A+ R A-
23 Σεπτεμβρίου 2018
Σάββατο, 30 Σεπτεμβρίου 2017 10:23

40 χρόνια tennis στην Άρτα...

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(1 Ψήφος)

Με την ευκαιρία της διοργάνωσης αγώνων tennis στην Άρτα, η πρόεδρος του Ομίλου Αντισφαίρισης κα Εύα Σιαπάτη, αναλύει τους στόχους και τις επιδιώξεις του tennis, στην περιοχή...

Συμπληρώθηκαν 40 χρόνια έντονης παρουσίας του tennis στην Άρτα... Σ' αυτόν τον καθοριστικό σταθμό της πορείας του Ομίλου Αντισφαίρισης Άρτας, η πρόεδρός του κα Εύα Σιαπάτη, ως πρώτο απολογισμό, χωρίς δεύτερη σκέψη παρουσιάζει το γεγονός ότι έχει αναδείξει αρκετούς αθλητές σε πανελλαδικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Κάθε διοργάνωση αγώνων που αναλαμβάνει ο Όμιλος Αντισφαίρισης Άρτας, είτε σε περιφερειακό, είτε σε εθνικό - πανελλαδικό επίπεδο, έχει την πλήρη υποστήριξη της Ομοσπονδίας και καθώς διαθέτει οργανωμένο τμήμα εκπαίδευσης διαιτητών και το απαιτούμενο τμήμα ιατρικής υποστήριξης, έχει καταφέρει να έχει την καλή φήμη της άριστης διοργάνωσης αγώνων, όπως συμφωνούν και πολλά μέλη της Ομοσπονδίας, που παρακολουθούν ανάλογες διοργανώσεις σε όλη την Ελλάδα. "Οι αγώνες που διοργανώνουμε", λέει η πρόεδρος κα Σιαπάτη "αφήνουν την αίσθηση της άριστης προετοιμασίας και οργάνωσης".

Μετά από πολύ καιρό, οι άνθρωποι του Ομίλου Αντισφαίρισης Άρτας, είδαν και κάποια έργα να γίνονται στον χώρο όπου βρίσκονται τα γήπεδα κι αυτό αποτελεί ένα στοιχείο αισιοδοξίας, για τους ίδιους. Όπως λέει στο epithesi.gr, η κα Σιαπάτη με την ολοκλήρωση του διεθνούς τουρνουά βετεράνων, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας κ. Ζανιάς έδωσε υπόσχεση στον δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη πως θα δοθεί ποσό αξίας 70.000 ευρώ ώστε να επισκευαστούν τα γήπεδα. Με τον τρόπο αυτό, η εικόνα των χώρων προετοιμασίας, αλλά και αγώνων, των σημαντικών αθλητών που διαθέτει η Άρτα, αλλά και άλλων διακεκριμένων αθλητών απ' όλη την Ελλάδα.

Όμως δεν φτάνουν μόνο αυτά... Ο Όμιλος Αντισφαίρισης Άρτας, έχει καταθέσει σειρά προτάσεων, προς κάθε αρμόδιο για κάποια απλά πλην σημαντικά έργα, που μπορούν να χωρίς ιδιαίτερη οικονομική επιβάρυνση, αλλά δεν μπορεί να ισχυριστεί κανένας πως το ενδιαφέρον, είναι ανάλογο της μεγάλη σημασίας των προτάσεων...

Πιό συγκεκριμένα ο Όμιλος Αντισφαίρισης Άρτας, έχει προτείνει να μετατραπεί σε πάδελ τένις, το εγκαταλειμμένο γήπεδο τένις, δίπλα στο Κολυμβητήριο, που θα ήταν το μοναδικό στην Περιφέρειά μας. Επίσης δεν θεωρείται δύσκολο πράγμα και η κατασκευή ενός γηπέδου beachtennis, δίπλα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, που κι αυτό δεν απαιτεί ιδιαίτερο κόστος.

Όπως εξηγεί η κα Σιαπάτη, οι τεννιστικές προτάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης Άρτας, δεν κατατίθενται για να γίνεται κουβέντα, αλλά βλέπουν και λίγο πίσω απ' αυτό καθ' αυτό το αθλητικό γεγονός, που αφορά στην ανάπτυξη του αθλητικού τουρισμού και στην Άρτα, που με "όχημα" το συγκεκριμένο άθλημα, μπορεί να φέρει εξαιρετικά αποτελέσματα... "Κάθε τενιστική αθλητική διοργάνωση αφορά από 2-4 μέρες παραμονής μαζί με τους συνοδούς , πράγμα το οποίο λειτουργεί θετικά για την οικονομία αλλά και για την προσπάθεια έλευσης αθλητικού τουρισμού στην Άρτα", λέει η κα Σιαπάτη.

Καταλήγοντας στον συλλογισμό της και περί τον αθλητικό η πρόεδρος θα πει: "Το τέννις είναι ένα παρεξηγημένο άθλημα, γιατί προβάλλεται ως πολυτελές άθλημα, κάτι το οποίο δεν ισχύει. Ένα ζευγάρι παπούτσια και μία ρακέτα είναι ο βασικός εξοπλισμός που θα χρειαστεί κάποιος για να ξεκινήσει".

Στον όμιλο αντισφαίρισης λειτουργούν ακαδημίες εκμάθησης παιδικού- προαγωνιστικού και αγωνιστικού τμήματος. Τιμή για τον όμιλο αποτέλεσε η 1η θέση στο περιφερειακό πρωτάθλημα στην Πρέβεζα που κατέκτησε ο αθλητής του ομίλου Ντάλιας Χρήστος, γεγονός που κάνει την Άρτα περήφανη αναδεικνύοντας το πολύ καλό αθλητικό επίπεδο που περιέχει η πόλη ακόμη και στην αντισφαίριση.

Επίσης μέλημα του Ομίλου, ο οποίος είναι αναγνωρισμένος από την γενική γραμματεία αθλητισμού, είναι η καθαριότητα των γηπέδων και η ανάγκη να δημιουργηθεί ένας κανονισμός λειτουργίας, ώστε τα γήπεδα να μπορούν να χρησιμοποιηθούν εύκολα από όλους.

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13731219
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
2496
31704
128458

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 επισκέπτες και κανένα μέλος