A+ R A-
22 Μαΐου 2018
Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 09:51

ΑΥΞΕΝΤΙΟΣ ΚΑΛΑΓΚΟΣ. ΜΙΑ ΚΑΡΔΙΑ ΓΙΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΠΑΙΔΙΑ

Γράφτηκε από τον 
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

|

|

Έχει σώσει αφιλοκερδώς τις ζωές δεκάδων χιλιάδων παιδιών

 

 

 

 

 

 

Το Coeurs pour Tous Hellas για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, αποτελεί έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία για τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Έργο του είναι, η στήριξη των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια.

 

 

 

Μέσα από το ίδρυμα Coeurs pour Tous ο κορυφαίος παιδοκαρδιοχειρουργός έχει σώσει αφιλοκερδώς τις ζωές δεκάδων χιλιάδων παιδιών στις χώρες τους αναπτυσσόμενου – και όχι μόνο- κόσμου. Το νέο κεφάλαιο αυτής της συγκινητικής ιστορίας γράφεται τώρα και στην Ελλάδα.

Το όνειρο ενός παιδιού με καρδιοπάθεια είναι να ζήσει μια κανονική ζωή.             Το διεθνές ίδρυμα Coeurs pour Tous που δημιούργησε το 1998 ο καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός επιδιώκει κάθε μέρα, να κάνει αυτό το όνειρο πραγματικότητα.

Με δράση σε κάθε γωνιά της αδύναμης ανθρωπότητας, και μια καρδιά για χιλιάδες παιδιά, στην αδιάκοπη διαδοχή των ανθρωπιστικών αποστολών   του, ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός και οι γιατροί συνεργάτες του, χειρούργησαν φιλανθρωπικά έως σήμερα, περισσότερα από 17.000 άπορα παιδιά στον κόσμο.

Με έδρα τη Γενεύη και με σκοπό να χειρουργούνται αφιλοκερδώς άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια ευπαθών οικονομικά ομάδων, ο ιδρυτής του Coeurs pour   Tous, καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός και η ομάδα του, γράφουν με τις πράξεις τους, εδώ και μια εικοσαετία, ένα πρωτοποριακό επιστημονικό έργο.

 

kalagkos-11-a

 

ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΡΓΟ:Σε αναπτυσσόμενες, και όχι μόνον, χώρες, και στο πλαίσιο μιας βιώσιμης αειφόρου ανάπτυξης, οι γιατροί του Coeurs pour Tous πραγματοποιούν ένα επιστημονικό σχέδιο δράσης: φροντίδα και θεραπεία στους μικρούς ασθενείς με επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς, εκπαίδευση ιατρικού δυναμικού σε κάθε αιτούσα χώρα για μια νοσηλευτική υποδομή υψηλού επιπέδου-ήδη αυτόχθονες ομάδες γιατρών, σταδιακά αυτονομούνται για την περίθαλψη των παιδιών τους. Το έργο του Coeurs pour Tous εφαρμόστηκε αρχικά   στην Τιφλίδα της Γεωργίας το 1998, οπότε κι εξοπλίστηκε η πρώτη καρδιοχειρουργική κλινική για παιδιά στη χώρα. Ακολούθησαν, Ερυθραία, Μαρόκο, Λίβανος, Μοζαμβίκη, Συρία, Κύπρος, Μαυρίκιος, Κόσσοβο, Λιβύη, Εκουαδόρ, Νησιά Κομόρες, Πολωνία, Σερβία, Αλγερία, Τουρκία, Ουκρανία, Αίγυπτος, Ινδία, Βιετνάμ, Νιγηρία, και νέα καρδιολογικά κέντρα στη Μποτσουάνα, στο Καμερούν, στη Μαδαγασκάρη και στην Αιθιοπία.

