Τεράστιες καταστροφές στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη από την έντονη βροχόπτωση

Την αγωνία και την οργή του για τις καταστροφές που προκλήθηκαν από την έντονη βροχόπτωση των τελευταίων ημερών στο Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη, εκφράζει με ανάρτησή του στο διαδίκτυο ο δήμαρχος Περικλής Μίγδος.

Αγωνία γιατί το μέγεθος των καταστροφών είναι τεράστιο, αλλά και οργή γιατί ο Δήμος προσπαθεί με ελάχιστο προσωπικό και υποστελεχωμένη τεχνική υπηρεσία να αντιμετωπίσει τα προβλήματα, ενώ ακόμη δεν έχουν καταβληθεί οι αποζημιώσεις από τις περσινές καταστροφές.

Ειδικότερα στην ανάρτησή του ο Δήμαρχος αναφέρει τα εξής:

«Από άκρη σε άκρη του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη μεγάλα είναι τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από τις έντονες βροχοπτώσεις τόσο στα οδικά δίκτυα όσο και σε καλλιεργήσιμες εκτάσεις κυρίως κοντά σε ποταμούς και ρέματα καθώς και σε δίκτυα ύδρευσης και προσβάσεις σε αντλιοστάσια και γεωτρήσεις !

Ο Δήμος μας σύμφωνα με τις δυνατότητες του καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια αποκατάστασης των ζημιών.

Να γνωρίζουν οι δημότες ότι αυτή την στιγμή διαθέτουμε μόνο έναν μόνιμο χειριστή για όλο το Δήμο καθώς επίσης να γνωρίζουν ότι η τεχνική μας υπηρεσία με ευθύνη του Κράτους είναι υποστελεχωμένη.

Αφού από μας έγιναν όλες οι νόμιμες ενέργειες και 2 θέσεις έχουν εγκριθεί άλλα το κράτος μας έχει στο περίμενε και στην αναμονή !

Για γνώση των δημοτών μας θυμίζουμε ότι από τις 22 Δεκεμβρίου του 2019 μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2020 ο Δήμος μας είχε κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω των μεγάλων ζημιών που προκλήθηκαν τότε !

Παρά το γεγονός ότι βρισκόμασταν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και παρ’ ότι έγιναν όλες οι απαραίτητες ενέργειες (έγγραφα , τεχνικά δελτία και ενημέρωση) ούτε ευρώ δεν εγκρίθηκε απο το Υπ.Υποδομών για την αποκατάσταση των ζημιών και την βελτίωση των οδικών μας δικτύων .

Θα γίνει καταγραφή των νέων ζημιών και σε σύνολο με όσες προκάλεσαν οι θεομηνίες του Δεκεμβρίου του 2019 θα παλέψουμε για τα αυτονόητα»!

*****