Σε νέα στέγη η ΦωτΟΑρτ

Τα εγκαίνια της νέας φωτογραφικής στέγης στην οικία Ζορμπά, στο διατηρητέο κτήριο του 19ου αιώνα , που παραχωρήθηκε από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας με την σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ, τέλεσαν  τα μέλη και οι φίλοι της ΦωτΟΑρτ και με την παρουσία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Άρτας κ.κ. Καλλίνικου.

Τα εγκαίνια πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 23/9/20 με την παρουσία της κα. Κοντογιάννη, αναπληρώτριας της προϊσταμένης Εφορεία Αρχαιοτήτων κα. Βαρβάρας Παπαδοπούλου η οποία απηύθυνε χαιρετισμό, τον δήμαρχο Αρταίων κο. Χρήστο Τσιρογιάννη , ενώ χαιρετισμό απέστειλε η βουλευτής Άρτας κα. Όλγα Γεροβασίλη .

Με την ευκαιρία των εγκαινίων παρουσιάστηκε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο ¨Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Άρτας.. επι το έργο» , με στιγμιότυπα από τις καθημερινές εργασίες εκσκαφής, ανάδειξης και συντήρησης των αρχαιολογικών ευρημάτων, έργων που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Με την παραχώρηση της οικίας Ζορμπά στη ΦωτΟΑρτ , το κόσμημα αυτό της πόλης αποκτά ζωή , μπαίνει στον κοινωνικό ιστό της πόλης και γίνεται πόλος έλξης καλλιτεχνικών δράσεων.

Με ενέργειες της ΦωτΟΑρτ και μετά από σύμφωνη γνώμη της Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων Άρτας το κτήριο φωτίστηκε ήπια, με στόχο την ανάδειξη λεπτομερειών της αρχιτεκτονικής του.

Ο φωτογραφικός σύλλογος ΦωτΟΑρτ θα χρησιμοποιεί τον χώρο για τα μαθήματα φωτογραφίας αλλά και για την παρουσίαση εκθέσεων.

Οι εγγραφές νέων μελών πραγματοποιούνται κάθε Δευτέρα 7-9μμ.

*****