A+ R A-
12 Δεκεμβρίου 2018
Κώστας Γκέτσης

Κώστας Γκέτσης

 Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Άρτας την Κυριακή 9/12 στο Ξενοδοχείο Κρόνος.
 Στην εκδήλωση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον Νομό της Άρτας με την παραγωγή ακτινιδίου όπως, οι χαμηλές τιμές σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, η έλλειψη αποθηκευτικών χώρων (ψυγεία) με αποτέλεσμα το προϊόν να αποθηκεύεται σε άλλους Νομούς της Βορείου Ελλάδας κυρίως, τι μπορεί να γίνει με τα αδιάθετα προϊόντα, αλλά και για τους νέους που όλο και περισσότερο παρατηρείται τα τελευταία χρόνια να επιστρέφουν στις επαρχίες, να αφήνουν τα μεγάλα αστικά κέντρα και να ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα.
  Ομιλητές στην εκδήλωση ήταν ο Πρόεδρος της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Κώστας Δέρβος, ο Γραμματέας  Αγροτικών θεμάτων ΝΔ Κώστας Μπαγινέτας, ο πρόεδρος συναιτερισμού Ν. Ημαθίας Χρήστος Γιαννακάκης και ο Γεωπόνος-Παραγωγός Λάμπρος Κώστας.
 Χαιρετισμό έδωσαν ο Βουλευτής ΝΔ Νομού Άρτας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικών ΝΔ Γιώργος Στύλιος, ο Πρόεδρος ΝΟΔΕ Άρτας Δημήτρης Σκανδάλης, αναγνώστηκε η επιστολή του μέλους ΠΕ ΝΔ Ευαγγελίας Καραμπίνα, το μέλος της ΚΕ Ο.Ν.ΝΕ.Δ Αναστασία Μεταξούλη και ο Τομεάρχης Αγροτικών θεμάτων της Ο.Ν.ΝΕ.Δ Χρήστος Καπελλάρης.

Τρίτη, 11 Δεκεμβρίου 2018 20:19

Πόλος έλξης αθλητών και επισκεπτών

Εκκίνηση μετά από 35 χρόνια στην πίστα μοτοκρός στην Γραμμενίτσα

Εκκίνηση αγώνων μετά από 35 χρόνια δόθηκε το πρωί της Κυριακής στην πίστα του μοτοκρός στην περιοχή της Γραμμενίτσας Άρτας, σε μια εκδήλωση που συγκέντρωσε το ενδιαφέρον πολλών φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού και σηματοδοτεί μια ακόμη ενέργεια του Δήμου Αρταίων για την ανάπτυξη του αθλητισμού, αλλά και του αθλητικού τουρισμού στην Άρτα.

Η πίστα γέμισε με μοτοσικλέτες και τζιπ 4Χ4 τα οποία έκαναν εκδήλωση επίδειξης, σε μια πρώτη εκδήλωση μετά την ανακατασκευή της πίστας στην οποία προχώρησε ο Δήμος Αρταίων. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Αρταίων με το Σωματείο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Άρτας και την Λέσχη Τζιπ 4Χ4 Άρτας.

«Πρόκειται για μια γιορτή του μηχανοκίνητου αθλητισμού για την Άρτα, σε έναν χώρο ο οποίος φιλοδοξούμε να γίνει σημείο αναφοράς για τους φίλους του σπορ, καθώς και πόλος έλξης πολλών θεατών. Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μπορεί να ενισχύσει την τοπική οικονομία και ξεκινάμε μια προσπάθεια, ώστε αφενός να δώσουμε στους λάτρεις του σπορ μια διέξοδο να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα και αφετέρου να ενισχυθεί η τοπική οικονομία, μέσω της ανάπτυξης του αθλητικού τουρισμού. Το επόμενο διάστημα θα γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες, ώστε η πίστα να πληροί τις προδιαγραφές για να φιλοξενήσει και αγώνες πανελληνίου ενδιαφέροντος» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε και συνεχάρη όλα τα μέλη του Σωματείου Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Άρτας και της Λέσχης Τζιπ 4Χ4 Άρτας, όλους όσους βοήθησαν και συμμετείχαν στην εκδήλωση της Κυριακής και επίσης την Πυροσβεστική Υπηρεσία Άρτας, το ΕΚΑΒ, την Ελληνική Αστυνομία και τη Δημοτική Αστυνομία, την Δημοτική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών, τον γιατρό του αγώνα και τους χορηγούς.

