A+ R A-
12 Δεκεμβρίου 2018
Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2017 20:54

Η αισιοδοξία πρέπει να κυριαρχήσει και την επόμενη ημέρα...

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(3 ψήφοι)

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Η είδηση δεν είναι η εκλογή της Φώφης, με το σαρωτικό -κατά έναν λόγο- ποσοστό. Ήταν αναμενόμενο, όχι μόνο μετά την πρώτη Κυριακή και την διαμόρφωση του τοπίου, το οποίο δεν μπορούσε ν' αλλάξει. Και απ' την πρώτη Κυριακή, οι προβλέψεις Φώφη έβλεπαν, χωρίς ν' αποκλείουν σε κάποιους να ζητούν το διαφορετικό.

Η είδηση, είναι η επιβεβαίωση της συμμετοχής των πολιτών, σε μια απόπειρα να μετατραπεί ένα διαλυμένο και με πολλές αμαρτίες στην πλάτη τουκόμμα, σ' ένα νέο κόμμα αρχών, το οποίο θα μπορέσει να παρέμβει στο σημερινό θλιβερό πολιτικό γίγνεσθαι, στο οποίο τα πάντα έχουν ισοπεδωθεί και δεν διαφαίνεται ούτε η ελάχιστη προοπτική για το καλύτερο...

Η Φώφη Γεννηματά, έκανε το πρώτο βήμα, το οποίο δεν μπορεί ν' αμφισβητήσει κανένας. Γνωρίζοντας την παθογένεια που κουβαλούσε το ΠΑΣΟΚ, που από μόνο του δεν μπορούσε να περάσει στη νέα εποχή, άνοιξε τις διαδικασίες και διείδε ότι μέσα απ' τα συντρίμμια, μπορεί να προκύψει το καλύτερο. Η Δημοκρατική Παράταξη ή η Κεντροαριστερά, θα μπορούσαν με την έλευση και άλλων δυνάμεων, με καθαρές διαδικασίες και καλή διάθεση, να μετατραπούν στο κόμμα της νέας εποχής και αυτό είναι που αναμένουν τώρα όλοι οι πολίτες, ακόμη κι αυτοί που δεν πήραν μέρος στην διαδικασία, αλλά καθημερινά παρακολουθούν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις εξελίξεις.

Το μεγάλο ζητούμενο:

-Θα διαχειριστεί με βάση την εντολή των πολιτών, τη μεγάλη νίκη που πήρε σ' αυτή την εκλογική αναμέτρηση, η Φώφη Γεννηματά;

Οι διαδικασίες που προηγήθηκαν ήταν τόσο καθαρές και συγκεκριμένες, που δεν πρόκειται να επιτρέψουν στη νέα αρχηγό, καμία παρερμηνεία και καμία προσωπική επιλογή και λειτουργία. Αυτό το γνωρίζει καλύτερα απ' όλους η μεγάλη νικήτρια των εκλογών, για την οποία πρέπει να σημειωθεί, πως η ωριμότητά της πλέον είναι χαρακτηριστική.

Αυτό δεν αφαιρεί το δικαίωμα απ' τον κάθε πολίτη, να αγωνιά και να παρακολουθεί βήμα - βήμα τη νέα ηγεσία, για τον αν κάνει πράξη την αγωνία και την εντολή των πολιτών, που πήραν μέρος στην εκλογική διαδικασία.

Γράφει ο Γιάννης Σιδέρης στο έγκυρο ενημερωτικό site"liberal.gr": "Η Φώφη Γεννηματά εξέπληξε. Καθ’ όλη τη διαδρομή της ως την προεδρία του κόμματος, σε όποιο πόστο, δεν είχε επιδείξει οργανωτικό δυναμισμό, ούτε είχε φιλοτεχνήσει προφίλ που θα προετοίμαζε για ηγετική εμφάνισή της στην απελθούσα εκλογική διαδικασία. Παρουσιάστηκε ηγετική, συνεργατική και μειλίχια, χωρίς να ενδώσει σε πολώσεις και άγονους διαξιφισμούς". Αυτό είναι και το δεδομένο της ελπίδας που δημιουργείται.

Γιατί αν η νέα αρχηγός της κεντροαριστεράς έδειξε αυτά τα χαρίσματα στην δύσκολη πορεία, μέχρι να φτάσουμε στις εκλογές και να καταγραφεί η μεγάλη συμμετοχή, τι θα την εμποδίσει τώρα, να κινηθεί με βάση την λαϊκή εντολή. Δεν προκύπτει κάτι που να είναι ικανό, να δημιουργήσει πρόβλημα και ν' αναγκάσει την Φώφη, να κινηθεί πέραν των συμφωνηθέντων και επιβεβαιωθέντων, απ' την λαϊκή εντολή.

Προέχει βεβαίως οι διαδικασίες που πρέπει ν' ακολουθήσουν να μην πάρουν χρόνο, μιας και το πολιτικό παιχνίδι, είναι τόσο ρευστό, που κανένας δεν μπορεί να γνωρίζει, το πως θα κινηθεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, για να ακυρώσει την προσπάθεια που έγινε. Δεν είναι μακριά απ' τις σκέψεις του κ. Τσίπρα, να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, ώστε να βρει το νέο φορέα ανέτοιμο, άρα αδύναμο να παρέμβει και να μπορέσει να ελπίζει και ο ίδιος να μπορέσει, έστω και με τρικ, να παραμείνει ζωντανός στην πολιτική διαδικασία.

Η μία παράμετρος του προβλήματος είναι αυτή. Η σημαντικότερη όμως είναι αυτό που ζητούν οι πολίτες. Οι πάντες να βιαστούν, ώστε το κόμμα της κεντροαριστεράς να είναι έτοιμο και πλήρες, αφού όλοι γνωρίζουν ότι στην πολιτική τίποτα δεν θα είναι ίδιο σήμερα, μ' αυτό που θα προκύψει αύριο.

-Θα λειτουργήσει με βάση και αυτές τις παραμέτρους των εξελίξεων η Φώφη;

Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα, για τα οποία κανένας δεν μπορεί να είναι σίγουρος. Εδώ μπορεί να προκύπτει και η διαρκής επαγρύπνηση όλων των πολιτών, που συνέβαλλαν στην μεγάλη κατάκτηση της συμμετοχής, που την πρώτη Κυριακή ξεπέρασε τον αριθμό των 210.000, τον οποίο κανένας δεν περίμενε και θορύβησε αρκούντως, όσους ενοχλεί η ισχυρή κεντροαριστερά...

Όμως πρέπει να είμαστε σε αναμονή, γιατί μπορεί οι εξελίξεις ν' απαιτούν να βιαστεί η νέα αρχηγός της κεντροαριστεράς, αυτό όμως δεν μπορεί να επιβάλλει να γίνουν επιπόλαιες κινήσεις, οι οποίες και θα υποθηκεύσουν το όλο εγχείρημα. Παράλληλα η αισιοδοξία, θα πρέπει να είναι το χαρακτηριστικό που καθημερινά και με κάθε τρόπο, θ' αναδεικνύεται...

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14102761
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
366
7916
51815

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 53 επισκέπτες και κανένα μέλος