3 προτάσεις του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821 κατέθεσε στην επιτροπή “Ελλάδα 2021 ” 3 προτάσεις:
Η πρώτη πρόταση εκδηλώσεων κατατέθηκε μετά από συνεργασία (Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη και Δήμου Αρταίων) από τον Μητροπολιτικό Δήμο Αρταίων και σχετίζεται :
α) Με τα επαναστατικά κινήματα στα Ραδοβύζια ( Μεγαλόχαρη )
β) Με την απελευθέρωση της Άρτας
γ) Με τον Αρχιστράτηγο της Ελληνικής Επανάστασης Γεώργιο Καραϊσκάκη και την γενέτειρα του Σκουληκαριά
δ) Με την Μονή Σέλτσου, το ολοκαύτωμα των Σουλιωτών και την Ιστορική Έδρα του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη
Η δεύτερη πρόταση εκδηλώσεων κατατέθηκε από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και έρχεται μέσα από συνεργασία του Δήμου με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Νομού Θεσσαλονίκης ” Η Ένωση ” και σχετίζεται με τον θάνατο του Αρχιστράτηγου Γεωργίου Καραϊσκάκη ( θεατρικό δρώμενο και παρουσίαση από την χορευτική ομάδα αυθεντικών κλέφτικων Σαρακατσάνικων χορών.
Η τρίτη πρόταση εκδηλώσεων κατατέθηκε από τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη και έρχεται μέσα από την συνεργασία με την Αδελφότητα Πηγιωτών.
( Αναπαράσταση του ολοκαυτώματος των Σουλιωτών στο Σέλτσο ) από Θεατρική ομάδα και Ημερίδα για το 1821 στην πλατεία Καπερώνη στις Πηγές.

 Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη πέραν των τριών προτάσεων στο ” Ελλάδα 2021 ” θα είναι έτοιμος με σύνολο εκδηλώσεων καθ όλο το 2021 για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.