χώρος του πρώην «Ξενία» και ούτε θα συνεναίσουμε επ’ ουδενί στην υλοποίησή τους. Ως τοπική κοινωνία απαιτούμε να δούμε ξανά το «Κάστρο όπως Παλιά», με ένα ξενοδοχείο κατασκευασμένο με πλήρη σεβασμό στο ιστορικό περιβάλλον και την αρχιτεκτονική του Κάστρου, ένα ξενοδοχείο που θα φέρει την αίγλη του παρελθόντος και θα αποτελεί πόλο έλξης για τουρίστες τόσο του εσωτερικού όσο και του εξωτερικού. Με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον της πόλης της Άρτας και της τοπικής κοινωνίας, όσον αφορά την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη, και δεδομένου του γεγονότος ότι άλλες αναπτυγμένες πόλεις της χώρας μας (χαρακτηριστικό παράδειγμα το Ναύπλιο, η Μονεμβασιά και η Ρόδος ) έλαβαν τη θετική γνωμοδότηση του ΚΑΣ και σήμερα διατηρούν ξενοδοχεία μέσα στο κάστρο τους, επιθυμούμε και ζητούμε κι εμείς ως Αρτινή κοινωνία να γίνουμε μέτοχοι της ευημερίας, της ανάπτυξης και της προόδου και να καρπωθούμε ως λαός τα οφέλη τους και στο δικό μας τόπο, χωρίς να αντιμετωπιζόμαστε ως ο τελευταίος τροχός της αμάξης. Για το λόγο αυτό, καλούμε όλους τους συνδημότες μας να προσυπογράψουν την πρόταση «Κάστρο όπως Παλιά», ώστε να μεταφέρουμε στην ελληνική κυβέρνηση την ισχυρή βούληση των Αρτινών πολιτών για την επαναλειτουργία ξενοδοχείου μέσα στο Κάστρο της Άρτας».

Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί περίπου ΔΥΟΜΙΣΙ ΧΙΛΙΑΔΕΣ (2.500) ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ (δύο χιλιάδες χειρόγραφες και περίπου πεντακόσιες ηλεκτρονικά, μέσω internet). Μέσω internet, μπορείτε να προσυπογράψετε την πρόταση στην παρακάτω ηλεκτρονική διεύθυνση:

https://secure.avaaz.org/el/petition/Artinoi_polites_kai_filoi_tis_Artas_opoy_gis_Xenia_Artas_opos_palia

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 21:17

ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΜΑΖΕΨΕΙ!

|

Υπάρχει και το πιο τραγικό της ιστορίας. Οι δυό θρασύτατοι τύποι, βρίσκονται απέναντι σ’ όλους τους εργαζόμενους, λες και εκλήθησαν να πάρουν την ρεβάνς και όχι να διοικήσουν

 

 

Δεν πάει άλλο… Κάποιος πρέπει να μαζέψει, τους δυό άνδρες που η κυρία Όλγα Γεροβασίλη διόρισε, για να διοικήσουν το Νοσοκομείο και αυτοί, αφού το διέλυσαν εντελώς, τώρα επιχειρούν, σε καθημερινή βάση, να υποτιμούν τη νοημοσύνη του πολίτη και κυρίως όσων τυχαίνει να βρεθούν εκεί, είτε ως ασθενείς, είτε ως συνοδοί.

Μόνο που οι πολίτες, έχουν μάτια και βλέπουν και κάθε επίσκεψη στο Νοσοκομείο, αποτελεί την προϋπόθεση και την αφορμή, για να γιγαντώσει η φωνή που προβάλλει το αίτημα να λειτουργήσει το Νοσοκομείο με φόντο την αξιοπρέπεια και του δυό άνδρες να σταματήσουν να προκαλούν.

Δείγμα απύθμενου θράσους. «Πραγματικά, υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος για να αναταχθεί η ερήμωση που προκλήθηκε επί τόσα χρόνια», αναφέρει μεταξύ άλλων, η ανακοίνωση που εξέδωσε ο πολύς διοικητής του Νοσοκομείου, για ν’ απαντήσει σε ανακοίνωση του βουλευτή Γιώργου Στύλιου, ο οποίος δεν έκανε τίποτα παραπάνω απ’ το καταγράψει αυτό, που ο πολίτης διαπιστώνει, απ’ την πρώτη στιγμή που εισέρχεται στο χώρο του Νοσοκομείου.

