Η ανακοίνωση αποτελεί μεγάλη πρόκληση!

Αν καμιά φορά δεν έχεις να πεις κάτι σημαντικό, δεν λες τίποτα και αυτό είναι πιό ωφέλιμο για όλους. Πρώτα γι’ αυτόν που δεν έχει να πει τίποτα και ακολούθως για τους αποδέκτες των ανοησιών… Αν λειτουργούσαν όλοι οι δημόσιοι παράγοντες, με βάση αυτή την πραγματικότητα, ίσως ο δημόσιος διάλογος, να ήταν περισσότερο ποιοτικός, άρα και χρήσιμος…
Ισχυρίζεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε για τον τραγικό θάνατο του 19χρονου Βαγγέλη Δραγατάκη, ο αξιότιμος δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης, ότι αφού τα κάγκελα του θανάτου, είναι νόμιμα, πρέπει να υπάρχουν εκεί, για να περιμένουμε και το επόμενο θύμα, το οποίο δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τίνος παιδί θα είναι… Τόσο απλά, αλλά και τόσο κυνικά. Χωρίς να σκέφτεται το ελάχιστο, για το πως σκοτώθηκε το παιδί και το πόσο συνέβαλαν τα κάγκελα, που είναι νόμιμα.
Δεν σκέφτηκε, τόσα χρόνια τώρα και μετά από δύο θανατηφόρα τροχαία, αν τα κάγκελα αυτά, έστω και νόμιμα να είναι, αν έχουν συντηρηθεί και αν σε κάθε περίπτωση, που κάποιος τα αγγίζει, μετατρέπονται σε μαχαίρια που σφάζουν, όπως ακριβώς συνέβη με τον Βαγγέλη… Και τα λέει όλα αυτά, την στιγμή που οι Βαγγέλης, είναι… ζωντανός ακόμη και ο πόνος της οικογένειας, αλλά και όλης της κοινωνίας, είναι αβάσταχτος!
Και το τραγικό της υπόθεσης… Επιχειρείται με την προκλητική ανακοίνωση του Δήμου Αρταίων, να καταθέσει αυτός, το πρώτο πόρισμα για το τραγικό τροχαίο… Επειδή η ταχύτητα, που πρέπει να κινούνται τα οχήματα στο συγκεκριμένο σημείο, είναι 50 χιλιόμετρα την ώρα, που ίσως αντέχουν τα κάγκελα, προφανώς φταίει(!) ο 19χρονος, που θα κινούνταν με μεγαλύτερη.
Εξέλειπε η ντροπή, αλλά και η ανθρώπινη ευαισθησία!
Ντροπή! Αντί να κοιτάξουν να δουν πως θα αντιμετωπιστεί πρόβλημα, για να μην θρηνήσουμε κι άλλα θύματα, να ρίξουν τις ευθύνες, ακόμη και στον 19χρονο νεκρό, αρκεί αυτοί να μην κάνουν τίποτα. Κι όταν λέμε τίποτα, ν’ αντικαταστήσουν τα κάγκελα του θανάτου ή να τα βγάλει εντελώς, επιστρατεύουν θεωρίες συνομωσίας, που προσβάλουν ακόμη και τη μνήμη των νεκρών – θυμάτων των τραγικών κατασκευών, για τις οποίες όλοι συζητούν εδώ και δέκα ημέρες…
Στο άρθρο της σελίδας 5, αναλύεται το γιατί αποτελεί αδήριτη ανάγκη, η άμεση σύγκλιση του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να ληφθούν απ’ το κορυφαίο όργανο της λειτουργίας του Δήμου, το τι πρέπει να γίνει σε σχέση με το μεγάλο πρόβλημα…
Να θυμηθούμε και την άλλη μεγάλη πρόκληση της ανακοίνωσης του Δήμου Αρταίων: «Ας μην θρηνήσει η Άρτα άλλο θύμα στον βωμό της ασφάλτου».

ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΥΤΟΨΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΑ…

Οι πληροφορίες της «Γ», αναφέρουν ότι η τελική έκθεση της Τροχαίας, σε σχέση με τις αιτίες του θανάτου του 19χρονου Βαγγέλη Δραγατάκη, είναι καταπέλτης, για τα κάγκελα του θανάτου και ζητείται ν’ απομακρυνθούν άμεσα, όχι μόνο στο συγκεκριμένο σημείο, αλλά και σε άλλα σημεία που υπάρχουν ανάλογες κατασκευές.
Να σημειωθεί ότι το μπροστινό παρμπρίζ του αυτοκινήτου του άτυχου19χρονου, είναι άθικτο, όπως και το παράθυρο το οποίο ήταν ανοιχτό και απ’ αυτό μπήκε το κομμάτι το σιδήρου, το οποίο έδωσε το τελειωτικό χτύπημα, αφού είναι γνωστό ότι ο άτυχος νέος, μεταφέρθηκε απ’ το ΕΚΑΒ στο Νοσοκομείο, με το κομμάτι απ’ τα κάγκελα (σ.σ. μετατρέπονται σε φονικά μαχαίρια αυτά τα σίδερα) και του αφαιρέθηκε, όταν εισήχθη στο χειρουργείο.
Γίνεται λόγος και για το βρεγμένο οδόστρωμα (σ.σ. ποτίζουν τα χαράματα το πράσινο) και το νερό που έφτανε στον δρόμο, είναι πιθανόν να ανάγκασε τον οδηγό, να κάνει ελιγμό, για να βρεθεί στα κάγκελα.
Έχουν ενδιαφέρον η έκθεση της Τροχαίας, αλλά και άλλων τεχνικών συμβούλων, οι οποίες από την πρώτη ανάγνωση, εκθέτουν ανεπανόρθωτα τον Δήμο Αρταίων, που βιάστηκε να εκδώσει την προκλητική ανακοίνωση.