ΤΖΕΝΗ ΤΑΠΡΑΤΖΗ. Ο δημόσιος διάλογος πάντα τρομοκρατούσε τους ηγεμόνες…

Έχει και η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, το χαρακτηριστικό μειονέκτημα, σε σχέση με τον μηχανισμό του Δήμου, που ο δήμαρχος χρησιμοποιεί αποκλειστικά για την δική του προβολή… Κάνει ουσιαστικές και χρήσιμες παρεμβάσεις και σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου και σε επίπεδο οικονομικής επιτροπής, αλλά μένουν εκεί, γιατί δεν έχει -μέχρι τώρα- σκεφτεί ότι η όποια παρέμβαση στην αυτοδιοίκηση και γενικά στα δημόσια πράγματα, αποκτάει προστιθέμενη αξία, αν λάβει την δημοσιότητα που της αναλογεί.

Συζητώντας μάθαμε, ότι η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Τζένη Ταπρατζή, στον έναν χρόνο της θητείας του παρόντος δημοτικού συμβουλίου, αν και τον περισσότερο χρόνο, δεν λειτουργούσε με πρόφαση την πανδημία, έχει κάνει αμέτρητες παρεμβάσεις, τις οποίες ούτε που έλαβε υπ’ όψιν του, ο δήμαρχος Τσιρογιάννης, μιας και επιμένει να δείχνει τα χαρακτηριστικά του ηγεμόνος, ματαιοπονώντας βέβαια. Που σημαίνει ότι και η ίδια αντιλαμβάνεται, ότι πλέον η… μάχη, θα πρέπει να δοθεί με όρους ευρύτατης δημοσιότητας, γιατί αλλιώς δεν ξεμπερδεύουμε, με την ηγεμόνα του κάμπου!

Ειλικρινής, η άποψη που εξέφρασε σε τυχαία συνάντηση που είχαμε και η συζήτηση δεν μπορούσε ν’ αφορά κάτι άλλον πέραν των εξελίξεων στον Δήμο Αρταίων… «Είμαι στην θέση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης και αυτή την εντολή που έχω απ’ τον λαό της Άρτας, θα την τιμήσω κατά τον καλύτερο τρόπο», είπε και η συνέχεια εξ ίσου ενδιαφέρουσα: «Δεν ξέρω αν θα είμαι και πάλι υποψήφια, αλλά σ’ αυτή την θητεία, θα πρέπει να κάνω αυτό που είναι αναγκαίο, για να μην συνεχίσει ο Δήμος να πορεύεται  στην εμφανή κατηφόρα που έχει πάρει».

Η αντιδιαστολή… Οι άλλοι συνδυασμοί της μειοψηφίας (σ.σ. όχι όλοι) περί άλλων τυρβάζουν… Ίσως χορεύουν τον σκοπό που παίζει ο Τσιρογιάννης και αποδεικνύονται οι χρήσιμοι αντίπαλοι… Δεν λησμονούμε, την απόπειρα συνεργασίας που έκαναν Τσιρογιάννης και Παπαλέξης, με την πρόταση για εκλογή του τελευταίου στην προεδρία του Συνδέσμου Ύδρευσης. Κι αν ο Παπαλέξης, μη έχοντας τι άλλο να κάνει αποφάσισε να εκτεθεί δημοσίως, δεν πάνε πίσω και οι συνδυασμοί που κατάφεραν να έχουν τον ρόλο του παρατηρητή των εξελίξεων…

Ζητείται αντιπολίτευση, στον Δήμο Αρταίων, γιατί δεν πάσχει μόνο απ’ την φαντασίωση περί ηγεμόνος, που έχει και θέλει να επιδεικνύει ο δήμαρχος Αρταίων. Μπορεί και τα κάνει αυτά, λόγω της λειτουργίας της αντιπολίτευσης, η οποία είχε τα χαρακτηριστικά που παραπάνω περιγράφονται. Που σημαίνει ότι πρέπει να βγαίνουν προς τα έξω, όσα συμβαίνουν και να τίθενται στην κρίση των πολιτών.

