A+ R A-
15 Οκτωβρίου 2018
Τετάρτη, 01 Νοεμβρίου 2017 21:39

Δεν πρέπει να υποβαθμιστεί η ιστορική απόφαση

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Του

ΚΩΣΤΑ ΓΚΕΤΣΗ

 

 

Δεκαετίες είχε η Άρτα, να ζήσει στιγμές σαν κι αυτή της επίσημης ανακοίνωσης, απ' τα χείλη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, της ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής της Άρτας. Μέχρι τις αρχές της δεκαετίας του '80, θα θυμούνται οι παλαιότεροι, πως μπροστά στο δημαρχείο στην οδό Σκουφά, ήταν αναρτημένο πανό, το οποίο θύμιζε και στους κατοίκους της πόλης και στους επισκέπτες της, πως και η Άρτα δικαιούται μια πανεπιστημιακή σχολή και αυτή θα πρέπει να είναι η Γεωπονική, λόγω και των χαρακτηριστικών που παρουσιάζει ο τόπος μας και είναι ο ιδανικός, για την λειτουργία της εν λόγω σχολής...

Σαράντα χρόνια μετά, το έφερε η ζωή, ένας αρτινός πρωθυπουργός ν' ανακοινώσει την ίδρυση της Σχολής στην Άρτα και το γεγονός αυτό ως θετικό και αισιόδοξο, απ' όλους τους πολίτες, οι οποίοι θα πρέπει να κλείσουν τ' αυτιά τους σε μίζερες αναλύσεις, οι οποίες "βλέπουν το δένδρο και χάνουν το δάσος". Κάποιες προεκτάσεις για το αν κάποια τμήματα του ΤΕΙ πάνε στα Γιάννενα, είναι ελάχιστες σε σχέση με αυτό που θ' απολάβει η Άρτα τα επόμενα χρόνια.

Έλαχε ο κλήρος σε δυό νέους πολιτικούς να πάρουν το αίτημα απ' το μηδέν και να το κάνουν πράξη. Μάλιστα το αίτημα αυτό, για να παρουσιαστεί είχε και τις δυσκολίες του, καθώς στο διάβα της ζωής, είχε παραποιηθεί με φόντο το ελάχιστο. Είχαν φροντίσει κάποιοι να εξομοιώσουν την ίδρυση και λειτουργία Πανεπιστημιακής Σχολής, με τα διάφορα τμήματα του ΤΕΙ Ηπείρου, που σκορπίστηκαν σ' όλη την Ήπειρο, όσα ήταν σίγουρο ότι δεν είχαν προοπτική. Ίσως γιατί βόλευε κάποιους... Την παθογένεια του ΤΕΙ Ηπείρου, την είχε περιγράψει από τότε η "Γ" και για τον λόγο αυτό, με πάθος όλα τα προηγούμενα χρόνια, προωθούσε το αίτημα της ίδρυσης Πανεπιστημιακής Γεωπονικής Σχολής...

Η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Όλγα Γεροβασίλη (σ.σ. και βουλευτής Άρτας βεβαίως) και ο βουλευτής Βασίλης Τσίρκας, πήραν πάνω τους το αίτημα και το έκαναν πράξη. Αγωνίστηκαν για να πείσουν αυτούς που έπρεπε να λάβουν την τελική απόφαση και κατάφεραν, η ανακοίνωση της ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής, να γίνει κατά τον πιό επίσημο τρόπο. Απ' τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, που η Όλγα Γεροβασίλη και ο Βασίλης Τσίρκας, είχαν καταφέρει όλο το προηγούμενο διάστημα, να πείσουν τον πρωθυπουργό, για την αναγκαιότητα του να κάνει ο ίδιος την επίσημη ανακοίνωση.

Αυτό είναι το μεγάλο και σημαντικό γεγονός. Αυτό πρέπει να αναγνωριστεί ως ιδιαίτερη προσφορά στον τόπο, απ' τους δυό βουλευτές του νομού Άρτας. Το ότι όλοι οι προηγούμενοι δεν τα είχαν καταφέρει, δεν μπορεί να υποβαθμίσει την προσφορά τους, με διάφορα τερτίπια και σχόλια, τα οποία καμία σχέση δεν έχουν με την πραγματικότητα.

Όλοι οι βουλευτές που εκπροσώπησαν την Άρτα, τις τέσσερις δεκαετίες, που ήταν ενεργό το αίτημα της ίδρυσης Γεωπονικής Σχολής, δεν κατάφεραν να το κάνουν πράξη... Και το έκαναν οι συγκεκριμένοι... Όλγα Γεροβασίλη και Βασίλης Τσίρκας.

-Τι να κάνουμε;

-Να υποβαθμίσουμε το μέγεθος της προσφοράς τους στον τόπο, επειδή όλοι οι προηγούμενοι δεν τα κατάφεραν;

Δυστυχώς! Υπάρχει μεγάλη μερίδα πολιτών, που αλληθωρίζει προς την λογική αυτή και ψάχνει τα ελάχιστα για να υποβαθμίσει την προσφορά των βουλευτών και βεβαίως της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.

Με την παραδοχή και προβολή της πραγματικότητας, που πρέπει να πάνε παράλληλα με την δημόσια αναγνώριση της προσφοράς, θα μπορέσουμε να κάνουμε και το επόμενο βήμα και καθώς ευνοεί η πολιτική και κυβερνητική συγκυρία, να επιτευχθεί και κάτι καλύτερο για τον τόπο. Να προωθηθεί δηλαδή και κάποιο άλλο αίτημα του τόπου μας. Και να έχουμε την χαρά, να επαινέσουμε τους παράγοντες και εκπροσώπους που θα πετύχουν το ένα ακόμη σημαντικό...

Ας τελειώνουμε με την μιζέρια, μία παράμετρο της οποίας, επιχειρούμε να ακυρώσουμε εν τη γενέσει της... Είναι δεδομένες και παραμένουν οι διαφωνίες, που ο υπογράφων έχει με παραμέτρους της πολιτικής που ασκεί η κυβέρνηση των ΣΥΡΟΖΑΝΕΛ. Και έχουν καταγραφεί κατά τον καλύτερο τρόπο, ίσως και με υπερβολές... Όμως αυτό δεν σημαίνει, πως πρέπει να οδηγηθούμε στην απρέπεια, να επιχειρήσουμε να υποβαθμίσουμε την ιστορική στιγμή της Άρτας, που αφορά στην ικανοποίηση ενός αιτήματος σαράντα (40) και πλέον χρόνων.

Αν σ' αυτή την πόλη, είχε γίνει συνείδηση ο διαχωρισμός των γεγονότων, σε θετικά και αρνητικά, με την υποχρέωση της αναγνώρισης και προβολής των θετικών, τότε μπορεί να γίνουν πολλά και σημαντικά βήματα μπροστά... Αν κυριαρχήσουν εκείνοι που περιφέρουν την προσωπική τους μιζέρια και επιχειρούν να την παρουσιάσουν ως ενδιαφέρον για τον τόπο, ίσως βρεθούμε στην δύσκολη θέση, μετά από πολλά χρόνια, ν' αναπολούμε μόνο την ιστορική στιγμή της ανακοίνωσης διά χειλέων πρωθυπουργού, της ίδρυσης της Γεωπονικής Σχολής στην Άρτα...

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13827380
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2296
2296
65143

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 63 επισκέπτες και κανένα μέλος