Τακτικός καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Γενεύης, κάτοχος της πατέντας KalangosRing - ένα καινοτόμο ‘δαχτυλίδι’ που τοποθετείται                       στις παιδικές καρδιές- , η παγκόσμια επιστημονική και φιλανθρωπική δράση               του καρδιοχειρουργού Αυξέντιου Καλαγκού σηματοδοτεί ένα πρότυπο ανθρωπιστικής συμπεριφοράς που απαιτεί κάθε χρόνο: 300.000 μίλια πτήσεων ανάμεσα στην Ευρώπη και τις χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου και περί τις 600 επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς.

Μεγαλωμένος στην Κωνσταντινούπολη, με καταγωγή από βυζαντινή οικογένεια, μυημένος στην έννοια της φιλανθρωπίας από τον γιατρό πατέρα του, αποφοίτησε το 1984, μόλις 23 ετών, από την Αμερικανική Ιατρική Σχολή και μετεκπαιδεύτηκε με ειδικότητα στην Καρδιοχειρουργική Παίδων και Νεογνών, στο Λονδίνο, το Παρίσι και τις Ηνωμένες Πολιτείες. Μέντορές του, οι διάσημοι καρδιοχειρουργοί Μαγκντί Γιακούμπ και Αλέν Καρπαντιέ.

Το διεθνές ίδρυμα Coeurs pour Tous, έχει ανθρωπιστικό, μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα και οι πόροι του προέρχονται από δωρεές και χορηγίες. Οι γιατροί και οι διοικητικοί συνεργάτες προσφέρουν εθελοντικό έργο.

 

grimani-anna-11-a

 

 

Μιλάει στην “Γ” η ΑΝΝΑ ΓΡΙΜΑΝΗ, δημοσιογράφος, διευθύνει το Coeurs pour Tous Hellas

 

Έμπρακτη δέσμευση και προσφορά

στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς

 

 

Το Coeurs pour Tous Hellas- Καρδιές για Όλους, συστάθηκε το 2015 για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια, ως έμπρακτη δέσμευση και προσφορά στην ελληνική κοινωνία και τους μικρούς ασθενείς των οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Έργο του είναι, η οικονομική ενίσχυση για τις επεμβάσεις άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια δίνοντας τους τη δυνατότητα για μια φυσιολογική ζωή.

Το Coeurs pour Tous Hellas- Καρδιές για Όλους, είναι παράρτημα του διεθνούς ιδρύματος Coeurs pour Tous που δημιούργησε το 1998 στη Γενεύη, ο καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός για την αρωγή των φτωχών παιδιών με καρδιοπάθεια.  

Στην Ελλάδα ετησίως γεννούνται από 800 έως 1.000 παιδιά με καρδιοπάθεια, από τα οποία το ένα τρίτο, κυρίως νεογνά, χρήζουν άμεσης καρδιοχειρουργικής επέμβασης.

Στο πεδίο μιας χώρας, που κατέχει αρνητική πρωτιά στην παιδική φτώχεια, υψηλότερη μεταξύ των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, σύμφωνα με την Eurostat, ο ανθρωπιστικός φορέας Coeurs pour Tous Hellas – Καρδιές για Όλους δημιουργήθηκε µε γνώμονα τη σύγχρονη αυτή κοινωνική αναγκαιότητα.

Ποιο είναι ακριβώς το έργο σας;

Έργο μας είναι, η οικονομική ενίσχυση των άπορων και ανασφάλιστων παιδιών με καρδιοπάθεια.   Στη χώρα μας, γεννούνται κάθε χρόνο περί τα χίλια παιδιά με καρδιοπάθεια, και ας σκεφτούμε ότι, το 35% των παιδιών στην Ελλάδα είναι ανασφάλιστα. Για τα παιδιά λοιπόν, με καρδιοπάθεια, το Coeurs pour Tous Hellas αναλαμβάνει φιλανθρωπικά την χρηματοδότηση στα νοσήλια των απαιτούμενων επεμβάσεων τους, ιατρικών εξετάσεων και επεμβατικής καρδιολογίας. Το Coeurs pour Tous Hellas αποτελεί για την Ελλάδα, ένα νέο κεφάλαιο κοινωνικής προσφοράς.

