A+ R A-
15 Οκτωβρίου 2018
Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 09:57

ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΧΕΣΗ ΔΗΜΟΤΩΝ ΚΑΙ ΔΗΜΟΥ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του

ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟΥ

 

 

Λίγους μήνες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές οι δημότες -πλην των ενδιαφερομένων- αντιμετωπίζουν με σκεπτικισμό τις εκλογές που είναι προ των πυλών και διακατέχονται από ένα πνεύμα γενικής αμφισβήτησης και κριτικής απέναντι στους πολυάριθμους υποψηφίους.
Ο δημότης, σήμερα, περιμένει και απαιτεί το αυτονόητο από την εκάστοτε Δημοτική Αρχή. Αυτό δεν είναι τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο από την επίλυση των απλών καθημερινών προβλημάτων που αντιμετωπίζει, ζώντας στο Δήμο.
Προτεραιότητα για τον δημότη είναι τα απλά καθημερινά ζητήματα, τα οποία κανείς από τους υποψηφίους των εκλογικών συνδυασμών δεν πρέπει ούτε να παραγνωρίζει ούτε να υποτιμάει, αφού η επίλυσή τους συμβάλλει καθοριστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων μας. Τί απαιτεί, όμως, ο δημότης;
•    Καθαρισμό φρεατίων, αντικατάσταση και βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού στους δρόμους στις γειτονιές τόσο της πόλης όσο και των χωριών του Δήμου.
•    Καθαρισμό των χώρων πρασίνου, νοικοκύρεμα των πάρκων, ενίσχυση του πρασίνου και δενδροφυτεύσεις.
•    Εντοπισμό και αποκατάσταση των φθορών του οδοστρώματος (λακκούβες) και επιδιόρθωση των σημείων όπου υπάρχουν λιμνάζοντα ύδατα
•    Εντοπισμό και αποκατάσταση των φθορών στα πεζοδρόμια (π.χ. αποκολλημένα πλακάκια), δημιουργία περισσότερων διευκολύνσεων για ΑμεΑ, απελευθέρωση των πεζοδρομίων από παράνομες καταλήψεις.
•    Τοποθέτηση νέων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, πλύσιμο υφιστάμενων και νέων και σωστή χωρική κατανομή γεωγραφικά μεγάλων κάδων και μικρότερων κάδων απορριμμάτων σε όλες τις γειτονιές του Δήμου.
•    Οδοκαθαρισμό, πλύσιμο των πεζοδρομίων και των πεζοδρόμων σε κάθε γειτονιά της πόλης και των χωριών του Δήμου και όχι μόνο στις κεντρικές πλατείες.
•    Καθαρισμό των χώρων συγκέντρωσης δημοτών σε ολόκληρο το Δήμο (π.χ. πάρκα, πλατείες, παιδικές χαρές κ.ά.) από την πυκνή βλάστηση και τα χόρτα, κ.ά.
•    Έλεγχο των παιδικών χαρών (για σκουριασμένα μεταλλικά αντικείμενα, χαλασμένα όργανα παιχνιδιού, έλλειψη φωτισμού και προστατευτικών δαπέδων), εκτέλεση έργων που πληρούν τις προδιαγραφές ασφάλειας, ελαχιστοποιώντας την πιθανότητα ατυχημάτων.
•    Εύρυθμη λειτουργία  κοινωνικών υπηρεσιών, παιδικών σταθμών, πολιτιστικών οργανισμών , αθλητικών κέντρων κ.ά.
•    Άμεση αντιμετώπιση του καίριου προβλήματος των αδέσποτων ζώων που τείνει να αυξάνει ολοένα και περισσότερο και εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητα παιδιών και ενηλίκων.
•    Ανάπτυξη συλλογικών δράσεων κοινωνικών παροχών και αλληλεγγύης για την ανακούφιση των κοινωνικά αδυνάμων και την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης.
Και δεν είναι μόνο όσα προαναφέρθηκαν που αποτελούν κεντρικό ζήτημα της λεγόμενης καθημερινότητας των δημοτών. Υπάρχουν και τα μεγάλα σχέδια, όπως αυτό που ανέφερα πριν μήνες για την ανάγκη η Αρτα να γίνει «έξυπνη πόλη», κα που πρέπει όσοι έχουν ιδέες και προτάσεις να συνεισφέρουν στο δημόσιο διάλογο πηγαίνοντας για τις εκλογές. Εξάλλου, όπως έχω επισημάνει και παλαιότερα, το ζητούμενο είναι να γίνουν πολλά και να επιφέρουν αλλαγή προς το καλύτερο ανεξάρτητα από την δημοτική αρχή. Δεν είναι θέμα μόνο προσώπων, αλλά και προτάσεων για να αλλάξει πλήρως ο Δήμος.
Απώτερος στόχος όλων των υποψηφίων όλων των συνδυασμών πρέπει να είναι η θεμελίωση μιας σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ των πολιτών και της Δημοτική Αρχής μέσα από τη συμμετοχή όλων στη μεγάλη προσπάθεια για τη βελτίωση της καθημερινότητας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής στις γειτονιές του Δήμου μας.
Τώρα είναι η ώρα να ευαισθητοποιηθούμε όλοι ακόμα περισσότερο μας γιατί η  γειτονιά είναι το σπίτι μας!
Το αύριο ανήκει σε όλους.  Ανήκει σε ομάδες ενεργών πολιτών που θέλουν και μπορούν, που προσβλέπουν σε ένα Δήμο που σέβεται τον δημότη, που μπορούν να οραματιστούν και να δράσουν με γνώμονα το συλλογικό συμφέρον του τόπου.

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Οκτωβρίου 2018 09:59

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13827162
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2078
2078
64925

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 71 επισκέπτες και κανένα μέλος