Τα ψεύδη ως δικαιολογία, για να κρυφτούν οι ευθύνες

Είναι αλήθεια, ότι απ’ τον καθηγητικό ζεύγος, θα περιμέναμε μια πιό σοβαρή εξήγηση, για την κατάντια των υποδομών της Γεωπονικής Σχολής Άρτας, ή αν θέλετε του αλήστου μνήμης ΤΕΙ Ηπείρου. Κρίνοντας και με βάση την απουσία τους, απ’ την σύσκεψη του δημάρχου για το Αγροδιατροφικό Πάρκο, όπου εκπροσωπήθηκαν(!) από νεαρό συνεργάτη τους, ο οποίος προφανώς πήγε εκεί, για να καταγράψει αντιδράσεις…
Ο σύζυγος λοιπόν, που μέσω fb, τα βάζει με δικαίους και αδίκους, νόμισε ότι βρήκε την απάντηση, για να… ταπώσει, όσους έχουν δικαίωμα να προβληματίζονται και ν’ ανησυχούν για την κατάντια των κτιρίων, που πλήρωσε κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, ο φορολογούμενος πολίτης.
«Οι φωτογραφίες που δημοσιεύονται συλλήβδην προσφάτως αποτελούν το προϊόν των ημιτελών κτιρίων του πρώην ΤΕΙ», γράφει ο πολυπράγμων σύζυγος και νόμισε ότι καθάρισε, σκορπίζοντας την σύγχυση… Έτσι κάνουν όσοι δεν έχουν τι να πουν, όταν βρίσκονται μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα και χάνουν το ιδιότυπο άσυλο και απυρόβλητο, στα όσα θλιβερά έχουν κάνει και εις βάρος του εκπαιδευτικού ιδρύματος και της τοπικής κοινωνίας, στην τελική ανάλυση.
Τα κτίρια της Γεωπονικής Σχολής, όπως και οι υπόλοιπες δομές, γνωρίζει πολύ καλά ο σύζυγος, ότι έχουν λειτουργήσει κι εκεί έχουν γίνει και μαθήματα στους σπουδαστές. Μάλιστα για τις υποδομές αυτές, ο ίδιος ο σύζυγος, διαφήμιζε ότι εκεί υπήρχε και μικροβιολογικό εργαστήριο, το οποίο θα μπορούσε να βοηθήσει την κτηνοτροφία στην περιοχή. Το πόσο την βοήθησε, το γνωρίζουν οι πάντες… Αυτοί που ακούνε κάτι τέτοιο, δεν κρατιούνται και κατεβάζουν καντήλια.
Η αλήθεια. Πράγματι, υπάρχουν ημιτελή κτίρια, στο campus του πρώην ΤΕΙ και νυν Πανεπιστημιούπολη. Είναι τα κτίρια που βλέπουμε μπαίνοντας στον χώρο. Γι’ αυτά, έγιναν δικαστικοί αγώνες 14 ετών, που αναφέρει ο σύζυγος και προέκυψε αυτό που όλοι γνωρίζουμε και φυσικά ως αποτέλεσμα των αγώνων αυτών, είναι η εικόνα που βλέπουμε. Και η αλήθεια αυτή είναι γνωστή στους πάντες και κυρίως θα έπρεπε να είναι γνωστή, σε όσους αβαντάρουν το καθηγητικό ζεύγος, που έχει… ξεφύγει, θαρρώντας ότι απευθύνεται σε ανόητους, οι οποίοι εκτός των άλλων δεν μπορούν να θυμηθούν.
-Τι να πουν, για όσα οι ίδιοι έκαναν και οι ευθύνες τους, μπορεί ν’ αποτελέσουν και αντικείμενο δικαστικής έρευνας;
Μόνο αυτό θα μπορούσαν να πουν, γιατί ήδη έχουν βρεθεί σε δύσκολη θέση και φυσικά, έχουν την δυνατότητα να κατανοήσουν την απαξία των απλών πολιτών, οι οποίοι θαρρούσαν πως εκεί στους Κωστακιούς, γίνεται επιστημονική δουλειά και οι υπόλοιποι που είχαν πιστέψει ότι ένα τριτοβάθμιο εκπαιδευτικό ίδρυμα, θα βοηθούσε τον πρωτογενή τομέα της περιοχής.
Εξάντλησαν και αυτό το τάχα σοβαρό επιχείρημα και πλέον, θα παρατηρήσουμε ελάχιστες δημόσιες εμφανίσεις… Καλά για το θράσος που επέδειξαν στις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου «κουνούσαν το δάχτυλο» στους αιρετούς, τώρα δεν πρόκειται να τους βγει… Ας ηρεμήσουν και λίγο, καλό θα τους κάνει…

Η λειτουργία των αρμόδιων
Θα πει κανένας, ότι δεν περίμενε λογική στα λεγόμενα, όσων κατέστρεψαν υποδομές εκατομμυρίων. Γιατί αν είχαν την κοινή λογική και την απαιτούμενη ευαισθησία, δεν θα επέτρεπαν να φτάσουμε εκεί.
Η αναζητούμενη λογική και ευαισθησία, αφορά τους τοπικούς παράγοντες, αλλά και τους προϊσταμένους του λαλίστατου καθηγητικού ζεύγους… Δεν μπορεί τόσα χρόνια, παρά τις υπομνήσεις και ενοχλήσεις της «Γ» να κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν τίποτα, για την καταστροφή που συντελούνταν. Δεν μπορεί οι ελεγκτικές αρχές του Υπουργείου Παιδείας να μην έχουν αντιληφθεί τίποτα και το χειρότερο, να μην έχει τιμωρηθεί αυτός ή αυτοί που οδήγησαν στην κατάντια…
Θα γίνει κι αυτό… Όπως έχει γίνει γνωστό, έχει συσταθεί ανεξάρτητη αρχή, η οποία θ’ αξιολογεί τα πανεπιστήμια, την κάθε σχολή και το κάθε τμήμα… Οι εκπρόσωποι της επιτροπής αυτής, θα έρθουν και στην Άρτα, για να αξιολογήσουν την γεωπονική Σχολή και τότε θα δούμε, αν μετά την αξιολόγηση, θα υπάρχει αυτή η Σχολή…
Που σημαίνει, ότι τώρα, την ύστατη στιγμή, αντί για τα παχιά λόγια και τις φοβερές εξαγγελίεας περί επιστημονικής έρευνας και άλλων τοιούτων, να δούμε αν στην Πανεπιστημιούπολη, κάτι σώζεται και αυτό να σωθεί.
Κάνοντας τα στραβά μάτια και… χαϊδεύοντας το καθηγητικό ζεύγος, που εκτός των άλλων προκαλεί, δεν έχει κανένας να προσφέρει στο ελάχιστο στην Άρτα, η οποία είχε εναποθέσει πολλές ελπίδες στην έλευση σπουδαστών στην πόλη, αλλά και όσοι ασχολούνται με τον πρωτογενή τομέα, είχαν ανάλογες ελπίδες, για την ανάπτυξη της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στην περιοχή.
Όσοι ευθύνονται για την κατάντια, θα πρέπει κάποτε να απολογηθούν και αυτό θα γίνει. Όσοι όμως έχουν όραμα για την Άρτα και την θέση της στον πανεπιστημιακό χάρτη, θα πρέπει να προχωρήσουν και να κοιτάξουν μπροστά. Και το πρώτο βήμα του μπροστά, είναι να αλλάξει άρδην η εικόνα των υποδομών της Γεωπονικής Σχολής…