A+ R A-
17 Ιανουαρίου 2019
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 12 Απριλίου 2018

|

Και μια προτροπή προς τον μοδάτο δήμαρχο Ζηρού: ΤΑ ΛΑΘΗ ΔΕΝ ΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΙ ΜΕ ΜΕΤΑΘΕΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

 

 

 

Στο προηγούμενο φύλλο της ΓΝΩΜΗΣ με αφορμή  τα προβλήματα που διαπίστωσε η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου – Δυτ. Μακεδονίας στην απόφαση του δήμου Ζηρού να μετατρέψει τον κεντρικό εμπορικό  δρόμο  Θεσπρωτικού - πλάτους μόνο 12,5 μέτρων - σε κεντρική  πλατεία ,αναφερθήκαμε  στις πρακτικές του δήμου Ζηρού να δημοπρατεί έργα χωρίς να πληρούν τις νόμιμες  προϋποθέσεις. Η δημοτική αρχή Ζηρού αντί  να αναγνωρίσει τα λάθη της και να ζητήσει συγνώμη  ή κατανόηση , προχώρησε σε κινήσεις αντιπερισπασμού και μετάθεσης ευθυνών  καταγγέλλοντας τον πρώην δήμαρχο Ζηρού κ. Γιολδάση και τον πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Θεσπρωτικού περίπου ως..  σαμποτέρ στο μεγαλεπήβολο έργο του .Ματαιοπονεί όμως γιατί η τοπική κοινωνία  έχει πλέον πεισθεί ότι  αποκλειστικός υπεύθυνος είναι ο κ. Καλαντζής γιατί ως τοπογράφος μηχανικός ο ίδιος  αν και ΓΝΩΡΙΖΕ  ότι η μελέτη για τη κατασκευή της πλατείας  έπασχε, ήταν προβληματική και ότι παρόδιοι κάτοικοι του Θεσπρωτικού είχαν καταθέσει προσφυγές ακύρωσης, αυτός τις αγνόησε   και ολοκληρώνοντας τη δημοπρασία. Γνώριζε ότι:   

1.Η οδός που προορίζονταν  για κεντρική  πλατεία δεν  είναι  Δημοτική, αλλά Επαρχιακή και δεν έχει γίνει αποχαρακτηρισμός της μέχρι σήμερα.   

2. Δεν προηγήθηκε της τροποποίησης η σύνταξη Μελέτης Κυκλοφοριακών Ρυθμίσεων νόμιμα εγκεκριμένη από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση. 

3. Δεν προβλέπετε από το σχέδιο πόλης (ΣΧΟΑΠ Θεσπρωτικού )  η μετατροπή της κύριας αυτής  οδού σε πλατεία.  Ενδεχομένως να είχε αποκρύψει από τούς δημοτικούς συμβούλους   τα προβλήματα νομιμότητας που υπήρχαν στη δημοπράτηση και να τους  παρέσυρε σε λαθεμένες αποφάσεις τις οποίες οι περισσότεροι δεν είχαν κανένα λόγο να τις πάρουν.

Από τα παραπάνω μπορεί να διαπιστώσει ο κάθε καλοπροαίρετος αναγνώστης ότι ο κ. Γιολδάσης, όχι μόνο δεν έχει καμία ευθύνη, αλλά ούτε καν σχέση με το βραχυκύκλωμα του έργου. Είναι δυνατόν η μειοψηφία σε ένα δημοτικό συμβούλιο και κάποιες προσφυγές δημοτών να σταματήσουν  ένα  ν ό μ ι μ ο έργο;   Δυστυχώς για τη δημοτική αρχή Ζηρού  τα λάθη και οι παραλείψεις της δεν καλύπτονται  μεταθέτοντας  τις δικές της προσωπικές ευθύνες στους πολιτικούς της αντιπάλους . Η αυτοδιοίκηση απαιτεί  λεβεντιά ,υπευθυνότητα και όχι παρωχημένους τακτικισμούς .

 Στη συνέχεια του σήριαλ ο δήμος Ζηρού με απόφαση του ξεκίνησε τη διαδικασία αποχαρακτηρισμού  του επαρχιακού δρόμου  καθώς και σε άλλες διορθωτικές κινήσεις  με σκοπό να νομιμοποιήσει τις παρανομίες του. Μόνο που τώρα είναι ετεροχρονισμένες και δεν  πείθουν πλέον κανένα για τις καλές προθέσεις τους. Η υπόθεση αυτή  αποδεικνύει ακόμη τη σοβαρότητα και υπευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η δημοτική αρχή τα τοπικά ζητήματα και  το κατά πόσο σέβεται και υπολογίζει τους δημότες της.

 

gnomi-vin-site-11-q

 

ΕΡΩΤΗΣΗ : Η οδός Ταγματάρχου Βελισαρίου που διέρχεται μέσα από την κεντρική  πλατεία Φιλιππιάδας είναι ακόμη τμήμα της  Επαρχιακής Οδού  Φιλιππιάδας- Γοργομύλου  ή έχει αποχαρακτηρισθεί;

Επειδή απάντηση από το δήμο Ζηρού δεν πρόκειται να πάρουμε θέλουμε να θυμίσουμε στον κ. Δήμαρχο  ότι, η κεντρική πλατεία Φιλιππιάδας όταν  κατασκευάσθηκε επί δημαρχίας κ. Βησ. Χήτα  δεν  ήταν ενιαία και στο ίδιο επίπεδο , αλλά υπήρχε μικρή εμβάθυνση  στο μέσον,  όπου σύμφωνα με το σχέδιο πόλης  διέρχονταν ο παραπάνω  δρόμος . Εάν η ερώτησή μας είναι βάσιμη και ισχύει τότε και η  κατασκευή της πλατείας δεν είναι νόμιμη !!!  Όταν δε  δημοπρατείται  και κυρίως πληρώνεται  με χρήματα του δημοσίου κάποιο  μη νόμιμο έργο τότε υπάρχουν ευθύνες και όχι μόνο πολιτικές … Δυστυχώς για τη δημοτική αρχή Ζηρού  προβλέπονται και άλλες φουρτούνες! Και πολύ καθυστέρησαν γιατί υπό κανονικές συνθήκες τον φετινό  Οκτώβρη θα είχαμε εκλογές .

 

pl-fil-99-a

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14281386
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
4941
21867
88895

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 100 επισκέπτες και κανένα μέλος