“Μία από τα ίδια” !!!

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΙ στην Κυβέρνηση και στην Περιφέρεια

Γράφει ο Βασίλης Ιωάννου

Με την έναρξη της νέας χρονιάς έγινε τελικά ο ανασχηματισμός της Κυβέρνησης, χωρίς ουσιαστικά να καταφέρει να εκπέμψει κάποιο σαφές πολιτικό μήνυμα, αφού και ο βασικός κορμός της κυβέρνησης διατηρήθηκε αναλλοίωτος και οι όποιες μικρές αλλαγές δεν αφορούσαν εκείνους τους τομείς της Κυβερνητικής πολιτικής που στο προηγούμενο διάστημα είχαν διαπιστωθεί λάθη, παλινωδίες και ολιγωρίες.

Δύο κατά την άποψή μου είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του νέου Κυβερνητικού σχήματος.

Το πρώτο αφορά το μέγεθός του, καθώς είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πλέον δυσκίνητα υπουργικά σχήματα της μεταπολίτευσης, κάτι το οποίο αναγνώρισαν ακόμη και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος, «εκθέτοντας» ουσιαστικά τον ίδιο τον Πρωθυπουργό που επαγγέλονταν μικρά, ευέλικτα κι επιτελικά σχήματα.

Το δεύτερο έχει να κάνει με την είσοδο στην Κυβέρνηση πολύ περισσότερων Βουλευτών της ΝΔ και μάλιστα από διάφορες εκλογικές περιφέρειες ανά τη χώρα, κάτι που σηματοδοτεί τη διάθεση πλέον του κ. Μητσοτάκη να συσπειρώσει την Κοινοβουλευτική του Ομάδα.

Σ’ αυτή την κίνηση εντάσσεται και η υπουργοποίηση των δύο Βουλευτών από την Ήπειρο, του Γιώργου Αμυρά από τα Γιάννενα και του Γιώργου Στύλιου από την Άρτα..

Και στους δυο, εύχομαι καλή επιτυχία στο έργο τους και μακάρι από τις θέσεις των Υφυπουργών να καταφέρουν να προωθήσουν αιτήματα και προτάσεις που θα αφορούν την περιφέρειά μας.

Κατά τη γνώμη μου, όλες αυτές οι κινήσεις του Πρωθυπουργού εντάσσονται σ’ ένα ευρύτερο σχεδιασμό με στόχο εντός του έτους να προσφύγει σε πρόωρες εκλογές, με το επιχείρημα ότι «για την αντιμετώπιση των πολλών και μεγάλων  προβλημάτων που αφήνει πίσω της η υγειονομική κρίση και ιδιαίτερα αυτών που αφορούν την οικονομία,  απαιτείται η ανανέωση της λαϊκής εντολής».

Και όπως έχω ξαναπεί, ο στόχος είναι αυτές οι εκλογές , οι οποίες  θα είναι κατά πάσα πιθανότητα διπλές, να γίνουν λίγο πριν – λίγο μετά το καλοκαίρι, ανάλογα με την πορεία και της πανδημίας, αλλά και της οικονομίας.

Ανασχηματισμό, υπό κάποια έννοια, είχαμε όμως την προηγούμενη βδομάδα και στην Περιφέρεια Ηπείρου, καθώς  ο κ. Καχριμάνης όρισε του αντιπεριφερειάρχες της νέας περιόδου. Να θυμίσουμε ότι ο προηγούμενος ορισμός είχε γίνει από τον Περιφερειάρχη  στην αρχή της νέας θητείας και συγκεκριμένα στις αρχές Σεπτεμβρίου 2019.

Από την ανακοίνωση των ονομάτων, δεν υπήρξε κάποια έκπληξη, καθώς οι χωρικοί αντιπεριφερειάρχες και των 4 Περιφερειακών Ενοτήτων παρέμειναν στη θέση τους, κάτι που ήταν εν πολλοίς αναμενόμενο, ενώ για τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες,  κάποιοι  διατήρησαν τη θέση τους, ενώ για τους υπόλοιπους ο Αλέκος Καχριμάνης φρόντισε να συνεχίσει τη «γνωστή και πετυχημένη συνταγή του …όλοι κι από λίγο».

Ιδιαίτερη αίσθηση πάντως έκανε το γεγονός , ότι για πρώτη φορά ορίστηκαν συνολικά 12 αντιπεριφερειάρχες, αριθμός ιδιαίτερα μεγάλος για μια Περιφέρεια σαν την Ήπειρο, τη στιγμή μάλιστα που τις βασικές αρμοδιότητες της Περιφέρειας ο Αλέκος Καχριμάνης τις χειρίζεται προσωπικά ο ίδιος..

Σε κάθε περίπτωση, οι ευχές για κάθε επιτυχία στο έργο τους, τόσο στον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέκο Καχριμάνη όσο και στους συνεργάτες του είναι δεδομένες.

 Μακάρι η Ήπειρος αυτή την κρίσιμη χρονιά να αξιοποιήσει  με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, όλες τις ευκαιρίες που θα της δοθούν, ώστε επιτέλους να πετύχουμε στην πράξη την ισόρροπη περιφερειακή ανάπτυξη!!!