A+ R A-
20 Μαρτίου 2018
Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 21:35

Πίσω απ' την έκθεση της Περιφέρειας

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

Γράφει ο

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΕΤΣΗΣ

 

-Και τι την ήθελαν την έκθεση των τοπικών προϊόντων και γιατί την διοργάνωσαν στην πλατεία Σκουφά;
Ανόητα ερωτήματα, που είναι και παράλληλα σχόλια, από ανθρώπους, οι οποίοι υποτίθεται πως θέλουν να έχουν και λόγο στην δημόσια ζωή, για να συνεισφέρουν στην αγωνία για το καλύτερο... Μιλάμε βεβαίως για την έκθεση "ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ", που διοργάνωσε και στην Άρτα, η περιφέρεια Ηπείρου, αφού είχαν προηγηθεί ανάλογες και στην Θεσπρωτία και στην Πρέβεζα...
-Πόση μιζέρια ακόμη;
-Πόσο μίζερη προσέγγιση των τοπικών μας προϊόντων;
Δηλαδή όσοι ήθελαν να σχολιάσουν αρνητικά την πρωτοβουλία αυτή της Περιφέρειας Ηπείρου, ήθελαν να έχουμε στην απομόνωση και χωρίς καμία προβολή την προσπάθεια που γίνεται στον πρωτογενή τομέα, ο οποίος συνδυαζόμενος και με τον τουρισμό, αποτελεί το μέλλον της πατρίδας μας και ειδικά της φτωχής μας περιοχής. Ωραία λογική!
Για να σοβαρέψουμε λίγο την προσέγγιση του όλου θέματος... Η πρωτοβουλία της Περιφέρειας Ηπείρου, όπως φάνηκε και στην Άρτα, αφορά την ουσιαστική στήριξη των προσπαθειών που κάνουν νέοι επιχειρηματίες, για να δώσουν το στίγμα της ανάπτυξης στην περιοχή μας. Και αν δεν υπήρχε η Περιφέρεια Ηπείρου, η οποία τόσες και τόσες προσπάθειες έχει κάνει, όλοι οι πολίτες της περιοχής, θα ζούσαν με την άποψη πως στην Ήπειρο δεν γίνεται τίποτα και το ακόμη χειρότερο, πως δεν προσπαθεί κανένας.
Είχαμε την δυνατότητα να συνομιλήσουμε με πολλούς επισκέπτες της εν λόγω έκθεσης και κοινός λόγος όλων ήταν το πως στην Ήπειρο, παράγονται τόσα πολλά και τόσο σημαντικά προϊόντα, τα οποία δεν γνώριζε η πλειοψηφία των επισκεπτών.
Η θεωρία των βημάτων, αποδεικνύεται χρήσιμη, στην προσέγγιση της σημαντικής προσπάθειας, που κάνει η Περιφέρεια Ηπείρου. Το πρώτο βήμα, που μέχρι τώρα, δεν είχε επιχειρηθεί να γίνει από κανένας, είναι να γνωρίσουν ΟΛΟΙ οι ηπειρώτες τα προϊόντα της πατρίδας τους, για να τα επιλέξουν όπου τα βρουν και να μην οδηγηθούν στην αγορά, κάποιου ανάλογου είδους, το οποίο θα έχει εισαχθεί από άλλες χώρες. Οι συζητήσεις τις οποίες προαναφέρουμε, μας οδηγούν στο συμπέρασμα, πως όσοι γνώρισαν τα πολλά προϊόντα της Ηπείρου, θα τα επιλέξουν στην πρώτη αναζήτηση που θα κάνουν.
Για να περάσουμε στο επόμενο βήμα, που είναι εξ ίσου σημαντικό... Αυτοί που μέσα απ' τις εκθέσεις γνώρισαν τα προϊόντα, θα γίνουν οι διαφημιστές τους και θα προτείνουν σε κάθε συζήτηση, ακόμη και με μη ηπειρώτες, να τ' αναζητήσουν, σε διάφορα σημεία πώλησης και μακριά απ' την Ήπειρο. Στην Αθήνα, ας πούμε και σε άλλα μεγάλα αστικά κέντρα.
Στα δυό πρώτα βήματα, προκύπτει και ο απολογισμός... Οι έχοντες τις επιχειρήσεις παραγωγής τοπικών προϊόντων, θα νοιώσουν την ψυχολογική ανάταση που προσφέρει, σε κάθε περίπτωση, η στήριξη των πολιτών. Για να μπορέσουν κι αυτοί με την σειρά τους να κάνουν το επόμενο βήμα και να βγουν στην πανελλήνια αγορά, αλλά και στις αγορές του εξωτερικού, πιό ισχυροί, άρα και πιό χρήσιμοι.
Όταν στην αρχή της θητείας του, ο αντιπεριεφεριάρχης Βασίλης Ψαθάς, μιλούσε και ξαναμιλούσε, για την στήριξη των τοπικών επιχειρήσεων, κάποιοι τον κοίταζαν ως εξωγήινο, μιας και η κυρίαρχη και κουτοπόνηρη λογική, στην όποια αναζήτηση του καλύτερου αντιπαραθέτει τις σκοπιμότητες και μια σειρά ιστορίες για αγρίους, με βάση τις οποίες διαμορφώνεται και η κοινή γνώμη.
Αυτό που είδαν, όσοι καλοπροαίρετα προσήλθαν στην έκθεση "ΚΕΡΝΑΜΕ ΗΠΕΙΡΟ" στην πλατεία Σκουφά, διαπίστωσαν, με όσα είδαν. Πως υπάρχει ο κόσμος της παραγωγής και της προκοπής, που μπορεί να ορίσει και το επόμενο βήμα της αναζήτησης, για την επιβίωση και την προκοπή του τόπου μας.
Όλοι αυτοί που πήραν μέρος στις τρεις διοργανώσεις που έγιναν μέχρι τώρα, με την ψυχολογική αβάντα που πήραν, μπορούν να βρεθούν και σε μια μεγαλύτερη ανάλογη έκθεση στο κέντρο της Αθήνας, για να προκύψουν πολλαπλά οφέλη, με πρώτο και καλύτερο το μήνυμα πως η τελευταία σε ανάπτυξη Περιφέρεια της Ευρώπης, έχει ήδη μπει σε τροχιά προκοπής... Και δημιουργεί, για να μην πάρει από πίσω, όλους τους ανόητους (σ.σ. δυστυχώς το είδος... ευδοκιμεί), που και πίσω απ' την πιό σημαντική προσπάθεια, θ' αναζητήσουν σκοπιμότητες, για να τις θέσουν στην δημόσια συζήτηση και να μολύνουν ότι καλό μας προκύπτει.
Ο αντιπεριφερειαρχης Βασίλης Ψαθάς, που εργάστηκε σκληρά για την διοργάνωση αυτής της έκθεσης, είναι ο κομιστής του πιό αισιόδοξου μηνύματος, άσχετα αν κάποιοι δεν θέλουν να το λάβουν. Κομίζει μήνυμα, πως η Ήπειρος δεν πρέπει να είναι και δεν είναι, η φτωχή και μίζερη περιφέρεια της πατρίδας μας, για να προκαλεί και τον οίκτο των υπολοίπων. Πως η Ήπειρος και με τις επιχειρήσεις, που πήραν μέρος στις εκθέσεις, που προαναφέρουμε, πορεύεται το δρόμο του νοικοκυριού και της προκοπής...

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

12914221
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2924
14713
221338

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 194 επισκέπτες και κανένα μέλος