A+ R A-
17 Ιανουαρίου 2019
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Προβολή άρθρων κατά ημερομηνία: Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018

|

Το αμέσως επόμενο διάστημα ο Δήμος Αρταίων, θα πραγματοποιήσει αδελφοποίηση με την πόλη της Ρωσίας όπου μόνασε και κοιμήθηκε ο Άγιος Μάξιμος (πρόκειται για το Ζαγκόρσκ, στην περιφέρεια της Μόσχας)

 

 

 

 

 

Την Κυριακή 21 Ιανουαρίου τιμάται η μνήμη του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, ενώ το Σάββατο στις 6 το απόγευμα στην εκκλησία του Αγίου Μαξίμου θα τελεστεί ο Εσπερινός και το πρωί της Κυριακής η Θεία Λειτουργία.

Ο Άγιος Μάξιμος, ως γνωστόν, γεννήθηκε στην Άρτα και έφθασε στη Μόσχα, όπου αρχικά συκοφαντήθηκε και αδίκως φυλακίστηκε, ωστόσο στη συνέχεια μεγαλούργησε και σήμερα θεωρείται ως ο Διαφωτιστής των Ρώσων.

«Ο Δήμος Αρταίων έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη του θρησκευτικού και μνημειακού τουρισμού, σχεδιάζει το αμέσως επόμενο διάστημα να πραγματοποιήσει αδελφοποίηση με την πόλη της Ρωσίας όπου μόνασε και κοιμήθηκε ο Άγιος Μάξιμος (πρόκειται για το Ζαγκόρσκ, στην περιφέρεια της Μόσχας). Επιπλέον, στόχος μας είναι να δημιουργήσουμε ένα δίκτυο πάνω στα βήματα της ζωής του Αγίου Μαξίμου, από την Άρτα, στην Κέρκυρα, Φλωρεντία και στη Βενετία, στο Άγιος Όρος και τελικά στη Μόσχα» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.

Και συνεχίζει: «Μέσα από τις κινήσεις αυτές στόχος μας είναι να προβληθεί διεθνώς, τόσο το έργο και η ιστορική και θρησκευτική αξία του Αγίου Μαξίμου του Γραικού, όσο και η ίδια η Άρτα ως γενέτειρα του Αγίου, σε μια συνολικότερη προσπάθεια εξωστρέφειας, ώστε να αναπτυχθεί ο θρησκευτικός και ο μνημειακός τουρισμός στην περιοχή μας, με την προσέλκυση και ξένων επισκεπτών κυρίως από την περιοχή της Ρωσίας».

Τέλος, ο Δήμος Αρταίων σε συνεργασία με την Μητρόπολη Άρτας, το επόμενο διάστημα θα ξεκινήσουν τις διαδικασίες για την κατασκευή πλατείας απέναντι από τον Ιερό Ναό του Αγίου Μαξίμου Γραικού, καθώς και για τη μεταφορά του αγάλματος που υπάρχει στην Περιφερειακή Οδό στο χώρο της πλατείας.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 19:29

Σημαντικές παρεμβάσεις στην καθαριότητα

|

Εξήντα νέοι κάδοι ανακύκλωσης σε όλη την Άρτα και έξι νέοι βυθιζόμενοι κάδοι τοποθετήθηκαν από το Δήμο

 

 

 

 

 

Σημαντικές παρεμβάσεις στην καθαριότητα, με στόχο την βελτίωση της ποιότητας ζωής, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος, ολοκλήρωσε τις προηγούμενες ημέρες ο Δήμος Αρταίων, τοποθετώντας 60 κάδους ανακύκλωσης σε όλο το Δήμο, καθώς και έξι νέους βυθιζόμενους κάδους σε δρόμους της Άρτας.

Βυθιζόμενοι κάδοι έχουν τοποθετηθεί στα εξής σημεία:

 

•Θέση «Γηροκομείο», οδός Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου, Ι.Μ. Φανερωμένης – Πλατεία Αγίας Φανερωμένης

•Θέση «Μνημείο», απέναντι από τη συμβολή των οδών Αγίας Φανερωμένης και Μεγάλου Αλεξάνδρου

•Συμβολή οδών Πόντου και Σπάρτακου

•Τέρμα της οδού Σμύρνης

•Συμβολή οδών Δρυόπων και 3/40 Συντάγματος Ευζώνων

 

Απομάκρυνση βυθιζόμενου κάδου από την Πλατεία Βάγια, οδός Κατσιμήτρου

Η εγκατάσταση των βυθιζόμενων κάδων έχει πολλαπλά οφέλη καθώς συμβάλλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής, αναβαθμίζει το αστικό περιβάλλον, δεν επιτρέπει την επαφή με απορρίμματα ανθρώπων και ζώων. Παράλληλα, η χωρητικότητα ενός βυθιζόμενου κάδου είναι κατά πολύ μεγαλύτερη από αυτήν ενός συμβατικού.

«Συνεχίζουμε να εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές για τη συλλογή απορριμμάτων, με την τοποθέτηση ακόμη έξι βυθιζόμενων κάδων, μετά τους πρώτους πέντε που έχουν ήδη τοποθετηθεί. Θέλουμε τη συνεργασία των πολιτών, ώστε να έχουμε αποτελέσματα στην προσπάθεια που κάνουμε. Εκτός των ανωτέρω, τοποθετήθηκαν κάδοι στην Άνω Πόλη για την καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών, ενώ στην πόλη της Άρτας συνολικά τοποθετήθηκαν 30 κάδοι ανακύκλωσης και άλλοι 30 στα χωριά» αναφέρει σε δηλώσεις του ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Πρασίνου Μιχάλης Βλάχος.

 

vithizomenoi-44-b

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Παρασκευή, 19 Ιανουαρίου 2018 19:22

Λουκέτο στο ΚΕΝ Άρτας από τη Β ΕΣΣΟ του 2018

|

Μόνο δύο Κέντρα Εκπαίδευσης Νεοσυλλέκτων θα μείνουν ανοιχτά στον Στρατό Ξηράς και στα υπόλοιπα θα μπει λουκέτο...

 


Συγκεκριμένα σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Δημοκρατία» η κατάταξη των νεοσυλλέκτων θα γίνεται από τα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών τα οποία επί της ουσίας θα είναι κάποιες κεντρικές μονάδες οι οποίες απλά θα υποδέχονται τους νεοσύλλεκτους και μέσα σε δύο ημέρες θα τους προωθούν στις μονάδες όπου θα υπηρετήσουν. Τα μόνο Κέντρα Εκπαίδευσης που θα συνεχίσουν να λειτουργούν είναι το Κέντρο Εκπαίδευσης Τεθωρακισμένων και το Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας δεν θα υπάρξει καμία αλλαγή σε Πολεμική Αεροπορία και Πολεμικό Ναυτικό.
Από τη Β ΕΣΣΟ του 2018 καταργούνται συνολικά έντεκα Κέντρα Εκπαίδευσης, μεταξύ των οποίων και το ΚΕΝ Υγειονομικού στην Άρτα.

Κατηγορία ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14281184
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
4739
21665
88693

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 131 επισκέπτες και κανένα μέλος