Πως να ξεμπερδέψεις με την μάνα που γεννάει διαρκώς;

Το «κλειδί» για την απαλλαγή της μικρής πόλης, απ’ την επικίνδυνη δράση των ανήλικων τσιγγανόπουλων, είναι η μητέρα που γεννάει διαρκώς και αυτή την στιγμή, είναι εκ νέου έγκυος, αν δεν κάνουμε λάθος, για να φέρει στην ζωή το έβδομο παιδί της.

Όλα γραμμένα, στο όνομά της, γιατί πλέον η αναγκαιότητα στήριξης των μονογονεϊκών οικογενειών, αποτελεί κόλπο, για την είσπραξη επιδομάτων…
Τα δεδομένα, που έχουν και επεξεργάζονται οι επιτελείς της Αστυνομίας Άρτας, είναι αρχικά αποτρεπτικά, ώστε να αισθάνονται αισιόδοξοι, ότι κάτι θετικό θα προκύψει. Το πρώτο αφορά στην ηλικία των τσιγγανόπουλων, που εκδηλώνουν και δολοφονικά. «Κάτω των 12 ετών, δεν τα αγγίζει ο νόμος», έλεγε στην «Γ» αξιωματικός, ο οποίος θεωρεί και για τον ίδιο μεγάλο θέμα, το ότι παρά τις τόσες προσπάθειες, δεν διαφαίνεται προοπτική, για ν’ απαλλαγεί η πόλη απ’ την επικίνδυνη δράση και όχι μόνο. Ο φόβος για το χειρότερο, είναι πάντα προ των πυλών.
Απ’ την πλευρά της Δικαιοσύνης, η νομοθεσία είναι αποτρεπτική, στο να οδηγηθεί στο αυτόφωρο η μητέρα, που τα παιδιά της κάνουν τα όσα κάνουν, αλλά έχει και άλλα τόσα τα οποία υποτίθεται, ότι θα πρέπει να επιμεληθεί(!) για να μεγαλώσουν σωστά… Και το φοβερότερο όλων, είναι ότι εντός των ημερών, αναμένει και άλλο παιδί… Η ίδια κυκλοφορεί καθημερινά, ώστε.. συνειδητοποιήσουμε, ότι υπάρχει και συνέχεια.
Όμως ένα στοιχείο, δείχνει το μέγεθος του προβλήματος και αίρει την αντίληψη, ότι απ’ την πλευρά της Αστυνομίας, δεν γίνονται όσα προβλέπει ο νόμος να γίνουν. Η εν λόγω μητέρα, μετά την άρση της καραντίνας, έχει συλληφθεί με την κατηγορία της παραμέλησης επιμέλειας ανηλίκων, δέκα εφτά (17) φορές! Φυσικά και τις δέκα εφτά φορές, έχει προκύψει κατηγορία και αναμένεται να οριστούν οι δίκες…

Σε ίδρυμα
«Η μόνη λύση, είναι να την αφαιρεθεί η επιμέλεια απ’ την μητέρα και να οδηγηθούν τα παιδιά σε κάποιο ίδρυμα», μας έλεγε ο αξιωματικός της Αστυνομίας, ο οποίος άφησε να διαφανεί η ελπίδα…
Με πρωτοβουλία της Αστυνομίας, έχουν προκύψει συζητήσεις με την κυρία εισαγγελέα και φυσικά βασανιστικό το ζητούμενο, είναι πως και τα ίδια τα παιδιά, θα σωθούν γιατί ο δρόμος που ακολουθούν δεν οδηγεί πουθενά, αλλά και το πως θα απαλλαγεί η πόλη, απ’ τα προβλήματα που δημιουργούν και πλέον δεν είναι εύκολο, να τα διαχειριστεί η τοπική κοινωνία. Και με δεδομένη, την πλήρη αδιαφορία της δημοτικής αρχής, η οποία αν και διαθέτει αρμόδια κοινωνική υπηρεσία, ποιεί την νήσσαν!
Ανάμεσα σε νόμους και διατάξεις λοιπόν, θα πρέπει να βρεθεί η λύση που θα δώσει την ευκαιρία στα τσιγγανόπουλα ν’ αλλάξουν ζωή και απ’ την άλλη ν’ απαλλαγούν η πόλη και οι κάτοικοί της, απ’ τα καθημερινά επεισόδια, που όλο και γίνονται πιό σύνθετα…
Ας ελπίσουμε, ότι τις επόμενες ημέρας, θα έχουμε κάποια καλά νέα, γιατί πλέον όλοι συμφωνούμε… Δεν πάει άλλο…

Δύο (2) χρόνων και έκλεψε τσάντα από βιβλιοπωλείο

Πρώτη φορά στα τόσα χρόνια της θητείας του, ο έμπειρος αξιωματικός με τον οποίο συνομίλησε η «Γ», συνάντησε περιστατικό με τσιγγανόπουλο, σαν κι αυτό που συνέβη στην Άρτα! Μόλις δύο χρόνων το τσιγγανόπουλο, είχε εισέλθει σε κεντρικό βιβλιοπωλείο και έκλεψε μεγάλη τσάντα και έφυγε κρατώντας την στα χέρια του. Βεβαίως ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου, όταν αντελήφθη το τι συνέβη, το έπιασε και πήρε την τσάντα πίσω.
Εκλήθη στην Αστυνομία η μητέρα, όπου της είπαν ότι είναι πολύ επικίνδυνο, ένα παιδί να κλέβει από δύο χρόνων. Φάνηκε να μην την απασχολεί το θέμα.
Περισσότερο την απασχολούσε το γεγονός, ότι ο ιδιοκτήτης του βιβλιοπωλείου, πήρε πίσω την τσάντα…

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