Οι δυό άνδρες (σ.σ. κομίζουν απύθμενο θράσος!), επιχειρούν να πουν ότι η διάλυση που επικρατεί σήμερα στο Νοσοκομείο, είναι καλύτερη απ’ την εικόνα που παρουσίαζε τα προηγούμενα χρόνια το εν λόγω ίδρυμα. Όλοι θυμούνται ότι με την διαρκή προσπάθεια του μακαρίτη υφυπουργού Υγείας Γιώργου Παπαγεωργίου, είχε χαρακτηριστεί ένα απ’ τα καλύτερα Νοσοκομεία της ελληνικής περιφέρειας.

Δεν είναι σκόπιμο να αναφέρουμε, τι είχε τότε το Νοσοκομείο και δεν έχει σήμερα. Μόνο και μόνο τα ασανσέρ… Λειτούργησαν κανονικά, το ένα δέκατο του χρόνου, που διοικούν το νοσοκομείο, οι δυό άνδρες… Και όταν μια διοίκηση ενός τόσο ευαίσθητου ιδρύματος, δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα της κανονικής λειτουργίας των ασανσέρ, μπορεί να φανταστεί ο καθένας τι μπορεί να κάνει για τα μεγάλα ζητήματα. Μόνο ζημιές, οι οποίες είναι διαπιστωμένες και κάποτε πρέπει ν’ απαλλαγεί το Νοσοκομείο απ’ αυτές…

Για να μην πούμε, για τον αξονικό τομογράφο και τα χάλια που παρουσιάζει στον τομέα αυτό το Νοσοκομείο Άρτας. Όσο διάστημα διοικούν το Νοσοκομείο, οι κομίζοντες απύθμενο θράσος, ο αξονικός δεν λειτουργεί. Πόσα και πόσα προβλήματα έχουν καταγραφεί και δεν τα διέψευσαν, ενώ συνηθίζουν να εκδίδουν ανακοινώσεις… Και η επιλογή, που έκαναν για το νέο αξονικό, είναι «άστα να πάνε». Οσονούπω αρχίζουν και νέα προβλήματα…

Υπάρχει και το πιο τραγικό της ιστορίας. Οι δυό θρασύτατοι τύποι, βρίσκονται απέναντι σ’ όλους τους εργαζόμενους, λες και εκλήθησαν να πάρουν την ρεβάνς και όχι να διοικήσουν. Αν αρχίσει κανένας απ’ την διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων και φτάσει στον τελευταίο εργαζόμενο, το ίδιο σχόλιο θ’ ακούσει: «Η πιο επικίνδυνη διοίκηση που πέρασε ποτέ απ’ το Νοσοκομείο Άρτας».

Την ίδια ώρα, αυτοί οι τύποι, θέλουν να κάνουν και επίδειξη… πνεύματος. Στην απάντηση που έδωσαν, στον βουλευτή Γιώργο Στύλιο, ο οποίος ζητούσε καλύτερη ποιότητα των υπηρεσιών του Νοσοκομείου, απαντούν πως «οι πολίτες της Άρτας αξίζουν πιο υπεύθυνη πολιτική εκπροσώπηση».

Που σημαίνει ότι το αίτημα, για «να μαζέψει κάποιος, αυτούς τους επικίνδυνους για την διοίκηση του Νοσοκομείου», είναι περισσότερο επίκαιρο από ποτέ…

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

|

Για να εξυπηρετηθεί, συγκεκριμένο εστιατόριο, έκλεισε ένας πολυσύχναστος δρόμος! Και αν το κλείσιμο του δρόμου, δεν δημιουργούσε πρόβλημα, σε Πυροσβεστική, Κέντρο Υγείας, αλλά και την Αστυνομία, θα έλεγε κανένας μικρό το κακό...

 

 

 

Αν αυτό που παρατηρεί κανένας στις φωτογραφίες, δεν εξελισσόταν στην κοσμοπολίτικη Πάργα, απ’ όπου φεύγουν εικόνες της Ελλάδας για όλον τον κόσμο, μπορεί και να μην απασχολούσε την «Γ» και φυσικά τους πολλούς επισκέπτες, που σε διάφορες συζητήσεις, έκαναν αναφορά στην τραγική κατάσταση, που δυστυχώς δημιούργησαν αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πάργας!

Για να εξυπηρετηθεί, συγκεκριμένο εστιατόριο, έκλεισε ένας πολυσύχναστος δρόμος! Και αν το κλείσιμο του δρόμου, δεν δημιουργούσε πρόβλημα, σε Πυροσβεστική, Κέντρο Υγείας, αλλά και την Αστυνομία, θα έλεγε κανένας μικρό το κακό...

