A+ R A-
17 Ιανουαρίου 2019
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

|

Διοργάνωση, για πρώτη φορά φέτος, Αποκριάτικου Χωριού στο Δήμο Αρταίων

 

 

 

 

Με πλούσιες εκδηλώσεις και την διοργάνωση για πρώτη φορά του Αποκριάτικου Χωριού, στην Πλατεία Σκουφά, θα εορτάσει ο Δήμος Αρταίων τις φετινές Απόκριες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα ξεκινήσει τη Πέμπτη 8 Φεβρουαρίου 2018 και θα κορυφωθεί την Καθαρά Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου, με στόχο η πόλη να μεταμορφωθεί σε μια μεγάλη παρέα και άπαντες, μικροί και μεγάλοι, να έχουν την ευκαιρία για μερικές στιγμές χαλάρωσης.

Το Αποκριάτικο Χωριό θα ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 8 Φεβρουαρίου στην Πλατεία Σκουφά και θα περιλαμβάνει πλήθος δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων, οι οποίες θα κορυφωθούν με το Καρναβάλι Γυναικών Άρτας το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου και την Μαθητική Καρναβαλική Παρέλαση την Κυριακή 11 Φεβρουαρίου. Την ίδια ημέρα, αμέσως μετά το τέλος του μαθητικού καρναβαλιού, θα πραγματοποιηθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Κυνήγι του Χαμένου Θησαυρού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

8/2/2018 ΠΕΜΠΤΗ

12:00 "Πατινάδα" από ΚΡΟΤΑΛΑΡΤΑ στον Πεζόδρομο Σκουφά - Πλατεία Σκουφά

12.00 - 14.00       Δημιουργικές Δραστηριότητες από το ΙΕΚ Άρτας στην Πλατεία Σκουφά

9/2/2018 ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ   

12.00 - 14.00       Δημιουργικές Δραστηριότητες από το ΙΕΚ Άρτας στην Πλατεία Σκουφά

13.00 - 15.00       Κλόουν Μότζο στην Πλατεία Σκουφά

10/2/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ      

11.00 - 14.00 Αποκριάτικες Κατασκευές στην Πλατεία Σκουφά

12.00 - 14.00 Κλόουν Μότζο στην Πλατεία Σκουφά

18.00 Καρναβάλι Γυναικών στον Πεζόδρομο Σκουφά

11/2/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ       

10:00 πμ Μαθητική παρέλαση   στον Πεζόδρομο Σκουφά/ Κλόουν Μότζο           

12:00 πμ Κυνήγι Χαμένου Θησαυρού: Έναρξη και τερματισμός: Πλατεία Σκουφά

18:00 μμ «Χορέψτε μαζί μας!» στην Πλατεία Σκουφά

19.30 μμ Πάρτι με τον Αλέξη Κατσαδωράκη Πλατεία Σκουφά

15/2/2018 ΠΕΜΠΤΗ        

18:00 μμ Μπαντίδοι Πεζόδρομος Σκουφά στην Πλατεία Σκουφά

17/2/2018 ΣΑΒΒΑΤΟ      

10.00 - 12.00 Γαϊτανάκια Πολιτιστικών Συλλόγων στον Πεζόδρομο Σκουφά - Πλατεία Σκουφά

11.00 -14.00 Αποκριάτικες Κατασκευές στην Πλατεία Σκουφά

18.00 - 21.00 Αποκριάτικες Κατασκευές στην Πλατεία Σκουφά

18/2/2018 ΚΥΡΙΑΚΗ

11.00 - 14.00 Αποκριάτικες Κατασκευές στην Πλατεία Σκουφά

18.30 Τα Κροταλ Άρτα και το Κεντρικό Ωδείο παίζουν Τόνι Σφήνο στην Πλατεία Σκουφά

19.00 Συναυλία με τον Γιώργο Ζιώρη στην Πλατεία Σκουφά

20.00 Πάρτι με τον Αλέξη Κατσαδωράκη στην Πλατεία Σκουφά

19/2/2018 ΔΕΥΤΕΡΑ       

10:00 πμ Κούλουμα Παραποτάμιο στο Πάρκο Άρτας

Σημειώνεται πως σε ενδεχόμενες αλλαγές θα υπάρξει εγκαίρως νέα πληροφόρηση.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στους διαδρόμους της Περιφέρειας ένα από τα συνηθέστερα θέματα συζήτησης είναι ο τρόπος με τον οποίο γίνονται οι προμήθειες επί των ημερών του σημερινού περιφερειάρχη - Οι καταγγελίες έχουν αρχίσει να πέφτουν βροχή...

 

 

 

Τα 40άρια έργα καλά κρατούν σε κάποιες από τις περιφέρειες και οι καταγγελίες που φτάνουν στα δημοσιογραφικά γραφεία είναι πολλές, πάρα πολλές.

Μάλιστα για μια συγκεκριμένη περιφέρεια έχουν αρχίσει και «κελαϊδάνε» οι ίδιοι οι υπάλληλοι από μέσα.