Που γίνονται οι καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις;

Ο καθηγητής Αυξέντιος Καλαγκός, διεθνής Έλληνας, που το όνομα του συνδέθηκε με την ανιδιοτελή προσφορά του στην παιδοκαρδιοχειρουργική παγκοσμίως, καθηγητής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Γενεύης χειρουργεί φιλανθρωπικά τα άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια στο νοσοκομείο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ με τη σύμπραξη των Ελλήνων γιατρών της ομάδας Προγράμματος Συγγενών Καρδιοπαθειών του ΜΗΤΕΡΑ και την αφιλοκερδή συμμετοχή τους σε αυτό το σκοπό. Όλες οι ιατρικές υπηρεσίες καρδιοχειρουργικής και επεμβατικής καρδιολογίας για άπορα και ανασφάλιστα παιδιά με καρδιοπάθεια, παρέχονται αφιλοκερδώς από τον καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό και την Ομάδα των Ελλήνων Γιατρών.

Τα παιδιά αυτά δεν καλύπτονται στα δημόσια νοσοκομεία;

Ένα μέρος αυτών καλύπτεται καθώς είναι μόνον δύο τα νοσοκομεία που διαθέτουν παιδοκαρδιοχειρουργικό τμήμα ενώ γνωρίζουμε, όλοι μας, ότι οι ελλείψεις στο δημόσιο τομέα υγείας είναι μεγάλες και ειδικότερα στην παιδοκαρδιοχειρουργική. Γι’ αυτό το λόγο, έως πρότινος, αξιοσημείωτο γεγονός ήταν, ο αριθμός των ασθενών παιδιών που οδηγούνταν   στο εξωτερικό, κυρίως στο Λονδίνο για επεμβάσεις ανοιχτής καρδιάς. Περιπτώσεις λοιπόν, ιδιαιτέρως σύνθετες ιατρικά, παιδιά που ο βαθμός δυσκολίας της καρδιολογικής πάθησης τους απαιτεί ανάλογη καρδιοχειρουργική επέμβαση και που λόγω ελλείψεων υποδομής στο δημόσιο τομέα, δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν ζητούν μια διεξοδική λύση και αυτό ακριβώς προσφέρει το Coeurs pour Tous Hellas. Μιλάμε για     τις ζωές μωρών παιδιών που πολύ συχνά η κρισιμότητα της κατάστασης δεν επιτρέπει κανενός είδους αναμονή για τις επεμβάσεις τους.

 

grimani-pavlopoulos-00-a

 

Πώς αιτούνται στον φορέα σας οι οικογένειες που έχουν αυτό το πρόβλημα;

Οι αιτήσεις τους γίνονται είτε μετά από σύσταση των γιατρών τους, είτε απευθείας από τις ίδιες οικογένειες με την αιτιολογία της ανεπάρκειας του δημόσιου συστήματος στην παιδο-καρδιοχειρουργική και την αναζήτηση λύσης. Μέσα από ένα δίκτυο συνεργαζόμενων πανελλαδικά γιατρών δημόσιων νοσοκομείων, ενημερώνονται οι οικογένειες που είναι άπορες ή ανασφάλιστες με παιδιά σε υπέρτατο βαθμό δυσκολίας της καρδιολογικής πάθησης τους και αιτούνται την υποστήριξη μας. Ταυτοχρόνως ενημερώνονται οι γιατροί του Coeurs pour Tous Hellas που έχουν τον πρώτο λόγο επιστημονικά, για την αξιολόγηση κάθε περίπτωσης ασθενούς παιδιού, και τον προγραμματισμό της απαιτούμενης επέμβασης του.                                                                             Στην πραγμάτωση του απαιτητικού έργου μας, κύριος υποστηρικτής είναι, το Νοσοκομείο Παίδων ΜΗΤΕΡΑ με την διάθεση των υποδομών του και του ανθρώπινου εξειδικευμένου δυναμικού του.