Πιό συγκεκριμένα. Στην οδό Δημουλίτσα - Πατατούκου, (σ.σ. απ’ τους πιό πολυσύχναστους δρόμους της πόλης) λειτουργεί εστιατόριο, το οποίο στην προβολή του καταστήματός του, αναπτύσσει τραπεζοκαθίσματα και αφού αυτό προβλέπει η σχετική νομοθεσία, καλά κάνει. Μπορεί και εκ του νομίμου, παραχωρηθέντος χώρου, να δημιουργούνται προβλήματα, αλλά αυτά μπορεί να είναι ελάχιστα, σε σχέση με αυτό που «βγάζει μάτια». Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πάργας, μειοψηφούντος του προέδρου της και δημάρχου Πάργας Αντώνη Νάστα, αποφασίζει να παραχωρήσει δημοτικό χώρο (σ.σ. λες και παραχωρούν την περιουσία του πατέρα τους!) και στην αριστερή πλευρά της προβολής του καταστήματος, αλλά και ακριβώς απέναντι. Ακριβώς σε σημείο που κινούνται πολλά οχήματα και επισκεπτών, αλλά κυρίως και επαγγελματιών, που κάνουν τροφοδοσία, στα ίδια τα καταστήματα. Και το κυριότερο, αν συμβεί κάτι στην πόλη, τα οχήματα του Κέντρου Υγείας, της Πυροσβεστικής, αλλά και της Αστυνομίας, απ’ αυτόν τον δρόμο πρέπει να περάσουν. Και δυστυχώς δεν θα περάσουν... Πάλι καλά που μέχρι σήμερα δεν συνέβη κάτι σοβαρό και δεν θρηνήσαμε κάποιο θύμα, εξ αιτίας της αδυναμίας να κινηθούν τα οχήματα που προαναφέρουμε...

Το συζητούν όλοι στην Πάργα και έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον, μιας και πρέπει να μιλήσουμε για νοοτροπίες και πρακτικές αιρετών, οι οποίοι αγνοούν πρώτα τον άνθρωπο, ακολούθως την φήμη της πόλης και στο τέλος το νόμο, για να προχωρήσουν, σε προσωπικές εξυπηρετήσεις. Άλλος λόγος για να προκύψει αυτή η άθλια εικόνα, δεν μπορεί να υπάρχει. Και δεν μπορεί οι πάντες, κάτοικοι και επισκέπτες να θεωρούν πως δεν τηρείται ο νόμος και κάποια μέλη της Επιτροπής του Δήμου Πάργας, να θεωρούν ότι αυτοί μπορούν να ερμηνεύουν το νόμο κατά το δοκούν και να μην δίνουν λόγο σε κανέναν... Ίσως κάποιος εισαγγελέας, έπρεπε να παρέμβει και να διαπιστώσει ο ίδιος, πως θεωρούν τους νόμους του κράτους κάποιοι αιρετοί της αυτοδιοίκησης.

Έχουμε διαμορφωμένη άποψη και από πέρυσι, ειδικά σε ημέρες αιχμής, αλλά και φέτος, για την κατάσταση που επικρατεί και κυρίως για τα σχόλια των επισκεπτών. «Είναι δυνατόν, η κοσμοπολίτικη Πάργα, να παρουσιάζει τέτοια εικόνα», μας ρώτησε φίλος δημοσιογράφος εφημερίδας των Αθηνών, που έτυχε να βρεθούμε στην Πάργα. Και είναι η κοινή απορία:

-Την τραγική εικόνα, που δημιουργείται στο κέντρο της πόλης, ειδικά τους μήνες αιχμής του τουρισμού, μόνο οι επισκέπτες την βλέπουν και την σχολιάζουν;

Οι πρώτοι που έπρεπε να την σχολιάζουν είναι οι κάτοικοι και όλοι οι επαγγελματίες της πόλης, οι οποίοι πρέπει να έχουν υπ’ όψιν, σε κάθε ανάλυση που κάνουν, το πως η πόλη θα γίνεται καλύτερη, για να έχουν και οι ίδιοι, περισσότερα οφέλη απ’ τον τουρισμό. Ακολούθως η δημοτική αρχή, η οποία σύμφωνα και με τις δηλώσεις δημάρχου Αντώνη Νάστα, έχει θέσει σε πρώτο πλάνο τον τουρισμό και μπορεί να έχει στον απολογισμό της, σημαντικά αποτελέσματα. Αλλά μοιάζει παράταιρη η προσπάθεια της δημοτικής αρχής... Απ’ την μια να προσπαθεί να φέρει κόσμο στην πόλη και απ’ την άλλη όταν οι επισκέπτες έρχονται, να τους δείχνει την τριτοκοσμική εικόνα, που παρουσιάζουν οι φωτογραφίες...

