ΠΟΥ ΠΑΣ ΡΕ ΚΑΡΑΜΗΤΡΟ;

«Συμπληρωματικό συστατικό της Γεωπονικής Σχολής, το Αγροτοδιατροφικό Πάρκο Άρτας», δηλώνει ο δήμαρχος Χρ. Τσιρογιάννης, αλλά δεν εξηγεί για ποιά Γεωπονική Σχολή μιλάει!

Πιθανολογούμε, ότι κάποιος ειδικός στην επικοινωνία (σ.σ. έχει πολλούς και στην Άρτα και την Αθήνα), έχει συστήσει στον αξιότιμο δήμαρχο Αρταίων Χρήστο Τσιρογιάννη, ότι του πάει ο ρόλος του «αντάρτη πόλεων», με πεδίον δόξης λαμπρόν, την ανέξοδη «κόντρα» με τα Γιάννενα, θεωρώντας ότι η αυτοκριτική, για τα όσα συμβαίνουν στην Άρτα, δεν είναι απαραίτητη!

Χρήσιμη για ελάχιστο χρονικό διάστημα, η επιλογή αυτή… Θα γνωρίζουν και οι επικοινωνιολόγοι του δημάρχου, ότι τις εντυπώσεις, όσο καλές κι αν είναι τις καταρρίπτει η σκληρή πραγματικότητα! Και τότε τα πράγματα ζορίζουν, οπότε μειώνεται το πολιτικό – κοινωνικό όφελος και οι πολίτες περνούν στην αντεπίθεση, η οποία πολλές φορές, δεν αποκλείεται να φτάσει και στα όρια της καζούρας!

Όχι… Μην βιαστείτε να βγάλετε συμπεράσματα, περί αμπελοφιλοσοφιών, τις οποίες καταγράφουμε, για να περνάει η ώρα… Όλα τα παραπάνω, είναι τα συμπεράσματα, που αβίαστα εξάγονται, με την ανάγνωση των απαντήσεων που έδωσε ο κ. Τσιρογιάννης, στα ερωτήματα που του έθεσε η «Γ», σε σχέση με την κατάντια που παρατηρεί ο καθένας στις υποδομές της Γεωπονικής Σχολής.

Ερωτάται, για παράδειγμα, για τις ευθύνες που προκύπτουν και απαντάει, ότι «…η Άρτα είναι ο πιο «ριγμένος» Νομός και η πιο «ριγμένη» πόλη σε όλη την Περιφέρεια Ηπείρου. Και υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα που αποδεικνύουν του λόγου το αληθές».

Παρατήρηση, για την διευκόλυνση της αναζήτησης και του συλλογισμού:

-Δηλαδή, για την κατάντια που παρατηρούμε όλοι στις πανάκριβες υποδομές της Γεωπονικής Σχολής Άρτας, του πρώην γεωπονικού τμήματος του ΤΕΙ, ευθύνονται οι αόρατες δυνάμεις των Ιωαννίνων και όχι οι ακριβοπληρωμένοι καθηγητάδες, που τις άφησαν στην εγκατάλειψη, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων τους και τους σπουδαστές, αλλά και την τοπική κοινωνία;

Την ίδια ώρα ο «αντάρτης πόλεων», ανέχεται το καθηγητικό ζεύγος και τον χαριτωμένο πρώην πρύτανη, να «κουνάνε το δάχτυλο» προς όλους τους αιρετούς, γιατί δεν αγωνίζονται να δημιουργηθεί μία ακόμη πανάκριβή, για να την διαλύσουν κι αυτή… Ο πραγματικός αντάρτης, θα έβαζε τα πράγματα σε τάξη. θα έλεγε στο καθηγητικό ζεύγος και τον χαριτωμένο πρώην πρύτανη, «δεν δικαιούστε δια να ομιλείτε».

Κι εδώ έρχεται η χαρακτηριστική απόρριψη, της προτροπής προς τον αξιότιμο κύριο δήμαρχο, να εμφανιστεί ως «αντάρτης πόλεων», στον… μαινόμενο πόλεμο με τα Γιάννενα… Γιατί αντάρτης και ισορροπίες, είναι έννοιες που ποτέ δεν πάνε μαζί…

Ας ηρεμήσουν λίγο και ο αντάρτης δήμαρχος, αλλά και οι άλλοι παράγοντες που αφορίζουν τα Γιάννενα, ακολουθώντας τον εύκολο δρόμο, γιατί δεν έχουν την τόλμη να βάλλουν «το δάχτυλο επί τον τύπον των ήλων».

