Σύσκεψη στο Δήμο Αρταίων με τον καθηγητή και Πρόεδρο του ΟΑΣΠ Ευθύμιο Λέκκα

Μία ιδιαίτερα σημαντική σύσκεψη με τον καθηγητή Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Πρόεδρο ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιο Λέκκα, πραγματοποιήθηκε σήμερα τα πρωί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, μετά από σχετική πρωτοβουλία του Δημάρχου Αρταίων Χρήστου Τσιρογιάννη.

Στην σύσκεψη συμμετείχαν επίσης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Πανέτας, ο Αντιδήμαρχος  Κεντρικών Τζουμέρκων  Νίκος Τζουμάκας,  η Διευθύντρια Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Αρταίων Σοφία Γρύλλια και η Διευθύντρια Προγραμματισμού Πληροφορικής & περιβαλλοντικών Πολιτικών Κωνσταντίνα Κωνσταντάκη.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε δύο σημαντικά θέματα, αρχικά στην επικείμενη  πρόσκληση του νέου επιχειρησιακού προγράμματος <<Αντώνης Τρίτσης>> και τις δυνατότητες που έχει ο Δήμος Αρταίων να ενταχθεί στο πρόγραμμα αυτό μέσα από χρηματοδότηση του Υπουργείου Εσωτερικών και το οποίο αφορά την αντισεισμική θωράκιση των υποδομών του Δήμου, κυρίως σχολείων αλλά και των υπόλοιπων κτιρίων που διαθέτει ο Δήμος Αρταίων. Το δεύτερο θέμα ήταν, το θέμα της Πολιτικής Προστασίας και της διαχείρισης κινδύνων, κυρίαρχο ζήτημα των ημερών εξαιτίας των ακραίων καιρικών φαινομένων που συμβαίνουν όχι μόνο στην χώρα μας αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Δήλωση καθηγητή Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Πρόεδρο ΟΑΣΠ, κ.Ευθύμιου Λέκκα

 «Ενημέρωσα τον κ. Δήμαρχο για τις δυνατότητες που έχουμε να συνεργαστούμε προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα αξιόπιστο, αξιόλογο και εφαρμοστέο σχέδιο Πολιτικής Προστασίας, σύμφωνα πάντα με τις οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και είναι ένα θέμα το οποίο θα ξεκινήσει  από τους ερχόμενους μήνες, μέσα από την διαδικασία συνεργασίας του Δήμου και του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Αρχίζουμε μια νέα περίοδο συνεργασίας με τον Δήμο Αρταίων, η οποία θα έχει ορατά αποτελέσματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Πεποίθησή μου είναι ότι τα ερευνητικά κέντρα και τα Πανεπιστήμια πρέπει να συνεργάζονται με τους φορείς Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Με τον κ. Τσιρογιάννη συναντιόμαστε συχνά λόγω της ΚΕΔΕ,  δεδομένου ότι είμαι Πρόεδρος του Ινστιτούτου Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συνεπώς ανταλλάσουμε απόψεις και προβληματισμούς στο πλαίσιο της συνύπαρξης μας στην ΚΕΔΕ».

Ενώ στην τοποθέτησή του, ο κ. Τσιρογιάννης ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Καλέσαμε στον Δήμο μας τον καθηγητή Δυναμικής, Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Πρόεδρο ΟΑΣΠ, κ. Ευθύμιο Λέκκα, καθώς και όλους τους Δημάρχους της Άρτας να συμμετέχουν στην σύσκεψη αυτή, μια σύσκεψη η οποία  πραγματοποιήθηκε ενόψει και της χειμερινής περιόδου προκειμένου να προετοιμαστούμε να ενημερωθούμε κατάλληλα και να θωρακίσουμε την πόλη μας έναντι των ακραίων καιρικών φαινομένων. Ως Δήμος δίνουμαι ιδιαίτερη βαρύτητα στην Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας του Δήμου μας όλο το προηγούμενο διάστημα, προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες και εργασίες, προκειμένου να υπάρχει η απαιτούμενη προετοιμασία και ο κατάλληλος βαθμός ετοιμότητας για ενδεχόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα στην περιοχή μας».