A+ R A-
20 Ιουνίου 2018
Κώστας Γκέτσης

Κώστας Γκέτσης

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018 11:07

Δεν έχουν πρόσβαση στα έγγραφα!

|

Περίεργη η λειτουργία του απερχόμενου και ελεγχόμενου διοικητικού συμβουλίου του ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου - Δόθηκε εισαγγελική παραγγελία, για να έχουν τα μέλη πρόσβαση στα έγγραφα του φορέα...

 

 

 

 

 

Στην εισαγγελέα Άρτας κα Κεχαγιά, προσέφυγαν χθες τα μέλη του ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου, προκειμένου να βρεθεί τρόπος, για ν’ αποκτήσουν πρόσβαση στο καταστατικό, το μητρώο μελών και άλλα έγγραφα του φορέα. Η δικαστική λειτουργός έδωσε παραγγελία, να τηρηθεί ο νόμος και το καταστατικό, προφανώς μη κατανοούσα την συμπεριφορά των νυν διοικούντων.

Μάλιστα οι εξελίξεις είναι γρήγορες και ο χρόνος πιέζει τα μέλη, που θέλουν να βάλουν τέλος στη νοσηρή κατάσταση, που έχει δημιουργηθεί, μιας και την Παρασκευή λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων για τις εκλογές που θ’ ακολουθήσουν.

Όσοι επιχείρησαν να ερμηνεύσουν την κατάσταση που δημιουργήθηκε, θεωρούν πως οι νυν διοικούντες, θα κάνουν τα πάντα, προκειμένου να μην χάσουν τις εκλογές.

Ωστόσο, οι ενστάσεις που προβάλλονται ταυτόχρονα, με την αγανάκτηση για την απαγόρευση της πρόσβασης στα έγγραφα, αφορούν και το αν είναι νόμιμο και ηθικό, όσοι ελέγχονται για σωρεία παραβάσεων, όπως έχουν καταγραφεί στην «Γ» σε προηγούμενο αποκαλυπτικό ρεπορτάζ, να έχουν την δυνατότητα να είναι εκ νέου υποψήφιοι.

Τα μέλη του ΤΟΕΒ, δεν παραλείπουν να χρεώνουν και στην Περιφέρεια Ηπείρου, που είναι αρμόδια για την λειτουργία του οργανισμού, ολιγωρία στην τήρηση των νόμων, αλλά και αδιαφορία για την εξυγίανση του οργανισμού.

Βεβαίως, έστω και την ύστατη στιγμή, τα μέλη του ΤΟΕΒ θεωρούν πως η παρέμβαση της Εισαγγελέως Άρτας, θα φέρει το ζητούμενο αποτέλεσμα και θ’ αποκτήσουν πρόσβαση στο αρχείο του ΤΟΕΒ Ζώνης Λούρου...

|

Ευρεία συνάντηση εργασίας με θέμα «Τοπικό Σχέδιο Δράσης» για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού

 

 

 

Ευρεία συνάντηση εργασίας με θέμα «Τοπικό Σχέδιο Δράσης» για την αντιμετώπιση της λαθροθηρίας στο Εθνικό Πάρκο Υγροτόπων Αμβρακικού, πραγματοποιήθηκε στις 14/6/2018 με πρωτοβουλία και παρουσία του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Μιχελάκη, στο κτίριο της Π.Ε. Άρτας.

Στη συνάντηση η οποία ήταν καθοριστική ως προς τη λήψη των σχετικών αποφάσεων, κλήθηκαν να παρευρεθούν υπηρεσίες και φορείς που θα εμπλέκονται στην εφαρμογή του «Τοπικού Σχεδίου Δράσης», προκειμένου να εξασφαλιστεί η αντιπροσωπευτικότητα των θέσεων και απόψεων τους.

Σε ένα γόνιμο διάλογο οι συμμετέχοντες συζήτησαν όλες τις παραμέτρους του «Τοπικού Σχεδίου Δράσης», για την προστασία των προστατευόμενων ειδών της άγριας πανίδας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού, οι οποίοι λόγω χωρικής αρμοδιότητας, ειδικών γνώσεων και εμπειρίας εμπλέκονται στην προστασία και παρακολούθηση των ειδών άγριας πανίδας και γενικότερα στην προστασία του φυσικού περιβάλλοντος

Το όλο εγχείρημα εντάσσεται στα πλαίσια κατάρτισης του προγράμματος για την προστασία των προστατευόμενων ειδών στον Αμβρακικό από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, το προσχέδιο του οποίου βρίσκεται σε διαβούλευση.