Και πως γίνεται η επιλογή;

Ως κριτήριο, προέχει η ιατρική αναγκαιότητα του παιδιού. Παράλληλα μας δίδοντα στοιχεία των οικογενειών που αξιολογούνται από το λογιστικό τμήμα του   Coeurs pour Tous Hellas. Πρέπει να πώ, ότι οι περισσότερες από τις οικογένειες που αιτήθηκαν το 2016 βρίσκονται σε κατάσταση ένδειας ενώ τα παιδιά, λόγω της ακραίας οικονομικής αδυναμίας των οικογενειών τους, διαφορετικά, θα ήταν αναγκασμένα να υπομείνουν σε συνθήκες αβεβαιότητας ως προς την έκβαση της θεραπείας τους.

Τι θαυμάζετε κυρίως στον καθηγητή Αυξέντιο Καλαγκό;

Την ανωτερότητα του και τη μεγαλοσύνη του. Όπως και την πειθαρχία του. Ακόμη, η δοτικότητα του αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του αλλά και μια αφοπλιστική αντιμετώπιση σε κάθε ανταγωνισμό. Ανώτερο ζητούμενο για τον ίδιο είναι η επιστήμη του και τα παιδιά με καρδιοπάθεια που έχει γίνει, θάλεγε κανείς, φύλακας άγγελος τους… Έχω δει την σκηνή, και όχι μια φορά, να αλλάζει τα πάντα στο πρόγραμμα του και να παίρνει το πρώτο αεροπλάνο για να προλάβει π.χ. στο Κίεβο ή την Γεωργία κάποια επείγουσα περίπτωση   παιδιού. Στη συνείδηση του η έννοια της φιλανθρωπίας είναι καταχωρημένη από τα παιδικά του χρόνια – από την στάση ζωής του πατέρα του επίσης γιατρού, στην Κωνσταντινούπολη. Στον συναισθηματικό κόσμο του, ο Αυξέντιος Καλαγκός διαθέτει μια καρδιά για χιλιάδες παιδιά!

Πώς τον γνωρίσατε ως προσωπικότητα;

Δημοσιογραφικά, αρχικά για την πρώτη συνέντευξη του στον ελληνικό τύπο πριν από έξη χρόνια, στο περιοδικό Κ της Καθημερινής της Κυριακής, ενώ για αυτή την συνέντευξη έγινε αποστολή στη Γενεύη για τον συναντήσω και τον ακολούθησα επί ώρες, για δυόμιση μέρες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Γενεύης ( HUG) όπου ήταν ο διευθυντής της Καρδιοχειρουργικής Κλινικής. Κατέγραψα τότε, την περίπτωση ενός             παιδιού που το είχαν ξεγράψει στην Ελλάδα και που οι γονείς απελπισμένοι           τηλεφώνησαν στον κύριο Καλαγκό για να το αναλάβει. Εκείνος, εφόσον βρισκόταν στη Γενεύη και όχι σε κάποια από τις αποστολές του σε χώρες του αναπτυσσόμενου κόσμου, ανταποκρίθηκε άμεσα και χειρούργησε το κοριτσάκι με απόλυτη επιτυχία εκείνες τις μέρες.

Μετά από ένα διάστημα, τον ξανασυνάντησα για τα γυρίσματα της εκπομπής μου στην ΕΡΤ Ωραίοι ως Έλληνες όπου παρουσίασα το πορτραίτο του ως διεθνή Έλληνα και οικουμενικού γιατρού.

Και τι τον έκανε να αποφασίσει την επέκταση της επιστημονικής και φιλανθρωπικής δράσης του στην Ελλάδα;

Η πρόταση εδώ και τρία χρόνια να χειρουργεί και παιδιά στην Ελλάδα έγινε   από το ΜΗΤΕΡΑ και ο ίδιος το δέχτηκε αφιερώνοντας μέρος του χρόνου του. Ωστόσο, αντιμέτωπος με τη δοκιμαζόμενη ελληνική πραγματικότητα και τις ανάγκες της, αποφάσισε ότι πρέπει να δημιουργηθεί το παράρτημα του               ιδρύματος του στη χώρα μας για να βοηθηθούν τα άπορα παιδιά με καρδιοπάθεια και μου έκανε την τιμή να μου αναθέσει την ευθύνη του συγκεκριμένου ρόλου.