Μάθαμε ότι εντός των ημερών, θα συνεδριάσει εκ νέου η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πάργας, η οποία θα λάβει αποφάσεις, για την παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων, σε καταστήματα εστίασης. Αν και αυτή την φορά, επαναλάβει αυτή την αθλιότητα και επιμείνει να δημιουργεί τριτοκοσμικές εικόνες, στην κοσμοπολίτικη Πάργα, τότε είναι σίγουρο πως τον λόγο θα πρέπει να λάβει η Δικαιοσύνη...

 

parga-trap-22-c

 

Δεν χρειάζονται επεξηγήσεις, για την συγκεκριμένη φωτογραφία. Το όχημα, είναι σε απόσταση δέκα εκατοστών, απ’ τα τραπεζοκαθίσματα και σ’ αυτά τα δέκα εκατοστά, θα πρέπει να κινηθούν οι πολίτες. Είναι δυνατόν.

 

parga-trap-22-a

 

Το σχεδιάγραμμα που δείχνει ακριβώς, το μέγεθος του παραλογισμού! Είναι δυνατόν η επιτροπή ποιότητας ζωής του Δήμου Πάργας, να επαναλάβει αυτή την ασχήμια;

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Τετάρτη, 09 Μαΐου 2018 20:31

Κυκλοφορεί αύριο «Η ΓΝΩΜΗ»...

Συμβαίνουν και στην κοσμοπολίτικη Πάργα - Σκοπιμότητες για εξυπηρέτηση ημετέρων. οδηγούν σε τριτοκοσμικές εικόνες...

Δεν είναι μόνο η Άρτα, όπου η διάθεση για εξυπηρέτηση κάποιων δημιουργεί τριτοκοσμικές εικόνες. Στην Πάργα το κακό έχει παραγίνει και όπως ήταν αναμενόμενο, οι φωνές διαμαρτυρίας έφτασαν και στην Άρτα, για ν’ αποτελέσει το συγκεκριμένο πρόβλημα, το κύριο θέμα της «Γ», που κυκλοφορεί αύριο... «Αν αυτό που παρατηρεί κανένας στις φωτογραφίες, δεν εξελισσόταν στην κοσμοπολίτικη Πάργα, απ’ όπου φεύγουν εικόνες της Ελλάδας για όλον τον κόσμο, μπορεί και να μην απασχολούσε την «Γ» και φυσικά τους πολλούς επισκέπτες, που σε διάφορες συζητήσεις, έκαναν αναφορά στην τραγική κατάσταση, που δυστυχώς δημιούργησαν αποφάσεις της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Πάργας», σημειώνει η εφημερίδα, σε εκτενές ρεπορτάζ.

Πλήρης η ανάλυση της «Γ» για τους κερδισμένους και τους χαμένους, όχι της συνένωσης, αλλά της απορρόφησης του ΤΕΙ Ηπείρου, απ’ το ΥπερΠανεπιστήμιο Ιωαννίνων. «Εάν θέλαμε να αποτιμήσουμε την απορρόφηση, έχουμε 3 κατηγορίες: Απόλυτα χαμένους της Απορρόφησης: Η Άρτα, η τοπική κοινωνία, το Διοικητικό προσωπικό και το τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής. Τους Κερδισμένους της Απορρόφησης: Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, τα Ιωάννινα και οι Καθηγητές του ΤΕΙ Ηπείρου και τους Ουδέτερους της Απορρόφησης: Οι φοιτητές του ΤΕΙ Ηπείρου».

«Κάποιος πρέπει να τους μαζέψει», είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ της «Γ», σε σχέση με τους δυό άνδρες που διοικούν το Νοσοκομείο Άρτας, με αφορμή την απάντηση που έδωσαν στον βουλευτή Γιώργο Στύλιο. Στο ίδιο θέμα, περιέχεται και η ανταπάντηση του βουλευτή Γ. Στύλιου, ο οποίος επισημαίνει πως «το Νοσοκομείο Άρτας καταρρέει».

Και πολλά άλλα θέματα στην «ΓΝΩΜΗ» που κυκλοφορεί...

 

000001-10-05-2018-a

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14281575
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
5130
22056
89084

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 96 επισκέπτες και κανένα μέλος