Κοροϊδεύουν όλοι! Πετάνε μια παρόλα για τους άτιμους τους Γιαννιώτες και νομίζουν, ότι έχουν ξεγελάσει τους πάντες. Λίγους αφελείς μπορεί και να ξεγελούν, αλλά τους σκεπτόμενους πολίτες, πρέπει να τους περιμένουν, στην πρώτη ευκαιρία, να τ’ ακούσουν.

Γιατί είναι απλά τα πράγματα. Οι γιαννιώτες παράγοντες, κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους και αυτό το δεδομένο, δεν μπορεί κανένας να το παραβλέψει, στην αναζήτηση του δέοντος γενέσθαι, σε σχέση με την πλευρά της Άρτας… Που σημαίνει ότι οι παράγοντες της Άρτας, πρέπει να δημιουργήσουν την ισχυρή ομάδα, η οποία θα είναι αποτελεσματική, όταν προβάλλει αυτό που έχει και δεν μπορεί να αμφισβητηθεί…

Στην αφέλειά του, ο αντάρτης Τσιρογιάννης παραδέχεται αυτό που επί μήνες, η «Γ», επιχειρεί να καταστήσει σαφές στην τοπική κοινωνία…

Λέει λοιπόν ο Τσιρογιάννης: «…για το Αγροδιατροφικό Πάρκο και την αναγκαιότητα ίδρυσής του, έχω μιλήσει πολλές φορές. Και όχι μόνο εγώ. Μετά και την τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού μας Συμβουλίου για αυτό το θέμα, διαπιστώνω ότι υπάρχουν τρεις κατηγορίες σε όσους έχουν πολιτικό αξίωμα στον Νομό Άρτας: όσοι συμφωνούμε ότι το Αγροδιατροφικό Πάρκο οφείλει να γίνει στην Άρτα, ως συμπληρωματικό συστατικό της Γεωπονικής Σχολής – ακριβώς όπως το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων έγινε εκεί που υπήρχε και η Πανεπιστημιακή Ιατρική Σχολή».

Επιμένουμε στην χρήσιμη αφέλεια του δημάρχου Αρταίων: «Συμπληρωματικό συστατικό της Γεωπονικής Σχολής», το Αγροτοδιατροφικό Πάρκο Άρτας. Μάλιστα, αλλά επιτρέψτε μας, κύριε δήμαρχε;

-Για ποιά Γεωπονική Σχολή μιλάτε;

-Για ποιούς υπευθύνους της Γεωπονικής Σχολής μιλάτε;

-Γι’ αυτούς, που δημιούργησαν την κατάντια, η οποία είναι πλέον γνωστή και στους πάντες;

Ας μιλήσουμε, απαλλαγμένοι απ’ την διάθεση της διατήρησης των ισορροπιών. Μ’ αυτή την κατάντια των υποδομών της Γεωπονικής Σχολής, της οποίας, κατά τον δήμαρχο, «συμπληρωματικό συστατικό» θ’ αποτελεί το Αγροτοδιατροφικό Πάρκο, ως Άρτα δεν πάμε πουθενά! Δεν δικαιούμαστε να ομιλούμε…

Θα μπορούσαμε να καταγγέλλουμε τους κακούς γιαννιώτες, που ευθύνονται για την… προκοπή της Άρτας, αν οι υποδομές της κατάντιας, είχαν διατηρηθεί ως στολίδι, όπως ακριβώς ήταν όταν δημιουργήθηκαν.

Με φόντο την κατάντια, που δείχνουν οι φωτογραφίες, η μόνη απάντηση που θα λάβει ο αντάρτης δήμαρχος και όσοι έχουν την ίδια άποψη, είναι το γνωστό «που πας ρε Καραμήτρο;»

Υ.Γ. Ας συζητήσουν οι… φωτισμένοι παράγοντες και το ενδεχόμενο της αναζήτησης ευθυνών απ’ την μια και απ’ την άλλη της αναγκαιότητας, να ξαναγίνουν οι υποδομές της Γεωπονικής Σχολής, αυτές που ήταν και αυτές που πρέπει να είναι…