A+ R A-
15 Οκτωβρίου 2018
Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2017 21:50

Από τη γη στη σελήνη...

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(5 ψήφοι)

Γράφει η

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΣΧΙΣΜΕΝΟΥ

 

Πολλές φορές οι υψηλές και οι χαμηλές πτήσεις δημιουργούν υψηλά ταξίδια του μυαλού και της σκέψης μας. Δεν είναι μόνο τα ταξίδια της μικρής μας καθημερινότητας αλλά ακόμη περισσότερο ταξίδια τα οποία προσδιορίζουν την ποιότητα της ζωής μας και την σκέψης μας. Δεν είναι μόνο το ταξίδι, ο προορισμός όπως έλεγε και ο Αλεξανδρινός ποιητής. Είναι ακόμη περισσότερο η διαδρομή μας που την ακολουθούμε καμιά φορά τυφλά και ασυνείδητα μέσα από υπόγειους δρόμους και  στροφές , μέσα από διάφορες προσωπικές εμπειρίες οι οποίες εντάσσονται συχνά στην περιοχή του ονειρικού και της  ουτοπίας.
Διαδρομή από τη γη στη σελήνη, ένα ταξίδι που φτιάχνει γέφυρες και  δρομάκια μέσα από τους ανθρώπινους ιστούς και δικτυώσεις μέσα από σκοτεινά και φωτεινά μονοπάτια  μέσα από σκάλες και διαδρόμους μυστικούς και φανερούς. Άνθρωποι που θα συναντηθούν κάποια στιγμή στην μικρή κι ασήμαντη ζωή τους και μ’  ένα βλέμμα λίγο πιο έντονο άλλες φορές λίγο πιο ελεύθερο θ΄αναρωτηθούν για την μέχρι τώρα συνύπαρξή τους και ξαφνική τους συμπαντική σύγκρουση.
Γνωριμίες ανοίγουν δρόμους έρωτα, φιλίας , συμπάθειας, συνεργασίας,δημιουργούν δεσμούς και μοναδικές εξαίσιες στιγμές που άλλες θα καταχωρηθούν μυστικά σε μικρές ευαίσθητες γωνιές της ψυχή. Άλλες θα κοσμήσουν ακριβές κορνίζες βαρυσήμαντων φωτογραφιών που θα θρονιαστούν πάνω σε βαριά ή φτωχικά έπιπλα, άλλες θα φροντίσουν να επιβεβαιώσουν την ελαφρύητα της ύπαρξής μας και της ανθρώπινης περίπλοκης διάστασής μας. Όλος ο κόσμος, μια στιγμή, ένα άγγιγμα, ένα όνειρο στο κύμα με παπαδιαμαντική γραφή.
Η ευτυχία στο βλέμμα της επομένης και στην ανάμνηση που έρχεται και γεννιέται με κάθε αυγή, ή με κάθε αποχώρηση της ηλιαχτίδας και του φωτός, ή με την επικράτησης της σελήνης.  Η άκρη  του κόσμου,  ο φάρος που φέγγει , το δάσος που αρχίζει και τελειώνει , η κρήνη που εμφανίζεται λυτρωτική σε κάθε της μικρή και μεγάλη διάσταση, ο δρόμος που τελειώνει κι ένας νέος αρχίζει. Και διανύουμε αποστάσεις , χιλιόμετρα, ταξίδια πτήσεις για να καταλήξουμε τελικά πού;  Μα φυσικά στην πρώτη μας διαδρομή. Ου τις θα πεί ο Οδυσσέας, τις θα ψιθυρίσει ο σύγχρονος άνθρωπος, μια κάποια απάντηση είναι κι αυτή στης δικής μας πυξίδας το κανάλι.
Και περπατάμε ...και ταξιδεύουμε και γινόμαστε πιο πλούσιοι σε εμπειρίες και πάθη, αγαπάμε πιο περίτεχνα και δύσκολα, αναγνωρίζουμε όλο και πιο καλά το δύσκολο αυτό πράγμα που αποτέλεσε το αίνιγμα της Σφίγγας. Ο άνθρωπος, το τέρας κι ο θεός, η γνώση και η άγνοια, το φως και το σκοτάδι συνάμα. «Σκιάς όναρ άνθρωπος»  είχε πει ο Πίνδαρος και φυσικά κάτι γνώριζε παραπάνω από μας τους τυφλούς και κουφούς....

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13827185
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2101
2101
64948

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 επισκέπτες και κανένα μέλος