A+ R A-
10 Δεκεμβρίου 2018
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Τετάρτη, 26 Σεπτεμβρίου 2018 20:00

ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΓΙΑΝΝΑΚΗΣ. ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΟΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΥΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥΣ...

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

|

Κατορθώνει να έχει βαθιά ανθρώπινες σχέσεις με τους συμπατριώτες του και ιδιαίτερα με την νεολαία του Νομού του, με την οποία μοιράζεται προβληματισμούς, επιδιώξεις και στόχους.

 

 

 

Ζούμε σε μια εποχή που η απαξίωση των πολιτικών και της πολιτικής διαπερνά την συνείδηση των Ελλήνων πολιτών.

Διανύουμε μια περίοδο που ενόψει και των επικείμενων εκλογών το πολιτικό κλίμα πολώνεται με σκληρές αντιπαραθέσεις, διαρκή σκανδαλολογία και αλληλοκατηγορίες για το ποιος είναι χειρότερος, την ώρα που ο ελληνικός λαός πένεται και η χώρα καλείται να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα κρίσιμα εθνικά ζητήματα.

Αυτή ακριβώς την περίοδο ξεχωρίζουν οι πολιτικοί – φωτεινές εξαιρέσεις – οι Βουλευτές και τα κομματικά στελέχη που χωρίς τυμπανοκρουσίες, με ευπρέπεια, ήθος και λόγο συναινετικό επιτελούν το Κοινοβουλευτικό και κομματικό τους καθήκον.

Ένας απ’ αυτούς είναι ο Βουλευτής Πρέβεζας της Νέας Δημοκρατίας ο κ. Στέργιος Γιαννάκης, που μολονότι είναι νέος Βουλευτής (εξελέγη με μεγάλη αποδοχή μόλις το 2015), έχει ήδη ένα πολύ πλούσιο Κοινοβουλευτικό έργο, που τον κατατάσσει στους πλέον δραστήριους Κοινοβουλευτικούς, όπως αποδεικνύεται από το site της Βουλής των Ελλήνων, από το οποίο ανιχνεύσαμε σημαντικά στοιχεία (πίνακα στην φωτογραφία)..

 

giannakis-pinakas-88-q

 

Είναι μέλος στην Διαρκή Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων, στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Έρευνας και Τεχνολογίας και στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ενώ συμμετέχει στις Ομάδες φιλίας Ελλάδας – Πολωνίας, Ελλάδας – Ιταλίας και Ελλάδας – Αιγύπτου.

Πέρα από την Κοινοβουλευτική του παρουσία αξίζει να σημειώσουμε την επιλογή του να είναι κοντά στους ανθρώπους του Νομού του.

Αεικίνητος, δεν υπάρχει πολιτική, κοινωνική ή πολιτιστική εκδήλωση που να μην είναι παρών.

Κατορθώνει να έχει βαθιά ανθρώπινες σχέσεις με τους συμπατριώτες του και ιδιαίτερα με την νεολαία του Νομού του, με την οποία μοιράζεται προβληματισμούς, επιδιώξεις και στόχους.

Τον ενδιαφέρει η ουσία των πραγμάτων και όχι η επιφάνεια και το «φαίνεσθαι».

Μετριοπαθής, χωρίς τους παραμορφωτικούς φακούς των ιδεολογικών εντάσεων και των κομματικών συγκρούσεων, ψύχραιμος και νηφάλιος, μπήκε στην πολιτική για να δώσει και όχι να πάρει, αφού ήδη ήταν ένας αυτοδημιούργητος, επιτυχημένος πολιτικός μηχανικός, επιχειρηματίας κατασκευαστής και γι’ αυτό –ως τεχνοκράτης – ανθίσταται στην ακαταμάχητη γοητεία του λαϊκισμού, που τόσο μας ταλαιπωρεί.

Έχει αποδείξει ότι γνώμονάς του είναι το ορθό, το εφικτό και το πρέπον και όχι το αρεστό.

Είναι από τις εξαιρέσεις του κανόνα «όλοι το ίδιο είναι», που είναι ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μια κοινωνία, γιατί χάνοντας ένας λαός την εμπιστοσύνη του στους ταγούς του, χάνει και κάθε εθνική ελπίδα.

Αυτή την δύσκολη περίοδο που η χώρα περνάει, ο δημόσιος διάλογος επιβάλλεται να γίνεται με όρους του μέλλοντος και όχι με όρους του παρελθόντος, με κραυγές, διχαστικά διλήμματα και έντονες αντιπαραθέσεις, αλλά με επιχειρήματα, με σύνεση και ψυχραιμία, γιατί το εθνικό διακύβευμα είναι πολύ πιο σημαντικό από οποιαδήποτε κομματική αντιπαράθεση.

Ευτυχώς υπάρχουν ακόμα Βουλευτές που έχουν ενστερνιστεί αυτή την επιλογή και πορεύονται με υπευθυνότητα, γιατί αυτοί είναι εκείνοι που θα διαμορφώσουν και το αύριο στη χώρα μας.

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14097795
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2950
2950
46849

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 79 επισκέπτες και κανένα μέλος