A+ R A-
19 Σεπτεμβρίου 2018
ΝΕΟΙ ΤΙΤΛΟΙ
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 20:18

ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΕΣ ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΤΑ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Η πολιτική συγκυρία και η συνολικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μπορεί να… περιορίσει την γιαννιώτικη επεκτατικότητα, αν βέβαια αυτό το νέο δεδομένο, το αξιολογήσουν σωστά, οι περάν των Ιωαννίνων δημόσιοι παράγοντες.

«Ένα βήμα μπρος, δύο βήματα πίσω», έλεγε ο Λένιν και θεωρούσε αυτόν τον σωστό δρόμο, για την επίτευξη των μεγάλων στόχων, για να φανεί επίκαιρη αυτή του, η διαπίστωση στην περίπτωση της συνένωσης των σχολών του ΤΕΙ Ηπείρου, με ανάλογες σχολές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και μέσα απ’ αυτή την διαδικασία να προκύψουν σχολές, οι οποίες θα πρέπει να έχουν έδρα την Άρτα.

Το νέο είναι η είδηση που προέκυψε μετά την δήλωση που έκανε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γιώργος Καψάλης , μετά την τελευταία σύνοδο των πρυτάνεων, η οποία πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα και με βάση αυτή, παρά τις διαφωνίες και τις ενστάσεις που διατυπώνονται η συγχώνευση των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ είναι θέμα χρόνου να λάβει σάρκα και οστά. Μάλιστα ιδιαίτερα ταχείς δείχνουν οι εξελίξεις και για την Ήπειρο. Εξελίξεις που θα δημιουργήσουν ένα νέο ανώτατο εκπαιδευτικό ίδρυμα...

Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γ. Καψάλης, έκανε γνωστό πως η αρμόδια επιτροπή που είχε συγκροτηθεί οριστικοποίησε την πρότασή της και την κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας. Θεωρείται σημαντικό το γεγονός ότι η πρόταση αυτή είναι τελικώς ομόφωνη. Να σημειωθεί πως η εν λόγω επιτροπής, θα κατέθετε πρόταση, στα αρχικά σημεία της διαδικασίας, για ν’ ακολουθήσουν οι εξειδικεύσεις και οι λεπτομέρειες.

Στις εκτιμήσεις που κάνουν οι παράγοντες του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, αναφέρεται ότι το πρώτο θετικό τμήμα για το ίδιο το Πανεπιστήμιο και την Ήπειρο συνολικά, είναι η ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα, αλλά και η λειτουργία τριών νέων τμημάτων, αυτών που θα προκύψουν απ’ την μετεξέλιξη σχολών του ΤΕΙ Ηπείρου.

Που σημαίνει πως πλέον, διαφαίνονται οι θετικές προοπτικές για την ίδρυση του τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών στην Άρτα, που αποτελεί και την τεκμηριωμένη πρόταση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Την πρόταση αυτή παρουσίασε η «Γ» στο προηγούμενο φύλλο της και συζητήθηκε εν εκτάσει ανάμεσα στους πολίτες και τους παράγοντες της Άρτας, για να διαφανεί και το ζητούμενο που προβλήθηκε και αφορά στην ουσιαστική στήριξη της πρότασης που κατέθεσε το Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου.

Το αρνητικό στοιχείο της υπόθεσης, είναι ότι την πρόταση αυτή, αρχικά την είχε απορρίψει η επιτροπή που έλαβε την ομόφωνη απόφαση, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι η λεπτομερειακή συζήτηση και ανάλυση της πρότασης μπορεί να καταλήξει και πάλι σε αρνητική απόφαση. Υπάρχει χρόνος, για την περαιτέρω συζήτηση, η οποία έχει την δυνατότητα να οδηγήσει στη νέα απόφαση, η οποία θα είναι υπέρ της Άρτας.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, ότι σε αυτή την φάση μπορεί να προκύπτει η άρνηση, για τις λεπτομέρειες, όχι για την ουσία, αλλά δεν είναι λίγοι αυτοί που βλέπουν ως θετική την λειτουργία ου τμήματος που προτείνεται απ’ τον τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου, αλλά και με βάση αυτό. Μόνο που θα είναι χρήσιμο το νέο τμήμα, αν λειτουργήσει στα Γιάννενα. Ιστορικός αντίπαλος, της όποιας απόπειρας προόδου της πέραν των Ιωαννίνων Ηπείρου, είναι ο διαρκής… επεκτατισμός των Ιωαννίνων, που όλοι οι εκεί παράγοντες, τα θέλουν όλα και τα θέλουν στα Γιάννενα.

Η πολιτική συγκυρία και η συνολικότερη κατάσταση που έχει διαμορφωθεί, μπορεί να… περιορίσει την γιαννιώτικη επεκτατικότητα, αν βέβαια αυτό το νέο δεδομένο, το αξιολογήσουν σωστά, οι περάν των Ιωαννίνων δημόσιοι παράγοντες. Σήμερα δείχνουν να μην το έχουν κατανοήσει και για το λόγο, ακόμα και στην θετική εξέλιξη της διαδικασία συνένωσης του Πανεπιστημίου με το ΤΕΙ Ηπείρου.

Για τον λόγο αυτό και με καθυστέρηση, τέθηκε στην δημόσια συζήτηση με χαρακτηριστική καθυστέρηση και η πρόταση του τμήματος Μηχανικών Πληροφορικής του ΤΕΙ Ηπείρου. Μια πρόταση που δεν πρέπει να πάει χαμένη. Με αυτό το αίτημα αρχικά, θα πρέπει να ξεκινάει η κάθε συζήτηση, σε κάθε επίπεδο…

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Επιβεβλημένη η απόδοση τιμής... Η πόλις... »

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13710802
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2221
11287
108041

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 57 επισκέπτες και κανένα μέλος