Η επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, θ’ αποδειχτεί ιδιαίτερα χρήσιμη για τον Δήμο, γιατί είναι η μόνη που βγαίνει δημόσια και δηλώνει ότι πλέον η αντιπολίτευση στον Δήμο Αρταίων, θα πρέπει να περιλάβει και τα χαρακτηριστικά της ευρείας δημοσιότητας, των παρεμβάσεων που η ίδια και οι συνεργάτες της κάνει και έχουμε ένα απ’ τα πολλά δείγματα γραφής…

Η πρόσληψη εργαζομένων στον Δήμο Αρταίων, όπου η κα Ταπρατζή διαπίστωσε ότι ενώ ακόμη δεν είχε συνέλθει -έστω και για το τυπικό της υπόθεσης- η Οικονομική Επιτροπή, ο δήμαρχος Τσιρογιάννης και ο πολυπράγμων γραμματέας Ζέρβας, είχαν ήδη αναρτήσει στο σύστημα ΕΡΓΑΝΗ, τα ονόματα των εκλεκτών τους, που ήταν και οι προσληφθέντες. «Δεν θα το αφήσω εκεί, το όλο θέμα», λέει η Τζένη Ταπρατζή και αυτό είναι το ευχάριστο.

Το ευχάριστο μήνυμα της επιλογής της Τζένης Ταπρατζή, να τιμήσει την εντολή του λαού της Άρτας, όπως έκανε μέχρι τώρα, αλλά με πιό συγκροτημένη προσέγγιση, είναι αυτό που απαιτούν οι πολίτες της Άρτας, ως η επιβαλλόμενη αντίσταση στον θεωρούντα εαυτόν ηγεμόνα! Και φυσικά σ’ αυτή την προσπάθεια, δεν είναι μόνη της… Αρχής γενομένης από τους μαχητικούς συνεργάτες της, στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και στον πυρήνα του συνδυασμού της…

Ας χαρακτηρίσουμε, την δημόσια ανακοίνωση της επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας, περί συγκροτημένης και δομικής αντιπολίτευσης, σε όσα (σ.σ. τραγικά και προκλητικά)  συμβαίνουν στον Δήμο Αρταίων, ως τη νέα περίοδο, μιας και η μέχρι τώρα δημοτική θητεία, με την κρίση της πανδημίας, έδινε την δυνατότητα στους πολιτικάντηδες δημάρχους, να έχουν γραμμένη στα παλαιότερα των υποδημάτων τους, την καταταλαιπωρημένη έννοια της διαφάνειας.

Επικεντρώνεται η δυναμική αντιπολίτευση, στο πρόσωπο της κας Ταπρατζή, για τον επί πλέον λόγο ότι οι παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου (σ.σ. εκτός εξαιρέσεων) έχουν αποφασίσει να παίζουν τον ρόλο του βαστάζου, του ηγεμόνος! Που σημαίνει ότι η κάθε προσπάθεια και η κάθε παρέμβαση, για να είναι αποτελεσματική, θα πρέπει να γίνεται και θα γίνεται και κτήμα των πολιτών, οι οποίοι ακολούθως, έχουν να κάνουν αυτά που η έννοια πολίτης ορίζει.

Και μένουμε στην ευχάριστη δήλωση (σ.σ. αποτελεί και την αφορμή για να περιληφθεί στα πρόσωπα της «Γ») της Τζένης Ταπρατζή, η οποία κάνει λόγο για δομική και αποτελεσματική αντιπολίτευση, η οποία είναι η μόνη ικανή να κόψει την όρεξη του ηγεμόνος, η οποία οδηγεί σε χαρακτηριστικό κατήφορο και τον Δήμο και την πόλη και τα χωριά.

Ας προχωρήσει η Τζένη Ταπρατζή και κάθε χρήσιμη παρέμβασή της, είναι σίγουρο πως θα είναι αντικείμενο ευρύτατου δημόσιου διαλόγου. Άλλωστε ο δημόσιος διάλογος, είναι αυτός που πάντα τρομοκρατούσε τους ηγεμόνες…