Σύμφωνα με το «Τοπικό Σχέδιο Δράσης» καθορίζεται σε τοπικό επίπεδο η διαδικασία αξιολόγησης και βελτίωσης της αποτελεσματικότητας των εμπλεκομένων με τη λαθροθηρία υπηρεσιών και λοιπών φορέων, καθώς και οι απαραίτητες διοικητικές διαδικασίες για τον εν γένει επιχειρησιακό συντονισμό τους, ώστε να αξιοποιούνται τα διαθέσιμα μέσα και ο εξοπλισμός τους για τον εντοπισμό και τον έλεγχο περιστατικών λαθροθηρίας στην περιοχή του Εθνικού Πάρκου Υγροτόπων Αμβρακικού και της ευρύτερης περιοχής.

Οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ετήσια βάση, μετά από σχετική πρόσκληση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που θα έχει τη μέριμνα για τη σύγκληση της ετήσιας σύσκεψης, θα παρουσιάζουν τα προγράμματα φύλαξης του εθνικού πάρκου, θα αξιολογούν τυχόν περιστατικά λαθροθηρίας που αντιμετώπισαν και θα λαμβάνουν αποφάσεις για τη βελτίωση σε επιχειρησιακό επίπεδο, της συνεργασίας και της αποτελεσματικότητάς τους.

Υπεύθυνοι φορείς για την υλοποίηση του σχεδιασμού είναι η Γενική Διεύθυνση Δασών και Δασικού Περιβάλλοντος του ΥΠΕΚΑ, οι δυο Αποκεντρωμένες Διοικήσεις Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου με τις τοπικές Δασικές Υπηρεσίες, οι ΟΤΑ Α΄& Β΄ βαθμού, οι Κυνηγετικές Ομοσπονδίες Ηπείρου και Στερεάς Ελλάδας, ο Φορέας Διαχείρισης «Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας», και λοιπές υπηρεσίες και φορείς που θα καλούνται στην ετήσια σύσκεψη, όπως Ελληνική Αστυνομία, Λιμενικό Σώμα κλπ.

Στη συνάντηση εργασίας της Πέμπτης, συμμετείχαν ο Συντονιστής και υπηρεσιακά στελέχη των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ο Συντονιστής και υπηρεσιακά στελέχη της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου-Δυτικής Ελλάδας & Ιονίου, ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Άρτας, ο Δήμαρχος Νικολάου Σκουφά, ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Άρτας, ο Συντονιστής & ο Πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης «Αμβρακικού Κόλπου-Λευκάδας», ο Διευθυντής της Αστυνομικής Δ/νσης Άρτας, ο Υποδιοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Άρτας, ο Υποδιευθυντής της Δ/νσης Αστυνομίας Πρέβεζας, ο Περιφερειάρχης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ηπείρου, ο Προϊστάμενος Λ.Σ. από το Λιμεναρχείο Πρέβεζας και εκπρόσωπος από την Ε΄ Κυνηγετική Ομοσπονδία Πρέβεζας.

|

Η απάντηση του δημοτικού συμβούλου Χάρη Παπάζογλου, στην ανακοίνωση για την διαγραφή του, απ’ την δημοτική ομάδα...

 

 

 

 

 

Σχετικά με τη διαγραφή μου – μετά από εισήγηση και προτροπή του Δημάρχου Αρταίων – από την παράταξη «Αρτινών Συνεργασία», θα ήθελα να δηλώσω τα εξής:

Δέχομαι με υπερηφάνεια τη συγκεκριμένη διαγραφή, διότι όπως απέδειξαν οι εξελίξεις των τελευταίων μηνών, δεν επρόκειτο για μια ουσιαστική και ρεαλιστική Αρτινή συνεργασία, αλλά περισσότερο εικονικός αποδείχτηκε ο τίτλος της παράταξης στην οποία μέχρι χθες ανήκα. Η διαγραφή μου αυτή για κάποιους αποτελεί «ανακούφιση», για μένα όμως αποτελεί απτή απόδειξη ότι υπηρέτησα με ακεραιότητα και εντιμότητα το δημοκρατικό σκοπό για τον οποίο ο Αρτινός λαός με στήριξε με την ψήφο του και την εμπιστοσύνη του. Η δημοκρατία είναι το πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από το λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του λαού και μόνον αυτά. Αυτό σημαίνει ότι οι φορείς της εξουσίας πρέπει να υπηρετούν και να προασπίζουν τα συμφέροντα του συνόλου της κοινωνίας και να τάσσονται με το μέρος των πολλών, όχι με το μέρος των ιδιοτελών συμφερόντων που εξυπηρετούν τη διατήρηση της εξουσιαστικής θέσης  τους. Το σπουδαιότερο γνώρισμα της δημοκρατίας είναι ότι αποτελεί ένα πολίτευμα ανοιχτό στην κριτική και τον έλεγχο, στόχος των οποίων αποτελεί ο περιορισμός της αυθαιρεσίας εις βάρος των συμφερόντων της πλειοψηφίας της τοπικής κοινωνίας. Και γι’ αυτό τον σκοπό, αγωνίστηκα με δύναμη και σθένος ενάντια στην αδιαλλαξία και το ναρκισιστικό χαρακτήρα του πρώτου δημότη, που όσες φορές κι αν τον συμβούλεψα εγώ και άλλοι συνεργάτες του, όσες φορές κι αν του εφιστήσαμε την προσοχή για την προάσπιση των συμφερόντων της τοπικής κοινωνίας της Άρτας, βρήκαμε μπροστά μας «τείχος άρρηκτον», μία συμπεριφορά όπου σε κάθε θέμα που απασχολούσε το Δήμο Αρταίων, το «δίκιο» εν τέλει το είχε πάντα ο πρώτος δημότης. Λέγεται συχνά η έκφραση ότι ο δήμαρχος είναι ο πρώτος δημότης, μα δεν σημαίνει ότι είναι και αλάνθαστος δημότης, για το λόγο αυτό, αυτός ονομάζεται δήμαρχος και έχει γύρω του δημοτικούς συμβούλους να τον νουθετούν και να εκφέρουν ελεύθερα τη γνώμη τους και τις ιδέες τους, ειδάλλως θα ονομαζόταν μονάρχης και θα είχε γύρω του κόλακες να σκύβουν το κεφάλι καταφατικά σε κάθε του απόφαση. Ίσως τελικά, έχει μπερδέψει ο ίδιος τα πολιτεύματα, να του υπενθυμίσω λοιπόν ότι έχει την εξουσία στο πολίτευμα που ονομάζεται «δημοκρατία», όχι «μοναρχία».

Όλο αυτό το διάστημα, από την πρώτη μέρα που ο Αρτινός λαός με εμπιστεύτηκε να τον εκπροσωπώ μέχρι σήμερα, δεν συμβιβάστηκα με συμφέροντα ενάντια στη λαϊκή βούληση, δεν αθέτησα υποσχέσεις για δημόσια διαβούλευση σοβαρότατων θεμάτων της κοινωνίας μας, δεν έδειξα αδράνεια και παθητικότητα για να διατηρήσω την «καρέκλα» μου, αλλά αντιθέτως, αγωνίστηκα με απαράμιλλο θάρρος ενάντια σε κατεστημένα συμφέροντα, τίμησα με κάθε τρόπο τη βούληση της πλειοψηφίας του λαού και προάσπισα δυναμικά τα συμφέροντά του, δεν φοβήθηκα να εκφράσω ελεύθερα τις απόψεις μου και να κινητοποιήσω και άλλους συνδημότες μου να αγωνιστούμε για το συμφέρον της τοπικής μας κοινωνίας. Για όλους τους παραπάνω λόγους, αισθάνομαι υπερήφανος. Θα μου επιτρέψετε όμως, να στείλω κι εγώ το δικό μου μήνυμα προς όσους αισθάνθηκαν «ανακούφιση» με τη διαγραφή μου: Δεν θα πάψω να υπηρετώ με σθένος τα συμφέροντα της τοπικής κοινωνίας της Άρτας, κι αν χρειαστεί να δώσω και νέους αγώνες, θα τους δώσω, ακόμη πιο δυναμικά από ποτέ... Αν η ανακούφιση που έχετε στο μυαλό σας αφορά την ελευθερία να παίρνετε αποφάσεις και να δράτε ενάντια στο κοινό συμφέρον, ενάντια στη λαϊκή βούληση, τότε σας ενημερώνω ότι κάθε άλλο παρά ανακούφιση θα πρέπει να αισθάνεστε, διότι θα με βρείτε προασπιστή του Αρτινού λαού σε όλα τα συμφέροντά του, θα με βρείτε απέναντί σας σε κάθε αυθαιρεσία, σε κάθε κίνηση που θα λάβει χώρα κάτω από το τραπέζι και πίσω από κλειστές πόρτες.