Αυτό που τονίζεται από υπηρεσιακούς παράγοντες -οι οποίοι μιλούν χαμηλόφωνα- είναι πως οι απ’ευθείας αναθέσεις προβλέπονται από το νόμο αρκεί να τηρούνται ορισμένοι όροι και προϋποθέσεις:

Να εξυπηρετούν πράγματι το επείγον της ανάγκης, να μην δίνονται πάντα στους ίδιους γιατί τότε δημιουργούνται υπόνοιες και φυσικά να μην πρόκειται για συμβάσεις που έχουν κατατμηθεί σε μικρότερες, προκειμένου να αποφευχθεί η διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας.

Είναι ακριβώς δηλαδή αυτό για το οποίο κατηγορήθηκε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ως νομάρχης Θεσσαλονίκης και περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και για το οποίο εξέπεσε από το αξίωμά του το 2013.

Σήμερα λοιπόν, εν έτη 2018, για μια άλλη περιφέρεια έχουν δημιουργηθεί πολλά ερωτήματα από τον τρόπο με τον οποίο έχουν αναγορευθεί, συγκεκριμένοι επιχειρηματίες, σε βασικούς ή και αποκλειστικούς προμηθευτές σε μια σειρά από κεντρικές δραστηριότητες για τις οποίες κάθε χρόνο πραγματοποιούνται αναθέσεις και τζίροι πολλών εκατοντάδων χιλιάδων ή και εκατομμυρίων ευρώ.

Για παράδειγμα, στον τομέα της προμήθειας υγρών καυσίμων στην Περιφέρεια και στους υπό αυτήν φορείς από το 2013 έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση που έχει τα χαρακτηριστικά του άτυπου μονοπωλίου.

Δύο εταιρείες των οποίων οι μέτοχοι έχουν στενή συγγενική σχέση, έχουν συστήσει μια ένωση προμηθευτών καυσίμων που κερδίζουν σχεδόν συστηματικά όλους τους διαγωνισμούς, τουλάχιστον από το 2013. Μάλιστα αρχικά με εκπτώσεις επί της τιμής λιανικής της τάξης του 0,01%. Δηλαδή, εκπτώσεις απειροελάχιστες.

Έτσι, δύο εταιρείες... εις σάρκαν μία έχουν καταστεί σχεδόν αποκλειστικοί προμηθευτές καυσίμων σχεδόν στο σύνολο του δημοσίου τομέα της ευρύτερης περιοχής καθώς οι διαγωνισμοί της περιφέρειας εμπεριέχουν την προμήθεια σε φορείς όπως το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΑΕΔ, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ, ο ΕΦΕΤ και το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας.

Όπως λένε οι γνωρίζοντες πρόσωπα και καταστάσεις: «Αυτό που εντυπωσιάζει, επίσης, είναι το γεγονός πως ακόμη και φορείς οι οποίοι δεν περιλαμβάνονται στις συμβάσεις -της Περιφέρειας Ηπείρου με τους συγκεκριμένους προμηθευτές- προτιμούν τους συγκεκριμένους - για τις δικές τους προμήθειες, επικαλούμενες ως βασικό επιχείρημα τις συμβάσεις με την Περιφέρεια».

Όλα τα σφάζω, όλα τα μαχαιρώνω 

Οι περίεργες συμπτώσεις συνεχίζονται καθώς οι ίδιες εταιρείες πετρελαίου εμφανίζονται με πολλαπλά αντικείμενα εργασιών και τους ανατίθενται (με τη διαδικασία του επείγοντως βεβαίως βεβαίως) εργασίες που αφορούν σε τομείς που ξεκινούν από την προμήθεια αμμοχάλικου και τις συντηρήσεις επαρχιακών δρόμων έως τη μεταφορά αλατιού.

Υπάρχουν (λένε διάφορα καναρίνια που κελαϊδούν) ενδείξεις εφαρμογής της κλασσικής μεθόδου των κατατμήσεων σε τιμολόγια.

Για παράδειγμα, στις αρχές του 2017, υπάρχουν στη Διαύγεια δύο συνεχόμενα εντάλματα πληρωμής της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών συνολικού ύψους περίπου 42.000 ευρώ. Ειδικότερα, το ένα για 11.841,57 ευρώ και το άλλο για 30.469,89 ευρώ.

Από όλα τα παραπάνω προκύπτουν μια σειρά βασικών ερωτημάτων που ζητούν απαντήσεις:

Για ποιο λόγο η Περιφέρεια αναλαμβάνει να είναι ο βασικός προμηθευτής καυσίμων σε μια σειρά φορέων όπως το ΙΚΑ, ο ΟΑΕΕ, ο ΟΑΕΔ, το Πανεπιστήμιο, από τη στιγμή μάλιστα που δεν μπορεί να πετύχει σχεδόν καμία έκπτωση καθώς το 0,01% επί της τιμής λιανικής είναι μια έκπτωση ασήμαντη που μπορεί να πετύχει ο καθένας;

Περίεργα πράγματα ομολογουμένως και θολά….

Κάποιος πρέπει να τα ελέγξει από την επίσημη πολιτεία πριν αρχίσουν να βγαίνουν χαρτιά και ντοκουμέντα στο φως της δημοσιότητας…

Διοτί κάποια στιγμή μαθαίνω θα βγουν έγγραφα και ντοκουμέντα... και τότε θα τρέχουν εκτός από τη συγκεκριμένη περιφέρεια και σε διάφορα πολιτικά κόμματα. 


Πηγή: newsbomb.gr

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14281489
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
5044
21970
88998

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 επισκέπτες και κανένα μέλος