ΧΡ. ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗΣ: «Κλειδί η σωστή ενημέρωση και ο έγκαιρος εμβολιασμός»

Εκδήλωση ενημέρωσης του κοινού για τον αντιγριπικό εμβολιασμό πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρα στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητρόπολης Άρτας. Η εκδήλωση ήταν μια πρωτοβουλία του Δήμου Αρταίων σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, την Ιατρική Εταιρεία Άρτας και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Άρτας και το «παρών» έδωσε πλήθος κόσμου όλων των ηλικιών που ενημερώθηκαν από την Καθηγήτρια Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Σταυρούλα Τσιάρα, η οποία ήταν η κεντρική ομιλητής της εκδήλωσης.

«Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο από το θεραπεύειν για αυτό και κλειδί για την θωράκιση όλων μας από την γρίπη είναι η ενημέρωση και φυσικά ο έγκαιρος εμβολιασμός. Ηλικιωμένοι και μικρά παιδιά, αλλά και όλοι μας οφείλουμε να ενημερωνόμαστε και να δρούμε άμεσα. Στόχος μας ως Δήμος Αρταίων είναι η συνεργασία με όλους τους φορείς για την παροχή των καλύτερων δυνατών υποδομών υγείας στους συμπολίτες. Στην Άρτα έχουμε την τύχη να διαθέτουμε πολύ καλούς ιατρούς, φαρμακοποιούς και ένα πολύ καλό Νοσοκομείο που συμβάλλουν στην πρόληψη και στην άμεση θεραπεία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους παρέστησαν στην εκδήλωση, καθώς και τον Ιατρικό Σύλλογο Άρτας, την Ιατρική Εταιρεία και τον Φαρμακευτικό Σύλλογο Άρτας για την συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Συντονιστές της εκδήλωσης  ήταν οι κ.κ Λεωνίδας Χρήστου Τακτικός Καθηγητής Παθολογίας στο Τµήµα Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Ελένη Αθανασίου ∆/ντρια Παθολογικής Κλινικής Γ.Ν. Άρτας και ∆/ντρια Ιατρικής Υπηρεσίας Γ.Ν. Άρτας. Μεταξύ άλλων, στην εκδήλωση παρέστησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ.κ. Καλλίνικος, οι Πρόεδροι του Ιατρικού Συλλόγου Άρτας Ευάγγελος Χαρμπής, του Φαρμακευτικού Συλλόγου Άρτας Ιωάννης Διαμάντης και της Ιατρικής Εταιρείας Άρτας Ευαγγελία Ανδρέου, ο πολιτευτής της Ν.Δ. στην Άρτα Χρήστος Παπάζογλου και η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Άρτας Βαρβάρα Παπαδοπούλου καθώς και αρκετοί γιατροί, φαρμακοποιοί και φυσικά πολίτες.

Το Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών Ποιοτικού & Φυτουγειονομικού Ελέγχου (Π.Κ.Π.Φ.Π. & Φ.Ε) Ιωαννίνων, με εντολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Νίκου Αντώνογλου, κατά το χρονικό διάστημα από 19/11/2018 μέχρι και 6/12/2018, πραγματοποίησε συνολικά 66 ελέγχους σε φορτία νωπών οπωροκηπευτικών κατά το στάδιο της διακίνησης.

Οι ανωτέρω έλεγχοι ήταν στοχευμένοι και πραγματοποιήθηκαν υπό το συντονισμό του Συντονιστικού Κέντρου Αντιμετώπισης Παρεμπορίου και σε συνεργασία με την Τροχαία Ιωαννίνων και την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Από τα 66 φορτία νωπών οπωροκηπευτικών που ελέγχθηκαν, διαπιστώθηκαν σε 14  φορτία μη συμμορφώσεις με την κείμενη νομοθεσία. Οι μη συμμορφώσεις αφορούσαν κυρίως σε έλλειψη της προβλεπόμενης επισήμανσης των μέσων συσκευασίας, μη κατάλληλα μέσα συσκευασίας, καθώς και μη υποβολή των προβλεπόμενων αναγγελιών στο Μητρώο Εμπόρων Νωπών Οπωροκηπευτικών για εξαγωγή/ενδοκοινοτική διακίνηση των προϊόντων.