Κλείνοντας, θα ήθελα να πω ότι στη ζωή μου, έχω μάθει μια βασική διαφορά, που κάποιοι την αγνοούν: να ξεχωρίζω τις βασικές για τη δημοκρατία μας έννοιες «πολλοί» και «λίγοι», να διακρίνω τα θέλω των πολλών από τα θέλω των λίγων, το συμφέρον των πολλών από το συμφέρον των λίγων και όσο ο Αρτινός λαός μού το επιτρέψει, θα υπηρετώ με όλες μου τις δυνάμεις τους πολλούς και δεν θα διστάζω να δίνω καθημερινά μάχη μαζί με όλους τους συμπολίτες μου για τα πραγματικά συμφέροντα του τόπου μας, για μια αναπτυγμένη Άρτα γεμάτη ευημερία για τους δημότες της!

Σας ευχαριστώ

Χάρης Παπάζογλου

|

ΣΤΥΛΙΟΣ:

Η συμφωνία για τα Σκόπια είναι χειρότερη και από μία κακή συμφωνία. Φέρατε μία ασταθή συμφωνία

 

 

 

Στη Βουλή τοποθετήθηκε ο Γιώργος Στύλιος για τη συμφωνία με τα Σκόπια. Ακολουθούν τα βασικά σημεία της ομιλίας του Βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Η συμφωνία είναι κακή και ασταθής γιατί:

-Αναγνωρίζει τα Σκόπια με το όνομα Μακεδονία, Βόρεια Μακεδονία. Δημιουργεί προηγούμενο.

-Αναγνωρίζει την ύπαρξη «Μακεδονικής εθνότητας»

-Αναγνωρίζει την ύπαρξη «Μακεδονικής γλώσσας».

-Η εξέλιξη αυτή είναι απαράδεκτη, διότι η αναγνώριση μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας αποτελεί τη ρίζα του Σκοπιανού αλυτρωτισμού. Ο εθνικισμός της γείτονος χώρας βρίσκει με την παρούσα συμφωνία πρόσφορο έδαφος να αναπτυχθεί.

Είναι απολύτως ψευδές ότι η κυβέρνηση πέτυχε να δεσμεύσει τα Σκόπια με το λεγόμενο erga omnes. Γιατί: Στο άρθρο 1:

-Ο όρος “Severna Makedonija” δεν υπάρχει στο κείμενο. Πουθενά δεν προκύπτει ότι η Ελλάδα μπορεί να χρησιμοποιεί αμετάφραστο τον όρο “Severna Makedonija”.

-Στην παράγραφο 10 προβλέπεται ότι “για τα επίσημα έγγραφα που προορίζονται για διεθνή χρήση, η αλλαγή του ονόματος θα γίνει εντός 5 ετών”, ενώ η αλλαγή για τα έγγραφα που προορίζονται για εσωτερική χρήση συνδέεται με την εξέλιξη της ενταξιακής διαδικασίας της ΠΓΔΜ στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

-Στην παράγραφο 3θ μετατίθεται για το μέλλον και η διευθέτηση των εμπορικών ονομασιών και σημάτων και επωνυμιών.

-Στην παράγραφο 3ε που αφορά τις συντμήσεις του ονόματος (ίντερνετ, εμπορικές χρήσεις κλπ), παραμένουν τα σημερινά ακρωνύμια της χώρας (ΜΚ & ΜΚD), και η μόνη αλλαγή που “πέτυχε” η κυβέρνηση αφορά τις πινακίδες των αυτοκινήτων στις οποίες θα μπουν οι κωδικοί NM & NMK.

