Σε κλίμα συγκίνησης το «ύστατο χαίρε» στον Κώστα Γκέτση

Μέσα σε κλίμα οδύνης για τους οικείους του και συγκίνησης για φίλους και γνωστούς, έγινε χθες στις 12 το μεσημέρι στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Άρτας του Αγίου Δημητρίου η εξόδιος ακολουθία του Κώστα Γκέτση.

Τον εκδότη και δημοσιογράφο της «ΓΝΩΜΗΣ» αποχαιρέτησαν εκπρόσωποι του πολιτικού και επιχειρηματικού κόσμου της Άρτας, αλλά και πλήθος κόσμου, τηρώντας πάντα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού.

Λίγη ώρα αργότερα τον εκλιπόντα συνόδευσαν συγγενείς και φίλοι στην τελευταία του κατοικία, στο Νεκροταφείο της παλιάς Φιλιππιάδας, αποδίδοντάς του το «ύστατο χαίρε».

Συλλυπητήρια μηνύματα για τον θάνατο του Κώστα Γκέτση

Στο άκουσμα της είδησης του αδόκητου θανάτου του Κώστα Γκέτση, έχουν κατακλυστεί τα γραφεία και το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της «ΓΝΩΜΗΣ» με συλλυπητήρια μηνύματα, τόσο από όσους είχαν την τύχη να τον γνωρίσουν, όσο και από αρκετούς που δεν τον γνώριζαν.

Δυστυχώς ο όγκος των συλλυπητηρίων μηνυμάτων είναι τόσο μεγάλος, που η δημοσίευσή τους είναι αδύνατη, γι’ αυτό το λόγο και θα περιοριστούμε σε μια ενδεικτική επιλογή, ζητώντας την κατανόηση όλων.

Ο Υφυπουργός Γιώργος Στύλιος

«Με βαθιά οδύνη αποχαιρετώ τον εκδότη και δημοσιογράφο της εφημερίδας “η γνώμη”, Κώστα Γκέτση.

Ο Κώστας Γκέτσης ήταν ένα άνθρωπος παλιάς κοπής. Με την τόλμη της δημοσιογραφικής του πένας ανέδειξε τα ζητήματα του τόπου μας και έδωσε μάχες για την πόλη μας και την Ήπειρο, αφήνοντας διακριτό αποτύπωμα στην τοπική μας κοινωνία. Θα τον θυμόμαστε πάντα με συγκίνηση και αγάπη. Τα συλλυπητήριά μου στην γυναίκα του Λωρρέτα και στα δύο του παιδιά».

Η Βουλευτής Όλγα Γεροβασίλη

«Ο Κώστας Γκέτσης ήταν ένας ιδιαίτερος άνθρωπος, μια ταλαντούχα δυνατή πένα.

Αυτοδημιούργητος, παρεμβατικός, γνώστης και λάτρης της τέχνης της δημοσιογραφίας, συνέδεσε το όνομα και τη διαδρομή του στην περιοχή μας με αυτήν.

Υποστήριζε πάντα μαχητικά και με ένταση την άποψή του, χωρίς όμως να είναι μονοδιάστατος, δε δίσταζε να την μεταβάλλει όταν πείθονταν για το αντίθετο.

Ο Κώστας ήταν ένας βαθύς, έξυπνος και συναισθηματικός άνθρωπος. Είτε συμφωνούσε, είτε διαφωνούσε κανείς μαζί του, το στίγμα του ήταν πολύ έντονο. Με κριτική και διεισδυτική ματιά ασκούσε μέχρι το τέλος μαχόμενη δημοσιογραφία.

Δυστυχώς η ολιγόμηνη μάχη του με την αρρώστια ήταν άνιση. Την έδωσε και την έχασε νέος.

Ειλικρινή συλλυπητήρια και δύναμη στη Λωρέττα, τον Άγγελο, τον Βαγγέλη και σε όλους τους δικούς του ανθρώπους».

Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιαννάκης Λ. Ομήρου

«Με βαθιά θλίψη πληροφορήθηκα τον αδόκητο θάνατο ενός μαχητή της ζωής και της πατρίδας, του διακεκριμένου δημοσιογράφου Κώστα Γκέτση. Εκδότης της εφημερίδας «Γνώμη» της ΄Αρτας, αεικίνητος, ακούραστος, αφοσιωμένος στην αγαπημένη του πόλη και πάνω απ’ όλα ταπεινός υπηρέτης των συμφερόντων του Ελληνισμού. Που περιλάμβανε μονίμως και σταθερά την Κύπρο.

Δύο φορές είχα την τιμή, με πρόσκληση του Κώστα και άλλων παραγόντων  να βρεθώ στην Άρτα και να μιλήσω για το Κυπριακό. Θερμός, ανοιχτόκαρδος, φιλόξενος ήταν η ψυχή των πολυπληθών εκδηλώσεων.

Την Κύπρο την είχε πάντα στην καρδιά του και την αγωνία του για το πρόβλημα της τουρκικής κατοχής το εξέφραζε μονίμως στις τακτικές τηλεφωνικές μας επαφές.

Αγαπητέ Κώστα. Με οδύνη  σε αποχαιρετώ. Άξιος της δημοσιογραφίας και της πατρίδας».

 Ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης

«Από σήμερα, ο Τύπος της Άρτας αλλά και της Ηπείρου ολόκληρης, είναι φτωχότερος. Η απώλεια του Κώστα Γκέτση μας λυπεί όλους. Στην πένα του, η τοπική μας κοινωνία συναντούσε το αληθινό ρεπορτάζ με την ανάγκη για ενημέρωση. Ασυμβίβαστος, τολμηρός, επίμονος και πείσμων, από εκείνη τη παλιά δημοσιογραφική στόφα που έκανε τη δημοσιογραφία να θεωρείται λειτούργημα.

Τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους του.

Ώρα του καλή».

Η Τζένη Ταπραντζή – Κοίλια

«Η μικρή μας πόλη από χτες είναι φτωχότερη..

Η απώλεια του Κώστα Γκέτση, ενός δημοσιογράφου που άφηνε το στίγμα του με τη πένα του,αφήνει δυσανεπλήρωτο κενό..

Είναι κρίμα να φεύγουν άνθρωποι τόσο νωρίς..

Είναι κρίμα να φεύγουν άνθρωποι που αγαπούν τον τόπο τους,που με τα κείμενα και τις συμβουλές τους..βοηθούσαν να γίνουμε όλοι καλύτεροι..

Αυτή όμως είναι η ζωή..

Καλό ταξίδι Κώστα….

Η Αρτα να είσαι σίγουρος θα σε θυμάται για πάντα!…»

Ο πρώην βουλευτής Βασίλης Τσίρκας

«Είναι δύσκολο να αποχαιρετάς έναν φίλο. Ο Κώστας Γκέτσης υπήρξε ένας μαχόμενος εκδότης και δημοσιογράφος με μεγάλη συμβολή στην αναζωογόνηση του τοπικού και περιφερειακού τύπου. Ανυποχώρητος υπερασπιστής των περιφερειακών μέσων ενημέρωσης, πίστευε βαθιά στη σημασία τους για τη δημοκρατία. Πάντα στην πρώτη γραμμή με γνώμονα την ανεξάρτητη ενημέρωση. Με την οξυδέρκεια, την καυστική του πένα και την κριτική του ματιά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο τοπικό πολιτικό γίγνεσθαι και στην ανάδειξη των μικρών και μεγάλων θεμάτων της ευρύτερης περιοχής. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στον Άγγελο, την Λωρέττα και τον Βαγγέλη».

Το Νομαρχιακό Τμήμα Άρτας της ΑΔΕΔΥ

«Το Σάββατο 13 Μάρτη του 2021 μετά από μια άνιση μάχη λίγων μηνών με τον καρκίνο, ο Κώστας Γκέτσης, δημοσιογράφος και εκδότης ξεκίνησε για ένα άλλο ταξίδι.

Πάλεψε μέχρι το τέλος όπως πάλευε και σε όλη του τη ζωή! Πάντα δίπλα στους αγώνες των εργαζομένων! Πάντα με τις εφημερίδες του και τις ιστοσελίδες του, φιλόξενες και ανοιχτές, βήμα για τις αγωνίες και τα αιτήματα των εργαζόμενων!

Κώστα ευχαριστούμε πολύ για όλα! Θα σε θυμόμαστε πάντα!

Ειλικρινή συλλυπητήρια στην οικογένεια και στου οικείους του Κώστα Γκέτση».

Η ΔΕΕΠ ΝΔ Άρτας

Ο Πρόεδρος και τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής ΠΕ Άρτας της Νέας Δημοκρατίας εκφράζουμε την θλίψη μας για το θάνατο του εκδότη και δημοσιογράφου Κώστα Γκέτση. Ο εκλιπών σημάδεψε με την ισχυρή προσωπικότητα του και την ταλαντούχα πένα του για δεκαετίες την τοπική μας κοινωνία, προβάλλοντας με θάρρος και άποψη τις θέσεις του. Αναμφίβολα μας επηρέασε όλους με την μαχητικότητά του και την αγάπη του για την Άρτα. Οι σκέψεις μας είναι με την οικογένειά του, αυτή τη δύσκολη στιγμή που διανύουν, και προς τούτο τους απευθύνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια.

Ο πρώην Βουλευτής Κώστας Καραμπίνας

«Για την απώλεια του Κώστα Γκέτση, ο πρώην Βουλευτής της Ν.Δ, Κωνσταντίνος Καραμπίνας εξέδωσε το ακόλουθο δελτίο τύπου. “Κεραυνός εν αιθρία ήταν το άκουσμα του θανάτου του εκδότη της εφημερίδας “Η ΓΝΩΜΗ”, Κώστα Γκέτση. Αισθάνομαι συγκλονισμένος, καθόσον επί 32 έτη η πορεία της ζωής μας ήταν παράλληλη, εκείνος στη δημοσιογραφία και εγώ στην πολιτική, υπηρετώντας και οι δύο στην αγαπημένη μας Άρτα, την Ήπειρο, τη Χώρα μας με γνώμονα την ευημερία και την πρόοδο του λαού της. Ο Κώστας Γκέτσης αναδείκνυε και απέδιδε με ουσιαστικό τρόπο, παρρησία και θάρρος απέναντι σε κάθε μορφής εξουσία, τα προβλήματα της Άρτας και των πολιτών της, γι’ αυτό συνέβαλε τα δέοντα στην επίλυση πολλών εξ αυτών. Η Άρτα, οι Αρτινοί του οφείλουμε πολλά για την προσφορά του. Καλό ταξίδι φίλε μου! Τα θερμά συλλυπητήρια μου στην οικογένεια του»!

Η πολιτευτής Ευαγγελία Καραμπίνα

«Μέσα στη δίνη ειδήσεων θανάτου τον τελευταίο καιρό από την πανδημία Covid 19, ο χαμός του Κώστα Γκέτση είναι μία ακόμη οδυνηρή έκπληξη.

Γνωστός για τη δημοσιογραφική δεινότητά του και την αγάπη του για την Άρτα προσέφερε τα μέγιστα στην πατρίδα μας. Θα μας λείψει. Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του».