Μέχρι σήμερα, το Π.Κ.Π.Φ.Π. & Φ.Ε. Ιωαννίνων έχει προχωρήσει τη διαδικασία παραπομπής για την εξέταση επιβολής διοικητικών προστίμων ύψους 13.000 ευρώ σύμφωνα με το Ν. 4235/2014, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η διερεύνηση ορισμένων υποθέσεων.

Ευρωπαϊκό Έργο για το σχεδιασμό βιομηχανικών διδακτορικών διατριβών

 

Ο Καθηγητής Χρυσόστομος Στύλιος, Πρόεδρος του Τμήματος Πληροφορικής & Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων συμμετείχε στις 6 και 7 Δεκεμβρίου 2018 στην 4η συνάντηση εταίρων του έργου GIENAHS στο  Πανεπιστήμιο Anglia Ruskin, στο Essex του Ην. Βασιλείου, με θέμα τον καθορισμό μίας καινοτόμου μεθοδολογικής προσέγγισης για τον σχεδιασμό και εισαγωγή βιομηχανικών διδακτορικών διατριβών στα Ευρωπαϊκά Πανεπιστήμια.

Το Ευρωπαϊκό έργο Grasping Innovation in Europe through a closer iNterAction between Heis and Smes / GIENAHSErasmus+ KA2 στοχεύει στην ενίσχυση της Καινοτομίας και Συνεργασίας Πανεπιστημίων και ΜΜΕ και έχει ως απώτερο στόχο τη θεσμοθέτηση σε Πανευρωπαϊκό επίπεδο του θεσμού του Βιομηχανικού Διδακτορικού.

Το Εργαστήριο Γνώσης και Ευφυούς Πληροφορικής (ΕΓΕΠ) ως εταίρος του έργου, σχεδίασε και υλοποίησε δυο παράλληλες έρευνες απευθυνόμενες σε Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις (ΜΜΕ) και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΕΙ), με στόχο να διευρυνθούν αντίστοιχα οι απόψεις τους σχετικά με τις προοπτικές, τις δυνατότητες και τα εμπόδια για τη μεταξύ τους συνεργασία. Τα αποτελέσματα της έρευνας έχουν εξετασθεί σε συνδυασμό με αντίστοιχες έρευνες που υλοποιούνται από τους εταίρους του έργου σε πέντε ακόμη χώρες: Πολωνία, Σουηδία, Ιταλία, Ρουμανία και Ην. Βασίλειο, στοχεύοντας στον αποτελεσματικό  σχεδιασμό βιομηχανικών διδακτορικών διατριβών σε Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Όσο αφορά την Eλλάδα, η ερευνητική ομάδα του Εργαστηρίου διαπίστωσε ότι από πλευράς των ΜΜΕ επικρατεί ένα κλίμα δυσπιστίας σχετικά με τον τρόπο που θα μπορούσε ένα διδακτορικό να εξυπηρετεί τις ανάγκες τους για τη δημιουργία νέων, καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών, ενώ εντοπίζονται θεσμικά και διοικητικά εμπόδια στην υλοποίηση μιας τέτοιας συνεργασίας. Ωστόσο, ΜΜΕ και ΑΕΙ αναγνωρίζουν από κοινού τη σπουδαιότητα για την ανάπτυξη ενός μοντέλου που θα διευκολύνει την αλληλεπίδρασή τους, θα αναγνωρίζει ευκαιρίες και θα προάγει την έρευνα σε συνάρτηση με τις πραγματικές ανάγκες της αγοράς.

Το έργο GIENAHS στοχεύοντας στη βελτίωση της αλληλεπίδρασης και συνεργασίας μεταξύ ΑΕΙ και ΜΜΕ, ενθαρρύνει την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών συνεργασίας σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθορίζοντας το πλαίσιο και τη μεθοδολογία για τον σχεδιασμό βιομηχανικών διδακτορικών διατριβών. Η δημιουργία ενός σταθερού Παρατηρητηρίου ΑΕΙ και ΜΜΕ / Βιομηχανικών Ενώσεων, όπως προβλέπει το έργο,  κρίνεται ως υψίστης σημασίας για μια εποικοδομητική συνεργασία, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες απασχόλησης για τη βιομηχανική έρευνα στις ευρωπαϊκές ΜΜΕ.

Σελίδα 1 από 673

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

14102742
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
347
7897
51796

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 37 επισκέπτες και κανένα μέλος