Επίσης, στο άρθρο 7

-Αναφέρεται ότι η κάθε χώρα θα ερμηνεύει τον όρο Μακεδονίας και Μακεδόνας κατά βούληση.

Στο άρθρο 8 (παρ. 5)

Προβλέπεται ότι θα συσταθεί διεπιστημονική επιτροπή η οποία θα εξετάσει τον τρόπο διδασκαλίας της Ιστορίας και των δύο χωρών, ώστε να αρθούν αλυτρωτικές αναφορές.

Η κυβέρνηση ψεύδεται. Αν όλα πάνε καλά η Ελλάδα θα κυρώσει τη συμφωνία και το πρωτόκολλο ένταξης των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Αν τα Σκόπια αθετήσουν τη συμφωνία, η πρόσκληση ένταξης στο ΝΑΤΟ δεν ακυρώνεται αλλά η διαφορά παραπέμπεται για διαπραγματεύσεις στον ΟΗΕ και στο Διεθνές δικαστήριο της Χάγης.

Ας κάνουμε μια προβολή της συμφωνίας στο μέλλον.

Από πού προκύπτει ότι θα αναπτυχθεί σχέση φιλίας και συνεργασίας με τα Σκόπια στο μέλλον;

Θα προστατεύσει την πολιτιστική και ιστορική κληρονομιά της χώρας μας;

Ποια δεινά μπορεί να παραχθούν από τη συμφωνία;

Τα διεθνή κείμενα και οι διεθνείς συμφωνίες εκτός από την υπογραφή οφείλουν και εξασφαλίζουν και την εφαρμογή τους. Δεν υπάρχουν συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, roadmap πραγματοποίησης της συμφωνίας.

Τι θα συμβεί αν αύριο αλλάξουν στάση τα Σκόπια;

Ποιες είναι οι εγγυήσεις για την πολιτική εφαρμογή της;

Υπογράφετε και μετά εξαρτάται από άλλους η υλοποίηση.

Γιατί πρέπει να κλείσει τώρα η συμφωνία;

Είμαστε στην καλύτερη διαπραγματευτική μας θέση ιστορικά; Η Ελλάδα των μνημονίων είναι μια ισχυρή Ελλάδα;

Η αποικία χρέους σύμφωνα με πρώην υπουργό της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, σηματοδοτεί μια δυνατή Ελλάδα για να διαπραγματευτεί την πιο σημαντική συμφωνία στην ιστορία της μετά τη μεταπολίτευση;

Σύμφωνα με τα λεγόμενά της κυβέρνηση θα φύγουμε από τα μνημόνια. Θα έρθει η δημοσιονομική ελευθερία και η ανάπτυξη. Συνεπώς γιατί δεν αφήνετε να διαπραγματευτείτε και να φέρετε τη συμφωνία εκείνη τη στιγμή στο μέλλον;

Σας θυμίζω το παράδειγμα της Κύπρου. Το σχέδιο Ανάν απορρίφθηκε, το 2004 με ένα δημοψήφισμα από το 76% των κυπρίων. Έλεγαν τότε οι διεθνείς εκπρόσωποι, ότι ήταν το καλύτερο που θα μπορούσαν να εξασφαλίσουν οι αδελφοί μας Κύπριοι. Μήπως σήμερα είναι καλύτερες οι συνθήκες;

Πατριωτική πολιτική σημαίνει να εργάζεσαι για ένα καλύτερο μέλλον για τους πολίτες της χώρας μας, να προσπαθείς για καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, να εξασφαλίσεις ευνοϊκότερους όρους συνεργασίας με τις άλλες χώρες.

Ευημερία έχει ένα έθνος όχι μόνο όταν έχει χρήματα αλλά όταν διαθέτει συνέχεια πολιτισμική, ιστορική, θρησκευτική με απλά λόγια να έχει παράδοση, δεσμούς και ρίζες.

Η συμφωνία δεν είναι πατριωτική διότι μπορεί να προκαλέσει συγκρούσεις και διότι αναπαράγει τον αλυτρωτισμό.

Η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διαπράττει ένα εθνικό έγκλημα, αλλά κατά τη γνώμη μου αδιαφορεί για τη ζημιά. Ενδιαφέρεται μόνο να εισπράττει καλά λόγια από τους εκπροσώπους των διεθνών οργανισμών. Υποτιμά τον ελληνικό λαό και λειτουργεί σε βάρος της πατρίδας.

