A+ R A-
20 Οκτωβρίου 2018
Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2018 21:12

Η πολιτικός Μπαζιάνα… στρίβει «αριστερά» τον ΣΥΡΙΖΑ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Του

ΧΡΗΣΤΟΥ ΜΕΓΑ

 

Η διάσταση που έλαβε και οι συζητήσεις που προκάλεσε η συνέντευξη της πολιτικού* κυρίας Περιστέρας Μπαζιάνα φαίνεται, κατ αρχήν, ότι πέτυχε το στόχο της: Η συζήτηση μεταφέρθηκε σε πιο «ανθρώπινα» ζητήματα, οι πολιτικοί άνδρες μπορεί να είναι παράτολμοι και απερίσκεπτοι αλλά, το κάνουν για καλό….

Αλλά, πέτυχε πραγματικά; Η σύζυγος του πρωθυπουργού αποκαλύπτει ότι στην κρεβατοκάμαρα τους, στην τραπεζαρία ή (και) στο Μαξίμου τους απασχολεί να διατηρηθεί το προφίλ ενός "αδιόρθωτου" αριστερού που προσωρινά μόνο συμβιβάστηκε με τους δανειστές αλλά και τους εταίρους. Και όλα αυτά «μου τα επέβαλαν δεν τα ήθελα» χωρίς να μας εξηγεί τι αντιπρότεινε… Αφήνοντας να εννοηθεί ότι όταν του δοθεί η ευκαιρία θα κάνει το όνειρο του πραγματικότητα: 15μελές μαθητικό συμβούλιο; Διακυβέρνηση α’ εξαμήνου του 2015;

Ουδόλως τους απασχολεί (σαν οικογένεια) το ζήτημα της δίκαιης διακυβέρνησης, της βιώσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης. Για να αποκρύψει ότι εκεί που η αριστερά θα έδιωχνε τους δανειστές και οι αγορές θα χόρευαν στους ρυθμούς του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ.Tσίπρας πρόσθεσε άνω των 60 δις χρέος (από τα 86 του γ΄μνημονίου), κατέστρεψε συμμετοχές 40 δις του δημοσίου στις τράπεζες, επέβαλε τα capitalcontrol, υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία για 99 χρόνια, προώθησε το λοκ-άουτ σε περίπτωση εργατικών απεργιών, αποδέχτηκε κάθε απαίτηση των δανειστών και υπεραντλαντικών συμμάχων της χώρας (σ.σ. βλέπε τη βάση της Σούδας, τα δηλώσεις Τσίπρας υπέρ Τράμπ στον Λευκό Οίκο, το διαγραφόμενο συμβιβασμό και στο Σκοπιανό, τις αγωνιώδεις προσπάθειες έκδοσης των τούρκων φυγάδων κ.α.). Εν τέλει ενέτεινε το… τρέμουλο της ανασφάλεια σε πολίτες και επιχειρηματίες. Οι οποίοι, πλέον, νιώθουν απόγνωση για το «αύριο»…

Αλλά, αλήθεια αυτό το πρόταγμα θα κρατήσει πολιτικά «ζωντανό» τον ΣΥΡΙΖΑ. Του λείπει η συνεργασία με την «πραγματιστική αριστερά» του ΛΑΕ και του ΚΚΕ ή με την Κεντροαριστερά, τις δυνάμεις της ανάπτυξης και της δίκαιης αναδιανομής; Να επιχειρήσει δηλαδή μια επεξεργασία των οικονομικών και κοινωνικών θέσεών του ώστε να συνδεθεί, επιτέλους, με τη δρώσα κοινωνία.

Υπό αυτό το πρίσμα η συνέντευξη της πολιτικού Μπαζιάνα ήταν καταστροφική για το μέλλον του συζύγου της. Αποκάλυψε (εν τη αφελεία της;) ότι δεν υπάρχει ένα πραγματικό αίτημα σύγκλισης με το «Κίνημα Αλλαγής». Να επανασυσπειρώσει τους (πρώην) ψηφοφόρους του 2015 επιχείρησε. Απευθυνόμενη όμως στο ακροατήριο του 4% του 2009. Ξεχνώντας, η άμοιρη, ότι στο 36% του εκλογικού σώματος το 2015 αθροίστηκαν, μεταξύ άλλων, απογοητευμένοι από την παλαιά κομματική τάξη, πήραν μέρος υπερχρεωμένα νοικοκυριά που, ενδεχομένως, πίστεψαν ότι κάτι θα γένει με τα δάνεια που τους πνίγουν (μερική ή σχετική σεισάχθεια που έταζε ο πρωθυπουργός προεκλογικά), στρατεύτηκαν άνεργοι και νεόπτωχοι των πόλεων και της υπαίθρου. (Και ακολούθησαν αρκετοί καιροσκόπους που πάνε –πάντα- με την νικητή για να συνεχίσουν να λαφυραγωγούν το κράτος, να λουφάρουν στην «δουλειά» τους, να λάβουν προαγωγή και επιδόματα). Δεν επιτεύχθηκε αυτό το, υψηλό σε κάθε περίπτωση, ποσοστό από όψιμους αριστερούς που είδαν το «φως το αληθινό» το 2015, 26 ολόκληρα χρόνια μετά την πτώση του τείχους του Βερολίνου…

Υπό αυτή την έννοια η συνέντευξη της πολιτικού Μπαζιάνα ήταν διαφωτιστική, χρήσιμη και ενημερωτική;

 

-Εγκιβωτίζει τον ΣΥΡΙΖΑ στην ιδεολογική του κοίτη του 4%.

-Απαλλάσσει το «Κίνημα Αλλαγής» από περιττές συζητήσεις που αποτολμούσαν ορισμένοι/ες εκ της κεντροαριστεράς που αγωνίζονται να πείσουν το υπό σύσταση κόμμα ότι υπάρχει πεδίον δόξης λαμπρό από την συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ.Τσίπρα.

-Μεταφέρει τον εμφύλιο στην βαλκανική-παραδοσιακή αριστερά. Το λόγο έχει η κυρία Κωνσταντοπούλου και ο κ. Λαφαζάνης οι οποίοι, βρίσκονται ήδη με το «όπλο πάρα πόδα». Είναι οι μόνοι που πραγματικά… απειλούνται!

 

Υ.Γ.1 Εκ μέρους της κ. Γκραμπόφσκι δεν χρειαζόμαστε αντίστοιχες δηλώσεις-αποκαλυπτικές των μύχιων επιδιώξεων της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Το όλο κλίμα στη ΝΔ αποπνέει συντήρηση, διάλυση του κοινωνικού κράτους και εργοδοτική αυθαιρεσία (υποτίθεται για να προσελκύσει επενδύσεις). Και, εκ των πραγμάτων, είναι όλα αυτά που δεν επιτρέπουν καν σκέψεις για συνεργασία με μια προοδευτική παράταξη!

Υ.Γ.2 Ως εκ τούτου περιττεύει οποιαδήποτε νύξη για την ανάγκη αυτόνομης πολιτικής πορείας του «Κινήματος Αλλαγής». Και για τις οποιαδήποτε εξελίξεις με άμεσες διαδικασίες να αποφανθούν τα μέλη του κόμματος μέσα από εσωτερικό δημοψήφισμα.

 

*Η σημερινή ενασχόληση της στήλης με τις δηλώσεις της συζύγου του πρωθυπουργού εδράζεται ακριβώς στο περιεχόμενο της συγκεκριμένης συνέντευξης. Άρα, πρόκειται σαφώς για ένα πολιτικό άρθρο…

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13851794
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2424
26710
89557

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 82 επισκέπτες και κανένα μέλος