Πρακτικά πόσα παιδιά έχει βοηθήσει το Coeurs pour Tous Hellas;

Στον ένα χρόνο λειτουργίας μας στην Ελλάδα, και συγκεκριμένα από τον Μάιο 2016 έως σήμερα ανταποκριθήκαμε σε δεκάδες αιτήματα οικονομικά αδύναμων οικογενειών και στηρίξαμε 59 άπορα παιδιά για εξετάσεις και καρδιοχειρουργικές επεμβάσεις που έγιναν φιλανθρωπικά από τον καθηγητή Καλαγκό και την ομάδα του των Ελλήνων γιατρών .

Καλύψαμε τα νοσήλια και τα υλικά των επεμβάσεων τους ενώ αυτή την στιγμή υπάρχουν ήδη δέκα αιτήματα άπορων οικογενειών για τα παιδιά τους. Τόσο οι συνεργαζόμενοι γιατροί που χειρουργούν αφιλοκερδώς όσο και τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής που δίνουν καθημερινά αγώνα για την εξασφάλιση των πόρων του φορέα από χορηγίες και δωρεές, όλοι, προσφέρουν ένα αξιέπαινο εθελοντικό έργο.

 

kalagkos-11-a-a

 

Πως θα συνοψίζατε την ανθρωπιστική προσφορά του Αυξέντιου Καλαγκού.

Ότι εκατομμύρια παιδιά ανά την υφήλιο έχουν ανάγκη από μια επέμβαση ανοιχτής καρδιάς, εκατομμύρια λόγοι, αριστοποιούν το αποτέλεσμα κάθε ανθρωπιστικής ενέργειας του Coeurs pour Tous, που έχει δώσει σε χιλιάδες παιδιά με καρδιοπάθεια και συνεχίζει να δίνει τη δυνατότητα για μια φυσιολογική ζωή. Ο καρδιοχειρουργός Αυξέντιος Καλαγκός και οι γιατροί συνεργάτες του, εφάρμοσαν μια πρωτοπόρο επιστημονική στρατηγική με στόχο επίσης, την εκπαίδευση εντόπιων γιατρών και τη δημιουργία περιφερικών καρδιολογικών κέντρων, ακριβώς, για την περίθαλψη των παιδιών με καρδιοπάθεια, προερχόμενων από υποβαθμισμένα περιβάλλοντα. Ο Αυξέντιος Καλαγκός και οι συνεργάτες του γιατροί προσφέρουν οικουμενικά, ένα μοναδικής σημασίας ανθρωπιστικό έργο.

 

COEURS POUR TOUS HELLAS.

 

Για τα παιδιά της Ελλάδας με συγγενή καρδιοπάθεια

 

kalagkos-11-b

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Επίτιμος πρόεδρος: Αυξέντιος Καλαγκός Καρδιοχειρουργός, καθηγητής Ιατρικής Σχολής Γενεύης.

Πρόεδρος: Άννα Γριμάνη Δημοσιογράφος

Αντιπρόεδρος: Σεραφείμ Κωνσταντινίδης Δημοσιογράφος.

Μέλη:

Αθανάσιος Φωκάς Ακαδημαϊκός, καθηγητής - κάτοχος της έδρας Mη Γραμμικής Μαθηματικής Επιστήμης Πανεπιστημίου Cambridge, Δημήτρης Θάνος Διευθυντής του Ιδρύματος Βιοϊατρικών Ερευνών Ακαδημίας Αθηνών, Τερέζα Αγγελάτου Πρέσβης της Ελλάδας στην Τυνησία, Ιωάννης Ανδρέου Ακτινολόγος, Διευθυντής Απεικονιστικών Τμημάτων Νοσοκομείων ΥΓΕΙΑ & ΜΗΤΕΡΑ, Ανδρέας Πετρόπουλος Επικεφαλής τμήματος Παιδοκαρδιολογίας XMSK Hospital, Senior Consultant Merkezi Hospital, αναπ. καθηγητής Παιδιατρικής και Παιδοκαρδιολογίας Azerbaijan Medical University Baku, Γεώργιος Παναγιωτόπουλος Τ. Πρόεδρος Συμβουλίου Επικρατείας. πρόεδρος Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Σταυρούλα Μιχαλέα, φιλόλογος - γραμματέας CpTH.    

Εκτελεστική Επιτροπή:

Χριστίνα Κόκοτα Παιδαγωγός, μέλος Δ.Σ. Κ.Ο.Α, Ιωάννα Mουνδρέα Επιχειρηματίας, Ιφιγένεια Κατσαρίδου Ειδική σύμβουλος Ισότητας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Λούση Θεοδωροπούλου Advertising Manager, Έφη Παπαζαχαρίου Δημοσιογράφος Κατερίνα Φρέντζου Δημοσιογράφος, Τατιάνα Δρακάκη Ακτινολόγος,Ελένη Γιαννοπούλου Νομική σύμβουλος, Μελέτιος Μπαμπέκος Φορολογικός σύμβουλος. Χριστίνα Φλυτζάνη Λογιστής.

Γιατροί Προγράμματος Συγγενών Καρδιοπαθειών ΜΗΤΕΡΑ:

Καρδιολόγοι: Αφροδίτη Τζίφα . Πιπίνα Μπόνου, Αρετή Κομνού, Μαριάννα Σταματελάτου, Δημοσθένη Αβραμίδη, Ιωάννη Παπαγιάννη.

Καρδιοχειρουργοί: Φώτιος Μητρόπουλος . Παναγιώτης Σφυρίδης . Ευαγγελία Νταλαρίζου. Αναισθησιολόγοι: Κωνσταντίνος Πατρής . Χρήστος Αποστολίδης. Εξωσωματιστής: Ηλίας Λάζαρος.

Επιστημονικό Συμβούλιο με συμβουλευτικό χαρακτήρα:

Επικεφαλής Αφροδίτη Τζίφα Διευθύντρια της Παιδοκαρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων ΜΗΤΕΡΑ. Συνεργαζόμενα μέλη: Γεώργιος Χρούσος Διευθυντής Καθηγητής Παιδιατρικής Α’ Παιδιατρική Κλινική Παν/μίου Αθηνών. Ευάγγελος Καρανάσιος Διευθυντής Καρδιολογικής Κλινικής Νοσοκομείου Παίδων «Η Αγία Σοφία», τ. πρόεδρος Ελληνικής Εταιρείας Παιδιατρικής Καρδιολογίας. Αντώνης Βλάχος Επίκουρος καθηγητής Παιδοκαρδιολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Γιώργος Γιαννακούλας Λέκτορας Καρδιολογίας στην Ιατρική Σχολή ΑΠΘ και καρδιολόγος Καρδιολογικής Κλινικής ΑΧΕΠΑ.

Το έργο του Coeurs pour Tous Hellas υποστηρίζουν οι χορηγοί: Eλληνικός Ερυθρός Σταυρός, Koινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, Ίδρυμα MARFIN, Τράπεζα Eurobank, Private Banking Eurobank,              WIND, Ολυμπιακή Ζυθοποιία, Τράπεζα Πειραιώς, Folli Follie, AEGEAN,       και ιδιώτες δωρητές.  

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 09:58

TEΛEYTAIA NEA

TEΛEYTAIA ΑΝΑΝΕΩΣΗ

ΔΗΜΟΦΙΛΕΣΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ

ΕΠΙΣΚΕΨΙΜΟΤΗΤΑ

13193985
Σήμερα
Αυτή την εβδομάδα
Αυτόν το μήνα
551
4310
83046

ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 80 επισκέπτες και κανένα μέλος