Ερντογάν ο μεγαλόπρεπης, ο πολεμόχαρης ή ο φρενοβλαβής;

Γράφει ο ΘΟΔΩΡΟΣ ΔΡΙΒΑΣ

Είμαι απόστρατος Τ.Φ. Πεζικού, αλλά με εξειδίκευση στα ελληνοτουρκικά. Εμπειρικός, βέβαια, αλλά με ευρεία γνώση για ζητήματα εθνικής ασφάλειας. Κατά διαστήματα πρόσφερα τις γνώσεις μου σε ζητήματα αμυντικής στρατηγικής και άμυνας. Προσφάτως δέχτηκα οχλήσεις και πιέσεις από τον Υπουργό Άμυνας, αλλά αποφάσισα να απέχω. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να αποφύγω, με πήρε τηλέφωνο άκρως εμπιστευτικώς ο Κυριάκος. Μου είπε «επιστρατεύεσαι». Άλλωστε, ποιος μπορεί να αρνηθεί εντολή Πρωθυπουργού;
Καθ’οδόν για το μέτωπο, ανέλαβα να εκπονήσω σχέδιο-πόνημα για την ασύμμετρη απειλή που λέγεται Ερντογάν. Δεν φτάνουν τα χίλια μύρια που μας κατατρέχουν τα τελευταία χρόνια, έχουμε και των εξ Ανατολών μαλάκα από πάνω. Έκανα έναν απολογισμό των τετελεσμένων του σουλτάνου. Ξεκίνησα με το Κουρδικό, κατάφερε σε εύλογο χρόνο να μην ασχολείται πλέον κανείς με τους πολύπαθους Κούρδους, θες εκκαθαριστικά, θες τρομοκρατώντας τους, ουδείς πλέον αναφέρει για Κούρδους και μειονοτικό. Τα ΜΜΕ κι οι αντίθετες φωνές της Τουρκίας, άκρως δημοκρατικός τρόπος αντιμετώπισής τους. Μετρ του είδους ο κύριος, σηκώνει κεφάλι, κόβει κεφάλι. Μεταναστευτικό-προσφυγικό η εμπροσθοφυλακή του, μεταφερόμενη φάλαγγα τους έχει καταντήσει. Σε εγρήγορση αυτός, πέφτουν οι παράδες από τας Ευρώπας, όλα καλώς. Γκρινιάζουν στας Ευρώπας, γιουρούσι στον Έβρο, φούντο στο Αιγαίο και όποιος γλιτώσει. Βλέπετε είναι κι ανθρωπιστής. Στο ενδιάμεσο στέλνει και τις ορδές του προς Συρία μεριά για να αποκαταστήσει τα κακώς κείμενα της περιοχής. Αφερίμ πετρελαιοδολλάρια φυτρώνουν προς τα εκεί, εμείς στην απ’έξω; Προσφάτως έκανε και μια τουρνέ προς Λιβύη μεριά. Βρε τον μπαγάσα, όπου λαψάνα μέσα. Φροντίζει ο παράφρων για εσωτερική κατανάλωση να ταΐζει θρησκοληπτική τροφή τον πόπολο. Άντε, ας κάνουμε και την Αγιά Σοφιά τζαμί. Έτσι μωρέ, για να τζαμισοσιάζεται ο λαός. Φυσικά αφού έχει συνουσιάσει απαξάπαντες στο εσωτερικό του, είπε να συνουσιάσει τους πέριξ, δίπλα και παραπέρα. Και άλλα πολλά τα πεπραγμένα του Υψηλοτάτου. Επειγόντως αντίδοτο.
Στο διά ταύτα, με την ανοχή Ευρωπαίων, Αμερικανών, Ρώσων και όλων, ο κύριος στόχος του η Ελλάδα και ό,τι έχει σχέση με κάθε ελληνικό. Δεχόμαστε εδώ και καιρό ένα καθημερινό μπούλινκ, από τον ίδιο και τα τσιράκια του. Τι ΑΟΖ, τι NAVTEX, τι υφαλοκρηπίδα, εντέλει όλα και όλους γραμμένους στην καλοτρυπίδα του.
Η αντιμετώπιση της εν λόγω απειλής με το γνωστό τρόπο της σύρραξης, δύσκολη έως αδύνατη, για πολλούς και διάφορους λόγους. Μόνος τρόπος το μυαλό του πολυμήχανου Έλληνα. Θα καταθέσω σχέδιο στην ηγεσία μας, που θα βασίζεται σε τρεις πυλώνες. Πρώτον, ΚΥΠ-ΕΥΠ-Πράκτορες, γενική επιστράτευση με άκρα μυστικότητα, διείσδυση στα υγειονομικά προσωπικά δεδομένα του παραληρούντος ανατολάρχη. Σε απλά τούρκικα, μπαξίσι-λάδωμα των επικεφαλής ψυχιάτρων που τον κουράρουν. Επειγόντως να του αλλάξουν τα χάπια, μπας και χαλαρώσει. Δεύτερον, γενική επιστράτευση ανά την επικράτεια των κάθε λογής μέντιουμ, αποκρυφιστών, μάγων κ.λπ. Τι στο διάολο, κάτι θα βρουν να τον ηρεμήσουν. Βουντού-μάγια, θες με τηλεπάθεια, να χαλαρώσει. Και τρίτον, επιστρατεύονται οι ξεματιάστρες-ματιάστρες-καφετζούδες, όλες κι όλοι μαζί, πυρ κατά ριπάς και κατά βούληση, όλα τα μάτια πάνω του να βασκαθεί να πάει στον κόρακα. Σχέδιο κοστολογημένο οικονομικά υλοποιήσιμο, για την άμεση εξουδετέρωση του κινδύνου.
Επειγόντως πήρα το δρόμο για το Μέγαρο Μαξίμου, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας να καταθέσω το πόνημα. Κυριάκος, Παναγιωτόπουλους στο Αμύνης, ο Άδωνις, ο Δένδιας και 5-6 μυστικοσύμβουλοι με περίμεναν. Με άκουσαν με προσοχή. Ο Αμύνης έμεινε με το στόμα ανοιχτό. Ο Άδωνις εξανέστη μεγαλοφώνως: «έχω πει κοτσάνες κι εγώ, αλλά αυτός εδώ έχει ξεπεράσει τα όρια». Ο Δένδιας κάτι για εξωγήινους έλεγε. Οι μυστικοσύμβουλοι έλεγαν διάφορα, σίγουρα όχι θετικά. Και τέλος ο Κυριάκος ήρεμα «τι μαλακίες λες ρε χριστιανέ μου;», απευθυνόμενος σε όλους «γρήγορα τηλέφωνο Μακρόν, Μέρκελ, Τραμπ».
Αποχώρησα απογοητευμένος, έφερα στο νου μου τον Πάνο τον Καμμένο, με τον μόνο που θα μπορούσα να συνεννοηθώ…