A+ R A-
18 Αυγούστου 2018
Τετάρτη, 24 Ιανουαρίου 2018 20:16

Η κατάρρευση της αυταπάτης!

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

Ήταν που είχαμε πιστέψει στην αλλαγή σελίδας, σε ότι αφορά την ιστορία της Άρτας, για να καταστεί και αυτή μια κανονική πόλη, σε σημείο που στα αυτονόητα, να μπορεί να μοιάζει σε άλλες πόλεις και να μην είναι συγκρινόμενη μ’ αυτές το «μικρό χωριό», έξω απ’ αυτές! Υπήρχαν οι λόγοι και οι προϋποθέσεις, για να έχει την άνεση ο πολίτης, να σκέφτεται αυτή την αλλαγή, αρχής γενομένης απ’ την καταγωγή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για ν’ ακολουθήσει η ισχυροποίηση της Όλγας Γεροβασίλη, αλλά και τα τόσα άλλα στελέχη του ΣΥΡΖΑ, που βρίσκονται σήμερα σε θέση ευθύνης. Κοινή η πεποίθηση των απλών πολιτών, που ξεκινούσαν τις συζητήσεις τους, επισημαίνοντας ότι τώρα είναι ο καιρός, να ανακτήσουμε το χαμένο έδαφος τόσων δεκαετιών.
Η αντιδιαστολή βέβαια, συνόδευσε όλες τις συζητήσεις, γιατί και ο πιο αδιάφορος πολίτης βλέπει και συγκρίνει… Έχει την δυνατότητα, έστω της ελάχιστης ενημέρωσης. Αντιδιαστολή, η οποία αφορούσε το δρον στον τόπο , πολιτικό προσωπικό, για το οποίο είναι αυτοί που δεν δυσκολεύονται να ισχυριστούν πως τόσο άχρηστο πολιτικό προσωπικό, συντεταγμένο στην ίδια περίοδο, δεν είχε ποτέ, αυτός ο τόπος. Είχε και κάποιες εκφάνσεις, ίσως γιατί αξιοποιούσε κάποιες εκ των ευκαιριών, που από μόνες τους ερχόταν μπροστά του… Το σήμερα πάντως είναι τόσο απογοητευτικό, για να λέμε με χαρακτηριστικά άνεση: «δεν πάει άλλο»!
Και η ώρα του λογαριασμού…
-Πόσα θα χαθούν ακόμη;
Ο αγώνας δεν πρέπει να βλέπει το χαμένο έδαφος, που αρχικά ήταν στόχος να καλυφθεί, ευνοούσης και της πολιτικής συγκυρίας. Να μην χαθούν και τα κεκτημένα ή καλύτερα αυτά, που καλλιεργούν την αυταπάτη ότι σ’ αυτή την πόλη κάτι υπάρχει και κάτι λειτουργεί…
Δυό μεγάλα θέματα απασχολούν την τοπική κοινωνία, η οποία δείχνει να «πήγαινε για μαλλί και βγήκε κουρεμένη».
Οι πανεπιστημιακές σχολές που θα ερχόταν στην Άρτα και το στρατόπεδο που θα αναβαθμιζόταν, γιατί υπήρχαν οι δυνατότητες, αυτά να γίνουν και η Άρτα να κοιτάζει το μέλλον με αισιοδοξία. Αυτή την αισιοδοξία που καλλιέργησε η εξαγγελία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, για την ίδρυση της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα, με την συμπλήρωση ότι το ΤΕΙ Ηπείρου, συνενώνεται με το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και πως μέσα απ’ αυτή την διαδικασία, θα προέκυπταν και άλλες πανεπιστημιακές σχολές στην Άρτα…
Αυτά συνέβαιναν περί τον περασμένο Σεπτέμβριο, γιατί τώρα, οι ταγοί του τόπου, βλέπουν μπροστά μας, να μετακινείται η ελπίδα και η αισιοδοξία της Άρτας προς τα Γιάννενα και κοιτάζουν το δάχτυλο, που τις δείχνει…
Το στρατόπεδο της Άρτας, έλεγαν οι κύριοι εκπρόσωποι, θα αναβαθμιστεί γιατί τώρα το αίτημα αυτό  το ευνοεί η πολιτική συγκυρία. Αυτή που περιγράφεται στον πρόλογο του σημειώματος και αποτελεί και την βάση της παρούσης ανάλυσης… Εδώ παρατηρείται η κορύφωση της πλάκας, που κάνουν οι διάφοροι της κεντρικής εξουσίας, με τα στελέχη(!) της τοπικής κοινωνίας. Επισκέφτηκε το ΚΕΝ Άρτας, ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού Αλκ. Στεφανής, διαπίστωσε ότι λειτουργεί άψογα και την επόμενη ημέρα, έκανε την επίσημη ανακοίνωση για το κλείσιμο. Μαζί με τα ΚΕΝ κάποιων άλλων πόλεων… Με την υποσημείωση, ότι το Κέντρο Υποδοχής πο τώρα θεσμοθετείται θα πάει στα Γιάννενα!
Δύο στα δύο!  Σε τέτοιες περιπτώσεις, κάποιοι εκδηλωτικοί παράγοντες έλεγαν «κι άλλη π…» και το επαναλάμβαναν, για να γίνει αντιληπτό το μέγεθος της ήττας! Δύο στα δύο…  Στα πιο καθοριστικά, αυτά που μπορούν ν’ αποτελούν και το στοιχείο του απολογισμού, για τους ανεκδιήγητους τύπους, που δηλώνουν εκπρόσωποι του λαού και έχουν την έγνοια για την προκοπή του τόπου… Έπρεπε ήδη να έχουν εξαφανιστεί από προσώπου γης!
Η κατάρρευση της αυταπάτης, η οποία μπορούσε να μην έχει προκύψει, αν στο γενικό που περιγράφει ο πρόλογος, την κυβερνητική ισχύ δηλαδή, είχε προστεθεί και το ειδικό που αφορά στην τοπική εκπροσώπηση. Αν αυτοί που την αποτελούν, είχαν το ελάχιστο τσαγανό. Να αντιτεθούν στα σχέδια, έστω και για την τιμή των όπλων, αν τώρα δεν μπορεί να γίνει κάτι καθοριστικό…
Αν είχαν συναντηθεί έστω και μια φορά, όλοι μαζί, για να διαπιστώσουν αν υπάρχει η διάθεση να συνεργαστούν για το καλό του τόπου και ν' αφήσουν πίσω τις μικρότητες που τους χαρακτηρίζουν και δεν χαρακτηρίζουν ανάλογες μικρότητες, ούτε τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου. Ούτε κι αυτό το απλό δεν είναι να κάνουν.