Ιστορικό στέλεχος του ΠΑΚ και του ΠΑΣΟΚ, συνεργάστηκε για πολλά χρόνια με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου

- Ήταν απ’ τους ιδρυτές του ΠΑΣΟΚ στην Άρτα...

 

 

 

 

Ένας απ’ τους τελευταίους της ηρωικής γενιάς, που ίδρυσε αρχικά το ΠΑΚ και ακολούθως το ΠΑΣΟΚ, έφυγε απ’ την ζωή χθες το βράδυ... Ο Δημήτρης Κολοβός, έφυγε απ’ την ζωή, μετά από ολιγόμηνη μάχη με την ασθένεια, την οποία δεν μπόρεσε να νικήσει...

Ανήσυχο πνεύμα απ’ τα μαθητικά του χρόνια, ο Δημήτρης Κολοβός... Κατά την διάρκεια της χούντας των συνταγματαρχών, βρέθηκε στην Γερμανία, όπου είχε την ευκαιρία να ενταχτεί στο αντιδικτατορικό κίνημα, αφού πριν είχε γνωριστεί με τον αείμνηστο Ανδρέα Παπανδρέου... Ο τελευταίος του έδειξε απόλυτη εμπιστοσύνη...

Η έντονη αγωνιστική δράση, ήταν η αιτία που η χούντα των συνταγματαρχών του αφαίρεσε την ελληνική ιθαγένεια, για να μπορέσει να επιστρέψει στην πατρίδα, αμέσως μετά την πτώση της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Στον αντιστασιακό του απολογισμό, έχουν καταγραφεί πολλές δράσεις, δίπλα στον μετέπειτα ηγέτη του ΠΑΣΟΚ και πρωθυπουργό Ανδρέα Παπανδρέου. Ταξίδεψε σ’ όλη την Ευρώπη, όπου είχε αναλάβει να συντονίσει τις προσπάθειες, όλως των ελλήνων του εξωτερικού.

Αμέσως μετά την πτώση της χούντας, ήρθε στην Άρτα, όπου ανέλαβε να οργανώσει το ΠΑΣΟΚ, σε μια δύσκολη περιοχή, μιας και όλοι γνωρίζουμε ότι εκείνη την εποχή, στην Άρτα κυριαρχούσε η δεξιά... Κινήθηκε σ’ όλα τα χωριά του νομού και δημιούργησε τις πρώτες τοπικές οργανώσεις, για να φτάσει το 1978, να είναι ο Α’ γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Άρτας του ΠΑΣΟΚ. Παράλληλα διατηρούσε την προσωπική επαφή με τον Ανδρέα Παπανδρέου και άλλα στελέχη της ιστορικής ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ.

Με την ανάληψη της εξουσίας απ’ το ΠΑΣΟΚ, εκλήθη στην Αθήνα, όπου αρχικά ανέλαβε την διοίκηση το Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Υλικού (ΟΔΔΥ), θέση στην οποία παρέμεινε, μέχρι τις αρχές του 1987, για να τοποθετηθεί ακολούθως επικεφαλής της Τεχνικής Υπηρεσίας της Αγροτικής Τράπεζας.

Στις εκλογές του 1989 ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και έθεσε εκ νέου υποψηφιότητα το 1993, με αποκλειστικό σκοπό να βοηθήσει το κόμμα του, χωρίς να έχει ως ιδιαίτερο στόχο του, την εκλογή του...

Αγωνίστηκε με πάθος για τα προβλήματα της περιοχής, ενώ στα πρώτα χρόνια του ΠΑΣΟΚ, είχε βοηθήσει πολύ κόσμο, ν’ αντιμετωπίσει τα προβλήματα που αντιμετώπιζε.

Τα τελευταία χρόνια, ζούσε με την αγαπημένη σύζυγό του Κούλα στην Αθήνα και δεν παρέλειπε σε τακτά χρονικά διαστήματα, να επισκέπτεται την αγαπημένη του Άρτα.

 

Η κηδεία του θα γίνει αύριο στην Αθήνα,  στις 3 το μεσημέρι, στο Κοιμητήριο Κωνσταντίνου και Ελένης Ζωγράφου.

Σελίδα 1 από 579

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13298665
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2387
10434
67156

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 87 επισκέπτες και κανένα μέλος