A+ R A-
17 Οκτωβρίου 2018
Τετάρτη, 04 Ιουλίου 2018 20:46

ΑΝΤΑΡΤΕΣ ΤΟΥ ΓΛΥΚΟΥ ΝΕΡΟΥ ΚΑΙ ΚΡΙΤΕΣ ΠΑΝΤΟΣ ΚΑΙΡΟΥ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Του

ΑΡΗ ΡΑΒΑΝΟΥ

 

Η στείρα άρνηση δεν βοηθάει σε τίποτα και σίγουρα μόνο ζημιά κάνει δυναμιτίζοντας το όποιο κλίμα συνεργασίες μπορεί να υπάρξει για το αύριο της Άρτας. Η γόνιμη αντιπαράθεση και ο ουσιαστικός διάλογος πάντα έχει να προσφέρει στην κοινωνία. Ζητούμενο όμως είναι η επικράτηση του διαλόγου και της συνεννόησης για την επίτευξη όσο το δυνατόν καλύτερων αποτελεσμάτων.
Σε μια περιοχή όπως η Αρτα, με τα πάρα πολλά προβλήματα δεν μπορεί να γίνεται στείρα αντιπαράθεση και άνευ ουσίας αντιπολίτευση, ειδικά σε μια περίοδο που κερδίζουμε πολλά περισσότερα από το παρελθόν. Ναι στη διεκδίκηση και ακόμα περισσοτέρων, αλλά όχι με μίζερο τρόπο και χωρίς οραματική διάθεση.
Νομίζω ότι κανείς, όπου και εάν ανήκει ιδεολογικά και πολιτικά, δεν αποδέχθηκε και δεν αποδέχεται, εκτός εξαιρέσεων βέβαια, να γίνεται αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση. Πολλές φορές, η κομματική και ιδεολογική τοποθέτηση του καθενός δεν υπήρξε ανασταλτικός παράγοντας για γόνιμη κριτική και για καταμερισμό ευθυνών στους διαφόρους κατά καιρούς υπαιτίους.
Έτσι, και σήμερα δεν θα ανεχθεί τις όποιες μικροπολιτικές και μικροκομματικές πρακτικές των οποιονδήποτε και κυρίως δεν θα αποδεχθεί τις άνευ ουσίας και περιεχομένου επιθέσεις διαφόρων μόνο για φασαρία και για την προσωπική τους προβολή.
Και δεν είναι αυτό το σημείο τριβής στην τοπική κοινωνία μας, κυρίως όταν πρόκειται για την μάχη των διαφόρων επιγόνων και διεκδικητών της κοινωνικής αναγνώρισης και της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των πολιτών.
Πάγια τακτική των μη εχόντων θέσεις και απόψεις τεκμηριωμένες είναι να κατηγορούν και να εξαπολύουν επιθέσεις κατά πάντων χωρίς λόγο και αιτία με σκοπό και μόνο να ακουστεί η φωνή τους πιο δυνατά από τους πολιτικούς τους αντιπάλους.
Με αυτό τον τρόπο δεν μπορεί να προχωρήσει καμία αναπτυξιακή διαδικασία τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο πολύ περισσότερο σε τοπικό όπου είναι έντονη η ανθρωποκεντρική προσέγγιση και οι διαπροσωπικές σχέσεις.
Γι΄αυτό και οι πολίτες αντιδρούν στις παλαιοκομματικές και αναχρονιστικές πολιτικές, οι οποίες περιστρέφονται γύρω από την πολιτική των άναρθρων κραυγών και δυστυχώς τελευταία και από τις ψεύτικες ειδήσεις (fake news – φέικ νιούς).   
Όμως, οι παντός καιρού επικριτές και όσοι κάνουν αντιπολίτευση για την αντιπολίτευση, ζημιώνουν με τη στάση τους την πολιτική, χάνουν και οι ίδιοι διότι βλέπουν το δέντρο και χάνουν το δάσος.
Όμως, ο μεγάλος ηττημένος είναι η ίδια η πόλη μας και κατ΄ επέκταση ο νομός. Το να ξεκινήσει κανείς αντάρτικο με άναρθρες κραυγές είναι ότι πιο εύκολο. Το δύσκολο είναι να γίνει το αντάρτικο με πολιτικές θέσεις και επιχειρήματα.
Και όπως έλεγαν παλαιά, «θα τους ταράξουμε στη νομιμότητα», το σύνθημα σε όλο αυτό το σκηνικό που στήνεται και στην τοπική κοινωνία είναι «θα τους ταράξουμε στις προτάσεις για μείζονα ζητήματα της περιοχής». Και όποιος αντέξει…
Γιατί δεν είναι μόνο όλα θέμα καρέκλας, αξιώματος και θέσης, αλλά προσφοράς για να μπει ένα λιθαράκι, όσο και εάν αντιδρούν και δυσανασχετούν διάφοροι που έχουν μάθει αλλιώς.
Και όπως έλεγε και ο μεγάλος Ρωμαίος ποιητής Οβίδιος(43 π.χ.-17 μ.Χ.) που έζησε την εποχή του Χριστού, «στη μέση του δρόμου βαδίζεις ασφαλέστατα». Και το κρίσιμο στη σημερινή εποχή, είναι να μην κρύβεσαι και να μην είσαι στα άκρα!

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13838157
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
3268
13073
75920

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 επισκέπτες και κανένα μέλος