 

[ΑΝΑΓΚΑΙΑ ΣΗΜΕΙΩΣΗ. Δείτε την αντιπαράθεση Τσιρογιάννη και Ψαθά, για το ποιός πρέπει να πάρει το στρατόπεδο Παπακώστα, την στιγμή που εμφανώς το αίτημα ν' αποκτήσει η πόλη διοικητήριο, θεωρείται πρώτο σήμερα για την Άρτα].

 

-Τι να περιμένεις όμως απ’ τους παράγοντες του τύπου Τσιρογιάννη;
Ο αρχηγός του ΓΕΣ, υπό τους ήχους των χειροκροτημάτων κάποιων αποστράτων, προσπαθούσε να τον υποψιάσει, για το τραγικό που θ΄ ακολουθούσε και αυτός ζητούσε κάποια τετραγωνικά μέτρα γης, για να παρκάρουν τα αυτοκίνητα στην άνω πόλη!
Η κατάρρευση της αυταπάτης, ήρθε πολύ πιο νωρίς απ’ όσο κάποιοι ψύχραιμοι αναλυτές, την ανέμεναν!
-Πρέπει να συμβιβαστούμε μ’ αυτήν ή υπάρχει κάποια άλλη πρόταση;
Αν προκύψει, θα είναι καλοδεχούμενη…

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13531331
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
107
29421
82883

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 127 επισκέπτες και κανένα μέλος